zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Z Jakimi Skilami Na DL ?

Oracjusz
02-08-2008, 02:16
Zeby Spokojnie Expic Na Dl Palkiem Jakie Skile Potrzebne ? Oraz jakie Skile Odpowiadaja 65 Rp ? Mlvl ? Dist Oraz Shielding ?

Isulaf
02-08-2008, 02:54
@offtopic
allegro.pl rox?

@topic
ja na 52 lvl'u Palkiem solowałem dl'e na deep fibula (skile miałem 73/65) eq crus helm, b-robe , b-legs , boh , p-ammy , vamp shield i royalki albo enchaty ;P. Na 65 lvl powinieneś mieć 20 mlvl~~ i skile około 80~~

Herezjusz
02-08-2008, 03:12
@offtopic
allegro.pl rox?

@topic
ja na 52 lvl'u Palkiem solowałem dl'e na deep fibula (skile miałem 73/65) eq crus helm, b-robe , b-legs , boh , p-ammy , vamp shield i royalki albo enchaty ;P. Na 65 lvl powinieneś mieć 20 mlvl~~ i skile około 80~~

ten 20 mlvl to taki zart? :[

Aeshma
02-08-2008, 03:21
Zeby Spokojnie Expic Na Dl Palkiem Jakie Skile Potrzebne ? Oraz jakie Skile Odpowiadaja 65 Rp ? Mlvl ? Dist Oraz Shielding ?

OMG 65 RP i nie wie czy da rade dl xD

Rav
02-08-2008, 06:53
a co ma 1 skill w ta czy w tamta to nie jest tak ze jak idziesz bic dl to se musisz miec powiedzmy ponad 85dist czy iles tam,
jeden koles napisze ze z 70 mozesz isc spokojnie
a drugi zaraz napisze posta ze z 90 to minimalna wartosc
idz i sie sprawdz

Asunul
02-08-2008, 08:11
DLa ubijesz juz na tym 70~ skillu ale moze to trwac dosyc dlugo, a majac ten 80 bedzie juz duzo szybciej, wszystko zalezy od Ciebie, jak Ci wygodniej

@Isulaf
ta, miales kiedys 20 mlvl na palku na tym lvlu? zacznijmy od tego czy miales kiedys taki lvl palkiem? chyba na otsie..

robek
02-08-2008, 12:18
OMG 65 RP i nie wie czy da rade dl xD

chodzi o expienie , a do tego z tego co sie domyslam BEZ WASTE.

na 70 lvl, power bolty/enchantki, skile 80+ mysle ze jak cos poleci bedziesz wychodził na + a normalnie z samej kasy i syfu na 0.
btw. pomagaj sobie exori sanem

Zdzichuu
02-08-2008, 21:41
@offtopic
Na 65 lvl powinieneś mieć 20 mlvl~~ i skile około 80~~

Hahahahaahahahahaha nie moge :D

@Topic

Jeżeli chodzi o mlvl to nie jest on już taki ważny dla palka myśle ze 14-16 powinien być. Co do skilli to 75~ nie są złe na tym lvlu. Jeżeli chodzi o hunty na DLach to już spokojnie dasz rade. Polecam Fibule, bo jest tam sporo miejsca do biegania i można naprawde bardzo swobodnie manewrować z DLami. Na tym lvlu jeżeli nic nie spadnie to ne 90% bedzie waste. Rada-wez enchanted speary, bo ten zasieg o 1 sqm wiecej napewno sie przyda. Kontroluj, żeby nie biegac za długo z 500 a nawet 600 hp bo potrafia one walnąc naprawde ładne combo. Życzę powodzenia w huncie ;)

Pozdrawiam

ErAgOg
02-08-2008, 22:16
Przydałby się 15+ mlv i gdyby było Cię stać na wastowanie, to oprócz enchantków jeszcze z sd walić (ja tak robiłem i było gut, tylko że raczej na + nie wychodziłem jeśli chodzi o kasę). Co do skilli to już wyżej pisali, ale ja osobiście na moim starym palku wbiłem tylko 55 dist na 15 lv i dalej już nie skillowałem, bo dist rósł szybko nawet podczas zwykłego expienia. I pamiętaj żeby się leczyć nawet jak mały hit wpadnie, bo DLe jednak potrafią bardzo mocne combo walnąć- kiedyś na 50+ lv na full hp zszedłem po schodach do DLa i po 1-2 sekundach nie żyłem.

Leira
03-08-2008, 08:43
@2up no potrafia mnie z okolo 650hp na strzala -.-

a co do deep fibuli to moze miec ciezko gdyz ja jak tam expie czesto idac z dlem wbiega sie w jakies dragi, moze by sprobowal na naginacie

Emlo666
03-08-2008, 14:40
Do autora: Ile dales za konto na allegro? :)

Macunio
03-08-2008, 16:07
mam takie pytanie , niedawno zaczalem grac palkiem i taki w pol zielony troche jestem , wiec jak najlepiej uciekac przed dlem , zeby nie dostawac wave'ow ?

Emlo666
03-08-2008, 16:43
Jak masz taki lvl jak w opisie, to nierozumiem czemu sie o to pytasz. Niby doswiadczony gracz... Tez Allegro sie klania??

Lizix'Wizan
03-08-2008, 17:09
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=66187

Zdzichuu
03-08-2008, 19:27
mam takie pytanie , niedawno zaczalem grac palkiem i taki w pol zielony troche jestem , wiec jak najlepiej uciekac przed dlem , zeby nie dostawac wave'ow ?

Dobry sposób to wyłaczyc Num Locka i biegac po skosie :p, ale lepiej znalesc jakis obiekt naprzyklad głaz, lawa etc. na ktory nie da sie wejść (przynajmniej 2x2 sqm) i poproastu biegać w kółko

Pozdrawiam

Macunio
03-08-2008, 20:04
Jak masz taki lvl jak w opisie, to nierozumiem czemu sie o to pytasz. Niby doswiadczony gracz... Tez Allegro sie klania??

jakbys nauczyl sie w szkole czytac to mam napisane 72 knight :) ( aktualnie 75) a pytalem o walke paladyna z dlem , dziekuje i powodzenia w nauce :).

ps. z tym allegro to juz troche nudne sie robi i wymysl i cos swojego :).

Asunul
03-08-2008, 20:14
@Macunio

no poprostu nie biegniesz mu przed ryjem tylko na ukos od niego, to nie trudne

Emlo666
04-08-2008, 10:17
@Macunio
To czemu sie srasz na DL isc?! Tak trudno sprawdzic?! ... -.-
p.s Chodzilo mi o doswiadczenie w grze, nie koniecznie jedna profka -.-

@Edit
Jak cos nowego to moze EBay? -.-'

Aeshma
04-08-2008, 18:25
chodzi o expienie , a do tego z tego co sie domyslam BEZ WASTE.

na 70 lvl, power bolty/enchantki, skile 80+ mysle ze jak cos poleci bedziesz wychodził na + a normalnie z samej kasy i syfu na 0.
btw. pomagaj sobie exori sanem

aha a twoj sposob to bez waste jest? -.-

robek
04-08-2008, 18:36
waste to jak masz - z potów wszelkiej masci, wiec jak juz wychodzisz na 0 to jestes bez waste

Cloudres
04-08-2008, 20:00
Zrób sobie (o ile jeszcze nie masz)z Thievs guild quest i weź ta kuszę + power bolty i klepiesz te DLe. Na tym lvlu powinieneś mieć około 80 skilla oraz 16mlvl i to jest według mnie wystarczające. Polecam deep fibule, tylko uważaj jak jest szybki resp żeby się nie wbić w grupkę smoków. Thais dragon lair jest nudne a DL tam respi się strasznie wolno a w miejscu questa nie miałbyś za ciekawie bo nie ma za bardzo gdzie uciekać. Ewentualnie zajmij sobie resp na venore dragon lair na południowej wierzy w miejscu w którym respią się 2DLe, jest dużo miejsca do uciekanie więc większych problemów nie powinieneś mieć jak będziesz lurował pojedynczo.

Zdzichuu
04-08-2008, 22:22
Zrób sobie (o ile jeszcze nie masz)z Thievs guild quest i weź ta kuszę + power bolty i klepiesz te DLe. Na tym lvlu powinieneś mieć około 80 skilla oraz 16mlvl i to jest według mnie wystarczające. Polecam deep fibule, tylko uważaj jak jest szybki resp żeby się nie wbić w grupkę smoków. Thais dragon lair jest nudne a DL tam respi się strasznie wolno a w miejscu questa nie miałbyś za ciekawie bo nie ma za bardzo gdzie uciekać. Ewentualnie zajmij sobie resp na venore dragon lair na południowej wierzy w miejscu w którym respią się 2DLe, jest dużo miejsca do uciekanie więc większych problemów nie powinieneś mieć jak będziesz lurował pojedynczo.

Waste plx. BP Power boltow kosztuje 12k (przy dobrym respie na fibuli starczy to na 3-4h) + Jakies manaski, przynajmniej 8 bp smp + jakies 2 bp shp jakby było gorąco daje nam w sumie 28,8k, czyli żeby nie wyjść na waste musielibyśmy wylootowac co najmniej 2 albo nawet 3 itemy ktore wypadają żadko. Lepiej wez 2 bp wiecej smp i enchanty. Różnica w ataku miedzy ench spearami a p boltami jest niewielka. Najtaniej wyjdzie z RSami, lecz to wiąże sie z kolejnymi smp :) Juz chyba wszystko jasne :p

Pozdrawiam

robek
04-08-2008, 22:49
dlatego postoj pod dp , porób "pare" enchantek na hunta i jazda

Macunio
06-08-2008, 20:19
@Macunio
To czemu sie srasz na DL isc?! Tak trudno sprawdzic?! ... -.-
p.s Chodzilo mi o doswiadczenie w grze, nie koniecznie jedna profka -.-

@Edit
Jak cos nowego to moze EBay? -.-'

hmm moze mi powiesz jak grajac rycerzem ktory stoi przy potworze moge nabyc doswiadczeniu w uciekaniu przed potworem nie dostajac wave ?

about allegro itp. nie mam zamiaru sie klocic z toba dzieciaku .