PDA

Pokaż pełną wersje : Prawie zapomniana przeszłość węży

Fureyka
02-08-2008, 09:39
Na oficjalnej stronie pojawił się nowy artykuł dotyczący przeszłości węży.
Ich ciał nie da się otworzyć, tak więc nie mamy z nich żadnego łupu, przynajmniej tak myśli większość osób... Jeśli chcesz dowiedzieć się prawdy, oprzyj się wygodnie i przeczytaj poniższy artykuł.

Było już późno, gdy Odemara Taleris zamknęła swój sklep z biżuterią i szybkim krokiem skierowała się do domu. Pewna para chciała zakupić u niej obrączki ślubne, które miały być udekorowane klejnotami, niestety wybranie kamienia zajęło im niemal dwie godziny. Jej dzieci Zoran oraz Zarah właśnie wróciły z weekendu, który spędziły z dziadkami w Port Hope. Wiedziała, że już na nią czekają. Zawsze opowiadała im bajki na dobranoc i nie chciała rozczarować ich tym razem.

Kiedy Odemara weszła do pokoju Zaraha była już ubrana do spania. „Mamusiu! Proooszę, musisz nam opowiedzieć historię o wężach!” – krzyknął Zoran, gdy Zarah klaskała entuzjastycznie. Odemara była lekko zaskoczona: „O wężach? Historię o wężach?” „Tak! Podsłuchaliśmy dwóch podróżników i zgadnij o czym rozmawiali! O wężach! Czy to prawda, że węże nie zostawiają łupu? To prawda? To prawda?! Nie można ich przeszukać? Nie zostawiają żadnego łupu?!”. Zoran był tym bardzo podekscytowany. Jego mama uśmiechnęła się i usiadła na krawędzi łóżka. „Wygląda na to, iż Ci podróżnicy nie wiedzieli dużo o wężach, więc pozwól, że opowiem Ci prawdziwą historię.” Zoran i Zarah rozłożyli się wygodnie na łóżku.

„Dawno temu węże posiadały łup tak jak wszystkie inne stworzenia jakie znacie. Była to wymierna cena w zamian za możliwość bycia zatrutym. Węże bardzo lubią świecące, promieniujące i błyszczące rzeczy, więc możesz sobie wyobrazić, że zjadały wszystkie klejnoty i perły jakie znalazły. Lecz nastały dla nich złe czasy. Historie o niewypowiedzianym bogactwie węży, rozprzestrzeniły się z prędkością błyskawicy i w krótkim czasie Zathroth Niszczyciel zaczął się nimi interesować. Uważał biedne węże za łatwą zdobycz i źródło wielkiego bogactwa, za które mógłby kupić wyposażenie wojenne dla swoich podwładnych. Zathroth rozkazał swym złym hordom polować na nie, wydobywać łup i sprzedawać, gdy będą potrzebować pieniędzy. Węże nie mogły bronić się skutecznie a ich trucizna była zbyt słaba by powalić wściekłego orka. Jednakże o nowym źródle bogactwa Zathrotha dowiedzieli się Fardos Twórca i Uman Mądry, którzy mieli już sprytny pomysł zepsucia jego planów. Przy użyciu swej potężnej magii zapieczętowali ciała węży tak, że nikt nie mógł już zabrać ich łupów. Chociaż nie musiały obawiać się już polowań, które miały na celu wydobycie z nich klejnotów i pereł, to przepełnione terrorem żyły w panice. Oh, jakże bały się furii Zathrotha.”

http://images32.fotosik.pl/331/24470bbbc29e7906.jpg

“Więc on jest bardzo złym bogiem? Jest mamusiu?” – mała Zarah zmarszczyła brwi. „O tak moja droga, jest znany ze swojego wybuchowego temperamentu. Zabił setki swoich podwładnych w ślepej złości, tylko dlatego, że jeden z nich nie ukłonił się dostatecznie nisko. Gdy się to stało, przerażone węże przebyły całą Tibię, by ukryć się przed gniewem Zathrotha. Niektóre z nich opuściły stały ląd w poszukiwaniu schronienia w niespokojnym morzu, a niektóre przystosowały się do życia na pustyni. Pomimo tego wszystkie dalej kochały swoje miejsce pochodzenia – bagna wokół Venore.”. Zoran nie mógł w to uwierzyć: „Masz na myśli.. Nasze Venore? Jest kolebką węży?” „Nie tylko kolebką kochanie, także ich grobem!”. Odemara powiedziała to znacząco patrząc na niego. „Każdy stary wąż, w tym kobra, wąż morski lub po prostu zwykły zielony wąż wraca do miejsca gdzie ich przodkowi urodzili się, tak blisko śmierci. Potem przechodzą w głęboki trans i zatapiają się na dnie bagna by odpocząć obok nich w wiecznym śnie. Dzisiaj, większość ludzi sądzi, iż węże nie posiadają łupów, ale już wiesz, że nie jest to prawdą."

Zarah zapadła w małą drzemkę, przytulając jej lalkę w kształcie foczki, a oczy Zorana dalej biły zainteresowaniem: „Ale… Co się stało z tymi wszystkimi klejnotami i perłami które pochłonęły w całym swoim życiu?" „Cóż…,” Odemara zatrzymała się na chwilę by to przemyśleć i dodała z błyskiem w oku: „Ciała węży rozkładają się, lecz klejnoty nie. Pogłoski mówią, że bagna wokół Venore są pełne kosztowności, bogactw o których możesz tylko śnić.” Pocałowała Zorana w głowę na dobranoc, który słuchał jej z otwarta buzią. „Dobranoc mamusiu!” wyszeptał, wytarł pocałunek i pobiegł do swojego pokoju bez zamieszania, które zwykle sprawiał. Odemara uśmiechnęła się.

http://images33.fotosik.pl/339/21193f5ea1fbf67c.jpg

Gdy Zoran znalazł się w pokoju, zamknął drzwi i skoncentrował się na szafce stojącej obok łóżka. Jego twarz lśniła z radości gdy zbliżał się powoli. Otworzył ją i wyjął wielki promieniujący diament znaleziony dwa dni temu, gdy kopał niedaleko bagien. Spojrzał na niego z podziwem, obracał w rękach. Popatrzył na swoją starą łopatę opartą o ścianę, spojrzał z powrotem na diament i zaczął chichotać. Ostrożnie schował go do szuflady i udał się do łóżka. Parę minut później był w drodze do świata snów i widział samego siebie siedzącego na stosie klejnotów.

Powodzenia!

Tłumaczenie powstało przy pomocy Gelta (http://forum.tibia.pl/member.php?u=49118).

Diamond'Stalker
02-08-2008, 09:52
Hiho!

Pierwszy jestem B)
Ciekawa historyjka, zastanawiam się co może mieć na celu... Ukryty hunt place, jakiś nowy quest w Veno? Nie pisaliby tego tak sobie ;)

Pozdrawiam

Robin
02-08-2008, 09:54
Pierwsza myśl jaka przyszła mi do głowy to, że będzie można kopać diamenty dokoła Venore tak jak Scraby na Ankh.

Monte
02-08-2008, 10:03
To 'Powodzenia' na końcu chyba wyjaśnia wszystko ; P

Themonn
02-08-2008, 10:13
No ciekawe.. tak sobie mysle czy chodzi im tylko o diamenty i rozne kamyczki :D czy moze tez o to ze gdzies kolo venore jest ukryty ten dragon scale helmet :> ?:D Tak czy tak mi sie podoba :]

Valariazz
02-08-2008, 10:21
Ano troche mnie to zaciekawilo... byc moze po pojawieniu sie 8.2 w poblizu venore zaistnial jakis nowy quest? hmm.
Jezeli nie macie nic lepszego do roboty - szukajcie, kopcie xD Lepsze to od stania w depo.

Jesli chodzi o loot z snake - byc moze jakis item pozwala na wyciagniecie czegos z weza? No ale.. zwykle weze sa zbyt slabe zeby mogly zostawiac po sobie cos lepszego...

no chyba, ze te itemki to straszne rare ;p

Serious Sam
02-08-2008, 10:22
Bardzo fajna, klimatyczna historyjka =]

Sarnatis
02-08-2008, 10:26
Ja stawiam na dwie opcje
a) idziemy z lopata kolo Venore i kopiemy sobie(ale wtedy wyjdzie na to ze kto pierwszy ten lepszy)
b) jest quest (bo mowa o wiekszym skarbie)

No lub poprostu nie ma nic tylko komus sie nudzilo w wakacje i napisal sobie historyjke o wezach a teraz bedzie patrzyl jak ludzie stoja i kopia na bagnach :)

Daduch
02-08-2008, 10:47
Moim zdaniem to urozmaicenie gry nową legendą lub część questu nawet na DSH (Dragon Scale Helmet)

Arka_Sath_Wielki
02-08-2008, 10:51
bajucha ... :P moze czyms mozna otworzyc weza np knife ? xD

Duke Dran
02-08-2008, 10:56
Fajna bajka : D. Idę spać :D.

Voniek
02-08-2008, 11:02
Zgodzę się z panem UP.

Lajt szołel? ;)

Jak popatrzył na starą łopatę, to chyba zwykły 'szołel'? :]

*topic
Fajna historyjka, na początku jak mówiła o diamentach myślałem o kazz (bazyliszek no i kamienie w ziemi, które widać jak się przechodzi w kopalniach). Potem venore to skojarzyło mi się w rotami, a szczególnie z bagnami podziemnymi :>
A tera skojarzyła mi się stara dream machine, która jest w drodze do EF.
Funy.

Sogeking
02-08-2008, 11:11
To "Powodzenia" na końcu musi o czymś świadczyć. Wydaje mi się, że będze to jakiś nowy quest z niezbyt znaczącą nagordą (np. 5 small diamonds) ;) Mogliby przy okazji wygląd węży zmienić :D

@Edit
Może trzeba z NPC pogadać. Np. Odemara to sprzedawczyni biżuteri w Venore. I jest nie jest postacią fikcyjną w tej opowieści.

Daduch
02-08-2008, 11:12
Trzeba kombinować może to faktycznie quest coś w stylu Sword of Fury

D_mon
02-08-2008, 11:16
Przeczytałem ten tekst wczoraj na tibia.com i od razu udałem sie na poszukiwania więc takie są jego rezultaty:
-Ciał węży nie da sie otwierać ani kopać :P
-W trawie, na drodze, na bagnie i w podziemnych tunelach nie da sie używać łopaty jak na desercie, użycie łopaty nie wywołuje żadnej reakcji
-Wpadłem na pomysł żeby kopać w miejscach gdzie normalnie można wykopać Hole nie dawało to rezultatów więc zacząłem biegać z Pickiem i walic nim w ziemie to też nic nie dało

Jak ktoś wpadnie na pomysł jak to może działać plzz niech pisze :F
[Wracam do Kopania :p]

Daduch
02-08-2008, 11:20
Może trzeba coś pokombinować z klejnotami i bazyliszkiem może to on ma coś związanego ze skarbem i trzeba dać za przynętę jakiś klejnot żeby go zwabić. Może coś z Excalibugiem kto wie ;p
@down
Faktycznie to nie quest ale zagadka może quest jest a może nie tak samo może być z tym

Gerteld
02-08-2008, 11:21
Trzeba kombinować może to faktycznie quest coś w stylu Sword of Fury
Kto powiedział, że Sword of Fury to quest?

@Temat
Bardzo ciekawa historyjka. Widać, że CipSoft chce dodać kilmatu tajemniczości i "podniecenia" w powietrzu. I jak widać to im się udaje. Teraz wszyscy ( no prawie) będą latać z łopatą na bagnach koło Venore.

walusprax
02-08-2008, 11:39
Jesli chodzi o loot z snake - byc moze jakis item pozwala na wyciagniecie czegos z weza? No ale.. zwykle weze sa zbyt slabe zeby mogly zostawiac po sobie cos lepszego...

no chyba, ze te itemki to straszne rare ;p[/QUOTE]

Albo przedmiot którym sie wyciąga te rzeczy jest zarąbiście cenny ;);)
(nie wiem czego nie zaznaczyło jako "cytuj" ;p)

Daduch
02-08-2008, 11:44
A może w przyszłej aktualizacji... Może będzie outfit i rzeczy do addona będą z węża.

walusprax
02-08-2008, 11:46
Bardzo prawdopodobne heh albo porostu se ktoś tak napisał i sie bedzie łachał z ludzi z łopatami hehe

Valariazz
02-08-2008, 11:47
Warto byloby porozmawiac z Odemarą w Venore. (Jest to npc o ktorym mowa w opowiesci). Mysle ze moglaby cos powiedziec na ten temat ;p

walusprax
02-08-2008, 11:48
Warto byloby porozmawiac z Odemarą w Venore. (Jest to npc o ktorym mowa w opowiesci). Mysle ze moglaby cos powiedziec na ten temat ;p

Bardzo prawdopodobne ;]

Jeszce mam bana na 1 minute hehe

Taphan
02-08-2008, 11:48
Bardzo wciągająca historia. Mi tez się wydaje ze to możne mieć związek z bazyliszkiem , przecież bazyl to tez legenda i co najważniejsze ma jakieś powiązania ze skarbem ;> . Ale to tylko moje rozważania na ten temat

sueroski
02-08-2008, 11:55
nonono ciekawa historyjka. szkoda że nie wiadomo jak ten skarb ,,wyciągnąć"

walusprax
02-08-2008, 11:57
nonono ciekawa historyjka. szkoda że nie wiadomo jak ten skarb ,,wyciągnąć"

Mi sie wydaje ze to tylko taka historyjka heh i nie ma zadnego qesta ani skarbu

Loth123
02-08-2008, 12:02
Wedlug mnie moze trzeba lowic w bagnach nie wedka lecz np jakas siatka na ryby albo cos to sa tylko takie moje wymysly ale:

" „Cóż…,” Odemara zatrzymała się na chwilę by to przemyśleć i dodała z błyskiem w oku: „Ciała węży rozkładają się, lecz klejnoty nie. Pogłoski mówią, że bagna wokół Venore są pełne kosztowności, bogactw o których możesz tylko śnić.” "

Weze w tej historyjce umieraja w bagnach w srodku ;p
wiec moze to klucz do tego sprubujcie sie dowiedziec o jakims nowym przyrzadzie do lowienia moze jakas siatka bedzie sie wyciagalo diamenty z bagien ;p;p to tylko moje domysly.

Pozdro wasz Loth

Xevo123
02-08-2008, 12:04
A mi się wydaje , że to na pewno nie zwykła historyjka. Po co by pisali to "good luck" ?? No właśnie , bo mamy szukać , główkować. Najpierw trzeba obgadać z tym npc w venore - Odemarą. Pozdro

$$$S_z_a_j_b_u_s$$$
02-08-2008, 12:14
MI się wydaje że to quest gdzieś pod bagnami tak jak np dessert...:kilof:

LZK88
02-08-2008, 12:18
Nikt nie pomyślał o Basilisku?

Senlo
02-08-2008, 12:22
Ja zaraz biorę kilof, łopatę, linę, wędkę i parę runek (tak na wszelki wypadek B)) i lecę eksplorować bagna wokół Venore.

WOJTI93
02-08-2008, 12:40
Moim zdaniem w 8.2 powstał quest ;] i nikt o nim nie wiedział to zrobili historyjke by nam pomogła hehe ;] ale coś mi sie zdaje że trzeba łopatą blisko bagien kopać bo przecież tam te węże usneły czy jakoś tak :) może wzieły skarb ze sobą :)

Powodzenia :D

Cashtan
02-08-2008, 12:44
Moim zdaniem w 8.2 powstał quest ;] i nikt o nim nie wiedział to zrobili historyjke by nam pomogła hehe ;] ale coś mi sie zdaje że trzeba łopatą blisko bagien kopać bo przecież tam te węże usneły czy jakoś tak może wzieły skarb ze sobą
Tutorzy na TS maja questy na tacy, nawet jak byl jakis ukryty to cipsoft nam mowi ze jest. Wiec kopcie dalej

xorez112
02-08-2008, 12:44
Z nieoficjalnego źródła powiem Wam tyle : początek Questu na DSH (którego dokończyć będzie można po winter update), dobrze szukajcie w obrębach deserta koło Veno - Quest rozpoczyna sie w Veno u NPC z diamentami, gdzie musimy kupic 10 small diamond. Reszte odkryjcie sami ;] GL & HF

Vasudanin
02-08-2008, 12:46

no chyba, ze te itemki to straszne rare ;p

Albo przedmiot którym sie wyciąga te rzeczy jest zarąbiście cenny ;);)
(nie wiem czego nie zaznaczyło jako "cytuj" ;p)
brakło ci jednego "[quote]" na początku.
@
Odemara milczy na temat węży. A veno 24 palkiem przeszukiwać nie będę ;)

pro_palacz
02-08-2008, 13:10
A skąd macie pewność że nie ma już w tibii itema pozwalającego na otwarcie snake? Może być to obsidian knife lub nawet prosty knife. A może trzeba zanieś ciało węża do jakiegoś NPC by nam pomógł wydobyć jakieś klejnoty/kamienie?

rafix146
02-08-2008, 13:37
A skąd macie pewność że nie ma już w tibii itema pozwalającego na otwarcie snake? Może być to obsidian knife lub nawet prosty knife. A może trzeba zanieś ciało węża do jakiegoś NPC by nam pomógł wydobyć jakieś klejnoty/kamienie?
też tak myślę np. trzeba snake zanieść do odemry i się mówi dead snake albo coś

Vasudanin
02-08-2008, 13:53
Ehę, tylko, że jak teraz do niej pisałem, to nie było niczego w stylu "Do you have a dead snake?".

GreenPeace
02-08-2008, 14:01
Mi sie wydaje ze trzeba kopac obok jakiego respowiska wezy na bagnach ;)<napewno jakies jest>.

Voniek
02-08-2008, 14:06
Nikt nie pomyślał o Basilisku?

Czytaj wcześniejsze posty, a zobaczysz.

Przyszło mi do głowy jeszcze jedno: jeżeli mowa o bagnach, to nie tylko tych z Venore, ale może i tych obok Port Hope. W końcu też jest o nim mowa. No i na Banucie też jest dużo o wężach np. Snake Destroyer z Ape Quest.

MOŻE :S

shoq
02-08-2008, 14:22
Jak czytam wasze posty to mnie żal ściska :S

NA PEWNO NIE da się wydobyć klejnotów z węży. Dlaczego? Bo bogowie zaklęli je tak, żeby się nie dało. Jeśli uważacie że jesteście silniejsi od bogów, to się mylicie. Byłoby to też bez sensu, bo pozwalałoby na bezgraniczne wydobywanie klejnotów z węży.

PRAWDOPODOBNE, że chodzi również o Port Hope. W końcu chłopak wykopał diament, nie wiemy gdzie, ale właśnie wrócił z wakacji w Port Hope. Więc czemu nie?

NA PEWNO NIE da nic zaniesienie węża do Odemry. Jest ona tylko człowiekiem i też nie może wydobyć z niego klejnotów.

PRAWDOPODOBNE, że trzeba szukać po prostu na bagnach koło Venore. Nie sadzę, żeby diamenty wykopywało się tak jak scaraby na pustyni, jest to raczej jednorazowy quest, ukryty pod bagnami, którego póki co nikt nie znalazł.

MOŻLIWE, że ma to jakiś związek z bazyliszkiem. Bazyliszek jest jednak zamieszany w Excalibuga, no i kiedyś był człowiekiem (z tego co słyszałem), więc raczej nie pożerał klejnotów :)

Jest wyraźnie napisane, że ciała węży rozkładają się, a diamenty nie. Więc diamenty są gdzieś, gdzie umierały węże. Pewnie pod ziemią, trzeba je tylko znaleźć. (wykopać?)

Mam nadzieję, że skończą się głupie posty z głupimi przypuszczeniami.

D_mon
02-08-2008, 14:39
Podobał mi sie ten post[@up] Ludzie najpierw czytajcie a potem pie***lcie takie bzdury przecież te pytania powtarzają sie co chwile gadałem z Odemarą i nic sie nie stało wykorzystam podpowiedz z 10 diamentami ale muszę mieć 6k na to a kiepsko u mnie z kasą :F

pro_palacz
02-08-2008, 15:13
A czy ja wspomniałem o NPC Odemra? Może trzeba odnaleźć Zathrotha? Przecież on jest niby tym "Złym Bogiem" i mu trzeba będzie pomóc np w uzbieraniu tam jakiś pierdołek aby mógł cofnąć czar a później nam będzie otwierał te ciała, nie pomyśleliście?

Micoo
02-08-2008, 15:18
moze trzeba wedka lowic w bagnach skoro tam sie rozkladaja :X
wydaje mi sie ze otwieranie moze wygladac podobnie jaks sciaganie skórek z dragów itp jakims knifem

Eliyyar
02-08-2008, 15:29
Jak czytam wasze posty to mnie żal ściska :S

NA PEWNO NIE da się wydobyć klejnotów z węży. Dlaczego? Bo bogowie zaklęli je tak, żeby się nie dało. Jeśli uważacie że jesteście silniejsi od bogów, to się mylicie. Byłoby to też bez sensu, bo pozwalałoby na bezgraniczne wydobywanie klejnotów z węży.

PRAWDOPODOBNE, że chodzi również o Port Hope. W końcu chłopak wykopał diament, nie wiemy gdzie, ale właśnie wrócił z wakacji w Port Hope. Więc czemu nie?

NA PEWNO NIE da nic zaniesienie węża do Odemry. Jest ona tylko człowiekiem i też nie może wydobyć z niego klejnotów.

PRAWDOPODOBNE, że trzeba szukać po prostu na bagnach koło Venore. Nie sadzę, żeby diamenty wykopywało się tak jak scaraby na pustyni, jest to raczej jednorazowy quest, ukryty pod bagnami, którego póki co nikt nie znalazł.

MOŻLIWE, że ma to jakiś związek z bazyliszkiem. Bazyliszek jest jednak zamieszany w Excalibuga, no i kiedyś był człowiekiem (z tego co słyszałem), więc raczej nie pożerał klejnotów :)

Jest wyraźnie napisane, że ciała węży rozkładają się, a diamenty nie. Więc diamenty są gdzieś, gdzie umierały węże. Pewnie pod ziemią, trzeba je tylko znaleźć. (wykopać?)

Mam nadzieję, że skończą się głupie posty z głupimi przypuszczeniami.

Napisane jest tez , że węże wracają by umrzeć do miejsca narodzin ich przodków.

XeX
02-08-2008, 15:30
Może to jest związane z tymi NPC w opwieści? Trzeba obszukać bagna w venore

lipolop
02-08-2008, 15:31
Witam
W tekście była mowa o Venore:
"Pomimo tego wszystkie dalej kochały swoje miejsce pochodzenia – bagna wokół Venore.".
Podążając tym tropem przeszukałem znane mi bagienne okolice miasta Venore i natrafiłem na takie coś:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/81c42e7d13c2ef78.html
15:04 You see a mystic flame.
15:04 You see an earth shrine.

Być może jest to miejsce zupełnie nie związane z artykułem o wężach.....może to część jakiegoś innego questu, nie wiem zacząłem grać po dłuższej przerwie i dlatego pytam się Was co o tym sądzicie, może znajdzie się ktoś kto wie więcej o tym miejscu i podzieli się swymi informacjami.

Pzd.

Tharion
02-08-2008, 15:38
Ta historia nie trzyma się kupy.

Niektóre z nich opuściły stały ląd w poszukiwaniu schronienia w niespokojnym morzu, a niektóre przystosowały się do życia na pustyni

Ok, w morzu.

Przy użyciu swej potężnej magii zapieczętowali ciała węży tak, że nikt nie mógł już zabrać ich łupów

W morzu nie działa, co?

A jeśli chodzi o resztę-venore-bardzo możliwe że jest to jakaś wskazówka czy coś.

Po pierwsze-byli tam na weekend a po 2:

Otworzył ją i wyjął wielki promieniujący diament znaleziony dwa dni temu, gdy kopał niedaleko bagien.

Okej, to wszystko ;p
Elo.

Vasudanin
02-08-2008, 15:39
Nie chcę cię zmwartwić, ale to jest ołtarz, gdzie można enchantować diamenty aby zaczarować broń.

lipolop
02-08-2008, 15:45
Hehe widzę, że mam trochę zaległości. B)

Btw. dzięki za odpowiedz.
Pzd. :D

WOJTI93
02-08-2008, 15:59
Jak narazie umnie burza ale jak minie to sproboje poszukac w port hope tych panow z opowiadania ;] moze cos uda mi sie od nich wyciagnac ;p

Parkour4ever
02-08-2008, 17:22
Z nieoficjalnego źródła powiem Wam tyle : początek Questu na DSH (którego dokończyć będzie można po winter update), dobrze szukajcie w obrębach deserta koło Veno - Quest rozpoczyna sie w Veno u NPC z diamentami, gdzie musimy kupic 10 small diamond. Reszte odkryjcie sami ;] GL & HF

mowisz ? i wydales 6k na diamenty i co potem powiedziala ta Odemara.. ??

Drazhen
02-08-2008, 17:56
Ciekawa sprawa z tymi snake'ami :)

Vertiro
02-08-2008, 17:58
Ciekawa Historyjka Dobrze by było Gdyby zrobili jakiegoś nowego Questa.:baby:

Maiqel
02-08-2008, 18:00
Istotnie Ciekawa historia

Udałem się na poszukiwania ;D i natknąłem się na dziurę za drzewkiem.
Na dole jest kilka dziur (boję się wchodzić bo nie wiem czy jest rope place) i 3 gohule i 2 beholdery oraz skrzynka

17:47 You have found a crystal key.
17:47 You see a crystal key (Key:3700).
It weighs 1.00 oz.

Co to może być !? Jak ktoś jest z Pacery i chce się przyłączyć proszę pisać na prv. Maikel Xawera

[edit] faktycznie ten key do PoI ;/ szkoda ^^

Pomocny Murzyn
02-08-2008, 18:01
Te dziury to small hole, ten klucz jest do questa, chyba poi.

Daduch
02-08-2008, 19:00
@up Tak ten klucz do POI
@2up Ja też z Pacery
@topic Tam pisze że węże uciekły za morze czyli gdzieś na pacc land a może trzeba poszukać u węży morskich lub na bagnach Port Hope

Kfasuch
02-08-2008, 19:07
W opowieści jest napisane, że to Venore jest miejscem skąd pochodziły wszystkie węże i tam jest ich grób, należy więc skarbu szukać właśnie tam.

... Z kolei, chłopiec znalazł diament dwa dni temu, czyli prawdopodobnie w Port Hope w trakcie gdy spędzał weekend u swoich dziadków :P
Interesująca sprawa :)

Daduch
02-08-2008, 19:13
Właśnie przeglądałem hunted.pl i człowiek o nicku Obcy napisał:
W to co teraz napisze mało kto uwierzy. Ale dzięki kilofowi znalazłem pewne ciekawe miejsce którego nie ma na mapie.Nie było tam węży ani żadnych potworów ,no przynajmniej do czasu gdy zszedłem podajże na -4 poziom spotkałem bardzo miłe stworzenia ,a konkretnie kilka wyrn które zabiłem bez większych problemów(swoją drogą ciekawe że wyrny są podobne trochę do węży) szedłem dalej ,uznałem to za świetne miejsce do expienia ponieważ nie spotkałem żadnego śladu człowieka. Gdy byłem tak około na -6 poziomie zobaczyłem szerokie schody, zszedłem a tego co tam zobaczyłem nie zapomnę. Ruszyło na mnie stado sea serpentów i serpent spawnów. Okazało się że byłem w pułapce gdyż schody były za kratą (jak na banshee qest) oczywiście szybko padłem. Teraz szukam ekipy która poszłaby ze mną na refugii.Kontakt gg 13420989 lub w grze
Może to być żart albo nie warto sprawdzić
@down nie znam nicku ;/ a nie jestem zarejestrowany na hunted.pl jak ktoś jest to niech napisze tu (http://hunted.pl/forum/showthread.php?p=24315#post24315)

ArcherMisiek
02-08-2008, 19:31
Właśnie przeglądałem hunted.pl i człowiek o nicku Obcy napisał: W to co teraz napisze mało kto uwierzy. Ale dzięki kilofowi znalazłem pewne ciekawe miejsce którego nie ma na mapie.Nie było tam węży ani żadnych potworów ,no przynajmniej do czasu gdy zszedłem podajże na -4 poziom spotkałem bardzo miłe stworzenia ,a konkretnie kilka wyrn które zabiłem bez większych problemów(swoją drogą ciekawe że wyrny są podobne trochę do węży) szedłem dalej ,uznałem to za świetne miejsce do expienia ponieważ nie spotkałem żadnego śladu człowieka. Gdy byłem tak około na -6 poziomie zobaczyłem szerokie schody, zszedłem a tego co tam zobaczyłem nie zapomnę. Ruszyło na mnie stado sea serpentów i serpent spawnów. Okazało się że byłem w pułapce gdyż schody były za kratą (jak na banshee qest) oczywiście szybko padłem. Teraz szukam ekipy która poszłaby ze mną na refugii.Kontakt gg 13420989 lub w grze
Może to być żart albo nie warto sprawdzić

Może znasz nick tego co tam padł, wystarczy, że sprawdzimy czy padł na sea serpentach lub serpent spawnach.
Lub niech idzie tam jeszcze raz i da screena jak walczy z Wyrnami.

shoq
02-08-2008, 19:35
Po pierwsze-byli tam na weekend a po 2:
Okej, to wszystko ;p
Elo.

Racja, przeczytałem to tylko raz i to dość szybko, nie zwróciłem uwagi.

Napisane jest tez , że węże wracają by umrzeć do miejsca narodzin ich przodków.
Również racja. Ale chyba tylko te, które umierały śmiercią naturalną, bo tych, które zostały zabite, raczej nikt nie pytał gdzie chcą być pochowane. :)

@2up: Napisz do gościa na gg i poproś o nicka, po czym sprawdź czy padł ostatnio na serpent spawnie albo sea serpencie.
PS. @up: szybszy :P

Daduch
02-08-2008, 19:42
Na gg jest niedostępy ;/ Może ktoś z was napisze na hunted.pl ;p

Maiqel
02-08-2008, 20:34
No to poszukałem Wyrmy, i SS są na pacc area ... ;/

Voniek
02-08-2008, 21:18
*up
Wyrm, Sea Serpent i Serpent Spawn są TYLKO na pacc :S

*topic
Ja się dalej upieram przy banucie. Port Hope -> Blisko Banuty -> Haircycles -> Robota anty-wężowa. Port Hope/Banuta/Venore/Odemara/Haircycles. Gdybym grał, to bym szukał. Tak to se mogę spekulować :C

*down
Tak, link czysty, jeśli o to chodzi. Jest to teren do zamiany zwykłych diamentów na enchanted (chyba small sapphire na enchanted).

walusprax
02-08-2008, 21:34
Witam
W tekście była mowa o Venore:
"Pomimo tego wszystkie dalej kochały swoje miejsce pochodzenia – bagna wokół Venore.".
Podążając tym tropem przeszukałem znane mi bagienne okolice miasta Venore i natrafiłem na takie coś:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/81c42e7d13c2ef78.html
15:04 You see a mystic flame.
15:04 You see an earth shrine.

Być może jest to miejsce zupełnie nie związane z artykułem o wężach.....może to część jakiegoś innego questu, nie wiem zacząłem grać po dłuższej przerwie i dlatego pytam się Was co o tym sądzicie, może znajdzie się ktoś kto wie więcej o tym miejscu i podzieli się swymi informacjami.

Pzd.

NIE JESTEM PEWIEN CO DO TEGO linku ktos juz na niego klikał???

Ferno
02-08-2008, 21:41
&up: To NIE KEYLOGGER.

Sprawdzał ktoś co piszą na suppored fansitach??

M@tthew
02-08-2008, 21:42
Taa... kolejny kicz.Niedługo naszym oczom ukaże się historia o potężnych czarnoksiężnikach, którzy swoją ponad ludzką mocą atakują tibijski świat poprzez mass kicki.

Andrysek
02-08-2008, 21:57
http://wiki.hunted.pl/wiki/Snake_Destroyer

a do czego to sluzy?

Robin
02-08-2008, 22:04
@up
Di zniszczenia głowy sneaka podczas wykonywania ostatniej misji Banuty.

shoq
02-08-2008, 22:07
Taa... kolejny kicz.Niedługo naszym oczom ukaże się historia o potężnych czarnoksiężnikach, którzy swoją ponad ludzką mocą atakują tibijski świat poprzez mass kicki.

Wątpię.

*topic
Ja się dalej upieram przy banucie. Port Hope -> Blisko Banuty -> Haircycles -> Robota anty-wężowa. Port Hope/Banuta/Venore/Odemara/Haircycles. Gdybym grał, to bym szukał. Tak to se mogę spekulować :C
Pisało wyraźnie, że chodzi o Venore, bo to miejsce narodzin węży i tam wracają, by umrzeć w rodzinnych stronach :)

Voniek
02-08-2008, 22:14
Pisało wyraźnie, że chodzi o Venore, bo to miejsce narodzin węży i tam wracają, by umrzeć w rodzinnych stronach :)

Jeżeli wszystko traktujesz dosłownie, to do niczego nie dojdziesz :C
A ja się będę upierał przy banucie i ew. Forbidden land i o!

Robin
02-08-2008, 22:22
Moim zdaniem wreszcie zrobili coś z Bazyliskiem. Pewnie będzie sposób aby się tam dostać.

Maiqel
02-08-2008, 22:29
Właśnie czytałem artykuł po raz kolejny i dziwne, że wcześniej tego nie z czaiłem

Zathroth rozkazał swym złym hordom polować na nie, wydobywać łup i sprzedawać, gdy będą potrzebować pieniędzy. Węże nie mogły bronić się skutecznie a ich trucizna była zbyt słaba by powalić wściekłego orka.

Orki shamany summonują węże a do tego często są one lootem w bagu.

Na prawo od Venore, na bagnach znajduje sie mala jaskinia z orkami, a w niej jeden orc shaman

Może coś w tym kierunku ?

[edit] Wściekły ork to Berserker... hmmm ?

Kamlos
02-08-2008, 22:45
Hmm najbardziej mnie niepokoi to:

"Gdy Zoran znalazł się w pokoju, zamknął drzwi i skoncentrował się na szafce stojącej obok łóżka. Jego twarz lśniła z radości gdy zbliżał się powoli. Otworzył ją i wyjął wielki promieniujący diament znaleziony dwa dni temu, gdy kopał niedaleko bagien,,

Byl u dziadkow w weekend hmm czyli zaliczmy tak na przypuszczenia ze byla to sobota i niedziela , a naprzyklad wrocil w poniedzialek i w tekscie jest:

"Otworzył ją i wyjął wielki promieniujący diament znaleziony dwa dni temu, gdy kopał niedaleko bagien,,

Najwiecej zauwazylem tu podejzen ze chlopak kopal w port hope obecnie niemam pacc ale jakby co to najlepiej zajzec do jego dziadkow tylko w tekscie niema napisane jak sie nazywaja :(

Mozliwe jest tez ze te diamenty , klejnoty sa zakopane gdzies bardziej logiczne bo w tekscie jest napisane : „Każdy stary wąż, w tym kobra, wąż morski lub po prostu zwykły zielony wąż wraca do miejsca gdzie ich przodkowi urodzili się, tak blisko śmierci,,

Zauwazyliscie Weze Morskie ? Mozliwe ze te diamenty sa tez w wodzie bo przecierz weze morskie niezyja na bagnach xD

No wiem ze to tylko przypuszczenia bo w tekscie jest dokladnie napisane ze BAGNA ale do wezy prawdopodobnie nalezy wyrm ,serpent spawn , sea serpent [waz morski] itp [niewiem czy dobre name stworow] a jak uzytkownik o nicku Obcy na hunted.pl napisal ze wszedl do dziury i spotkal kilka wyrm , sea serpentow , serpent spawnow to mozliwe trzeba sie popytac na forum Refugi bo te potworki ktore wymienil i ktore sa w tekscie to sa weze i mozliwe ze bronia czegos cennego jakiegos cennego diamentu albo rubiny

Wszystkie opcje sa tu mozliwe

[Sory za bledy] BB

OldWerladyn
02-08-2008, 22:49
Może spytać króla orków :>, ja będę miał dzisiaj okazje chyba to oblookam ;]
Król powinien wiedzieć coś o swoich przodkach ;]

Hmm Serpenty to dla mnie węże, look głowy ;]

Kamlos
02-08-2008, 22:55
Znalazlem Cos Ciekawe i bardziej logiczne zobaczcie sami

http://wiki.hunted.pl/wiki/Tear_of_Daraman niemam pojecia do czego to :(

dopiero teraz zauwazylem

„Każdy stary wąż, w tym kobra, wąż morski lub po prostu zwykły zielony wąż wraca do miejsca gdzie ich przodkowi urodzili się, tak blisko śmierci,,

KOBRA

bardzo duzo kobr jest na port hope B)

Maiqel
02-08-2008, 23:10
@up tear of daraman - czyli łza daraman'a ? Czyli człowieka pustyni nomada.

@topic albo chodzi mniej więcej o coś w stylu - w venore przeważają zwykłe zielone węże, na Banuta - zakładam serpenty, Svarground - sea serpenty, Darama- Cobry.

To chyba wszystkie węże... (wiem, że nie wliczyłem wyrm)

Kamlos
02-08-2008, 23:14
Ok jutro wiecej poszperam :)

Mandawiers
02-08-2008, 23:49
troche logiki i znajdziecie odpowiedz...
dla ulatwienia proponuje zporzadzic tabelke i zapisywac w niej wszystkie fakty nawet te szczegolowe , nastepnie jesli jeden do drugiego nie pasuje sprobowac roztrzygnac co jest prawda poprzez inne ... itd itp .... zrobilem byl list do dalszej czesci questu, dla mnie nie do odczytania cos w stylu ksiazek z hell gate (z biblioteki tylko pisane literami) dasudhanizxcjnuiahduia cos w tym stylu.. przy czym znalazlem sporo kamienii wszelakiego rodzaju, no chyba ze ktos siedzi 10h na frostach to lootnie taka sama ilosc.

ps: trzeba miec wysoki lvl, lub sredni czyli 70-90 przy czym nie isc samemu,

ps2: nie pisac na priv bo i tak nie powiem , gdyz i tak pewnie sporo ludzi juz wie o co chodzi a po co ma sie ten quest rozlesc na wikie itd... pewnie bedzie tak jak z demon legami. Narazie proboje zrobic dalsza czesc zdaje mi sie ze powinienm z kims pogadac i oddac mu te kosztownosci ;] wiecej nie mowie.

dodam dla ulatwienia... bo siedze nad tym 5h i raczej nie rozwiklam tego a questa nie dam tak czy siak na tacy... bo noobow do glowkowania nie potrzebuje. Wracajac do tego skarbu ktory udalo mi sie odnalesc, Szukajac w jednym miescie nic nie osiagniesz.

TaTaskers
02-08-2008, 23:54
Jeśli wierzyć Obycemu, to sprawa może być krucha... Nawet 200 knight, nie poradzi sobie z ponad 6 sea serpentami... BA! 6 serpentów liczylo by się z śmiercią, lub natychmiastową ucieczką.

Jeśli miał to być quest to albo będzie on:

- Banalny, z małą małowartościową nagrodą w postaci kilku diamentow
- Trudny, który wymaga porządnej ekipy

Z 1 rzeczą się zgodze, mianowicie, takie Historyjki Doskonale budują klimat gry. Oby tak dalej!

P.S. Niektóre komentarze powalają z krzesla...

@Up
Że co, proszę?
Demon Legi dalej są dla mnie zagadką, a gdybym mógł ją rozwiązać już bym je miał...

@Down
Węża nigdy się nie otwierało o ile pamiętam... A nawet jeśli to nic w nim nie było...

Kolec
02-08-2008, 23:57
a może jacyś starzy wyjadacze Tibii wiedzą coś na ten temat? może kiedyś dało się otwierać tematowego węża? :>

OldWerladyn
02-08-2008, 23:58
A może zapytać Rashida, w końcu to wędrowni kupcy coś o tym wiedzieli ;]

Voniek
03-08-2008, 00:09
troche logiki i znajdziecie odpowiedz...
dla ulatwienia proponuje zporzadzic tabelke i zapisywac w niej wszystkie fakty nawet te szczegolowe , nastepnie jesli jeden do drugiego nie pasuje sprobowac roztrzygnac co jest prawda poprzez inne ... itd itp .... zrobilem byl list do dalszej czesci questu, dla mnie nie do odczytania cos w stylu ksiazek z hell gate (z biblioteki tylko pisane literami) dasudhanizxcjnuiahduia cos w tym stylu.. przy czym znalazlem sporo kamienii wszelakiego rodzaju, no chyba ze ktos siedzi 10h na frostach to lootnie taka sama ilosc.

ps: trzeba miec wysoki lvl, lub sredni czyli 70-90 przy czym nie isc samemu,

ps2: nie pisac na priv bo i tak nie powiem , gdyz i tak pewnie sporo ludzi juz wie o co chodzi a po co ma sie ten quest rozlesc na wikie itd... pewnie bedzie tak jak z demon legami. Narazie proboje zrobic dalsza czesc zdaje mi sie ze powinienm z kims pogadac i oddac mu te kosztownosci ;] wiecej nie mowie.

dodam dla ulatwienia... bo siedze nad tym 5h i raczej nie rozwiklam tego a questa nie dam tak czy siak na tacy... bo noobow do glowkowania nie potrzebuje. Wracajac do tego skarbu ktory udalo mi sie odnalesc, Szukajac w jednym miescie nic nie osiagniesz.

Byłem w skarbcu w kazz i nie powiem jak włączyć dźwignie, jak wziąć klucz z tajnej skrytki w kazz i nie powiem jak zabić guardy! :S
Gadanina...

Demon Legs to od dawna wiadomo, problemy tylko, że jest w nich coś z bossa, ale to już nie ten temat...

MOŻE, może, może... wkurza już mnie to słówko :S Zamiast gadać - róbcie (polaczki). W Tibię nie gram i nie mam zamiaru, szkoda czasu. A to, że piszę takie inne posty, to 'MOŻE :S' ktoś je przeczyta i pomogą mu...

Mandawiers
03-08-2008, 00:27
Po pierwsze demon legow jest od zajebania myslycie czemu byl ten down tibi chwilowy aby zmienic sposob robienia questu iz byl zalatwy , mimo to teraz tez kilka osob zrobilo...(ten zaraz po update summer, masz zamiar pierdolic glupoty ze prawie nikt nie zrobil, to zamknij pysk i popytaj na aldorze bo tam z 50 osob zrobilo quest) btw jak nie masz h lvla w tibi ani wiekszego pojecia to sie nie odzywaj, po 2 napisalem post ktory mial pomoc to po co zaraz pierdolisz glupoty ze zle mowie... nie wiesz to sie nie odzywaj , widziales , sprawdziales zeby osadzac? sproboj sposoby ktorym ja doszedlem do tego tej tabelki cu.

btw : pozatym nie mozesz nikogo osadzac nawet jak ktos pierdolnie glupote ze szedl z lopata po swampach i wykopal golden helmet poki nie wyjdzie na swiatlo dzienne prawda o zagadce...

Tasam
03-08-2008, 00:46
Klejnoty sa na skalach w kopalni kolo Basiliska, co nie? Moze tez cos w tym jest :p

Krwawy'Kapiszon
03-08-2008, 01:17
*up
Wyrm, Sea Serpent i Serpent Spawn są TYLKO na pacc :S

*topic

*down
Tak, link czysty, jeśli o to chodzi. Jest to teren do zamiany zwykłych diamentów na enchanted (chyba small sapphire na enchanted).

Zoran nie mógł w to uwierzyć: „Masz na myśli.. Nasze Venore? Jest kolebką węży?” „Nie tylko kolebką kochanie, także ich grobem!”.
Z tego fragmentu wynika, ze nie wykopał go na wakacjach, bo o tym jeszcze nie wiedział będąc w port hobe.

hzaq
03-08-2008, 01:17
Taka mała wskazówka : węże jako węże lubią się ukrywać i najbezpieczniej czuja się w małych - najlepiej jednostronnych (tzn. zabudowanych z innych stron) pomieszczeniach, dlatego szukałbym właśnie w takich miejscach.

D_mon
03-08-2008, 02:23
1. Sobota i niedziela w port hope ale już w niedziele wieczorem był w domu co oznacza że 2 dni temu to piątek.

2. Pisze tam że wszystkie węże wróciły do miejsca swoich narodzin ale nas interesują tylko zwykłe Snake bo one zostały zapieczętowane[Co do Cobr nie mamy pewności z tego co wiem Orc'i nie występują w pobliżu respów Cobr co oznacza że nie mogły nań polować].

roSiu1992
03-08-2008, 08:34
A ja myśle, że zwykła bajka ; ] mająca na celu zachęcic graczy do kopania dołów i do przyciągnięcia jeszcze większej uwagi graczy ; ]

Maiqel
03-08-2008, 08:47
stylu ksiazek z hell gate (z biblioteki tylko pisane literami) dasudhanizxcjnuiahduia cos w tym stylu..
od kiedy węże umieją pisać książki ^^ ?

@topic: Albo jeszcze taka kombinacja - imperator kruzak ma niezliczone bogactwa, tylko skąd -> z węży. Ale jeden wąż (Bazyliszek) posiadł moc zamiany ludzi (i dwarfów) w skałę i może się bronić przed napastnikami. A jak wiemy Kruzak żąda ciała bazyliszka.

Czemu ?

Robin
03-08-2008, 09:43
Klejnoty sa na skalach w kopalni kolo Basiliska, co nie? Moze tez cos w tym jest :p

A czy te klejnoty zostały dorobione po upie 8.2? Jeśli tak to mamy wskazówkę.

flips997
03-08-2008, 10:19
Patrzac na te komentarze sensowne i omijajac te po ktorych mozna je**ac na plecy to tez dochodze do pewnych przemyslen... z tego co pamietam z tekstu to ten maly co wykopal owy diament to wylapal ta historie od kogos tam na port hope i dlatego wypytywal oto matke(wiec moze nalezy zaczac quest o ile to quest od jakiegos npc na port hope) i tez zastanawia mnie to z ta stara lopata ale to raczej niema jakiegos wiekszego znaczenia bo sa 2 rodzaje ale i tak sluza do tego samego.

Tao16
03-08-2008, 10:40
Powiem tyle. Nadzieja matka głupich. To wszystko bzdura, bazyliszek i co jeszcze ;] Jakby to było prawda i za 3 miechy ktos zrobilby qest na DSH to powiedzcie kto grąłby w tibie? ;] Zaloze sie ze za 2 uptade bedzie qest na 5 zasranych kamyczkow. Tak samo z Sword of Fury ;]. Zrobili zeby znikal zeby ludzie znowu na nowo sie nakrecili i zaczeli szukac. Ten sword jets na roku yle czasu a nikt go jeszcze nie ma ;/ ? ;] Zastanowcie sie. . . i wezcie sie za porzadny exp :D

Moze dla tych wytrwalych jak uzyjecie Solar Axa na snake, wypowiecie czar exevo gran mas frigo po czym zabijecie orc'a z pover bolta to wyleci z niego MPA! <lol2>
btw. oczywiscie ^^ wszystko jednym charem

Maiqel
03-08-2008, 10:48
Powiem tyle. Nadzieja matka głupich. To wszystko bzdura, bazyliszek i co jeszcze ;] Jakby to było prawda i za 3 miechy ktos zrobilby qest na DSH to powiedzcie kto grąłby w tibie? ;] Zaloze sie ze za 2 uptade bedzie qest na 5 zasranych kamyczkow. Tak samo z Sword of Fury ;]. Zrobili zeby znikal zeby ludzie znowu na nowo sie nakrecili i zaczeli szukac. Ten sword jets na roku yle czasu a nikt go jeszcze nie ma ;/ ? ;] Zastanowcie sie. . . i wezcie sie za porzadny exp :D

Ale dzięki takim bajeczkom w Tibii zalatuje RPG'iem a nie tylko Hack n' Slashem xP
[edit] @down no wiem ^^ ale chociaż próbują... :D

Sorcerereq
03-08-2008, 10:49
Uahaha marne próby utrzymania klimatu RPG... który już dawno uleciał.

sueroski
03-08-2008, 11:03
Uahaha marne próby utrzymania klimatu RPG... który już dawno uleciał.

eno nie jest tak źle. W innych grach MMORPG jest jeszcze gorzej. A Tibia by miała klimacik gdyby nie noobi

Tao16
03-08-2008, 11:19
Za duzo filmow zescie sie naogladali i teraz bedziecie sie bawic jak male dzieci w detektywow ;/

Voniek
03-08-2008, 11:44
od kiedy węże umieją pisać książki ^^ ?

@topic: Albo jeszcze taka kombinacja - imperator kruzak ma niezliczone bogactwa, tylko skąd -> z węży. Ale jeden wąż (Bazyliszek) posiadł moc zamiany ludzi (i dwarfów) w skałę i może się bronić przed napastnikami. A jak wiemy Kruzak żąda ciała bazyliszka.

Czemu ?

1. Przecież któryś tam Bóg zapieczętował je, aby nie można było ich otworzyć.

Druga część posta wydaje się ciekawa i coś mi przyszło do głowy:

Ponieważ nadal upieram się przy PH + Banucie (banuta quest - anty wężowy (poczytajcie co gada haircycles na quescie)) no i przecież niedaleko zrobili teraz Dwarf Mines! Na tiq niedaleko hyderek jest taki. Może tutaj też trzeba kopać, bo na -3 są chyba 4 cave.
Właśnie może to jest coś w stylu SoF/kop->zbieraj. Zbierzesz 4 różne diamenty, takie questowe, oddasz komuś tam, on Ci magiczny kilof i kopiesz, wybijasz 1000 demców i masz coś tam.
Takie coś se wymyśliłem... Krótko mówiąc: szperajcie w PH/Venore/Kazz.

*Mandawiers
Fajny jesteś, ale za mało fajny dla mnie :/

pheon
03-08-2008, 11:58
Ja taki nic nie znaczący wątek dodam... Jeśli chodzi o węże morskie, to według mnie nie mogą być to sea serpenty;serpent spawny, gdyż posiadają one LOOTA ;] A jak napisane jest w tekście węże zostały zaklęte tak aby owego loota nie dawać ;p

caveki
03-08-2008, 12:02
A może trzeba użyć Snake Destroyera, a może nie?
A może to tylko bajeczka?

Kamlos
03-08-2008, 12:21
Jak tam jakis pan up mowil to trzeba szukac w PORT HOPE mi tez sie zdaje ze musi tam byc bo tam sa cobry

Voniek
03-08-2008, 12:45
Jak tam jakis pan up mowil to trzeba szukac w PORT HOPE mi tez sie zdaje ze musi tam byc bo tam sa cobry

Myślę, że trzeba zacząć w PH (w końcu tamten chłopak był tam na początku), a następnie udać się do Venore (przyjechał z weekendu). Ponieważ chodzić może również o Basiliska, warto udać się do Kazz.

Duch Guardi
03-08-2008, 13:11
Na 99,9% quest ma powiązanie z banutą :) Czy nie zauważyliście ,że po update na poziomie -2 banuty pojawiły się głowy węży na ścianach oraz popękane kafelki ?

Edit:
Zamieszczę ss:
http://i20.photobucket.com/albums/b231/Debilek/snake1.jpg

I chyba najważniejsze:
http://i20.photobucket.com/albums/b231/Debilek/snake2.jpg
(przed upem było tylko to: http://tibia.pl/earth.php?x=32849&y=32570&z=9&q=92.83 )

próbowałem wylać truciznę , kładłem węże ale jak narazie nic nie dało :<

$eriToonbra
03-08-2008, 13:46
W sumie to mogę iść do dziadka może jeszcze dziś albo jutro jak będę miał czas i wezmę 160 groszy to popłynę na Port Hope i się zapytam dziadunia co w tym jest :D Super, że się tak fajnie zastanawiacie, bo tyle się głowicie, a wystarczy do porządku tekst przeczytać i mieć wyobraźnię. Ja już zrobiłem tego questa. Pomyślcie, bo jest bardzo łatwy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

$eriToonbra
03-08-2008, 13:53
A nagrodą jest Bronze Necklace czyli stara skóra węża oplątana i wysadzona brylantami, które węże ukradły :)

Szybki'lols
03-08-2008, 13:54
W sumie to mogę iść do dziadka może jeszcze dziś albo jutro jak będę miał czas i wezmę 160 groszy to popłynę na Port Hope i się zapytam dziadunia co w tym jest :D Super, że się tak fajnie zastanawiacie, bo tyle się głowicie, a wystarczy do porządku tekst przeczytać i mieć wyobraźnię. Ja już zrobiłem tego questa. Pomyślcie, bo jest bardzo łatwy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nom jasne stary

$eriToonbra
03-08-2008, 14:12
Port hope i venore....

Kruul
03-08-2008, 14:21
Port hope i venore....

jasne zrobiłeś ale jesteś sup3r 3lo m4st4h i nikomu nie powiesz dopóki ktoś nie wykona i zrobi spoila - po tym fakcie sam polecisz zrobić, a będziesz mówił, że zrobiłeś pierwszy... tja... lepiej wyjdź i się nie kompromituj

Voniek
03-08-2008, 14:47

Nikt nie uwierzy bez filmu (zdjęcia to już nie masz co dawać).

*Duch
Ha mówiłem! Ph + Banuta!!! Powodzenia :P

Maiqel
03-08-2008, 15:16
Kurcze, może i ma powiązanie z PH ale wg. mnie nie z Banutą !

O ile się nie mylę - Banuta była miastem Lizardów, ale ich niewolnicy (małpy) podniosły rebelię i opanowały Miasto Jaszczurów. A głowy węży to dlatego, że to podobizny boga lizardów, który występuje pod postacią węży.

Vindem
03-08-2008, 15:38
coś jest z tym bronze neckl~

"Decoration. The bronze necklace is a rare on older worlds. Was given as a gift from CIP as 2nd place award for the Tibia Ball League in 2003 on Antica. In former times it was a one time spawn at the Venore swamp."

pełny link:
http://tibia.wikia.com/wiki/Bronze_Necklace

Tam jest także Flattery - jeden z założycieli Mercenarys, teraz już nie gra ;C

Geeexo
03-08-2008, 15:40
w port hope ;d w świątyni małp ;d jest dużo posągów węży i tam jest odpowiedź :D

Szybki'lols
03-08-2008, 15:43
Będziesz kopać w venore lub z port hope i do kazo masz się przekopać no to gz :D:D

Lizix'Wizan
03-08-2008, 15:51
FACC'e kopcie z VENORE moze sie bez PACC'a dostaniecie do HP Oo

Dwarfik
03-08-2008, 15:52
przecież z bagien veno do kazz niedaleko -,-

Dwarfik
03-08-2008, 15:54
Będziesz kopać w venore lub z port hope i do kazo masz się przekopać no to gz :D:D
Przecież z Bagien Veno w niektórych miejscach widać dp Kazz (tam gdzie jest resp draga)to blisko jest..
@edit srry za duble posta ;/

Arrowsmaster
03-08-2008, 15:58
widac sporo napalonych naabkow na te bajke leci

Geeexo
03-08-2008, 16:14
a dodam, co myślicie o fragmencie:
"Otworzył ją (szafkę) i wyjął wielki promieniujący diament..."
On już znalazł ten diament, a my go wyciągamy z szafki ...
Z tego co pisza up, to nagrodą jest bronze necklace.
Czekajmy dalej na kolejne informacje???
Weźcie sami sie pogłówcie :D

Arrowsmaster
03-08-2008, 16:23
idzcie lepiej parcele sortowac bo do rozwiazywania questow sie nie nadajecie

lipolop
03-08-2008, 16:36
A ja poczekam na spoilera tego questa (?), według mnie nie ma co zawracać sobie nim głowy gdyż:
-jeżeli będzie to trudny quest z porządnymi nagrodami (rare), to i tak będzie tylko dla PACC, a ja go nie wykonam swoim 50 kinem ;/
-jeżeli będzie to łatwy quest z nagrodami typu 2 diamenty i 3 rubiny to szkoda marnować czas na szukanie rozwiązania.

Pzd. dla wytrwałych B)

Encis
03-08-2008, 16:38
Mozliwe ze snake destroyer jest do czegos potrzebny. Przed update mozna bylo miec 1 s destro do banuty i musielibysmy wybierac miedzy banuta a tym questem(o ile istnieje), a teraz jest przeciez gildia zlodziei i tam mozna kupowac quest itemy, np. snake destroyer

D_mon
03-08-2008, 16:47
Niektóre posty mnie już wkur*i*ją mówicie że prosty dobra zobaczę czy bez pacca da sie zrobić

pierwsze 5 min:
16:41 Dagomir: Wha... what?? HOW DARE YOU!!?? LEAVE ME ALONE ON MY TOILET AT ONCE!
16:41 ******* [35]: sorry

Pudlo :D

Tharion
03-08-2008, 17:52
A ja poczekam na spoilera tego questa (?), według mnie nie ma co zawracać sobie nim głowy gdyż:
-jeżeli będzie to trudny quest z porządnymi nagrodami (rare), to i tak będzie tylko dla PACC, a ja go nie wykonam swoim 50 kinem ;/
-jeżeli będzie to łatwy quest z nagrodami typu 2 diamenty i 3 rubiny to szkoda marnować czas na szukanie rozwiązania.

Pzd. dla wytrwałych B)

Dla samej zabawy związanej z odkryciem questa, szukaniem itp, RPG poprostu.

idzcie lepiej parcele sortowac bo do rozwiazywania questow sie nie nadajecie

Wy*******aj expic bo się tylko do tego nadajesz.

Na 99,9% quest ma powiązanie z banutą Czy nie zauważyliście ,że po update na poziomie -2 banuty pojawiły się głowy węży na ścianach oraz popękane kafelki ?

Bardzo możliwe-te coalbasiny najbardziej.

ok, ktoś wspomniał o orcu shamanie, który summonuje WĘŻE i lootuje się z niego zdechłego węża - myślę, że to może być coś z "dawnych" czasów, tzn pozabijali te węże etc a gdy już się nie dało wydobywać diamentów z nich, to nauczyli się je przyzywać...troche chaotycznie ale co tam.

Teraz pare spraw
Chłopak na 100% wykopał to na bagnach koło Venore.
Port hope/banuta może mieć znaczenie w którejś części questa (np. te coal basiny-bardzo zastanawiające)
Powiązanie z tym mogą mieć Lizardy.

Niemniej zastanawia mnie jednak to, że Sea Serpenty da się otwiera.

Pzdro.
Thar~

Edit:
Przypomniałem teraz sobię że na bagnach w venore jest orc camp, to też może mieć jakieś znaczenie.
Edit nr. 2:
Ktoś w temacie napisał, że sea serpenty, serpent spawny mogą nie być wężami, ma ktoś jakiś pomysł co by w takim razie mogło byc "wężami które dostosowały się do życia w morzu" ?

Voniek
03-08-2008, 18:08
Kurcze, może i ma powiązanie z PH ale wg. mnie nie z Banutą !

O ile się nie mylę - Banuta była miastem Lizardów, ale ich niewolnicy (małpy) podniosły rebelię i opanowały Miasto Jaszczurów. A głowy węży to dlatego, że to podobizny boga lizardów, który występuje pod postacią węży.

Coś w tym jest, w końcu Snakecharmer'y summonują Cobry (pochodne zwykłych węży). Możliwe, że np. jak koszalek: wylać/położyć coś na banucie, a potem sprintem na chor i tam też coś zrobić.
Powodzenia :>

Arteus
03-08-2008, 19:04
A moze to jest zwiazane z bramka lvlowa 999lvl na banucie?? moze kiedys trzeba bylo wykopac cos na bagnach a nastepnie przejsc przez ta bramke (ale miala mniejszy poziom potrzebny) i tam byla dalsza czesc? tylko ze nagroda zbyt wiele byla warta i Cip dal 999lvl? trzeba sie spytac jakiegos starszego gracza

$eriToonbra
03-08-2008, 19:24
Ehh, nie wiem czy wcześniej pomogłem z tym bronze necacle ale teraz tak trochę na poważnie dam może troszkę ważnych informacji z tekstu tak by było łatwiej tym co nie potrafią czytać ze zrozumieniem:

1.Było już późno, gdy Odemara Taleris zamknęła swój sklep z biżuterią i szybkim krokiem skierowała się do domu. Pewna para chciała zakupić u niej obrączki ślubne, które miały być udekorowane klejnotami, niestety wybranie kamienia zajęło im niemal dwie godziny.

Czyli może że tak powiem po zamknięciu sklepu trzeba "wyczuć" ten moment i jeszcze tą Odemarę zatrzymać to może nam coś więcej powie albo dla zmyłki nie ma nic wspólnego z tym questem.

2.Jego mama uśmiechnęła się i usiadła na krawędzi łóżka. „Wygląda na to, iż Ci podróżnicy nie wiedzieli dużo o wężach, więc pozwól, że opowiem Ci prawdziwą historię.” Zoran i Zarah rozłożyli się wygodnie na łóżku.

Czyli możliwe że też jakieś łóżko może trzeba rąbnąć czy coś :)) i może coś odleci to będzie do otwierania węży.

3.Węże nie mogły bronić się skutecznie a ich trucizna była zbyt słaba by powalić wściekłego orka.

Być może ma coś to powiązanie z orcami np. orc fortess.

4.Zathroth - być może jakiś npc czy coś, który może więcej nam pomóc jeśli tylko istnieje.

5.Niektóre z nich opuściły stały ląd w poszukiwaniu schronienia w niespokojnym morzu, a niektóre przystosowały się do życia na pustyni. Pomimo tego wszystkie dalej kochały swoje miejsce pochodzenia – bagna wokół Venore

Czyli może coś ma to powiązanie z ank i woda, która może kiedyś nie istniała na ankrahmun. A zaś z drugiej strony mowa o Venore.

6. „Nie tylko kolebką kochanie, także ich grobem!”
Być może ma coś wspólnego z jakimś grobem np. który istnieje w Venore a ma powiązanie z ankrahmun lub na odwrót.

7.„Każdy stary wąż, w tym kobra, wąż morski lub po prostu zwykły zielony wąż wraca do miejsca gdzie ich przodkowi urodzili się, tak blisko śmierci.

Stary wąż czyli możliwe że Bazyliszek kobra oraz niedawno dodany sea serpent oraz zielony wąż. I możliwe że wszystkie trzeba jakoś przywrócić tam gdzie jest jakaś tabliczka czy coś o wężach.

8.Zarah zapadła w małą drzemkę, przytulając jej lalkę w kształcie foczki, a oczy Zorana dalej biły zainteresowaniem

Nie bez powodu foczka przynajmniej tak mi się wydaje :) Jest przecież foczka "svargrondowa" ta mała biała ;D

9.„Ciała węży rozkładają się, lecz klejnoty nie
Nad tym trzeba się zastanowić :)

10.Otworzył ją i wyjął wielki promieniujący diament znaleziony dwa dni temu, gdy kopał niedaleko bagien

Być może trzeba jakiegoś sapphire czy coś użyć.

11.Parę minut później był w drodze do świata snów i widział samego siebie siedzącego na stosie klejnotów.

Być może coś na zasadzie dreamer chalanges quest.

Być może dla niektórych są to bezsensowne, śmieszne nieistotne informacje, ale wiadomo że Cip-soft nie robi zbyt sensownych questów prawie ;)

Saviour
03-08-2008, 20:23
Co drugi post w tym temacie jest bez sensu, a ten pan up@ to już taki naciąga wszystko że o mało się nie zesra... Te coal basiny i posągi pod banutą są od tego update'u z tylko 1 powodu - żeby nie atakowało nas 8 potworków na raz, jakbyście czytali dokładnie newsy o update albo zajrzeli na tibiawiki to byście nie pisali bzdur... A to na bank nie jest żaden NOWY quest bo NOWE questy tutorzy dostają na tacy podczas testu... Tak samo wątpie żeby to był stary quest, bo wtedy nawet ponad roczna zwłoka ze wspomnieniem czegokolwiek o tym queście byłaby bez sensu. A więc po co był ten artykuł? Bo nie mieli o czym napisać, próbują zrobić jakiś klimat RPG (którego i tak nie ma) albo jakiś noob zrobił temat na forum tibia.com "I kill snake und ich have nein loot gimme free pacc plxxx" (przypommnijcie sobie Man in the cave, tego bossa właśnie zawdzięczami takiemu tematowi :))

gaspare
03-08-2008, 21:08
To raczej coś związanego z Venore i okoliczymi bagnami ;]
Po głębszym namyśle stwierdziłem że to nie jest nic związanego z Port Hope bo tam może mu dziadkowie coś powiedzieli.Banuta- tam też jest coś bardzo ciekawego mianowicie ten "ołtarz".
Może to jakoś działa, etc?
Zastanówmy się wszyscy razem ^^

Arteus
03-08-2008, 21:19
2x up nie psuj wszystkim nastroju i pozwól wierzyć ze istnieje ten quest xD nawet jeśli go nie ma:P a po za tym i tak nie masz zadnej pewnosci tak jak i my ;]

D_mon
03-08-2008, 22:13
aff nie lubię sie powtarzać ale muszę bo nikt nie czyta wcześniejszych postów ja śledzę temat od początku a wiec tak:

1. Pisało że to Orc'i polowały na węże żeby wydobyć cenne skarby czy jakikolwiek Orc upoluje Sea serpent'a bądź Wyrm'a? i chyba żadne Orci nie występują w pobliżu respów Cobr Bogowie zapieczętowali tylko zwykłe węże! ale wszystkie węże bały sie gniewu złego boga

2. Odemara przez 24h na dobę siedzi w swoim sklepie, a ktoś powiedział żeby probować ją złapać jak będzie wracała do domu -.-(Ta sama osoba wcześniej pisała że już dawno ukończyła ten Quest).

3. NIE MA ŻADNEJ NOWEJ RZECZY ZDOLNEJ OTWIERAĆ WĘŻE(Gdyby taka była musiał by być update i historyjka by była inna bo ta nie miała by sensu gdyby sie dało).

4. W historyjce jest wyraźny nacisk na łopatę koleś na rysunku nie wygląda na wielkiego wojownika(morze to błędny trop ale warto to napisać)

Monte
03-08-2008, 23:03
Ehh, nie wiem czy wcześniej pomogłem z tym bronze necacle ale teraz tak trochę na poważnie dam może troszkę ważnych informacji z tekstu tak by było łatwiej tym co nie potrafią czytać ze zrozumieniem:

1.Było już późno, gdy Odemara Taleris zamknęła swój sklep z biżuterią i szybkim krokiem skierowała się do domu. Pewna para chciała zakupić u niej obrączki ślubne, które miały być udekorowane klejnotami, niestety wybranie kamienia zajęło im niemal dwie godziny.

Czyli może że tak powiem po zamknięciu sklepu trzeba "wyczuć" ten moment i jeszcze tą Odemarę zatrzymać to może nam coś więcej powie albo dla zmyłki nie ma nic wspólnego z tym questem.

2.Jego mama uśmiechnęła się i usiadła na krawędzi łóżka. „Wygląda na to, iż Ci podróżnicy nie wiedzieli dużo o wężach, więc pozwól, że opowiem Ci prawdziwą historię.” Zoran i Zarah rozłożyli się wygodnie na łóżku.

Czyli możliwe że też jakieś łóżko może trzeba rąbnąć czy coś :)) i może coś odleci to będzie do otwierania węży.

3.Węże nie mogły bronić się skutecznie a ich trucizna była zbyt słaba by powalić wściekłego orka.

4.Zathroth - być może jakiś npc czy coś, który może więcej nam pomóc jeśli tylko istnieje.

5.Niektóre z nich opuściły stały ląd w poszukiwaniu schronienia w niespokojnym morzu, a niektóre przystosowały się do życia na pustyni. Pomimo tego wszystkie dalej kochały swoje miejsce pochodzenia – bagna wokół Venore

Czyli może coś ma to powiązanie z ank i woda, która może kiedyś nie istniała na ankrahmun. A zaś z drugiej strony mowa o Venore.

Być może ma coś wspólnego z jakimś grobem np. który istnieje w Venore a ma powiązanie z ankrahmun lub na odwrót.

7.„Każdy stary wąż, w tym kobra, wąż morski lub po prostu zwykły zielony wąż wraca do miejsca gdzie ich przodkowi urodzili się, tak blisko śmierci.

Stary wąż czyli możliwe że Bazyliszek kobra oraz niedawno dodany sea serpent oraz zielony wąż. I możliwe że wszystkie trzeba jakoś przywrócić tam gdzie jest jakaś tabliczka czy coś o wężach.

8.Zarah zapadła w małą drzemkę, przytulając jej lalkę w kształcie foczki, a oczy Zorana dalej biły zainteresowaniem

Nie bez powodu foczka przynajmniej tak mi się wydaje :) Jest przecież foczka "svargrondowa" ta mała biała ;D

10.Otworzył ją i wyjął wielki promieniujący diament znaleziony dwa dni temu, gdy kopał niedaleko bagien

11.Parę minut później był w drodze do świata snów i widział samego siebie siedzącego na stosie klejnotów.

Być może dla niektórych są to bezsensowne, śmieszne nieistotne informacje, ale wiadomo że Cip-soft nie robi zbyt sensownych questów prawie ;)

Koleś, jeśli to jest Twoje czytanie ze zrozumieniem i Twój styl myślenia to ja współczuję Twoim nauczycielom. Przecież kombinujesz niemiłosiernie i bezsensownie. Daj sobie siana i wróć do rozsiewania plot o tym jak już tego questa zrobiłeś.

Skoro jest powiedziane, że węże u kresu swego życia wracają na bagna, to nie komplikujcie sprawy.

Bezsensowne posty nas do niczego nie zbliżą.

gaspare
03-08-2008, 23:06
I ta łopata to raczej light shovel...
Rzeczywiście wzmianka o morzu raczej jest zbędna... Tak myślę ;d
A ten dzieciak to tylko dzieciak, który nie był by w stanie pokonać dobrego potwora, tym bardziej że mógł właśnie zabić węża i wydobyć ten klejnot...
Wg. mnie tu nie trzeba mieć wysokiego lvla tylko trzeba myśleć...

AnaNajt
03-08-2008, 23:09
Ehhh... wy nawet metafory musicie traktować dosłownie : /

tak btw, Zathroth, o ile pamiętam to Bóg tibii(stworzyciel), ale mogę się mylić :P

gaspare
04-08-2008, 00:00
Więc czyżby God Zathroth miałby czarować te węże?
Ja myślę na 99,99% że to jest coś w Veno ;]
Dla szukających GL ;D

Taphan
04-08-2008, 00:58
Coraz bardziej staje się to ciekawsze . proszę się przyjrzeć screenom tych na których widać głowę węza i łapę . Morze kolo głowy trzeba położyć węża a kolo łapy Behemot claw. Moje rozważania:evul: ;> . Ktoś pisał na forum ze jakiś koleś znalazł się poza mapa czy coś i włączył z wyrnami.Najśmieszniejsze co możne się zdążyć ze przez to szukanie klejnotów odkryje się kupa nowych expowisk xD.
.
sry za bledy

D_mon
04-08-2008, 01:28
Zal -.-
Light shovel od Shovel różni sie tylko Wagą!
Skąd low lvl miałby mieć Behemoth claw?
Reszty nie komentuje.

Czekam na wskazówki ciągle rezyduje w Venore i staram sie uzyskać wskazówki od przejezdnych i czasem udaje sie na eksploracje nowych terenów.

PS Zapomniałem odpowiedzieć na jeden post który pojawił sie kilka stron wcześniej jeden tibijczyk rozwiązał zagadkę Sword'a of furry[Albo zakolegował sie z GMem] pisało o tym w hunted.pl

ChrisTa
04-08-2008, 02:12
O moj Boze wy nie wiecie jak ja wam szczerze współczuję.
Jak ja się cieszę, ze nie mam w życiu takich wielkich problemów jak quest w Tibii bo nie wiem czy bym to zniósł...

Szybki'lols
04-08-2008, 09:15
Zal -.-
Light shovel od Shovel różni sie tylko Wagą!
Skąd low lvl miałby mieć Behemoth claw?
Reszty nie komentuje.

Wiesz z skąd?
Kupić ..

Belor
04-08-2008, 09:34
Huahsuahsuahsuah ale mam z was polew, ZAL !!!

Predzej wy bedziecie w tych grobach niz te weze XD

Brodex
04-08-2008, 09:43
A w tej bajce były misie???

WOJTI93
04-08-2008, 10:21
>.> szukajcie obok venore tam obok górki do enchantowania...

promieniujący diament

enchanted diamenty pewnie :)

gaspare
04-08-2008, 10:33
Raczej nie, ale to jest na 100% coś z Veno związanego...
Szukajcie, a znajdziecie ;]

D_mon
04-08-2008, 11:02
Skoro nie chcecie nic wkładać w to przedsięwzięcie to nie komentujcie bo to powoli robi sie jeden wielki Spam
[Włącznie z tym postem :P]

sueroski
04-08-2008, 12:06
hehe trzeba zagadkę rozwiązać :P :baby:

shoq
04-08-2008, 12:31

Jak przeczytałem tego posta, oplułem monitor i spadłem z krzesła xD Twoja interpretacja tego tekstu jest rzeczywiście wspaniała. To nie jest wiersz, żeby go interpretować linijka po linijce. Skoro tak już pojechałeś, ja też zrobię coś podobnego.

1. "Było już późno" - więc za dnia nic nie zdziałasz.
2. "Odemara Taleris" - trzeba zastanowić się nad znaczeniem tego imienia. 'Odema' brzmi podobnie do "odma", czyli przedostanie się powietrza atmosferycznego lub innych gazów w obręb tkanek lub jam ciała, gdzie prawidłowo gazy te nie występują. Następnie: 'ra T' - interwyrazowość ma nas zmylić, ale to zbyt łatwe, żeby tego nie zauważyć. Oczywiście chodzi o szczura. 'Aler' to prawie jak 'Alert' czyli 'alarm'. 'Is' - z angielskiego 'jest'. Podsumowując: Odma szczur alarm jest. To znaczy coś jak: 'U szczura doszło do odmy, bijcie na alarm'.
3. 'zamknęła' - zatem potrzebny będzie klucz.
4. 'swój sklep z biżuterią' - pewnie będzie trzeba kupić biżuterię.
5. 'i szybkim krokiem' - wymagany time ring.
6. 'skierowała się do domu' - a więc trzeba mieć własny domek, wymagany PACC.
7. 'Pewna para chciała zakupić u niej obrączki ślubne' - prawdopodobnie te obrączki będą kluczowym przedmiotem w tym queście.
8. 'Które miały być udekorowane klejnotami' - oczywiście mowa o klejnotach węży.
9. 'niestety wybranie kamienia' - a co stało się z kamieniami, których nie wybrali? Może wciąż są do zdobycia?
10. 'zajęło im niemal dwie godziny' - w takim razie quest może trwać 2h, od rozpoczęcia do zakończenia mogą upłynąć tylko dwie godziny.
11. 'Jej dzieci Zoran i Zadah' - znowu interpretacja imion. Zoran - możliwe że pochodzi od 'Zoe, run!', a więc pewnie jest dobrym biegaczem. To zresztą pasuje do wymaganego time ringa. Zadah: 'Zad' - chyba wszyscy wiedzą, czym jest zad. 'Ah' - wyraża uwielbienie, zapewnie więc była to niewiasta o pięknym tyłku.

Nie chce mi się dalej wypisywać takich pierdół, chociaż mam wrażenie, że moje punkty są bardziej rzeczowe i przekonujące od twoich. Jak widzisz, napisałem tyle samo co ty - bo 11 punktów - a opisałem niewiele ponad 2 linijki.

Vindem
04-08-2008, 12:47
hehe

to zaczyna być chore...

Czy wy nie rozumiecie? Cipy napisali tą ciekawą opowieść aby wam pokazać, że coś, ktoś, kiedyś przeoczył. W ogóle go nie trzeba interpretować, bo na pewno ktoś pisząc to nie miał zielonego pojęcia, że biedne dzieci będą wymyślały bóg wie co... Po prostu jest quest w venore w który są zaplątane węże. Jeżeli nagrody są spore to będzie on dostępny tylko dla pacc, a jeżeli nie to każdy ma szansę...

Yours~

Sorcerereq
04-08-2008, 13:59
Po pierwsze demon legow jest od zajebania myslycie czemu byl ten down tibi chwilowy aby zmienic sposob robienia questu iz byl zalatwy , mimo to teraz tez kilka osob zrobilo...(ten zaraz po update summer, masz zamiar pierdolic glupoty ze prawie nikt nie zrobil, to zamknij pysk i popytaj na aldorze bo tam z 50 osob zrobilo quest) btw jak nie masz h lvla w tibi ani wiekszego pojecia to sie nie odzywaj, po 2 napisalem post ktory mial pomoc to po co zaraz pierdolisz glupoty ze zle mowie... nie wiesz to sie nie odzywaj , widziales , sprawdziales zeby osadzac? sproboj sposoby ktorym ja doszedlem do tego tej tabelki cu.

btw : pozatym nie mozesz nikogo osadzac nawet jak ktos pierdolnie glupote ze szedl z lopata po swampach i wykopal golden helmet poki nie wyjdzie na swiatlo dzienne prawda o zagadce...
Zielone - level nie ma nic do rzeczy - mój brat osiągnął najwyżej 46 level za Tibii 7.5 i jestem pewien, że wie o tej grze więcej niż 70% high leveli.
Czerwone - I już wiem, że kłamiesz :) Gdybyś wiedział, jak to rozwiąząć, nie wkurzał byś się o to, że ktoś ci nie wierzy. Poza tym to jest forum, na które wchodzi dużo osób, więc powinieneś zachować resztki godności i nie przeklinać.

@topic
Prędzej czy później, na TibiaWiki pojawi się spoiler. Tego nie da się uniknąć.

Monte
04-08-2008, 14:22
Jak przeczytałem tego posta, oplułem monitor i spadłem z krzesła xD Twoja interpretacja tego tekstu jest rzeczywiście wspaniała. To nie jest wiersz, żeby go interpretować linijka po linijce. Skoro tak już pojechałeś, ja też zrobię coś podobnego.

2. "Odemara Taleris" - trzeba zastanowić się nad znaczeniem tego imienia. 'Odema' brzmi podobnie do "odma", czyli przedostanie się powietrza atmosferycznego lub innych gazów w obręb tkanek lub jam ciała, gdzie prawidłowo gazy te nie występują. Następnie: 'ra T' - interwyrazowość ma nas zmylić, ale to zbyt łatwe, żeby tego nie zauważyć. Oczywiście chodzi o szczura. 'Aler' to prawie jak 'Alert' czyli 'alarm'. 'Is' - z angielskiego 'jest'. Podsumowując: Odma szczur alarm jest. To znaczy coś jak: 'U szczura doszło do odmy, bijcie na alarm'.
7. 'Pewna para chciała zakupić u niej obrączki ślubne' - prawdopodobnie te obrączki będą kluczowym przedmiotem w tym queście.
8. 'Które miały być udekorowane klejnotami' - oczywiście mowa o klejnotach węży.
9. 'niestety wybranie kamienia' - a co stało się z kamieniami, których nie wybrali? Może wciąż są do zdobycia?
10. 'zajęło im niemal dwie godziny' - w takim razie quest może trwać 2h, od rozpoczęcia do zakończenia mogą upłynąć tylko dwie godziny.
11. 'Jej dzieci Zoran i Zadah' - znowu interpretacja imion. Zoran - możliwe że pochodzi od 'Zoe, run!', a więc pewnie jest dobrym biegaczem. To zresztą pasuje do wymaganego time ringa. Zadah: 'Zad' - chyba wszyscy wiedzą, czym jest zad. 'Ah' - wyraża uwielbienie, zapewnie więc była to niewiasta o pięknym tyłku.

Nie chce mi się dalej wypisywać takich pierdół, chociaż mam wrażenie, że moje punkty są bardziej rzeczowe i przekonujące od twoich. Jak widzisz, napisałem tyle samo co ty - bo 11 punktów - a opisałem niewiele ponad 2 linijki.

Ty za interpretację się też lepiej nie bierz. Po co wy w ogóle to interpretujecie? Jeżeli są tu wskazówki to na pewno nie chodzi o to w jakim tempie mamuśka poruszała się do domu, itp.
Swoją drogą, ten tekst z time ringiem był najlepszy, gratuluję! I jednocześnie masz u mnie minusa, bo sobie przypadkiem surówkę na klawiaturę wyplułem, gdy to przeczytałem.

Voniek
04-08-2008, 15:09
*shoq
Filozofię masz chyba w małym palcu ;)
*$eriToonbra
Fascynujące.

Dopóki ktoś tego nie rozwiąże możemy drążyć ten temat w nieskończoność. RPG < Wiki. Fail.

D_mon
04-08-2008, 15:39
Shoq twój nick oddaje wszystko co jest zawarte w twoim poście zanim spadłem z krzesła zdążyłem oddać hołd twojej wyobraźni i podrapać sie w zad.

Exevo gran mas vis Gińcie Noo By

Atulex
04-08-2008, 17:04
To ja was czymś zajme xD

" Wyrmy nie są wybredne i jedzą zarówno minerały jak i mięso. Uważa się nawet, że w ich odchodach można znaleźć drogocenne kamienie."

Paccliker
04-08-2008, 19:14
Pewnie coś będzie w przyszłym upie, że te kryształki to będą enchanted diamond, (będzie można enchantować świętością, to było by ciekawe) i że te kamienie można tylko wykopać z ziemi w venore raz na jakiś czas.

A to z Wyrmami to ciekawe, ciekawe. Może trzeba znaleść kupe wyrma i zanieść do banuty? Albo zjeść?

psyhopatka
04-08-2008, 19:31
Wydaje mi się że trzeba będzie zacząć u jakiegoś Npc w venore...

Atulex
04-08-2008, 19:35
Bedziem latać z torebeczkami i zbierac wyrmie kupy :D

Elew86
04-08-2008, 21:05
hahahahaha coraz zabawniej tutaj jest, ShoQ - szacuneczek hahahahha
@Topik... czy jest czy go nie ma... powodzenia dla tych co szukają...
hahahha kupy Wyrmów ... 1500 na 1 cześć questa :D

orromiss
05-08-2008, 17:22
może trzeba cos z tymi podróżnikami pokombinowac...
żaden NPC w port hope nie reaguje na słowa typu: odemara, snake, story....

D_mon
05-08-2008, 20:32
Pergamin 1:
Day 1
There was an earthquake today, and it seems that the house sunk into the swamp. All people left in panic - there's noone left to open the locked cellar door for me and let me out! I tried yelling for help and smashing the door, but to no avail...
I decided to try to dig a tunnel to the surface.. luckily there are food and water supplies here, so I can survive for a few weeks. I hope I can make it.

Pergamin 2:
Day 5
I can't dig to the surface! I'm afraid that if I dig in the wrong place the swamp water will flood my tunnel and I will drown instantly! I'll try to dig a little further to the east before I try it again. Luckily the natural caves I found help me a lot.

Pergamin 3:
Day 9
I think I hear someone else digging somewhere here. I hope it's my men, coming to rescue me... I will dig the direction of the sound.
My water supply is low.

Pergamin 4:
What I thought to be digging men are in fact strange green creatures with many arms or eyestalks, who can dig very fast. I think they are called "Beholders".
They did not attack me yet, although I am sure they can sense me. Who knows, maybe they have no interest in me, and I can use their tunnels to get out of here? I will not attack them, unless I have to defend myself.
I stopped counting the days, because I lost all feeling for time down here.

Oh, how I long to see humans again!

Pergamin 5:
There is a whole family of those Beholders here. They do not seem to mind me..
I often have strange dreams in which those creatures talk to me using their eyes. But those are only nightmares for sure.

I found a small underground stream where I can get water from, so I can survive down here.

I've given up hope for my men to come looking for me. Pah, humans.. they are probably not even thinking about me anymore.

Dalej bramka lvl 50

@Edit
Nie to BK Quest szukam dalej..

pawel158
06-08-2008, 10:32
Pergamin 1:
Day 1
There was an earthquake today, and it seems that the house sunk into the swamp. All people left in panic - there's noone left to open the locked cellar door for me and let me out! I tried yelling for help and smashing the door, but to no avail...
I decided to try to dig a tunnel to the surface.. luckily there are food and water supplies here, so I can survive for a few weeks. I hope I can make it.

Pergamin 2:
Day 5
I can't dig to the surface! I'm afraid that if I dig in the wrong place the swamp water will flood my tunnel and I will drown instantly! I'll try to dig a little further to the east before I try it again. Luckily the natural caves I found help me a lot.

Pergamin 3:
Day 9
I think I hear someone else digging somewhere here. I hope it's my men, coming to rescue me... I will dig the direction of the sound.
My water supply is low.

Pergamin 4:
What I thought to be digging men are in fact strange green creatures with many arms or eyestalks, who can dig very fast. I think they are called "Beholders".
They did not attack me yet, although I am sure they can sense me. Who knows, maybe they have no interest in me, and I can use their tunnels to get out of here? I will not attack them, unless I have to defend myself.
I stopped counting the days, because I lost all feeling for time down here.

Oh, how I long to see humans again!

Pergamin 5:
There is a whole family of those Beholders here. They do not seem to mind me..
I often have strange dreams in which those creatures talk to me using their eyes. But those are only nightmares for sure.

I found a small underground stream where I can get water from, so I can survive down here.

I've given up hope for my men to come looking for me. Pah, humans.. they are probably not even thinking about me anymore.

Dalej bramka lvl 50

@Edit
Nie to BK Quest szukam dalej..

hmmm skąd masz te pergaminy? B)
Chodzi o ten domek na południe od Venore gdzie są Swamp Trolle?

Voniek
06-08-2008, 12:02
*Up
Black Knight Villa, w drodze na BK quest.
Niestety, to nie ma niewiele wspólnego z wężami, gdyż tam głównie chodzi o Beholdery.

ZiomekSteff
06-08-2008, 12:16
Otóż gdy zabiłem Orca Shamana wypadł worek a w nim nic nie było? Powinien być przecież np. Snake? (inny loot) Czy przydażyło sie komuś coś takiego?
I czy to ma wogule jakiś związek z tematem :P :P :P

walusprax
06-08-2008, 14:17
Ja zabilem pare snake i czekalem az sie rozlozy ale nic wtedy nie boło a przecierz w historyjce było napisane że weze sie rozkladaja a diamenty nie...

robek
06-08-2008, 14:22
weze sie rozkladaja a diamenty nie...

sam odpowiedziałes na swoje pytanie : O

edit
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=42065&highlight=zathroth
weze (bazyliszek), zathroth.. cos ma ze soba wspolnego, moze to chodzi o bazyliszka/excalibuga? ;P

Tao16
07-08-2008, 14:48
" many, kurwa many" :D

Ja wam powiem tyle ze znam kolesia, ktory ma brata, ten brat ma troje rodzeństwa i jedno z nich ma koleżanke której chłopak jest tutaj moderatorem <lol2>

We wrzesniu bedzie nowy odcinek Detektywów na TVN pt. "Głowa węża, historia tibijska" <lol2>. Zajmijcie sie lepiej expem a nie pierdolcie glupot kk?

shoq
08-08-2008, 11:35
Ja zabilem pare snake i czekalem az sie rozlozy ale nic wtedy nie boło a przecierz w historyjce było napisane że weze sie rozkladaja a diamenty nie...

Aleś ty* głupi** ;o
Co do twojego* podpisu, to chyba sam siebie nienawidzisz, bo zdecydowanie należysz do jednego z tych na "N".

*Specjalnie napisane z małej litery
** Przykro mi, że muszę kogoś obrażać, ale czasem trzeba :/

Elitek70
08-08-2008, 20:19
Moim zdaniem to nie zaden quest. W tekscie jest dokladnie mowa o lopacie i wykopaniu tych diamentow. Pisze tez ze snake'i gnija na dnie bagna, moze trzeba zabic sneak'a na samym brzegu bagna i poczekac az zgnije i wtedy na tym miejscu uzyc lopaty? Nastepna zagadka a wszyscy jak zawsze szukaja za daleko :P Pare osob wczesniej juz cos pisalo o BK.

Qonda
08-08-2008, 22:08
Jedynym zyjacym wezem ktorego mozemy wziasc do reki jest SNAKEBITE ROD moze to cos da dawno w tibie niegralem ale cos wiem ... hehe . Moze jak sie go wlozy do bagna albo postawi kolo bagna cos sie stanie

Mam nadzieje ze pomoglem narq xD

shoq
09-08-2008, 11:34
@up, 2up: Już wielu głupszych od was wpadało na ten pomysł i wymyślało coraz bardziej kretyńskie pomysły na otrzymanie klejnotów. Jeśli zdobycie klejnotów węży jest jakkolwiek możliwe, to TYLKO poprzez quest.

Elitek70
09-08-2008, 17:44
W sumie mozna powiazac te dwie opinie czyli przez wykopanie i zdobycie z jakiejs skrzynki, po prostu quest, w ktorym trzeba uzyc lopaty na jakims sqm'ie i wtedy pojawia sie napis You have found... ;P

pawel158
10-08-2008, 10:47
noi ktoś doszedł do czegoś sensownego?

Hardnosed
10-08-2008, 10:59
o ludzie... Ile wy gracie w tibie??;( "położyć snakebite rod na ziemi..." świetny pomysł może snake zejdzie do bagna zostanie sam kołek i.... będziesz se mógł podłubać nim w nosie ... przecież to jeśli już jest jakiś tam quest... to musi być sensowny;/ sadze ze może mieć coś wspólnego z questem w którym występuje orc shaman kolo venore.... właściwie to są bagna i coś świecącego - magiclight wand;]

Pozdrawiam wasz Hardnosed

Aevoox
10-08-2008, 23:06
o ludzie... Ile wy gracie w tibie??;( "położyć snakebite rod na ziemi..." świetny pomysł może snake zejdzie do bagna zostanie sam kołek i.... będziesz se mógł podłubać nim w nosie ... [/I]
Myślę, że coś w tym jest bo gdy to czytałem właśnie dłubałem w nosie... trzeba to sprawdzić xD

A tak na serio sądzę, że jest to zapowiedź jakiegoś questa którego dodadzą w next upie.

Natomiast ciągle ciekawi mnie historia z tymi sea serpentemi, schodami z kratą itp. Ciekawe czy to prawda?;p

Jodzio
11-08-2008, 12:52
WIEM CO TRZEBA ZROBIC!!
IDZCIE DO VENO DO TAMTEJ DZIEWCZYNY WYżEBAJCIE OD NIEJ SNAKEBITE RODA IDZCIE DO BAZYLISZKA PO GEMOW KILKA TERAN BAGNA I TAM ŁOPATĄ WYKOPCIE DUL WRZUCCIE RODA BIEGIEM NA BANUTE TAM SIE DRZWI OTWORZA JAKIES IDZCIE TAM WYBIJCIE WEZE COBRY SERPENTY I SEA SERPENTY TAM BEDZIE KLUCZYK KTORYM W PORT HOPE OTWORZCIE SKRZYNKE Z KAMYCZKIEM I DO VENO TAM BEDZIE U TEJ DZIEWCZYNY TA DWOJKA DZIECIAKOW I ZAPYTAJCIE O TEN KAMYK TO DZIECIAK DA NAM SNAKE KILOF I IDZIEMY DO ORC FORTESS TAM KOPIEMY TUNEL DALEKO PO DRODZE SNAKE I COBRA BDZIE I NA KONCU TEN ZATHROH CZY JAK MU TAM BEDZIE ZABIJCIE GO I SSY TO WYPADNIE NAM ZWOJ ZE ZAKLECIEM KTORY WYMOWIC TRZEBA TO WTEDY Z KAZDEGO SNAKE U TEJ DZIEWCZYNY I DZIECIAKOW MOZNA WYJAC GEMA JAKIEGOS!!!!!!!
:cup:

TaTaskers
11-08-2008, 12:56
Wy*******aj expic bo się tylko do tego nadajesz.

xD

Bardzo możliwe-te coalbasiny najbardziej.

Myślę jednak, że banuta nie ma związku z tym, jakoś ona mnie nie przekonuje...

Niemniej zastanawia mnie jednak to, że Sea Serpenty da się otwiera.

Erm... A nie zdziwiłbyś się gdyby po ciężkim queście i ciężkiej walce z takim potworem, nie dostałbyś z niego loota? Przecież wtedy cały quest na wejście tam byłby niepotrzebny, ponieważ nikt by tam nie expił!

Edit nr. 2:
Ktoś w temacie napisał, że sea serpenty, serpent spawny mogą nie być wężami, ma ktoś jakiś pomysł co by w takim razie mogło byc "wężami które dostosowały się do życia w morzu" ?

Morskimi Wężami są RYBY! 8o

To ja was czymś zajme xD

" Wyrmy nie są wybredne i jedzą zarówno minerały jak i mięso. Uważa się nawet, że w ich odchodach można znaleźć drogocenne kamienie."

Own3d

Jest co raz lepiej xD...

Sznakebite rody, wrzóć wenża do bagna może wyjdą wesołe grzybki i wyplują klejnoty, powiedz do snake ,,fri itams plx" może popełni samobójstwo i znajdziesz w nim diamenty, dużo innych pierdół.

Moim zdaniem quest będzie w next upadete i nie będzie taki łatwy, bo łatwego questa by nie reklamowali...

Może to być tylko nowa opowieść budująca nastrój... Nie wpadliście na to? (pewnie już ktoś to wyżej powiedział...).

.

Hardnosed
11-08-2008, 13:16
WIEM CO TRZEBA ZROBIC!!
IDZCIE DO VENO DO TAMTEJ DZIEWCZYNY WYżEBAJCIE OD NIEJ SNAKEBITE RODA IDZCIE DO BAZYLISZKA PO GEMOW KILKA TERAN BAGNA I TAM ŁOPATĄ WYKOPCIE DUL WRZUCCIE RODA BIEGIEM NA BANUTE TAM SIE DRZWI OTWORZA JAKIES IDZCIE TAM WYBIJCIE WEZE COBRY SERPENTY I SEA SERPENTY TAM BEDZIE KLUCZYK KTORYM W PORT HOPE OTWORZCIE SKRZYNKE Z KAMYCZKIEM I DO VENO TAM BEDZIE U TEJ DZIEWCZYNY TA DWOJKA DZIECIAKOW I ZAPYTAJCIE O TEN KAMYK TO DZIECIAK DA NAM SNAKE KILOF I IDZIEMY DO ORC FORTESS TAM KOPIEMY TUNEL DALEKO PO DRODZE SNAKE I COBRA BDZIE I NA KONCU TEN ZATHROH CZY JAK MU TAM BEDZIE ZABIJCIE GO I SSY TO WYPADNIE NAM ZWOJ ZE ZAKLECIEM KTORY WYMOWIC TRZEBA TO WTEDY Z KAZDEGO SNAKE U TEJ DZIEWCZYNY I DZIECIAKOW MOZNA WYJAC GEMA JAKIEGOS!!!!!!!
:cup:

Zaprawdę wyborne ale to chyba nie to xD:evul:

co do banuty... możliwe w sumie to podróżnicy byli z port hope :>

Wasz Hardnosed

Jodzio
11-08-2008, 14:25
@up nie to? ;(

a zrobiłem tabelke i wogule...

Jodzio
11-08-2008, 15:25
Myślę, że coś w tym jest bo gdy to czytałem właśnie dłubałem w nosie... trzeba to sprawdzić xD

Czyli ty kijem w nosie dłubiesz? :P

Hardnosed
11-08-2008, 15:35
a może to po prostu wyjaśnienie dlaczego snake'ów sie nie otwiera?

tylko do czego by bylo to "powodzenia" , moze nastepny update przyniesie nam tego questa?:<
jedno jest pewne jak nie dadzą podpowiedzi to nawet 100ce noobkow biegających z całym sprzętem rolniczym po bagnach w venore nie rozwiąże tego:>

Wasz Hardnosed

gaspare
11-08-2008, 18:03
Ja wróciłem z wakacji, czekałem czy rozwiążecie a nie rozwiązaliście...
Czyli powiem wam tylko tyle :
Szukajcie w Venore ;]

Royal_Michael
11-08-2008, 18:34
Ja wróciłem z wakacji, czekałem czy rozwiążecie a nie rozwiązaliście...
Czyli powiem wam tylko tyle :
Szukajcie w Venore ;]

Taaa a ty jestes pro kul i elo i zrobiles juz ten quest zanim byl dostepny.

gaspare
11-08-2008, 19:44
Tego nie powiedziałem...
Ja nawet nie wiem co mam zrobić co do tego questa...
i nie jestem pro kul elo ;d

$$Terrorek$$
13-08-2008, 01:14
wcześniej ktoś pisał że wyrm jest wężem otóż nim nie jest bo 0-3 Dragon Ham to jego loot dragon mięso smoka z węża?

Jodzio
13-08-2008, 12:57
wcześniej ktoś pisał że wyrm jest wężem otóż nim nie jest bo 0-3 Dragon Ham to jego loot dragon mięso smoka z węża?

A z juggernauta też leci a smokiem nie jest

Szybki'lols
13-08-2008, 13:09
dragon się skrzyżował z snake i wyszedł juggernaut

Vovvoile
15-08-2008, 16:33
trzeba wsadzic trabke w dupe trola 8o

Ferno
18-08-2008, 21:23
Może trzeba wrzucic weża do bagna i zaczac kopac kolo brzegu bagien do których sie wrzuciło weza

Ale to tez mozliwe ze to bedzie dopiero w next update jakis quest
moze bedzie trzeba pokonac stopniowo kazdy rodzaj potworów wężopodobnych wystepujacych w tibi :D

Pozdrowienia Ferno B)

Patrickus
19-08-2008, 10:06
Ale wymyślacie farmazony. :P Tibia to za cienka gra, tutaj nie ma takich "skomplikowanych" skryptów.

Vovvoile
19-08-2008, 23:09
Tak trzeba latać z lopata przecinac weze na pół i jupii wysypuja sie diamenty 8o8o
Poprostu jest jakiś quest i tyle.Ciekawe czy juz ktos go odkryl.:cup:

KingOfEvill
03-10-2008, 23:38
Zna już ktoś tajemnice węży? :D

sypr0
04-10-2008, 08:28
ja myślę że chodzi tutaj o bazyliszka w końcu wygląda on jak snake 8o Można mu dać jakiś klejnot albo nie wiem tak na zachęte żeby nam opowiedział może o tym jak wydobywać te klejnoty :D

Arostytakles
30-10-2008, 00:35
na tibi.com vos pisalo mi sie zdaaje ze to bedzie jakis quest na addon lub cos jakis item strzaszny rar:lucznik: niewiem trzeba latac z kilofem czy cos pobawie sie z tym polatam z kilofem niz mam stac w dp bo expa pelne :kilof:

Dragostino
21-07-2010, 15:39
Jak widać da się coś "wykopać" z bagien :)

http://img35.imageshack.us/img35/9161/asdddddddd.jpg (http://img35.imageshack.us/i/asdddddddd.jpg/)

gaspare
21-02-2011, 14:50
Właśnie, co z tym jest? ogarnął to ktoś?