Pokaż pełną wersje : Inne Problem ze ściągnięciem TibiCam
ArcherMisiek
05-08-2008, 10:30
Więc tak, mam Antywirusa 'G Data AntiVirus' i gdy prubuję ściągnąć TibiCam pod jakąkolwiek wersję to mi wykrywa Trojana (Win32:Trojan-gen {Other}).
Czy TibiCam naprawdę jest zawirusowana? Czy mój antywirus coś źle wykrywa?
Aha, dlatego ściągam jakąkolwiek wersję TibiCam, bo trzeba podmienić plik MDA, który ja mam (8.21) i nie jest on zawirusowany, tylko tibicam . e x e
Ostatnio coraz więcej programów z nowymi bazami wirusów wykrywa tam keya ;x ale tego nikt nie sprawdził bo na tym forum to tylko dużo gadać potrafią ;)
witmac44
05-08-2008, 15:13
ja mam ten sam problem z avastem, ktory nigdy mnie jeszcze nie zawiodl a wiec niech nikt kolejny nie pisze ze avast to jeden wielki ch*jowy eksperyment
AdiZgOlek
05-08-2008, 15:17
jak mialem avasta to tez mialem to samo, moze wylacz antywira na czas sciagania a potem zrob scana na virusscan.jotti.org ale nie sadze zeby byl tam key
Waśnie skanery online także wykrywają tam wirusa. I to nie jednego. Avast mi oczywiście wyje przy ściąganiu... Nie wiem, czy ktoś podmienił tibi.cam na stronie, czy to wszystko przez jakąś aktualizację antywirusów - ale żeby wszystkie krzyczały?
Ma ktoś czystą wersję cam (exe)?
@down
Było, pamiętam. Ale nikt do niczego nie doszedł ; ).
witmac44
05-08-2008, 16:34
jakis czas temu byl nawet na forum temat o tym ze avast cos wykrywa...ja narazie ogladam przez tibiacam tv
Fred_Flintston
05-08-2008, 16:36
Z ciekawości przeskanowałem swoje zbiory i okazało się, że tylko w mojej TibiCam 7.92 nie było żadnych wirusów. Cóż, to, że antywirusy piszczą, nie znaczy, że na 100% to jest zagrożenie. Ja używałem TibiCam od 7.92 i hacka nigdy nie miałem.
Jak już mówiłem, moja TibiCam 7.92 jest wolna od robaczków, ale niestety, nawet po podmianie pliku .mda, nie chce współpracować z 8.21.
Waśnie skanery online także wykrywają tam wirusa. I to nie jednego. Avast mi oczywiście wyje przy ściąganiu... Nie wiem, czy ktoś podmienił tibi.cam na stronie, czy to wszystko przez jakąś aktualizację antywirusów - ale żeby wszystkie krzyczały?
Dziwne bo kazdy plik jaki sciagam to skanuje i gdy sciagalem to nic nie wyrkywalo a teraz przeskanowalem tibiacam(exe) pod 8.1
AntiVir
Found TR/Smalldrp.ACPY
Avast
Found Win32:Trojan-gen {Other}
Ikarus
Found Trojan.Smalldrp.ACPY
Norman Virus Control
Found W32/Smalldrp.ACPY
@Edit
Z drugej strony jakby byl to keylooger musialby byc wpis w rejestrze ,a nie mam zadnego swinstwa bo skanowalem ,combofix ,silentrunners, hijackthis ,skany dalem na forum, potwierdzilii ze komputer jest czysty
Dziwne bo kazdy plik jaki sciagam to skanuje i gdy sciagalem to nic nie wyrkywalo a teraz przeskanowalem tibiacam(exe) pod 8.1
AntiVir
Found TR/Smalldrp.ACPY
Avast
Found Win32:Trojan-gen {Other}
Ikarus
Found Trojan.Smalldrp.ACPY
Norman Virus Control
Found W32/Smalldrp.ACPY
@Edit
Z drugej strony jakby byl to keylooger musialby byc wpis w rejestrze ,a nie mam zadnego swinstwa bo skanowalem ,combofix ,silentrunners, hijackthis ,skany dalem na forum, powiedzieli ze komputer jest czysty
To dlaczego Avast i parę innych antyvirów coś wykrywa? Ja już nic nie rozumiem... Jest możliwe, by te parę programów miało podobne update, przez co tibi.cam stało się nagle zarażone?
Nie ma tam zadnych keyloggerow.
Nie ma tam zadnych keyloggerow.
Tak samo ja mogę napisać, że nie ma ufo. Dowodów brak.
ciunki masz na mysli program Tibicam czy Tibiacam tv ?
Problemu by nie bylo gdyby Cip Soft wprowadzil swojego oficjalnego cama i stworzyl by na swojej stronie dzial gdzie filmy bylyby bezpiecznie dodawane i odtwarzane. Nie wiem czemu ciagle czegos takiego nie ma. :/
Co do tibicam-a zdania sa podzielone, co wprowadza pewne watpliwosci.
To dlaczego Avast i parę innych antyvirów coś wykrywa? Ja już nic nie rozumiem... Jest możliwe, by te parę programów miało podobne update, przez co tibi.cam stało się nagle zarażone?
Tez zabardzo tego nie rozumiem i wydaje mi sie ,ze to blad ze strony antywirusow
Jednakże narazie nie proponuje tego sciagac ,az do rozwiazana sprawy
ciunki masz na mysli program Tibicam czy Tibiacam tv ?
Problemu by nie bylo gdyby Cip Soft wprowadzil swojego oficjalnego cama i stworzyl by na swojej stronie dzial gdzie filmy bylyby bezpiecznie dodawane i odtwarzane. Nie wiem czemu ciagle czegos takiego nie ma. :/
Co do tibicam-a zdania sa podzielone, co wprowadza pewne watpliwosci.
Tibia cam ten z .rec
@edit
Jezeli kogos tak bardzo ciekawi to proponuje uzyc google i sprawdzic co robi ten wirus
Moją wersję tibicam sprawdziłem virustotalem i jest ona czysta, jak ktoś chce to mogę na rapida wrzucić.
Moją wersję tibicam sprawdziłem virustotalem i jest ona czysta, jak ktoś chce to mogę na rapida wrzucić.
dawaj ;d ....
Kurde... Zapomniałem, że był patch, chyba jednak nie mam aktualnej, wybaczcie za to :confused:
Niedowiary! :o Skanowałem ten plik virustotalem miesiąc temu i był czysty, teraz nagle 8 trojanów wykrywa!
Otworzyłem dziś tibicam, czy mam już trojana? Zna ktoś ten typ? jest niebezpieczny?
Tutaj link do raportu: http://www.virustotal.com/pl/analisis/116dd57eeff38586d02ac3a6acef33dd
Jezeli ktos by chcial ponaglic Cip Soft ze stworzeniem wczesniej wspomianego przeze mnie programu ich autorstwa do nagrywania filmow podczas gry, to zapraszam na Proposals Board na Tibia.com do watku:
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=2252345
Pozdrawiam.
kurwa jako jedyny miałem blessed sheild i maqic lond sworda i jako drugi dragonowe scale legsy i sobie włonczyłem tibikamsa i chack :/
jebany chuj jednak podmienił :(
wszystko poszło sie jebać i 23 levele w dól :/ i jeszcze mi usuneli fralo beata 292 ek tesz przez tibikama
ratójcie plx
kurwa jako jedyny miałem blessed sheild i maqic lond sworda i jako drugi dragonowe scale legsy i sobie włonczyłem tibikamsa i chack :/
jebany chuj jednak podmienił :(
wszystko poszło sie jebać i 23 levele w dól :/ i jeszcze mi usuneli fralo beata 292 ek tesz przez tibikama
ratójcie plx
Nędzna ta prowokacja. ;p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.