zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Fiabula... ach Fibula !

kamperos55
05-12-2004, 20:19
Jestem takim małym podróżnikiem (Lord Kamperos 10 lvl) chciałbym przejść sie na fibule ale niestety niewiem którędy :( mam nadzieje że zechciecie mnie poinformować jak sie dostać na tę tajemniczą wyspę (jak na nią pójde to już nie będzie taka tajemnicza :)

slimaczek
05-12-2004, 21:48
przed chwilą też to szukałem, nie wiem jak sie tam dostac ale podam ci link topicu w ktorym pisze : KLIKNIJ TUTAJ (http://tibia.pl/forum/showthread.php?t=7757&highlight=fibula)

Maviluzo
06-12-2004, 13:50
Na lewo od Temple of Flower znajduje się wejście do tunelu, przez który możesz przejśc na fibule. Ale nie cieszcie się zbytnio, Fibula to tylko miasto, do potworów musicie zdobyć klucz (nie powiem jak, bo to chyba quest). Jak macie klucz, to schodzicie przez studnie do podziemi Fibuli, otwieracie drzwi kluczem i expicie dowoli. Radzilbym tez uważać, które drzwi wybieracie, bo możecie spotkać miłe potworki ^^ :)

MS_nake
06-12-2004, 15:55
Podobno na fibuli gdzieś głęboko występują zielone jiny !

Dr.Unknown
06-12-2004, 16:41
@Up
A podobno święty mikołaj mieszka na rookgaard...
Proszę nie wprowadzać "nowych" w błąd, Fibula to o tyle ciekawe miejsce, że możemy tam sprzedawać hatchet/crossbow/bow, za ciekawe sumki(wielu graczy gromadzi ogromne ilości hatchetów, by zarabiać na nich-25 gp za każdy)drugie primo, podziemiom można spotkac dużo rotwormów oraz DS'y- i to one sa tam najpotężniejszymi potworami. Btw, mozna tam robić śluby/wesela, jest jedno fajne miejsce.

MS_nake
06-12-2004, 18:54
a podobno rownież mieszkają tam takie małe krasnoludki i pomagają
św. Mikołajowi (jak jóż mówić żę gdzieś mieszka Mikołaj to na zimowej wyspie .

Maviluzo
06-12-2004, 21:56
Na Fibuli w podziemiach siedzą też bh i zwykłe orci. Łatwo można sobie solować bh, robiłem to wiele razy.

Lig@
07-12-2004, 14:47
W podziemiach fibuli są tez dl'e i dragi... Całe masy (na queście). jest wymagany lvl, ale nie pamiętam jaki...

globi
07-12-2004, 18:08
BIG LOL. Ludzie przecież on się pyta jak dojść, a nie co jest. To ode mnie masz mapkę
http://img.photobucket.com/albums/v423/globi/DojcienaFibule.jpg
Chyba będzie dobra:]

kamperos55
10-12-2004, 17:59
Plis powiedzcie jak mozna zdobyc klucz i jaki to nr klucza ??

Chmielok
12-12-2004, 10:43
Nr. drewnianego klucza to 3940.
Jest tez drugi klucz o numerze 3950 on tez jest drewniany.

Yoker
12-12-2004, 11:16
questa na klucz nie znam ale można go kupić za 2k od npc(nie pamiętam imienia) na lewo od studni. Mówisz "hi" "key" "yes"

Zicherka
16-12-2004, 19:01
A jesteś tego pewny ?? X( chyba nie... Klucz kupujesz na samym dole wyspy Fibula u żebraka, "hi" "how can i help you" (chyba) i tak dalej, w czasie rozmowy musisz mieć przy sobie 800 gp, bo po kolei bedziesz mu (mimo woli :P) dawał kase, i tak aż całe 800 gp zamieni się na drewniany klucz.

Obawiam sie jednak, że to quest spoiling :/