zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Serwer [7.08.08] Hiberna open battle, Seromontis znów leży.

Bakuo
07-08-2008, 00:17
Cześć, witam i o zdrowie pytam.

Przed chwileczką dostałem cieplutki filmik od mojego rl z ob na hibernie. Kolejny raz możemy obejrzeć jak seruś walczy i zalicza 'zgona'.

http://rapidshare.com/files/135391206/ob_hiberna.cam.html

Jak kumpel skończy oglądać falę zbrodni to poproszę go o rehosta na tcam.tv ;d

Pozdrawiam,
Bakuo.

Lumineros
07-08-2008, 00:36
troche szkoda go jak tak pada...:( a gdzie byli jego kumple z gildi?

Valariazz
07-08-2008, 00:43
ba...

healing system ofc odegral swoja role...

szkoda go ;p przynajmniej fajnie, ze walczy

gretion
07-08-2008, 00:47
hahaha xD! dobre ;xxx ale zajebiscie mwallowali ;d

Swiety
07-08-2008, 01:05
troche szkoda go jak tak pada...:( a gdzie byli jego kumple z gildi?

padli ;> piencet tysiency znakof

Hestoran
07-08-2008, 01:21
ba...

healing system ofc odegral swoja role...

A ty oczekujesz zeby 343 EK wyleczyl sie z 12 atakujacych magow(100+)?

Ale i tak trudno bylo go trapnac.
Biegal z 8 min po pustyni ale kilka ladnych paralyze i zaliczyl trapa. :p

Anvortis
07-08-2008, 01:22
On sie cos nie leczyl, tylko exane mort tam widzialem O.o

Kruul
07-08-2008, 04:22
On sie cos nie leczyl, tylko exane mort tam widzialem O.o

po co wastować potiony jak i tak padnie ;p

Vedra
07-08-2008, 05:23
Hmm 3lvle spadły bez blessów był lol?:o

Arturo Soprano
07-08-2008, 07:37
Przy takim lvlu z blessami traci sie 2-3 lvle.

Szybki'lols
07-08-2008, 07:48
jeszcze kilka OB i Sero na rooku będzie biegał :D

Amek_PL
07-08-2008, 08:25
huhu,
nie wiedzialem ze Neon tak latwo w trapa weszedl ;o
Seromontis zamiast latac po miescie na pz czekac
wolal pustynie pozwiedzac;x Fajny frag na painfulu;D
Jedynie Fullenforced popisal sie troche pvp i nie dal
sie zabic;)

PS. jak w masło!

hail DM

paluch89
07-08-2008, 09:00
Po co on to robi to ja nie mam pojęcia. Nikogo nie zabija, nie trapuje etc. Grać, po to żeby tracić? imho bezsens =|

Valariazz
07-08-2008, 13:16
@up

signed

Tristo
07-08-2008, 14:03

uwazam, ze ek 300+ powinien byc uwazany za czolg PRAWIE nie do zabicia jak to bylo kiedys.. Zeby zabic kogos takiego trzeba naprawde dobre combo odliczyc a nie zeby padl nie nadanrzjac z leczeniem... Przeciez teraz on ma takie same szanse na przetrwanie w trapie jak jakis ed czy ms! A przeciez msa czy eda wybiera sie po to aby moc szybko zabijac ale miec swiadomosc ze jego mozna takze latwo zabic a z ek jest odwrotnie!! (poprawka.. bylo!) teraz on ma takie same szanse jak 100~lvl i niczym sie nie wyroznia oprcz glupiej cyferki. Cos jest chyba nie tak....

Couranger
07-08-2008, 14:41
uwazam, ze ek 300+ powinien byc uwazany za czolg PRAWIE nie do zabicia jak to bylo kiedys.. Zeby zabic kogos takiego trzeba naprawde dobre combo odliczyc a nie zeby padl nie nadanrzjac z leczeniem... Przeciez teraz on ma takie same szanse na przetrwanie w trapie jak jakis ed czy ms! A przeciez msa czy eda wybiera sie po to aby moc szybko zabijac ale miec swiadomosc ze jego mozna takze latwo zabic a z ek jest odwrotnie!! (poprawka.. bylo!) teraz on ma takie same szanse jak 100~lvl i niczym sie nie wyroznia oprcz glupiej cyferki. Cos jest chyba nie tak....

~Signed. <znaki>

Freezy Eddie
07-08-2008, 14:45
Przypominam, ze jak kina byl tankiem to tez sie nikomu nie podobalo bo nigdzie nie mogl expic. Cos za cos.

Couranger
07-08-2008, 15:00
Przypominam, ze jak kina byl tankiem to tez sie nikomu nie podobalo bo nigdzie nie mogl expic. Cos za cos.

a co to ma wspolnego? byly by uhy nie jakies daremne potki bylo by good

Gelt
07-08-2008, 15:04
@Freezy Eddie

A teraz niby może.? Co potiony poprawiły w tym.? Bo tak wnioskuje z Twojej wypowiedzi.

@Tristo

Jak to niczym innym.?: | Zwraca większą uwagę..

Nie myślałem, że Knight może mieć tak źle. Nie myślałem, iż może być gorzej niż było: / A jednak..

Killuminati
07-08-2008, 15:17
@Gelt

Kiedyś Knight miał o wiele mniejsze hity, teraz doszło, że obrażenia liczą się także od lvla, więc więcej walą.

Freezy Eddie
08-08-2008, 21:53
@Freezy Eddie

A teraz niby może.? Co potiony poprawiły w tym.? Bo tak wnioskuje z Twojej wypowiedzi.
Z tego co wiem (bo nie gram) to kiny lataja teraz na frostach, wczesniej lataliscie po scarabach bo wszedzie waste, dodali jakies avengery, wiec jest lepiej.

a co to ma wspolnego? byly by uhy nie jakies daremne potki bylo by good
Wtedy nie bylo by good, bo sorce by sie rzucili, ze knighci sa za dobrzy nie dosc, ze sie lecza jak tanki to jeszcze expic, dostaliby o 20 hp na lv wiecej, knighci by powiedzieli, ze w takim razie to oni chca SDki, sorce by powiedzieli, ze w takim razie mozliwosc summonowania demona, to w takim razie kina UE musi miec itd.

SzybkiCzas
09-08-2008, 02:50
Pojechol ! :D

Asunul
09-08-2008, 12:44
moglby ktos wrzucic na tibiacam.tv?

qq2
09-08-2008, 13:22
Na dzisiejsze czasy to to jest nic xD!
Jeszcze kilka clientów temu knightci co prawda nie byli niezniszczalni, ale byli znaczniej mocni, nie ukrywajmy... Wystarczy spojrzeć na filmik z EO i teraz z Sero~ ;o

Red_Tube
09-08-2008, 13:25
Szkoda mi Sero~Eternala itp takie lvlki a padaja jak psy Hail Cip Soft!!X(X(
@Edit
I cip uważa to za balans charów? -,- Na tibi 7.4,7.5 w tedy było wszystko dobrze.. 7.6 up-date od kiedy tibia zchodzi na psy Soule itp.... -,-

Kruul
09-08-2008, 14:25
tibia 8.0 plx _/

tibia 1.0 była lepsiejsza bo tam były najlepsze cyklopy nie było demonuw i jak padłeś to spadałeś na 1 lvl i ja bym miał 8 a seromontis pierfszy _/_/_/

hzaq
10-08-2008, 20:29
@Gelt

Kiedyś Knight miał o wiele mniejsze hity, teraz doszło, że obrażenia liczą się także od lvla, więc więcej walą.

Nom, zamiast wolniej padać to szybciej odrabiają.

Dragones5
10-08-2008, 23:46
23:33 Patriarka [163]: HAHAHAHHA!
23:33 Nufek [51]: GOGO DM

I z czego oni sie tak kurwa ciesza? Przynam, ze ja to juz uznaje za norme bo system leczenia jest taki, ze knightowi szkoda potionow i woli na nich odrobic stracony lvl... Tibia schodzi na psy i juz. Kiedys jak byl war to knight byl ostatni ruszany bo bylo wiadome, ze nie padnie. Wedlug mnie gdyby sero byl msem to time ring+bohy+haste i nikt go nie dogoni. Ale jest knightem i mozna powiedziec "You fail" :S.

$orcerer
12-08-2008, 12:26
Szkoda gadac,co z tego ze ma 300ktorys lvl jak od 130 kina rozni sie tylko tym ze wolniej padnie...

Po co on to robi to ja nie mam pojęcia. Nikogo nie zabija, nie trapuje etc. Grać, po to żeby tracić? imho bezsens =|

Bo olal juz ta gre na maxa i ma wszystko w dupie? W sumie nie dziwie sie.

ErAgOg
12-08-2008, 22:39

Przy starym healing systemie- tak, przynajmniej jakiś czas.

Krajzel
12-08-2008, 23:06
Ihmo ek powinien się lepiej leczyć w dzisiejszych czasach. Wzrost leczenia kiedyś zależał od lvl i mlvl i to było fair ale co poradzisz? nic. Zostaje tylko czekac na jakieś posuniecie cipsoftu

@edit
Naprawde szkoda mi tych wysoko lvlowych najtów co padają bardzo łatwo mimo że musieli bić ten lvl o wiele wiele więcej h od innych profesji

Tentotrix
14-08-2008, 00:35
Wedlug mnie gdyby sero byl msem to time ring+bohy+haste i nikt go nie dogoni. Ale jest knightem i mozna powiedziec "You fail" :S.

Dokładnie :) Utamo vita+gran hur+map click i taki 350~~ ms/ed jest nie do złapania :P Pozatym tak jak pan up napisal,Knight teraz niedosc ze najlatwiej moze pasc to jeszcze najwolniej to odrabia..hail tibia 8.0+ !(chyba ten numerek oznacza średnią wieku grających..)

JestemZRoku2050
14-08-2008, 00:50
Dokładnie :) Utamo vita+gran hur+map click i taki 350~~ ms/ed jest nie do złapania :P Pozatym tak jak pan up napisal,Knight teraz niedosc ze najlatwiej moze pasc to jeszcze najwolniej to odrabia..hail tibia 8.0+ !(chyba ten numerek oznacza średnią wieku grających..)

kilka umiejętnie walniętych paraliżów, m wall'ów i zanim się uleczy to go otoczą i leży...

kombossik
14-08-2008, 09:50
Z tego co wiem (bo nie gram) to kiny lataja teraz na frostach, wczesniej lataliscie po scarabach bo wszedzie waste, dodali jakies avengery, wiec jest lepiej.

tja ale zobacz na którym lvlu ek śmiga na frosty (150+) a na którym pall (80+) ms/ed (45+) -.-
porównując 100 lvle sprawdź gdzie poszczególne profesje expią
rp - warlocki , demce (up/down) , dl'e , frosty , bk itp
ms/ed - wszystkie tomby , warlocki , demony (up/down) , bk (exori mort)
ek - żółwie , lizardy , małpy , dragi , dl'e (waste) , kulty

Dwik
14-08-2008, 13:19

Setnego maga robi się około 4 miesięcy średnio aktywnej gry (2 miechy to obecnie nie żaden wyczyn), takiego knighta tworzy się zaś parę lat 2-3 lata. I tu jest różnica, że gracz który poświęcił mnóstwo czasu i wysiłku aby stworzyć taka postać, tak naprawdę niepotrzebnie to robił bo oprócz szybkiego biegania nie ma nic więcej. Kiedyś hity Seromontisa na tym lvlu ze zwykłego exori wynosiłyby około 600-700 na ludziach, explozje około 300(?) też na ludziach więc jak ktoś pieprzy głupoty że teraz knightci mają lepiej, to niech popatrzy na legendy Tibii EO, Seromontisa, którzy niewiele różnią się od 150 knightów (w sumie rzadko kiedy udaje się walnąć kombo za 2k hp). Dodatkowo kiedyś ztrapowanie Seromontisa na pełnym biegu + utani hur + time ring graniczyłoby z cudem. Dlaczego? Trafienie z paralyze w gracza z 200 lvlem jest prawie niemożliwe, bynajmniej nie tak łatwe jak obecnie zaznaczenie postaci i wciśniecie jednego z hotkeów. Myślę że prawdziwi gracze raczej olewają już tą grę, pełną dzieci, botów i beznadziejnej balansacji.

ZapodajMuze
14-08-2008, 13:27
Narzekaja wszysycy na te potiony i sie nie dziwie ale pamietajcie o tym ,ze jak 200 rycerz walnal 250 z sca czy sova w dawnych czasach to mogl wyslac te zdjecie na tibia.pl i by bylo swieto a teraz hit 500 z Avangera/Arcane staffa/Sca przez 200 rycerza to jest nic nad zwyczajnego.

Artis
14-08-2008, 13:40
@up, up, up and up....

Tibia zeszła na psy przez te zmiany;/ Tyle pracy i dać się pokonać jakiemuś gościowi, który grał 2 miechy X(

Oby cip coś z tym zrobił :kat:

Xr3
14-08-2008, 14:18
uwazam, ze ek 300+ powinien byc uwazany za czolg PRAWIE nie do zabicia jak to bylo kiedys..

A mag mięsem armatnim tak?

Tentotrix
14-08-2008, 17:57

buhehehe..pomysl ,kiedys tibia byla zbalanowana w ten sposob ze :
MS-duży DMG,ale duze prawdopodobienstwo smierci , EK -slabe hity,ale male prawdopodobienstwo deada...a teraz? MS-duzy DMG,mniejsze ryzyko deada (GMP ktore sa znacznie silniejsze niz kiedys mf) EK - mały DMG,gówno zabije,ryzyko deada ogromne:p

JestemZRoku2050
14-08-2008, 18:27

Tak, a druid jeszcze większym mięskiem którego to 100 druida rozwali 25 knight. Będzie przynajmniej sprawiedliwie.

break_ya_neck
14-08-2008, 18:30
Prawie się popłakałem, jak zobaczyłem, że padł mój odwieczny idol w Tibii ;/
Pożałujcie go ze mną;/

MasterMor
14-08-2008, 21:14
Prawie się popłakałem, jak zobaczyłem, że padł mój odwieczny idol w Tibii ;/
Pożałujcie go ze mną;/

Co jest w nim takiego fajnego? Że siedział tyle przed kompem? Chwała mu, że kupił sobie nowy komputer i gra w WoWa, olał Tibie, zrozumiał że to sh!t.

Robert Lublin
14-08-2008, 21:22
Rofl... widze ze nikomu sie nie podoba gra wiec po co w nia gracie heh? :D
tez mi sie nie podoba i nie gram :P

MasterMor
14-08-2008, 21:29
Gram czasami dla kolegów... Nie gram po to żeby wbic jakiś lvl, wbiłem taki jaki mi wystarcza, gram po prostu dla kumpli :)

Ksb4
14-08-2008, 21:48
Ehh, zalujecie Seromontisa ze padl, coz - bral udzial w wojnie, bierze udzial w wojnie, i brac go bedzie, i szlyszalem ze nie moze zaplacic za wyjscie z niej. Co do healing systemu, apdejtow, to chyba kazdy ma takie samo zdanie na temat nich, ale wg mnie najgorsze jest to, ze teraz legendarne ANNI oraz legendarne nagrody z niego, na hibernie przynnajmniej sa warte 400k~ co jest wg mnie zenada, i teraz praktycznie kazdy 100+ ek moze zrobic to spokojnie, i to sa wg mnie JAJA. A co do samej wojny, to wynik juz 294 do 146 bodajze dla DM. A Seromontisem nie gra juz ten owner ktory nim gral.

Pozdro

break_ya_neck
14-08-2008, 22:31
Co jest w nim takiego fajnego? Że siedział tyle przed kompem? Chwała mu, że kupił sobie nowy komputer i gra w WoWa, olał Tibie, zrozumiał że to sh!t.

Chlopcze to byla ironia [;

A co do WoWa, to wiem ze gra, bo gram z nim w to na tym samym servie MuHEHeehehEHHEEH ;[