Pokaż pełną wersje : Serwer [YouTube] *Candia* Ekipa Remontowa na 100% [TRAILER]
Malduron
07-08-2008, 19:40
Znalezione na tibia.de =)
http://www.youtube.com/watch?v=rlBb06NLmks
Couranger
07-08-2008, 20:02
NoN PVP = DASENT HEPEND
Dzieciaki z noob-pvp na siłe starają sie zrobić z non, pvp. Ja nie widze nic ciekawego w lurowaniu i trapowaniu (nielegalnym ofc), ale co mają robić ludzie co padli za free na pvp i teraz wyzywają się na bogu winnych osobach. Współczuje. Za film dam 1/10 bo akurat sie nudziłem.
@edit
Czekam na wrzuty;]
@up
Noob ! xDD
anyway .... prawda jest taka ze 90 % ludzi grajacych na noob-pvp poslizgneli sie na pvp:D Baa co gorsza jesli taki kolees wyexpi 100 lvl + to potem luruje na innych i sie wyzywaja sie na slabszych Czemu ? bo sa bez karni :D?
nic ciekawego, cóż za problem przyjsc w 5 typa i m wallowac gostka i lurowac mu potwory, albo stawiac pod siebie fire bomby?
0,5/10
To tak jak przyjść na hydry siedmioma krasnoludkami, zablokować wyjście i nalurować zwykłemu niewinnemu tibijczykowi żeby padł no bo jak ma nie paść gdy kończą się runy/potiony, a wyjścia brak bo wafle lidera gildii blokują i mwallują? ;D
0,1337/10
Andrealfus
08-08-2008, 09:45
czemu mówicie noob-pvp?(stało się wam coś tam, że tak najeżdżacie?) na pvp ludzie są nie lepsi...
ale fakt faktem na n-pvp zgraja przygłupów sięga szczytów, film dno, o ile pamiętam takie rzeczy są nielegalne w świetle praw tibijskich, może mały reporcik(ofc na tibi, nie tutaj :) )? bo co by było jak by tak ciebie przyszli i zablokowali? bo chciałeś tylko spokojnie pograć (dlatego ludzie zazwyczaj wybierają n-pvp nie wiedząc jaka tam zgraja przygłupów from poland)
nic ciekawego, cóż za problem przyjsc w 5 typa i m wallowac gostka i lurowac mu potwory, albo stawiac pod siebie fire bomby?
0,5/10
Mozna to porownac do sytuacji kiedy na pvp ktos sobie expi i wpada mu ekipa kilku osob i spamuje w niego sd.
evarem123
08-08-2008, 12:59
dzieciom noob-pvp podziekujemy juz ..... pa :(
Beka jak Beka ^^ nabijaja sie z tibi ;p nie tyle z tibi co z graczy
Lee Mage
08-08-2008, 13:46
OMG rozpłakałem się ze śmiechu... 99% waszych elo fragów to było na jakiś noobach... goście mieli po 20 szans na ucieczke ale nie, pallek wolał stać i wdupcać exure zamiast jakąś vite >.> n/c
0.001/10 bo Candia to jeden z bardziej zpolaczkowanych serwów non-pvp..
a jak wiadomo, 90% polaczkuf resetuje kompa jak widzą m-walle. Tyle powiem.
Marecki666
08-08-2008, 14:51
Szczerze? Wolę oglądać akcje Reconu, tam jedna osoba luruje, reszta jest tylko po to, aby blokować wejście, a tu 3 osoby ganiają za ofiarą i mwallują...
dzieciom noob-pvp podziekujemy juz ..... pa :(
tobie rowniez mastahu pvp ;o
@Marecki666
Nie wszystkie akcje u nich tak wygladaja i nie wszystkie akcje u nas tak wygladaly jak piszesz.
@Lee Mage
Ludzie czasami maja szanse ucieczki, jednak zazwyczaj nie potrafia jej wykorzystac. Jednak sa takie sytuacje, ze jesli by chcieli to nie maja jak...
Lee Mage
08-08-2008, 15:25
@ChachaŁ
Racja, ale warto próbować niż potem puakać :(((
evarem123
08-08-2008, 17:40
tobie rowniez mastahu pvp ;o
ja przynajmniej gram na pvp i mam jakies o tym pojecie :(
edit: a ten filmik to jest wielki ŻAL, pokazuje tylko, ze polacy to nooby.
@ up
Dobrze ze chociaz ty godnie reprezentujesz nasz kraj. Dziekujemy!
Kluska_ziom
08-08-2008, 17:53
1. gram na swiecie i pvp i non, i sadze ze i tu i tu lurowania jest w chuu i troche
ludzie wola podlurowac np. 3 gsy na pohu na 45 lvla, niz fraga na nim nabic ;)
@evarem123
moge sie zalozyc, ze jakas czesc ludzi grajacych na non pvp i majacych 10~lvl, na pvp z lvlem rownym tobie by cie zjechali ;)
@down
nightwish roX :]
Juchasek
08-08-2008, 17:59
Noobów to chyba nie problem ubić :/ 1/100
0,5/10
Wiekszy niz wpasc na pvp i na*****ac w hotkeya z sd.
Niepozorny
08-08-2008, 21:51
weźcie żesz jeszcze z 80 osób do lurowania, będzie trap perfekcyjny, właśnie, i nie bierzie żadnych EDów i MSów bo to waste... -sarcasm-
MiszczCyklopuwIDragonuw
08-08-2008, 21:55
Żal no-pvp sux
co to no-pvp?
filmik niezly...fajnie ze wiekszosc(wszyscy?) macie full assassiny,kazdy w innym koloze ;)
i po bólu <3
p0zdr0 dla Was : ]
pJona.
Xaszkil1991
08-08-2008, 22:30
ja przynajmniej gram na pvp i mam jakies o tym pojecie :(
pojecie o deadach x) ?
btw. co do filmu taki sobie
duzo trudniej zabic 190 ek na non pvp niz na pvp :]
co to no-pvp?
filmik niezly...fajnie ze wiekszosc(wszyscy?) macie full assassiny,kazdy w innym koloze ;)
Lizacz Dupy.
MiszczCyklopuwIDragonuw
08-08-2008, 22:40
Lizacz Dupy.
lubje bardzo,jak bendziesz miau jakies rodzyny msg me :) :*
po co mam im lizac pupcie jak gram na innym swiecie? ;/
Każdy mówi że łatwe, nic wielkiego itd... Potrafisz lepiej ?
@ Co do filmu
Ładne fragi, profesjonalna robota i dobra ekipa ;)
Nie, ponieważ raz grałem na non pvp i jakoś nie widziałem potrzeby żeby robić z siebie kozaka i wpadać na expy i ubijać typów przy tym krzyczeć " KARA, ŚPISZ, GLEBA " i te inne śpiewki.
@Tharion
Wole wpadać na snake i bić sd przy czym duże prawdobodobieństwo, że ktoś po mnie i po ekipe wpadnie niż lurować potwory i zabijać ludzi oraz niszczyć im radość z gry na non pvp.
Chcesz walczyć? Pvp albo pvp enfo? Czemu tam nie zaczeli?
MiszczCyklopuwIDragonuw
08-08-2008, 22:47
ubijać typów przy tym krzyczeć " KARA, ŚPISZ, GLEBA " i te inne śpiewki.
zapomniales jeszcze o...
"KARAC ZYDOW KARAC!!"
"ZYDY SPIOM!!!"
"GLEBA ZYDZIE!!!"
itp :<
Etan Marth
08-08-2008, 23:58
komentarz jompi'ego z WOT'u _/
non-pvp=didint happen
Banda ciu*a. Prawde mowiac mam wy*ebane na ich smieszne komentarze typy "non-pvp=didn't happen". Tylko tyle potrafia napisac.
Banda ciu*a. Prawde mowiac mam wy*ebane na ich smieszne komentarze typy "non-pvp=didn't happen". Tylko tyle potrafia napisac.
bo sam grasz na non pvp hahahahaha
Gram i pozdrawiam. Naucz mnie pvp plx.
Gram i pozdrawiam. Naucz mnie pvp plx.
jak wyjde z rooka to Cię nauczę ale jak narazie nie wychodzę bo tam jest fajnie i som pszyjaciele i ogulnie cool
#up
wpierw wyjdź z domu ; /
Hotkeye x///
ubijać typów przy tym krzyczeć " KARA, ŚPISZ, GLEBA " i te inne śpiewki.
Spisz ku*wo.
Wole wpadać na snake i bić sd przy czym duże prawdobodobieństwo, że ktoś po mnie i po ekipe wpadnie niż lurować potwory i zabijać ludzi oraz niszczyć im radość z gry na non pvp.
Idz w f5 bić
ja przynajmniej gram na pvp i mam jakies o tym pojecie
Grałem na pvp dlużej niż ty, morda.
elo
Thar~
SzybkiCzas
09-08-2008, 02:45
Jak mnie chcial Slasherus trapnac na BB island to chyba 1 raz rzucal m walle.
No pvp sux
Ghard Lage
09-08-2008, 12:53
~~UP~ Reported...
Co do no pvp uważam, że dużo trudniej zabić kogoś na no pvp niż na pvp. Na pvp można mówić o pvp tylko przy walce 1vs1 jak jest 1vs2 albo więcej to ta osoba może sobie życzyć szczęścia i spammować m wallami za siebie... Po za tym na pvp zawsze kogoś można zgarnąć jak kupuje poty. Więc mi qrwa nie gadajcie, że no pvp jest dla noobów i fragi przez nich zgarniane są godne nooba...
Tak btw do tych pvp funboyów gram na pvp (Lunara) chociaż nie ma tam tak dużego pa jak np. na hibernie ale jest dosyć spore i jak się przyczepi do ciebie 2x 150 krzycząc die or boh to nie masz zbytniego wyboru jak im je oddać albo hunted bo zginiesz tak czy siak.
Jak mnie chcial Slasherus trapnac na BB island to chyba 1 raz rzucal m walle.
No pvp sux
ale masz fajny szpanerski awatar skond masz? kupiłeś? dasz mi jakis taki fajniejszy od tego co masz tego co widzom ludzie?
Xendriel
09-08-2008, 15:02
Co do no pvp uważam, że dużo trudniej zabić kogoś na no pvp niż na pvp. Na pvp można mówić o pvp tylko przy walce 1vs1 jak jest 1vs2 albo więcej to ta osoba może sobie życzyć szczęścia i spammować m wallami za siebie... Po za tym na pvp zawsze kogoś można zgarnąć jak kupuje poty. Więc mi qrwa nie gadajcie, że no pvp jest dla noobów i fragi przez nich zgarniane są godne nooba...
Może dlatego trudniej tam kogoś zabić , ponieważ te światy nie zostały do tego stworzone? Pomyśl. Non pvp nie jest dla noobów, ale zabijanie ludzi na tych światach to zachowanie godne nooba.
evarem123
09-08-2008, 15:03
non-pvp=didint happen HAHAHA i co jeszcze dodac?.. tyle wystarczy
jak kurwa jestescie takie kozaki to czemu nie gracie na pvp? :( bo sie boicie ze padniecie i spadnie wam 1lvl ktory biliscie cale wakacje :( ... RZAL BUL I SMOTEK
/Agroki
*2up
Gram/Gralem? O.o
http://i169.photobucket.com/albums/u205/agroki/ggg2.jpg
http://i169.photobucket.com/albums/u205/agroki/morganius.png
http://i169.photobucket.com/albums/u205/agroki/rojal.png
http://i169.photobucket.com/albums/u205/agroki/twistedcrew.jpg
http://i169.photobucket.com/albums/u205/agroki/klothowned.jpg
http://i169.photobucket.com/albums/u205/agroki/66ms.jpg
Wiecej? A masz film.
http://www.youtube.com/watch?v=SlfOAwWUw7k
Lizacz Dupy.
Dasz coś??? ;(
Filmik fajny ;)
jak kurwa jestescie takie kozaki to czemu nie gracie na pvp? :(
Jak kurwa jesteś taki kozak n pvp mastah to zapraszam na Astere czy inne non-pvp gdzie jest dobra ekipa :/
@Down
W każdym temacie gdzie jest gadka na temat pvp vs. non-pvp pojawiasz się ze swoim kretyńskim sposobem myślenia i chujowymi argumentami.
Weź idź się zakop czy ki grzyb.
.i.
psyhopatka
09-08-2008, 19:52
Nie, ponieważ raz grałem na non pvp i jakoś nie widziałem potrzeby żeby robić z siebie kozaka i wpadać na expy i ubijać typów przy tym krzyczeć " KARA, ŚPISZ, GLEBA " i te inne śpiewki.
@Tharion
100% racji.
Hotkeye x///
Spisz ku*wo.
Idz w f5 bić
Grałem na pvp dlużej niż ty, morda.
elo
Thar~
To ciekawe czemu mimo mojego 101 lvla ludzie którzy wpadają i sdkują mnie nie potrafią mnie zabić?
Jak kurwa jesteś taki kozak n pvp mastah to zapraszam na Astere czy inne non-pvp gdzie jest dobra ekipa :/
Own3d
Zajebisty filmik ;]
To ciekawe czemu mimo mojego 101 lvla ludzie którzy wpadają i sdkują mnie nie potrafią mnie zabić?
]
Bo jesteś fajny ; //
Takiego Sera zabijają już 3 raz a Ciebie nawet raz nie potrafią *.*
Bo jesteś fajny ; //
Takiego Sera zabijają już 3 raz a Ciebie nawet raz nie potrafią *.*
Zależy od sytuacji, Seromontisa mogą w 20 napieprzać, a jego w 3, widzisz róźnice?
Nie za ciekawe to jest swiat no pvp jesli chcecie takie cos reobic idzcie na pvp a po zatym za takie trapowanie bany sa ;d prawdziwa ekipa remontowa z azury jest ;D
non-pvp=fail
O ile wiem, to sam grasz na Refugii, fail : /
#CzubiX
To Ty czy Twój stary ???
You Fail jeżeli napiszesz , że mój etc *,*
#Sidoos
nie ma co sie produkować
obaj Kochamy nasz naród i polaczkuf : ]
pJona.
O ile wiem, to sam grasz na Refugii, fail : /
skąd takie pełne bzdur info?
Dragones5
10-08-2008, 18:53
100% racji.
Zajebisty filmik ;]
Tak? I to wlasnie pokazuje pvp, ze wpada kilka osob i na*******a w hotkeja (sd ofc. no bo jak inaczej) i taki co ma zrobic i jakby tego bylo malo czasem widzialem akcje gdzie jest mieszanka luru potworkow i sd. To wlasnie pokazuje latwosc pvp. Bo na non-pvp zeby zabic takiego pajaca to musisz kierowac tak potworkami, rzucac f bomby pod siebie i chuj wie co jeszcze zeby padl od nich. Co jest trudnego w wejsciu na pvp i walnieciu 8 sd w combo? Przyznam na pvp tez trzeba myslec lecz gdzie jest latwiej ubic 100ek? Na npvp czy pvp bo ja sadze, ze 2 opcja. I naprawde wiekszosc co sie tutaj wypowiada to w zyciu nie probowala kogos ubic lurujac np. hydry (bo sama by predzej padla ;dd.).
Podsumowujac:
Pvp= Wskakuje 10 osob, lapie w trapa kolesia, nawala w hotkeja i koles wkoncu pada.
Npvp= Lurujesz tak aby koles padl od tego, musisz go jeszcze dorwac na tym expie, myslisz jak zrobic aby go POTWORKAMI trapnac, a nie soba i nawalac z sd(czyt wyzej).
@edit
I zeby mi ktos nie pisal, ze twierdze " PVP to tylko hotkej" choc w 80% tak jest. Lapiesz chuja m wallami i hotkej. Ofc. na pvp jest ostro i brak mozgu konczy sie dedem ale to juz inna bajka...
Precelfan
10-08-2008, 20:32
ojej dedło sie noobkom i dobrze kilku nabów mniej ^^ ludzie którzy tam padali to poraza, co to ma byc? 0 uh 0 mf na exurze jedzie łał co rl robi z ludzmi idzcie na ots tam trzeba miec pvp!
Film bardzo fajny. Pokazujacy jak high lvle moga zapanowac (w pewnym sensie) nad servem. Kiedys mnie tez chcieli ubic, ale nie mieli okazji ;c
9/10
JaSprite
12-08-2008, 11:08
Gdyby grali na pvp nie powbijali by takich lvli wiec nie pierdo... ze sa kozaki
Zapomniał Agroki jak go z Danubii wykopali za czasów gdy nie było hotkeyów a on sam właził czółówce serva w dupe. Z tego co pamiętam jego rekord to był jakiś 90 kina na danubii, gdzie chlopaczyna wylozyl sie pare razy :)
@ non-pvp = didn't happen
@Tharion
Na non-pvp hotkeye sa wylaczone, aye? Chyba nie ogladales ich filmikow, oni rzeczywiscie rzadko uzywaja hotkey'ow gdyz uzywaja bota na leczenie/siohanie etc (glownie blackd).
@Obecny sposob trapowania i lurowania ssie, kiedys to byl fun, bo w 2 osoby lurowalo sie gsa pod DB i byla zabawa. I na pvp za takie praktyki mozna bylo beknac :)
@ Aha miałem palka na pvp czasy tibii 7.6 [no hotkeys-malo botow] i nigdy, ale to nigdy nie padlem od czlowieka tworzac postac od 0 do 100 lvla i uczestniczac w wojnach/bedac huntowanym. I nie mialem potrzeby wyzywac sie na noobach z non-pvp, dla ktorych servy te zapewnialy w miare spokojna gre.
Za czasow 7.5 z kolega (obaj 35 lvl) wylozylismy 60 sorka i 85 sorka, we dwoch. Mialo sie tego aima w lapie + pomysl w glowie. Dodatkowo jakies oldschoolowe trapy, to byl fun gdy nas 35 lvli scigala najelpsza gildia na serverze (raz wpadli w 10 na nas 4 ). Pozdrawiam no(ob)n-pvp.
Na non-pvp hotkeye sa wylaczone, aye? Chyba nie ogladales ich filmikow, oni rzeczywiscie rzadko uzywaja hotkey'ow gdyz uzywaja bota na leczenie/siohanie etc (glownie blackd).
Dobra, a czy hotkeye zmieniły tak bardzo system trapowania, jak to zrobili z walką na pvp?
Co do dawnych sposobów lurowania, owszem, takie* widoki były fajne ale wtedy wystarczyło bezmyślnie lurować moba, dziś trzeba trochę pomyśleć.
*http://img98.imageshack.us/img98/8590/74ftwyi9.jpg
Co do twoich madafaka akcji, uwierz mi, że każdy kto choć trochę myślał mógł ownić na servie.
Wtedy właśnie myślenie odgrywało kluczową role w pvp, nie bot, szybszy internet czy hotkeye.
@Down
Nie dość, że bezmózg to do tego hipokryta z totalnym brakiem skilla. Po przeczytaniu twojego pota zaliczyłem rofla.
Żeby nie robić wielkiego spama napisze krótko
Raczej nie, a większość śmierci można z łatwością uniknąc, tylko do tego trzeba mieć odrobinę głowy.
Na pvp też
z resztą, reszty twojej wypowiedzi i tak nie ma co komentować bo krótko mówiąc jest to kupa pierdolonych bredni.
Dobra, a czy hotkeye zmieniły tak bardzo system trapowania, jak to zrobili z walką na pvp?
Co do dawnych sposobów lurowania, owszem, takie* widoki były fajne ale wtedy wystarczyło bezmyślnie lurować moba, dziś trzeba trochę pomyśleć.
*http://img98.imageshack.us/img98/8590/74ftwyi9.jpg
Co do twoich madafaka akcji, uwierz mi, że każdy kto choć trochę myślał mógł ownić na servie.
Wtedy właśnie myślenie odgrywało kluczową role w pvp, nie bot, szybszy internet czy hotkeye.
Hotkeye zmnieniły cały system gry na tyle, że teraz aby paść to trzeba prezentować naprawdę niski poziom umiejętności (gracze non-pvp należą w tym wypadku do czołówki). O pvp już nie wspomne, obecnie bez ekipy 6~ sorków na pvp nie ma czego szukać.
@myślenia podczas trapowania obecnie. Ogranicza się to do wpadnięcia 10 typa na spawn hydr/demonów/poi dls/ i walenia mwalli gdzie popadnie (byle dużo), zlurowanie wszystkich możliwych potworów i blokowanie graczy aż do momentu aż skończą im się supplies/ są nobami i padną szybciej niż ekipa. Aż takie trudne? Raczej nie, a większość śmierci można z łatwością uniknąc, tylko do tego trzeba mieć odrobinę głowy.
@myślenia podczas trapowania obecnie. Ogranicza się to do wpadnięcia 10 typa na spawn hydr/demonów/poi dls/i walenia mwalli gdzie popadnie (byle dużo),
Więcej, dużo więcej, ogarniasz lura, pz ofiary, f bomby, mwalle, krzaki, poison bomby, dfy , fieldy, walle etc ...
A na pvp wpadasz w 10 typa i napier***asz w f5....
Nice, ciekawe tylko czy "pro pekerzy" potrafiliby kogoś zajebać na non-pvp używając tylko potworków... ciekawe ;]
Ciupaga91
15-08-2008, 09:56
Więcej, dużo więcej, ogarniasz lura, pz ofiary, f bomby, mwalle, krzaki, poison bomby, dfy , fieldy, walle etc ...
A na pvp wpadasz w 10 typa i napier***asz w f5....
A twoja ofiara stoi w miejscu i na*******a w f5 tez i wygrywa ten kto ma wiecej run ? Na pvp musisz przeciez tez trapnac m wallami, krzakami, bombami dochodzi jeszee umiejetne uzywanie summons np gdy we 4 otoczyliscie typa i macie summoned dsy i wpuscic je w odpowiednij chwili aby ofiara nie uciekla + uzywanie paralyze np wyczucie momentu gdy koles idzie po skosie walisz paralyze i wtedy ma dlugi exhaust i zjezdzacie go. A po akcji dobre zkampienie w jakims waskim miejsu np stare hg albo taka miesjcowa z bugami pod carlin gdie w 1 kratkowym przejsciu stoi wasz "tank" i wpadaja jakies h lvle, wy go siokacie potem jakos 1 zapuszczasz i tylk otak zeby 1 sie wbil i pada w pare sec potem next i next a jak macie padac to do ostatniej chwili sie walczy zeby zadac jak najwiecej szkód. Czy tu nie trzeba wiecej skilla niz na noob-pvp ? czekam na sensowne argumenty.
A twoja ofiara stoi w miejscu i na*******a w f5 tez i wygrywa ten kto ma wiecej run ? Na pvp musisz przeciez tez trapnac m wallami, krzakami, bombami dochodzi jeszee umiejetne uzywanie summons np gdy we 4 otoczyliscie typa i macie summoned dsy i wpuscic je w odpowiednij chwili aby ofiara nie uciekla + uzywanie paralyze np wyczucie momentu gdy koles idzie po skosie walisz paralyze i wtedy ma dlugi exhaust i zjezdzacie go. A po akcji dobre zkampienie w jakims waskim miejsu np stare hg albo taka miesjcowa z bugami pod carlin gdie w 1 kratkowym przejsciu stoi wasz "tank" i wpadaja jakies h lvle, wy go siokacie potem jakos 1 zapuszczasz i tylk otak zeby 1 sie wbil i pada w pare sec potem next i next a jak macie padac to do ostatniej chwili sie walczy zeby zadac jak najwiecej szkód. Czy tu nie trzeba wiecej skilla niz na noob-pvp ? czekam na sensowne argumenty.
Argumenty zostaly juz przedstawione w poprzednich postach. A Twoja historyjka przypomina mi opowiesc takiego jednego dzieciaka ze skrajnym ADHD, ktory opowiadal mi jak to gral w FIFE i wykopywal pilki na aut, zeby mu nie strzelili gola. Podobnie sie nakrecil. ;)
@up
Argumenty podane w poprzednich postach są warte tyle ile obecna Tibia - sam oceń ;)
Iris_Lightbringer
15-08-2008, 23:28
@Ciupaga
zauważ że Ci ktorzy trapuja na n-pvp maja również chary na pvp i maja tez filmiku stamtad. A TY masz filmiki z trapami na n-pvp? mowisz ze trzeba tez walic f bomby, p bomby, siemano - zobacz sobie ile czasu trwa fire bomba na n-pvp, a co do blokowania dsami - nie ma go na n-pvp bo tak sie nie da - co jest dodatkowym jedynie utrudnieniem dla trapa na n-pvp, a nie "trudem" na pvp - tam mozesz - ale nie musisz, na non nie masz takiego wyboru.
Ps: chce widziec te twoje pr0 trapy na pvp.
Czekam na link tu badz priv :]
@Ciapuga
Ogarnij, na non-pvp aby kogoś zabić trzeba mieć skilla, na pvp tylko lvl i sdki.
Pozatym grałem sporo na pvp, w 7.2-7.6 ...
Argumenty podane w poprzednich postach są warte tyle ile obecna Tibia - sam oceń
W takim razie ty też jesteś tyle warty.
Elo.
@Ciapuga
Ogarnij, na non-pvp aby kogoś zabić trzeba mieć skilla, na pvp tylko lvl i sdki.
Pozatym grałem sporo na pvp, w 7.2-7.6 ...
W takim razie ty też jesteś tyle warty.
Elo.
Tja, trzeba mieć skilla ;) Dowcip roku. W większości gracze trapujący używają botów, żeby nie zajmować głowy leczeniem, ofiary najczęściej to nooby bez krzty umiejętności, mało tego wybierali non-pvp bo tam się odnajdują, nie trzeba płacić daniny czołówce serva a i botowanie wcale trudniejsze nie jest.
W filmikach które oglądałem nie padłbym w żadnym z trapów, no jedynie jeśli miałbym 100 knighta, a zlurowaliby na mnie całe poi dls, w innym wypadku dałbym radę wyjść z tego zarówno sam jak i z pomocą kolegów z ventrilo. Niestety nie chce mi się tworzyć chara na bon-pvp bo uwazam to za strate czasu, w ogole jakos nie mialbym przyjemnosci uzerac sie z noobami, zarowno tymi ktorzy prosza o fri itumzy (a servery non-pvp to wylegarnia takich osob w wieku 10-13 lat), jak i tymi pr0 skill0vc4ami ktorzy wpadna w 20 na respa hydr i beda walic mwalle.
Swoja droga duza cześć 'pr0 non-pvp killerow' to osoby z czasow Tibii bez hotkeyow (mam tutaj glownie na mysli Celeste i Recon). Byly to osoby ze zbyt malymi umiejetnosciami aby odnalezc sie na pvp. Jedynie niektorzy mieli skilla, byl to jednak malutki odsetek. Sam pamietam jak na tescie walczylem przeciwko Ne'roox'owi wtedy 200 ED, a ja 80 rp. Gosc mial niezlego cela, i mimo ze mnie nie ubil (ja go tym bardziej jako ze bylem sam :) uwazam za niezlego gracza. Obecnie gra na pvp swiecie i radzi sobie calkiem niezle.
Odnośnie wjazdu na mnie - nie znasz mnie - nie oceniaj.
Elo.
W filmikach które oglądałem nie padłbym w żadnym z trapów, no jedynie jeśli miałbym 100 knighta, a zlurowaliby na mnie całe poi dls, w innym wypadku dałbym radę wyjść z tego zarówno sam jak i z pomocą kolegów z ventrilo.
Ciekawe jak chcialbys poradzic sobie na kilku frostach/hydrach bez mozliwosci wyjscia z expowiska. Predzej czy pozniej skonczylyby Ci sie potiony, a uwierz mi, ze dobra ekipa z non-PvP doprowadzilaby do sytuacji gdzie mialbys na klacie wlasnie kilka takich stworzonek. Jesli nie na combo to skladasz sie po prostu z braku mozliwosci uleczenia.
Ludek'ziom
16-08-2008, 14:14
Gz dla was, ładne fragi. Gram na pvp obecnie ale grałem dłuuugooo na non pvp i wiem jak trudno trapnąć kogoś.
Powodzenia :)
Ciekawe jak chcialbys poradzic sobie na kilku frostach/hydrach bez mozliwosci wyjscia z expowiska. Predzej czy pozniej skonczylyby Ci sie potiony, a uwierz mi, ze dobra ekipa z non-PvP doprowadzilaby do sytuacji gdzie mialbys na klacie wlasnie kilka takich stworzonek. Jesli nie na combo to skladasz sie po prostu z braku mozliwosci uleczenia.
Dodajmy do tego, że kumple nie mogli by ci pomóc/siochać cię przez mwalle :)
Dragones5
19-08-2008, 01:31
W filmikach które oglądałem nie padłbym w żadnym z trapów,
No pewnie szczegolnie, ze nie masz gdzie uciec ^^. Wy tylko duzo gadacie bo jak bys wziąl na klate z 3 frosty + kilka flamow od innych to nie wiem czy bys nie padl. Juz tak nie gadaj bo by stos m walli polecial i bys wkoncu wpadl. Ty 1 vs kilkanascie frostow + ludzi lurujacych na Ciebie i po Tobie. Co do hydr sam widziales jak koles walil grana to hydra zaraz full hp wiec nie gadaj, ze bys cos tam zrobil. Biegnac w prawo to bys sie jeszcze wjebal na wiekszy resp (chyba jest wiecej hydr, nigdy tam nie bylem), a tam nie mozna nigdzie wyjsc. Wiec nie gadaj co Ty bys nie zrobil bo prawde mowiac: Gowno bys zrobil :S.
Ehm i o co wy się kłócicie?
I na n-pvp i na pvp wciskacie wszyscy hotkeye na przemian więc nie pier***** mi o jakiś "super pro umiejętnościach".
I nie jest trudno zabić 100ek~ na n-pvp lurując mu 10 frostów i nie jest trudne zabić w 10 osób 100ek na pvp.
I nie mówcie mi, że nie wbijacie na resp i po prostu nie wciskacie na przemian tych hotkeyi bo i tak wszyscy wiemy, ze tak jest :>
Tibia i tak już jest dnem i nikt tego nie zmieni...
Teraz pewnie efektownie mnie zbluzgacie nie?
cave~
Ehm i o co wy się kłócicie?
I na n-pvp i na pvp wciskacie wszyscy hotkeye na przemian więc nie pier***** mi o jakiś "super pro umiejętnościach".
I nie jest trudno zabić 100ek~ na n-pvp lurując mu 10 frostów i nie jest trudne zabić w 10 osób 100ek na pvp.
I nie mówcie mi, że nie wbijacie na resp i po prostu nie wciskacie na przemian tych hotkeyi bo i tak wszyscy wiemy, ze tak jest :>
Tibia i tak już jest dnem i nikt tego nie zmieni...
cave~
/me efektownie bluzga.
Overlord
19-08-2008, 08:59
"Kajculek efektownie bluzga"
Wiadomo przecież wszystko wiesz o trapowaniu na n-pvp oraz na pvp. Twój skill jest wyjebany bo w większości grałeś knightem <napewno twoje 40 i 80 ekasy fajnie rzucały mwalle. Jedynie ten palek był pro i trapował wielu znanych ludzi. Gz za to dla Ciebie.
@Co do filmu
Nikłe szanse na ucieczkę. Jednak chętnie zmierzyłbym sie z którymś z was na świecie pvp w formie 1 vs 1 a nie 1 vs 5 uhanych frostów + brak wyjścia. Ogólnie prawdę mówiąc w grupie zasady są zbliżone do pvp bo tak jak juz ktoś powiedział zabić 100 ek w 5 osób to też nie żaden wyczyn lecz walcząc 1 vs 1 zasady się kompletnie różnią (praktycznie na non-pvp raczej nie da się zabić solo kogoś).
Pozdro i Kajculek proszę nie bluzgaj mnie efektownie ;)
"Kajculek efektownie bluzga"
Wiadomo przecież wszystko wiesz o trapowaniu na n-pvp oraz na pvp. Twój skill jest wyjebany bo w większości grałeś knightem <napewno twoje 40 i 80 ekasy fajnie rzucały mwalle. Jedynie ten palek był pro i trapował wielu znanych ludzi. Gz za to dla Ciebie.
Pozdro i Kajculek proszę nie bluzgaj mnie efektownie ;)
rotfl, istnieje takie cos jak ironia. Nic nie mam do dobrze przedstawionych dowodow, a zawsze smieszy mnie ktos kto mowi "no, teraz mnie pewnie zbluzgacie", albo "no, teraz to pewnie mnie skrytykujecie". Oczywiscie nikogo nie bluzgam.
A co do mojej gry - wcale nie musze miec czym i kim trapowac, zeby moc sie wypowiadac w sprawach non-pvp/pvp.
I do kurwy nedzy, moj nick to Kajulec. ;)
#Edit
A tak btw.
nie jest trudno zabić 100ek~ na n-pvp lurując mu 10 frostów i nie jest trudne zabić w 10 osób 100ek na pvp.
Na non-pvp jest TRUDNIEJ, o to chodzi.
Overlord
19-08-2008, 09:25
ja bym jednak powiedział nie trudniej lecz dłużej to trwa. Bo jak komuś zamkniesz wyjście i uhasz monstery to co w tym trudnego?;P
@cavveki
Hotkeyami się tylko leczę, f bomby itp ogarniam ręcznie...
@Overlord
NIE da się uhać mobów...
ja bym jednak powiedział nie trudniej lecz dłużej to trwa.
Zauważ, że pierw musisz go dorwać na respie, dbać o pzta, lura etc...to nie to samo co zaspamowanie go sdkami, nieprawdaż?
Jednak chętnie zmierzyłbym sie z którymś z was na świecie pvp w formie 1 vs 1
Zauważ, że na non-pvp, ekipa moja blokuje tylko wyjście, a ja luruje na kolesia etc...to jest 1 vs 1 wlasciwie, ino bez mozliwosci ucieczki...ze tak powiem ;p Pozatym, ubij mi kogoś z 100 lvlem(obojętnie jaka profa) 100 lvlem (również obojętnie) na pvp solo...i nie mówie tu u braku mfow etc, w normalnym duelu...
Wiadomo przecież wszystko wiesz o trapowaniu na n-pvp oraz na pvp.
Myślę, że wie więcej od Ciebie :)
Nie mam takiego zamiaru...
@Kajulec
Gadasz do rzeczy, masz szanse nie paśc :p
Pzdro!
Overlord
19-08-2008, 09:50
Chcesz powiedzieć że nie ubije 100lvlem gościa który też posiada 100 lvl?:D Prosty przykład : Widziałeś film ze świata pvp np. Aradny? Jeśli nie to pooglądaj :)
Po 2
Twoja ekipa dba TYLKO o zablokowanie wyjścia? HAHAHA!
Po 3
Skąd wiesz ile ja wiem o trapowaniu ludzi? Po czym to wnioskujesz?
@Up
Widziałem filmy aradny, ma skilla do uciekania, niemniej na 3 filmy ubił 1 kolesia, z mniejszym lvlem etc...i wg mnie, fuxem, anylej...
Twoja ekipa dba TYLKO o zablokowanie wyjścia? HAHAHA!
A myślisz, że o co jeszcze?
Skąd wiesz ile ja wiem o trapowaniu ludzi? Po czym to wnioskujesz?
Po tym, że nie wiesz nawet, iż mobów NIE da się uhać na przykład...
Pzdro.
ja bym jednak powiedział nie trudniej lecz dłużej to trwa. Bo jak komuś zamkniesz wyjście i uhasz monstery to co w tym trudnego?;P
To w tym trudnego, ze z Frostami nie masz komunikacji przez Ventrilo i nie powiesz im "no to teraz chlopaki wave na trzy.. raz, dwa, trzyyy". Moby chodza jak chca i strzelaja wave'ami we wszystkich. To nie jest SD na komende, gdzie koles sie nie wyleczy, bo nie zdazy.. tutaj pada na jedno dobrze ustawione mobami kombo, bo po prostu ma za malo HP, a jesli jest duzym levelem, to po prostu przeceni swoje mozliwosci, albo skoncza mu sie potiony. Nie przekonasz mnie, ze na non-pvp jest tak samo ciezko, bo wiem swoje. ;)
Gadasz do rzeczy, masz szanse nie paśc
Milo mi, ;)
Chcesz powiedzieć że nie ubije 100lvlem gościa który też posiada 100 lvl?
Wydaje mi sie, ze przy obecnej Tibii jest to dosyc ciezkie. Byc moze komplikacje sorc/drut jeszcze jakos by wypalily, to ciezko mi sobie wyobrazic knighta, ktory ubija solo 100ms/ed/rp. Na non-pvp Knight moze pokazac, ze dzieki duzej ilosci HP jest do czegos przydatny. A nie tylko do robienia sztucznego tloku jak to wyglada w PvP.
Overlord
19-08-2008, 10:05
Po 1
A myślisz że były tylko 3 filmy?;) Poza tym jak na świecie non-pvp można mieć wyćwiczony skill uciekania skoro tam przed nikim nigdy nie musisz uciekać?:)
Po 2
Zaznaczyłem TYLKO bo skoro jest w zamknięciu to jakim cudem na zwiać przed twoją "ekipą"?
Po 3
Nie gram na świecie non-pvp i nigdy nie bedę grać więc to czy można czy nie mnie nie obchodzi ;) A ja wspomniałem o trapowaniu na pvp :]
Zaznaczyłem TYLKO bo skoro jest w zamknięciu to jakim cudem na zwiać przed twoją "ekipą"?
A czy nie do tego wlasnie jest potrzebna ekipa? Wydaje mi sie, ze wlasnie tych kilka(nascie) osob, ktore nie pozwalaja wyjsc z trapa, odwala jakies 50% roboty. Reszta nalezy do jednej osoby, ktora biega z mobami.
@Up
JA widziałem tylko 3 - masz inne, chętnie obejrze...
Pozatym grałem sporo na pvp, w 7.2-7.6...
po 2
Walka to walka, no nie?
po 3
Trapowanie na pvp, jest o tyle łatwiejsze, ze mozesz kolesia ubic chocby pod dp...
Pzdro
@Down
Bottuje.
Trapuje.
Dostałem już delejta.
Pzdro & Pocwicz
No i powodzenia "masta pvp" twoim 8 najtem.
Pjona.
Juchasek
19-08-2008, 10:12
Większość ludzi na noob-pvp to botterzy, pozbawieni krzty wyobraźni o grze na pvp :P To są dwa oddzielne światy i nie da się ich porównywać! Wszędzie są nooby i wnioskuje że jakiś tam "noobek" jest w każdym z nas. Przecież jak na non-pvp ludzie się tak boją trapów to na pvp oni by zawału chyba dostali.. Poza tym nie zmienia to faktu iż blokowanie i lurowanie jest NIELEGALNE. Nie ma o czym rozmawiać.
Sebciooo
19-08-2008, 10:33
Non Pvp = Didn't Heppend
Zbiq_ov_Astera
19-08-2008, 10:35
Zatycuję tutaj słowa pewnego GM'a, który dawno temu powedział mi: "Stealing and luring isn't illegal" ;) xD Może od tego czasu coś się zmieniło w toku ich myślenia, nie wiem. Jednak PVP i NON PVP to 2 różne pojęcia. Na PVP wpadam sobie 8 sorcem i zabijam nie wiem, hurtowo 3 osoby, i nie zaprzeczaj temu, bo to jest możliwe do zrobienia. A żeby trapować na Non-Pvp, trzeba mieć skilla, trzeba poświęcić masę czasu na uczenie się rozmaitych technik, szukania dobrych miejsc do blocku, a przede wszystkim lvlowaniu tak, żeby lurowane moby nie stanowiły zagrożenia dla "lurera". Wynika z tego jasno, że na PVP jest łatwiej zabić człowieka niż na Non-Pvp, dlatego niech schowają się wszystkie elo kozaki typu :Ahaha ciota, gra na non pvp ahahaha bo sie boi deda!, bo mogą paść szybciej niż powiedzą Juggernaut ;)
Overlord
19-08-2008, 12:28
Zatycuję tutaj słowa pewnego GM'a, który dawno temu powedział mi: "Stealing and luring isn't illegal" ;) xD Może od tego czasu coś się zmieniło w toku ich myślenia, nie wiem. Jednak PVP i NON PVP to 2 różne pojęcia. Na PVP wpadam sobie 8 sorcem i zabijam nie wiem, hurtowo 3 osoby, i nie zaprzeczaj temu, bo to jest możliwe do zrobienia. A żeby trapować na Non-Pvp, trzeba mieć skilla, trzeba poświęcić masę czasu na uczenie się rozmaitych technik, szukania dobrych miejsc do blocku, a przede wszystkim lvlowaniu tak, żeby lurowane moby nie stanowiły zagrożenia dla "lurera". Wynika z tego jasno, że na PVP jest łatwiej zabić człowieka niż na Non-Pvp, dlatego niech schowają się wszystkie elo kozaki typu :Ahaha ciota, gra na non pvp ahahaha bo sie boi deda!, bo mogą paść szybciej niż powiedzą Juggernaut ;)
Czyli chcesz powiedzieć że żeby uciec po zabiciu kogoś np. takim 50 lvlem nie musisz znać żadnych miejsc? I mówisz że nie trzeba znać technik takich jak rzucanie paralyze i m wallow w dobrych momentach? Wy poprostu chcecie na siłę zrobić z serwera non-pvp, pvp a sami żeby tego posmakować nie wejdziecie na pvp :)
Jeśli chcesz powiedzieć że te osoby które trapowaliście nie były przypadkowe to nie kituj ;) Może kogoś tam znałeś ale nie żartuj że trapowaliście ich bo mieli "hunta" :]
Pozdro
Jeśli chcesz powiedzieć że te osoby które trapowaliście nie były przypadkowe to nie kituj
Aktualnie nasza gildia "uziemia" osoby na zlecenia, za kasę.
Paredziesiąt osób z huntem od nas już padło.
Może kogoś tam znałeś ale nie żartuj że trapowaliście ich bo mieli "hunta"
I tu byś się zdziwił...
Wy poprostu chcecie na siłę zrobić z serwera non-pvp,
My poprostu preferujemy zasadę mózg+skill > lvl+hotkeye
Pozatym lubię ubijać ludzi, nie jak na durnym pvp, że po 3 fragach masz ...rsa lol, na non-pvp mogę ubić 20+ osób dziennie...
pzdro
No pewnie szczegolnie, ze nie masz gdzie uciec ^^. Wy tylko duzo gadacie bo jak bys wziąl na klate z 3 frosty + kilka flamow od innych to nie wiem czy bys nie padl. Juz tak nie gadaj bo by stos m walli polecial i bys wkoncu wpadl. Ty 1 vs kilkanascie frostow + ludzi lurujacych na Ciebie i po Tobie. Co do hydr sam widziales jak koles walil grana to hydra zaraz full hp wiec nie gadaj, ze bys cos tam zrobil. Biegnac w prawo to bys sie jeszcze wjebal na wiekszy resp (chyba jest wiecej hydr, nigdy tam nie bylem), a tam nie mozna nigdzie wyjsc. Wiec nie gadaj co Ty bys nie zrobil bo prawde mowiac: Gowno bys zrobil :S.
Lurują na ciebie moby - zachowujesz sie odpowiednio zaleznie od posiadanej przez ciebie profesji. Jesteś sorkiem -walisz UE, SD oczyszczając teren i wołasz kumpli na Ventrilo. Jesteś knightem biegasz z mobami w taki sposób aby spowodować duży dmg na 'pro lurerach' i wołasz kumpli na Vencie. Paladyn to samo. Wszystko zależy głównie od lvla i odpowiedniego zachowania do danej sytuacji. I nie da się ukryć - Tibia nawet na n-pvp to gra w dużej mierze zespołowa - bez kumpli nie poradzisz sobie nigdzie, w szczególności bez komunikacji głosowej.
Oglądaliście jak ubijali Pogromczynię Swiatła (wtedy 230 ED) na Harmoni gdy expiła na Demonie? Dziewoja w dużej mierze spanikowała, gdyż podczas jej trapowania postawili np. wild growyh, wystarczyłoby trochę się podmanasować->utamo vita i wcisnać exit. Sam wild growth trwa 45 sekund, exit wywala z gry po minucie. Posiadając 4k many wytrzymałaby z pewnością atak nawet 3 warlocków przez 20 sekund (tyle ile by potrzebowała). Potrzebna jest jednak szybka umiejętność analizowania sytuacji a tej graczom z n-pvp z pewnością brakuje.
@Up
Ciekawi mnie jakie miałeś lvle na pvp servach i czy brałeś udział chociaż w jakiejś wojnie.
@Up
Jak już powiedziałem, kumpla nic ci dadzą bo ich blokują mwalle :)
Co do pvp, miałem 70~ Eldera.
@Down
Myślisz że ja o tym nie wiem? to chyba było do Dwika, co?
Szybki'lols
19-08-2008, 13:06
Tharion muszę cie zasmucić wild growth można ściąć macheta wiec nie trwa 45sec ;s
Tharion muszę cie zasmucić wild growth można ściąć macheta wiec nie trwa 45sec ;s
Wiadome. Ale oglądałeś ten film o którym była mowa w przytoczonym poście? Chyba nie, a pogromczyni miała około 2 minut na spokojne użycie exita i czy wild growth zostałby ścięty wcześniej czy później nie zrobiłoby różnicy.
@Up
Jak już powiedziałem, kumpla nic ci dadzą bo ich blokują mwalle
Co do pvp, miałem 70~ Eldera.
Albo pakują na pełnej k... i wbijają razem mi pomagać, albo używają wild growth przez którego można strzelać. I wsjo. Chyba że mwalle są stawiane na bocie (pokazany czas zniknięcia i spamowanie hotkeyem) wtedy istnieje problem.
A i 70 elder to troche bida :P Za czasów 7.6 miałem 100 rp i 70 ed więc troche wiem z czym to się je.
Ventrilo combo (czasy 7.72)
http://www.tibicams.tibianetwork.net/previews/4/3/4/8/9976.jpg
@Up
po 2
Walka to walka, no nie?
po 3
Trapowanie na pvp, jest o tyle łatwiejsze, ze mozesz kolesia ubic chocby pod dp...
Pzdro
@Down
Bottuje.
Trapuje.
Dostałem już delejta.
Pzdro & Pocwicz
No i powodzenia "masta pvp" twoim 8 najtem.
Pjona.
edit: Moj blad, prosze skasowac post.
Szybki'lols
19-08-2008, 14:10
@Dwik :
Oglądałem ten film kilka kolesi z Ruthless i kilku innych wpadli i ubili tego 230ed ,ten 230 to jakiś nuub bo miał sd itp. ale wolał paść nawet nie próbował wyjść ;]
Spoko filmik. Candia RoX.:p
ZapodajMuze
19-08-2008, 14:37
Ja osobiscie nie mowie ze trapowanie jest latwe itp tylko jaki w tym jest sens przeciez to jest nudne w chuj a jak cwani jestescie na serio to ztrapujcie 150 eka na pvp i niech go zabija potwory wtedy przyznam ze non pvp jest dla mistrzow .
Hmm, zadam pytanie z innej beczki. Poda mi ktos tytul pierwszej piosenki? ; )
@Edit
juz znalazlem ale dzieki za pomoc.
Bullet for my Valentine- Hit The Floor
Szybki'lols
19-08-2008, 16:01
Bullet for my Valentine- Hit The Floor
Thx , tez szukałem :P
marcin_1991
19-08-2008, 19:22
hmm non-pvp serwy są zrobione nie dla zabijania wiec zabić gracza na non-pvp jest trudniej i huj...
Nie chwaląc się przyszli po mnie i kumpla na ancienty jakoś nie padłem ;o
jarzabkidwa
20-08-2008, 18:41
Filmik naprawde fajny (: MIlo popatrzec jak pada koles nie od ziomkow lecz w przemyslanych trapach (:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.