PDA

Pokaż pełną wersje : Lagi

Marshal
06-12-2004, 12:06
Czytałem FAQ na ten temat, ale niestety nic nie pomogło :/
Mianowicie jak gram mam często 1-2 sekundowe lagi, może to niewiele ale nie powinno ich być i już raz omało nie padłem przez nie na Guardach.
Mam łącze 1mbps, w tle nie chodzą rzadne inne programy (a już na pewno rzadne p2p które zamulają neta). Komp PIV 2.0ghz, 128rimm, geforce2, win XP
Co może być ich przyczyną?

MayGyver
06-12-2004, 12:15
a gg nie chodzi?
fire wall?
antywirus?

ostatnio sa jakies problemy z gg
z niewiadomych przyczyn potrafi zajac ponad 200mb pamieci

moze masz wlaczony windows update i co jakis czas sprawdza czy sa nowe aktualizacje - zajmuje czas procesora czyli lag

to samo dotyczy antywirusa

moze firewall blokuje jakis atak na twoj komputer, ktos wysyla ci uszkodzone pakiety?

sprawdz jakie procesy dzialaja w tle i powylaczaj te zasobozerne

Marshal
06-12-2004, 12:22
a gg nie chodzi?
fire wall?
antywirus?

ostatnio sa jakies problemy z gg
z niewiadomych przyczyn potrafi zajac ponad 200mb pamieci

moze masz wlaczony windows update i co jakis czas sprawdza czy sa nowe aktualizacje - zajmuje czas procesora czyli lag

to samo dotyczy antywirusa

moze firewall blokuje jakis atak na twoj komputer, ktos wysyla ci uszkodzone pakiety?

sprawdz jakie procesy dzialaja w tle i powylaczaj te zasobozerne
GG nie chodzi bo go nie używam :)
Tlen jest wyłączony, tego windowsowego firewall'a wyłączam na czas grania, antyvira nie mam, a automatyczne aktualizacje są wyłączone. Procesy - same systemowe, rzadnych śmieci nie ma...

Aha, niedawno instalowałem SP2, może to mieć jakiś wpływ?

Kajulec
06-12-2004, 12:48
Fajnie.. ja mam tak samo. Tylko, ze ja mam lagi po 3-5s. I tak samo jak u Ciebie nic nie chodzi w tle i wogle powinno byc lanc-glanc.. ;] Ale nie dziala..

MayGyver
06-12-2004, 13:14
odinstaluj SP2 i powiedz jaki jest rezultat

Marshal
07-12-2004, 11:36
odinstaluj SP2 i powiedz jaki jest rezultat
Wczoraj odinstalowałem, ale dopiero dzisiaj udało mi się wbić... i w zasadzie jest gorzej niż było :/
Ma ktoś jeszcze jakieś rady? I czy format coś pomoże? :(

Marshal
08-12-2004, 10:16
Format dysku + reinstall XP'ka nie pomógł :/ Niewiem o co tu biega, wysłałem maila do CIP'ow może przy odrobinie szczęścia w tym roku odpowiedzą... a puki co o zakupie PACC'a moge zapomnieć bo to strata kasy przy takich lagach X(

MayGyver
08-12-2004, 10:26
a jakie detonatory zainstalowales? wersja?

Kajulec
08-12-2004, 10:29
Marshal, wspolczuje. Ja tak mam od poltora roku. Reinstalowany system byl jakies 15razy. Naprawde nie wiem dlaczego tak mam. Wszystko bylo chyba robione.. ale teraz mi sie jeszcze plyta glowna cos zepsula (gry z lepsza grafika zacinaja mi kompa po minucie grania), wiec bede musial kupic nowego kompa ;/

Marshal
08-12-2004, 10:50
a jakie detonatory zainstalowales? wersja?
Najnowsze ze strony Nvidii, 66.93 bodajże... a i DirectX 9.0c jak coś

Marshal, wspolczuje. Ja tak mam od poltora roku. Reinstalowany system byl jakies 15razy. Naprawde nie wiem dlaczego tak mam. Wszystko bylo chyba robione.. ale teraz mi sie jeszcze plyta glowna cos zepsula (gry z lepsza grafika zacinaja mi kompa po minucie grania), wiec bede musial kupic nowego kompa ;/
Tylko że u mnie w CS'a 1.6 moge grać bez najmniejszych lagów, na pingu <40

MayGyver
08-12-2004, 11:24
wywal sterowniki i zainstaluj jakies 22.00 albo cos podobnego
cos nizszegoniz 30.00

Marshal
08-12-2004, 11:49
Nadal nic ;(
Odinstalowałem tamte i wgrałem 28.32 bo te akurat miałem na płytce i 0 zmian... wydaje mi się że to nie wina kompa, ale coś z łączem :| pogadam jeszcze z moim dostawcą neta, może on coś wie :confused: