zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Słuchawki

Mapa_Europy
10-08-2008, 21:23
Siema all! Dawno nic nie pisałem :|

A więc chłopcy i dziewczęta mam prośbę. Czy może mi ktoś doradzić jakie słuchawki kupić? Naturalnie z mikrofonem. Dzisiaj wypatrzyłem
Słuchawki nr. 1 (http://www.allegro.pl/item409129549_logitech_premium_notebook_headset_et ui_adapter.html)
Słuchawki nr. 2 (http://www.allegro.pl/item414295085_sluchawki_creative_hs_390_stereo_mik rofon.html)

Kajulec
10-08-2008, 21:43
Ze swojej strony moge z calego serca i uszu swoich polecic Creative Fatal1ty Gaming Headset (http://www.gameguru.in/images/fatal1ty-gaming-headset-by-creative.jpg). Odpinany mikrofon, bardzo dobra jakosc dzwieku, wytrzymale (kilkanascie razy pierdolnely mi z biurka i zero roznicy). Jednym slowem - zajebiste. I w tej chwili widze, ze cena poszla w dol.

Emcess
10-08-2008, 21:45
posiadam sluchawki nr 2, sa w sumie dobre, chociaz obecnie uzywam innych xD

dyrdaw
10-08-2008, 21:50
Ja osobiście posiadam Creative Hs-390, kupilem w Vobisie. Do tej pory mi sie nie rozsypały tak jak inne po tygodniu używania, no i Vobis daje gwarancje na rok. Pozdrawiam ;]

Mapa_Europy
10-08-2008, 22:11
Kajulec mam jeszcze dwa pytanaka...
Widziałem już te słuchawki, ale martwiło mnie to ze są one takie duże... Nie ma z tym zadnych problemow?
Zauważyłem, iż mikrofon jest dopinany. Nie wypada on po pewnym czasie?

zoliax
10-08-2008, 22:17
Mapa, to są słuchawki Fataliti, one nie mogą się po prostu rozpadać. A w tego typu słuchawkach pocą się uszy i bolą po kilkugodzinnym użytkowaniu. Taka cena dobrej jakości dzwięku. Jednak powtórzę. To są fataliti, więc te problemy raczej są znacząco zredukowane i niewyczuwalne. Ale jak i tak ich bym nie brał. Bo są fataliti. A to jest chyba jakiś łan fakin adikt.;p

Kajulec
10-08-2008, 22:21
Mikrofon dopinany, jednak bardzo mocno w sluchawkach siedzi, nie ma szans, zeby wypadl. Uszy sie nie poca i nie bola, przynajmniej ja tego zupelnie nie odczuwam. A uwierz mi, ze wiekszosc dnia spedzam ze sluchawkami na uszach. Od momentu zakupu sluchawek, nie uzywam w ogole glosnikow. Takze kilka(nascie) godzin dziennie spedzam w sluchawkach, byc moze przyzwyczailem sie do nich, albo mam jakis fajny ksztalt uszu, jednak zupelnie nie ma z tym zadnych problemow.

#Edit
Mikrofon mozna wlaczyc/wylaczyc z poziomu kabla (pstryczek). W tym samym pstryczku jest pokretelko glosnosci. Bardzo wygodne.

Mapa_Europy
10-08-2008, 22:22
Mapa, to są słuchawki Fataliti, one nie mogą się po prostu rozpadać. A w tego typu słuchawkach pocą się uszy i bolą po kilkugodzinnym użytkowaniu.
Własnie tego chciałbym uniknac
@edit
Przepraszam za ten post, ale wtedy nie było Kajulca. Wielkie dzieki wszystkim :P
@edit 2
Jak to fajnie wrócic

Kajulec
10-08-2008, 22:24
Hm, jak tak teraz sobie przypominam to faktycznie uszy lekko mnie bolaly w pierwszych dwoch, moze trzech dniach uzytkowania. Pozniej jednak wszystko ustalo, w tej chwili czuje sie bardzo komfortowo, praktycznie nie czuje sluchawek na glowie.

#Edit
No i sa to fataliti. xD

Snopeczek
10-08-2008, 22:35
hm, szczerze to ja nigdy nie wiem, po co ludzie kupują jakieś właśnie ''wypasione'' słuchafony. W sensie no takie jak podane w przykładzie nr 1. Ja osobiście miałem kiedyś (nawet nie wiem jakie, tzn nie wiem jakiej firmy) słuchawki za ok 50zł i po 2ch miesiącach mi się rozwaliły. Więc następne kupiłem za 20zł i trzymały mi prawie rok (serio były zajebiste, chociaż lekko szumiał mikrofonik). Teraz używam słuchawek za 9,99 z MediaMarktu i naprawdę są najlepsze z dotychczasowych :P 0 szumu, nawet takie elo pokrętełko głośności jest :P A przy kompie spędzam mało czasu, także na ból uszu nie narzekam.

Kajulec
10-08-2008, 23:06
Roznice slychac jesli chodzi o sluchanie muzyki oraz gry w ktorych przydaje sie dzwiek - w Tibii faktycznie sluchawki nie sa wazne (a do zwyklej komunikacji takie za 9zl beda super). Jesli jednak chodzi o FPSy czy inne gry gdzie dzwiek gra duza role - dobre sluchawki sa po prostu dobre.

Mr.Musk
10-08-2008, 23:16
rowniez polecam fatal1ty sam mam i jest git

Uran of Aurea
10-08-2008, 23:17
Fatality wymiatają B)
Na uszach się świetnie trzymają. Mnie na początku drapała ta obwódka na słuchawce ale po 2 dniach już nic nie czułem.

Grocix
11-08-2008, 00:44
Jeśli zależy Ci na jakości dźwięku to pozostaje kupić osobno słuchawki i osobno mikrofon... Nie wiem jak wygląda Twój budżet, ale chyba najrozsądniej byłoby kupić zachwalane Creative Aurvana Live!, chyba, że wolisz coś lżejszego to Koss Porta Pro.

Snopeczek
11-08-2008, 01:40
@Kujalec
W Tibię nie gram, czasem w CSa. Kłócić się nie będę że różnicy nie ma, bo na pewno jest ogromna, ale mi te za dyszke do gry starczają. Przy sluchaniu muzyki, hm, słuchaj, nic nie szumi, dobry bit leci, więc czego więcej chcieć :P

Kajulec
11-08-2008, 01:42
Wiadomo, co kto lubi. Jesli sa dla Ciebie wystarczajace - nie widze zadnego problemu. ;)

Maggic
11-08-2008, 02:14
ja polecam te: http://www.allegro.pl/item408645965_sluchawki_z_mikrofonem_creative_hs_6 00_skype_edit.html

używam ich już pół roku i są rewelacyjne, tyle że dałem za nie 99 xDdd ale co tam :p

domin3x
11-08-2008, 03:07
HS-390 są świetne. Miałem je rok i nie było żadnego problemu. Przez pierwsze kilka dni trochę bolały uszy ale potem już jest w porządku ; d

btw. Jak ktoś potrzebuje dobre do gamingu, a ma dość spore fundusze, to polecam Steelseries Siberia ; d

..::QRAS::..
11-08-2008, 10:38
bierz te tansze , co do sluchawek to wiem ze te tansze sa lepsze od tych za 100+ , biore to z tego ze kupilem sobie orginalne sluch z mic za ponad 100 zl to po miesiacu padl kabelek od mikrofonu (od wykrzywiania i innego przy ustach ustawiania)

Mapa_Europy
11-08-2008, 10:41
... (http://allegro.twojemiejsce.pl/iness/hs-600/2.jpg)
Czy Fatal1ty tez ma takie wejscie?

domin3x
11-08-2008, 10:52
bierz te tansze , co do sluchawek to wiem ze te tansze sa lepsze od tych za 100+ , biore to z tego ze kupilem sobie orginalne sluch z mic za ponad 100 zl to po miesiacu padl kabelek od mikrofonu (od wykrzywiania i innego przy ustach ustawiania)

To zależy w jakich kategoriach oceniasz słuchawki. Dla niektórych najbardziej liczy się jakość dźwięku. A w tych tanich jakość jest naprawdę bardzo słaba.

Uran of Aurea
11-08-2008, 10:56
... (http://allegro.twojemiejsce.pl/iness/hs-600/2.jpg)
Czy Fatal1ty tez ma takie wejscie?

Tak.
10 znaków...............

Tompior
11-08-2008, 14:24
Jeśli zależy Ci na jakości dźwięku to pozostaje kupić osobno słuchawki i osobno mikrofon... Nie wiem jak wygląda Twój budżet, ale chyba najrozsądniej byłoby kupić zachwalane Creative Aurvana Live!, chyba, że wolisz coś lżejszego to Koss Porta Pro.

Jedyna rozsadna wypowiedz jak to dej pory.
Kupujesz CAL! za okolo 150zl, do tego dodatkowo mikrofon za 10-20zl i masz zajebista jakosc dzwieku, oraz jeszcze lepszy mikrofon niz we wszystkich headsetach, ktore do tej pory wymieniliscie.

wstydzesie
11-08-2008, 14:33
Uzywam neckseta MANTA MM30 i polecam go bardzo. Kosztuje 30 zl, mikrofon i sluchawki sa bardzo czule, grajac w fps'y nie doswiadczylem problemow ze slabym dzwiekiem. Duzym plusem jest kabel "sznurek", wiec mozna go dowolnie zginac. Podobnie jest z mikrofonem, ktory jest z jakby... drutu? Uszy bolaly mnie tylko przez pierwsze 4 dni. Moim zdaniem sa bardzo dobre jak na ta cene, wiec jeszcze raz polecam.

Uran of Aurea
11-08-2008, 15:30
Kupujesz CAL! za okolo 150zl, do tego dodatkowo mikrofon za 10-20zl i masz zajebista jakosc dzwieku, oraz jeszcze lepszy mikrofon niz we wszystkich headsetach, ktore do tej pory wymieniliscie.

Takie małe porównanie.......

CAL + mikrofon = 170zl
1. Średnica głośnika 40 mm
2. Dynamika głośników 103 dB
3. Impedancja głośników 32 Ohm

Fatality = 90zł
1. Przetworniki: 40-to milimetrowe magnesy neodymowe
2. Czułość (przy 1kHz): 110dB/MW
3. Impedancja 32 omy

Rethfing on Aldora
11-08-2008, 17:19
Parametry techniczne to nie wszystko, liczy się jeszcze wykonanie, a w serii Fatality płacisz troszkę za tę pare literek w nazwie i czerwone wstawki ;)

Mapa_Europy
11-08-2008, 18:49
Niestety takie bajery odpadają... I tak mam mało miejsca na biurku, a jak dojdą do tego jeszcze nowe głosniki to juz nie bede miał gdzie odrabiać lekcji...
Ale dziękuje za sugestie

Rethfing on Aldora
11-08-2008, 19:32
Niestety takie bajery odpadają... I tak mam mało miejsca na biurku, a jak dojdą do tego jeszcze nowe głosniki to juz nie bede miał gdzie odrabiać lekcji...
Ale dziękuje za sugestie

Przecież mu chodziło o słuchawki lol, sprawdź następnym razem o czym ktoś mówi.

Tompior
11-08-2008, 19:37
Takie małe porównanie.......

CAL + mikrofon = 170zl
1. Średnica głośnika 40 mm
2. Dynamika głośników 103 dB
3. Impedancja głośników 32 Ohm

Fatality = 90zł
1. Przetworniki: 40-to milimetrowe magnesy neodymowe
2. Czułość (przy 1kHz): 110dB/MW
3. Impedancja 32 omy

Nie pisz tego na zadnym forum audio, bo cie wysmieja.

@Mapa_europy:
CAL! to Creative Aurvana Live (sluchawki!!). Kupujesz do tego dopinany, maly mikrofon i juz ;D

T_Shock
11-08-2008, 19:55
Fatal1ty gaming headset+ dobra karta dzwiekowa= wymiatanie, np. w grach typu cs, moh

Uran of Aurea
11-08-2008, 21:28
Nie pisz tego na zadnym forum audio, bo cie wysmieja.

@Mapa_europy:
CAL! to Creative Aurvana Live (sluchawki!!). Kupujesz do tego dopinany, maly mikrofon i juz ;D

Może i CAL są lepsze, nie wiem nie sprawdzałem tych słuchawek. Jednak cena i paramerty są po stronie fatality.

zoliax
11-08-2008, 21:39
Fatal1ty gaming headset+ dobra karta dzwiekowa= wymiatanie, np. w grach typu cs, moh
Taa, dwa głośniczki koło uszu mają moc tworzenia prawdziwych wymiataczy... Ja tam mam zwykłe głośniki 2.0 za 30 złotych i wcale nie jest mi wiele gorzej jak ze słuchawkami, też słyszę czy to z lewa, czy z prawa strzelają... no ale to już inna sprawa.
A tak na marginesie to za mały jeszcze jesteś na takie avatary. Hie, hie...

@2down
Ojjj... jak dla kogo... prawie zawsze grałem z głośniczkami i jest mi dobrze. :P

Wiki426
11-08-2008, 21:52
http://moya.toya.net.pl/skaner/index.php?s=&module=c1b54f30b0711d46dcb4b90356bfbec9&rid=428
Ja używam słuchawek TDK MP 100 i nie narzekam(cena ok 55 zł) słuchawki dobrze wykonane miło leżą dźwięk przenoszą dobrze
i nawet na słabym sprzęcie grają dość dobrze.
No i dużym plusem jest baaardzo długi kabel mianowicie 3 M.
Słuchawki używane w wielu warunkach - wyprawa w teren - 2 tyg wypoczynku w górach wraz z łażeniem . Ogólnie polecam.
Do tego jakiś mikrofonik(nie znam się więc się nie wypowiadam o mikrofonach)

domin3x
11-08-2008, 22:06
Taa, dwa głośniczki koło uszu mają moc tworzenia prawdziwych wymiataczy... Ja tam mam zwykłe głośniki 2.0 za 30 złotych i wcale nie jest mi wiele gorzej jak ze słuchawkami, też słyszę czy to z lewa, czy z prawa strzelają... no ale to już inna sprawa.
A tak na marginesie to za mały jeszcze jesteś na takie avatary. Hie, hie...

Ojjj różnica między głośnikami a słuchawkami jest miażdżąca ; )

Mapa_Europy
11-08-2008, 22:29
No to wpadłem :P No ale dzieki, że mnie ktos poprawil bo byłem przekonany że Wam chodzi ciągle o te mikrofony :)

Grocix
11-08-2008, 22:48
Może i CAL są lepsze, nie wiem nie sprawdzałem tych słuchawek. Jednak cena i paramerty są po stronie fatality.
Weź mnie nie dobijaj, CAL! mogą się mierzyć ze słuchawkami 3-4 razy droższymi, także są wymiataczami w swoim przedziale cenowym. Z resztą Ty myślisz, że Creative podaje wszystkie parametry? Bo te co Ty przytoczyłeś mają się nijak do jakości dźwięku. Są to zdecydowanie najlepsze słuchawki wykonane przez Creative Labs, no ale przecież Creative nie powie tego otwarcie bo by stracili klientów kupujących inne.

Także Mapa, szczerze doradzam dołożyć to 50zł i zdecydować się na CAL i doczepiany mikrofon, tak jak radził Tompior, ja obecnie mam Sennheiser'y PX100, ale w przyszłości zamierzam je sprzedać i kupić właśnie CAL.

Uran of Aurea
11-08-2008, 23:22
A czy ja powiedziałem, że CAL są gorsze ? Tak myśle, że Creative podaje ważniejsze parametry które mają znaczenie na jakości dzwięku. Nie znam się dobrze na słuchawkach, ale mysle, że między fatality a CAL nie ma tak ogromnej różnicy żeby przepłacać 70zl.

Pewnie Cię dopiję :p

Tompior
11-08-2008, 23:30
Tak myśle, że Creative podaje ważniejsze parametry które mają znaczenie na jakości dzwięku. Nie znam się dobrze na słuchawkach, ale mysle, że między fatality a CAL nie ma tak ogromnej różnicy żeby przepłacać 70zl.

To zle myslisz. Roznica jest przeogromna. Warto by bylo doplacic nawet 200zl, ale az tak drogie to one nie sa ;)

Gelt
11-08-2008, 23:49
Ja może tak troszeczkę zaofftopuje. Także szukam słuchawek, lecz do iPoda. Duże itp, do 100 zł. Znajomy polecił mi te:

http://www.euro.com.pl/sluchawki/sennheiser-hd-201-przewodowe.bhtml?gclid=CK_Et4_ghpUCFRdatAod8S81Xg

Co o nich sądzicie i czy może macie lepsze propozycje.?

gavreonien
12-08-2008, 00:14
@up
Ja ich używam, i jestem z nich zadowolony. Dobrze dają sobie radę po podpięciu do dobrego wzmacniacza basowego, ale z muzyką też jest świetnie. Ale pewnie znajdą się jakieś lepsze w tej cenie...

edit.
tylko 1 minus, ale może to tylko ja odczuwam, są średnio wygodne.

Walekifa
12-08-2008, 00:16
Fatality jak już ktoś napisał Polecali gorąco w cda. Więc podepnę się pod to.

Tompior
12-08-2008, 00:42
Jeszcze istotna jest kwestia, do czego beda sluzyc sluchawki.
Jezeli tylko do grania w jakiegos cs'a albo cos w tym stylu, wez sobie fatal1ty.
Jezeli lubisz ogladac filmy, sluchac mp3 itp. to CAL! :P

Grocix
12-08-2008, 01:29
@Uran
Niestety, mają. Naprawdę CAL! można porównywać ze słuchawkami kilkukrotnie droższymi: http://forum.mp3store.pl/index.php?showtopic=29409

@Gelt
Jakiego masz iPoda? Z resztą, ja bym się w tak niskie modele Sennheiser'a nie ładował. Mogę Ci polecić PX100, super wygodne i na prawdę fajny dźwięk, nowe są trochę drogie, ale za 100zł mogę Ci odsprzedać moje, cały zestaw, na gwarancji.

Rethfing on Aldora
12-08-2008, 13:52
A ja wpisałem w googlach: "Creative Fatal1ty Gaming Headset test" i dwie pierwsze strony zawierały testy z negatywnymi opiniami. I już napewno, że nie do gier takie słuchawki.

Uran of Aurea
12-08-2008, 16:53
A ja wpisałem w googlach: "Creative Fatal1ty Gaming Headset test" i dwie pierwsze strony zawierały testy z negatywnymi opiniami. I już napewno, że nie do gier takie słuchawki.

Bo wszystkie te testy były za czasów kiedy fatality kosztowaly 150-200zł i ich osiągi jak na cene były słabe. Sam korzystam z fatality i jestem zadowolony.

Mapa_Europy
12-08-2008, 17:29
Dziękuje wszystkim za chwile uwagi...
Close topic please :P