Pokaż pełną wersje : D lance czy F axe
Keinim of titania
06-12-2004, 16:46
MAM pytanie. Otóż co sie bardziej opłaca(i jak to bedzie w praktyce) kupić: D lance czy F axe. Obecnie mam knight axe , tower shield, k set i warrior helmet :) :) :) :) JAk sie domyślacie gram an titani gdzie fax kosztuje 10-12 k a dl od 19 do 25k
KEINIM OF TITANIA
(JAK DOZBIERAM PARE K) ELITE KNIGHT
THAIS(CZĘSTO EDRON)
SKILLE 57/52
LVL 22
Hallabard
06-12-2004, 16:53
D lance :
1) droga
2)dwuręczna
3) cięższa od f axe (ma znaczenie jeśliś drut/mag)
4) więcej atk niż fire axe
Fire Axe :
1) w miarę tani
2)jednoręczny
3) lżejszy od d lance
4)mniej atk. niż d lance
Jeżeli jestes knight (masz w podpisie) raczej kup d lance (nie wiem ale jak na te skille i lvl to nie polecałbym d lance ponieważ jest droga a jak deadniesz to ciut może zaboleć). A jeżeli drut/sorc zdecydowanie f axe
Astius Jilnoy
06-12-2004, 16:55
To tak ja też walczę axami i obecnie mam f axe i g-hally, którą można kupić za małe pieniądze. Na swoim przykładzie powiem, że d-lance na pacerze kosztuje od 30k do 50k, chociaż można znaleść i za taniej, bo mało ludzi to kupuje. Dla odmiany g-hally kupiłem za 13k i kasę zaoszczędzoną mogę wydać na jakiś pancerz. Jeszcze jedno guardian halberd ma 46 ataku czyli tyle co giant sword. Kiedyś były tematy, że różnica 1 w ataku broni jest prawie niezauważalna w praktyce, czyli jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać :D. Jednak istnieje też kwestia defa, ale............ Wybór należy do ciebie. :D
Lazenie z dl przy tak niskim shieldzie (52), nie ma sensu. Przede wszystkim powinienes duuuuzo trenowac, to zauwazysz o wiele wieksza roznice w hitach. Jak bedziesz uzywal dl i prawie nie trenowal, to shiedling bedziesz mial ciagle na jednym poziomie, a do blokowania sie przydaje. Na razie kupuj fire axe, potem jak uzbierasz znowu kase to dl, ale nie sprzedawaj fa, bo bedzie ci sie przydawac. Dl stosuj do solowania potworow leczacych sie, mocno walacych z magii (np. dragon), fa do expienia na guardach (chociaz niektorzy wola expic z dlem, ale twoj wybor)
Moim zdaniem f-axe 1 plus świeci :Pb)
Blind Guardian
06-12-2004, 22:20
Racja, potren (chyba ze takie skille ci wystarcza ;)). I kup.... fire axe. Z d-lance bedzie ci mnostwo uh szlo a fire axem mozesz nawet z takimi skillami soldy zabijac... ale potren :D
@up
trajnic trza najważniejsza żecz
Ja tez jeste na axy i mam i Faxa i Dlance :P wiec powiem tak: moim zdanie Faxe jest dobry bo :1 reczny i swieci i dzieki niemu mozna chodzic z tarcza i szild rosnie :) ale jesli np chcesz isc sam na cos silniejszego np smok to lepsza Dlanca.... wiec zrob jak uwazasz to tylko moje zdanie :) :P
w sumie to i tak kiedys bedziesz mial to i to.Moim zdaniem d-lance powinno sie zaczac uzywac od skilli 70/70.Wiadomo ze wczesniej tez smoka np zsolujesz.Ale to moje zdanie :)
master-son
08-12-2004, 14:07
Najpierw kup fa i chodz z tarcza na soldy itp. a gdy bedziesz mial lepsze skile i dobry lvl kup D lance na lepsze potfforki np. draga. Wiem bo tak robie ;) i schodzi mniej uh-ów na dragu jesli wale z d lance nish bym ubijal go z fa
--------------------------------------------------------------------------
Knight : 36 lvlbyl ( 38 :( ), 5 mlvl, skile 72/72 ( byly 74/73 ale nie ma to jak dead :/)
Deaf Scream
12-12-2004, 10:47
jak zawsze pare odpowiedzi ludzi ktorzy sie wogole nie znaja a wiedza o tym tylko ze slyszenia;]
absolutnie nie kupuj d lancy poniewaz ci sie wogole nie przyda... d lance uzywa sie na dragi geomencery i inne glupoty ..kiedy je solujesz...z twoimi skilami solowanie odradzam :> (z lv tez:P) Ja osobiscie nosze lance ale uzywam jej bardzo zadko ... a mam juz ten 50 lv...(mialem wyzszy ale nvm :P) Do expienia i wogole do grania lepiej uzywac jednorecznej boni i tarczy..lanca sie nie kalkuluje boduzo hp stracisz zanim np takiego soldierka (w 5 osobowej gropce) zabijesz..a z tarcza nie bedzie tak strasznie ... wiec kup f axe..n a twoj lv..mozesz kupic g haly ale uwierz mi nie pouzywasz tego dlugo ..chyba ze do pkowania potrzebujesz..lub do walczenia z pk..ale g hally w zupelnosci wystarczy ... to tyle jak na mnie
pozdro
Dowizul z Inferny
12-12-2004, 12:57
kup fire axe jest sto razy lepszy
d-lance nie jest taki zły bo w sumie to takiego dwrfa np. bediesz mial na jeden hit, wiec zanim nawet cie walnie to bedzie mial deda, ale jesli twoje skile nie som zbyt duzo to oczywiscie lepiej f-axe (15k w thais teraz) bo nie dosc ze jest jedno reczna to jescze mozesz meic tarcze i oczywiste ze potowrki nie bedom tyle hp bra xD xD
Artur-Knight
12-12-2004, 16:04
kup f axe i potem dl
potren do skilli 75/75 i lec na guardy z dl oplaci ci sie:)
Xardas with osk
12-12-2004, 16:58
Ja sadze ze D-lance roX. Ale na twoim lvl i skillach jest nie oplacalna ;/. Ja nabilem 40+ lvl skille 75/75 i zaczelem chodzic z DL na guardy. Szybki sposob na expa a i uhow wcale nie szlo duzo......... Tobie jednak radze jeszcze F-axe. Uzbierasz kase i dokupisz DL.
Eee, ja mam pytanku troszke nie na temat, ale szkoda zakladac nowy topic, biorac pod uwage szal modkow w jaki wpadaja, gdy tak sie dzieje :P
Wiec mam pytanko: Na stronce przeczytalem, ze war hammer wypada z WW, czy komus juz wypadl, wprawdzie pisze, ze bardzo rzadko, ale co tam.
Jesli tak to piszcie, thx z gory...
Cya
------
Edit by Gremlin
Tak wypadl mi kilka razy.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.