Pokaż pełną wersje : Najczęstsza przyczyna zgonu?
Colorion
14-08-2008, 09:54
Jaka jest Twoja najczęstsza przyczyna zgonu? Zapraszam do udziału w sondzie. Jeśli czegoś nie uwzględniłem, daj znać w odpowiedzi.
Głupota = nieuwaga
Pozdrawiam
Colorion
Zapomniałeś dać sondy ; s
Edit: Już jest. Żeby nie było, że niby nic: Zapomniałeś o awarii sprzętu. To także się zdarza.
babcia666
14-08-2008, 10:20
Lagi/kicki by Cipsoft lub provider.
zaglosowalem na combo ale takze lagi i kicki (w koncu malo kto pada od dla przy stanie hp 700)
zdecydowanie kicki =/ i to nie tylko wina cipsoftu.. poprostu mam boski internet <3
Zapomniałeś dodać:
Uczciwi ludzie - botowałem i mnie zabili. To jest częsta przyczyna zgonu, sam przyczyniam się (czynnie) do powiększania liczby osób ginących w ten sposób.
Dodaj jeszcze opcje "Padam przez moją głupote".
Jak kiedyś wracałem z cyclo, nie chcialo mi sie cyców po drodze ubijać, a tam są przejscia 2sqm, no i ofc 2 cyce mnie trapnęły, doszły 3 następne, a ja miałem już tylko kilka manasów przy sobie.... manas,manas, exura vita, zabilem 1 cyca, uciekam, red hp i oberwalem od 1 i ded >.< a tak to hack
Najczęściej przez brata, ale już więcej tego nie zrobi bo wie co go czeka :D
Andrealfus
14-08-2008, 11:22
99% jest to lag/kick/brak neta
1% to afk - poszedlem sie odlac
Lagi kicki wystarczy 10 sekund laga i ded. :D
Tibijczyk222
14-08-2008, 15:20
Ja raczej padam poprostu jak sie nie wylecze ;d albo na dolerze od random pk jednak rzadko padam bo mam taka osiedlowke z NAPRAWDE NIGDY NIE MA LAGOW I KICKÓW :D
Donpeyot
14-08-2008, 16:14
Zawsze gdzieś wlezę bez sprawdzania wcześniej co tam jest, z reguły udaje się uciec, ale nie zawsze
Kileros fire'son
14-08-2008, 16:20
Jak kiedyś jeszcze grałem, to padałem bardzo rzadko. Jeśli już padłem to przez kick albo tez przez to, że zabrakło mi zimnej krwi. :P
laggi zdarzają mi się raz na ~miecha, ale praktycznie zawsze mam wtedy deda, jak nie d guard, to crypt, to ghoul(o zgrozo;(), ale parę razy też pk na za wysokim lvlu mnie uznał za łakomy kąsek ;(
90% - kick by goldnet
8% - wojna
2% - afk ;s
dawidoss112
14-08-2008, 21:49
ja dosyć często ze ze zdenerwowania patrząc jak walą mnie mocne potwory myle hotkeye i naciskam potem co popadnie.
No coż musze popracować nad nerwami i uwagą.
pozdro ;p
PK- to jest jedyny powód przez który padam xD
Do 60 lvl było Nieuwaga - zapomniałem się UHnąć i Random pk
Powyżej 60 Random pk, Hunted/Wojna i Lag/Kick
Przez ostatnie ok. 3 miesiące jeden ded przez Random pk :(
Milten Magician
15-08-2008, 01:04
Tylko i wylacznie kick.
Ja miałem dużo, i afk na necro hunt gdy mnie DS zabił, i głupota, i w ogóle wszystko, no prawie wszystko, nigdy nie dedłem przez laga/kicka, jak na newsie widzę, że mają byc kicki to nie gram, a internet ogólnie nie szwankuje :P
Głupota = nieuwaga
W takim razie to zaznaczam, bo było to najczęściej:P
Shass Enre
15-08-2008, 09:26
98% - kick(multimedia)...
2% nieuwaga
A tu taki dowodzik(jaki to mój net jest kozacki XD)
http://i75.photobucket.com/albums/i301/Matik3789/ehm.jpg
99% jest to lag/kick/brak neta
1% to afk - poszedlem sie odlac
To Ty w chuj razy paść musiałeś : O
przez nieuwage to padłem z 3 razy, przez neta i cipsoft o wiele więcej ;/
Ja wczoraj padłem przez kicki na archerze....
tikeblio_xd
15-08-2008, 11:47
u mnie to tak:
~95% kicki
1 raz by mass log (2 lata temu)
i wczoraj... expie 90 msem na ancientach no i wpada 5x50 lvl + boty i na combo polecialem
Jackie93
16-08-2008, 18:56
Ja głównie przez głupotę, ale im wyższy level tym mniej. Jak zaczynałem grać pallkiem to byłem przyzwyczajony do potworów dla 45 druta... Efekt wiadomy - pchałem się nim w takie respy, że od razu padałem (zwłaszcza, że miałem kilka potów). Gram na non-pvp więc z PK nie mam problemów. B)
Ostatnim razem padłem rok temu na witchach, pomyliłem drogi wracając z amazon camp, ale zaznaczyłem afk, bo niedawno poszedłem na kanapki, a gdy wróciłem do kompa miałem już tylko 10hp ;< (przeżyłem)
Tak w sumie to ja wogóle nie padam, ale ostatnio kilka razy padłem przez głupote.
Dlaczego ? Prąd wyłączony na sekunde podczas expienia, ale szybko włączam, ide w bezpiecznie miejscie i spoko.
Padłem może kilka razy od PK (jak grałem na pvp), lub od water elementala na foldzie ( Chciałem tak dla jaj wejść i wyjść ale padłem na combo ^^).
Kiedyś padłem przez lulerów, schodze i 4/5hp naraz odjęło, a nie pamiętałem hotkeyi bo byłem po przerwie ;S.
Mam pytanie, Jeżeli odejde od kompa zalogowany na tibi to wylogowywuje mnie po 15minutach.
Jeżeli jestem na tibi, daje exit to po ilu min mnie lognie ?
I to samo jak gram gram, a tu nagle prąd wyłącza to po ilu minutach/sekundach mnie lognie ? Pytam bo ostatnio jak mi sie prąd wyłącza to cały proces do ponownego zalogowania trwa może z 2minuty i jak sie już logne to widze że mnie wcześniej wylogowało.
Kicka miałem ino raz (jak trapowałem thiefa, ale bez deda), a tak to najczęściej po prostu pech lub duże combo. Łaże na mumiach pod Mt. Sternum z 20 pallkiem, a tu Ghost wyłazi.
0 fooda, 0 runek, 0 many, 0 manasów i life potów, 0 szans.
Ale na szczęście gram na Noob PvP, więc nie ma PKów.
Daj jeszcze przypadkowy ded, np. że wchodzisz do nieznanej ci jaskini i widzisz na ekranie napis "You are dead", albo wchodzisz po drabince, a na górze (w miejscu gdzie pojawiasz sie po wspięciu się na nią) martwy slime, a ty nie masz fooda, many, potów, run, a zamiast tego masz red HP...
Hehe, no ja mam po prostu świetny ubaw jak widzę palków mogących zrobić Ghostowi tyle co nic: d Czasem nawet loot dopisze z takich ; > Jednak najśmieszniejsze było jak pod Mt. Sternum latał 60 kina nie mający runek..
Co do moich zgonów.. Najczęściej zapominam o utamce: P
JacekIDK
19-08-2008, 01:05
Ja zaznaczyłem random PK :]
Zawsze padam tylko przez pk :/
Dobry trap i nie mam szans .
Jednak najśmieszniejsze było jak pod Mt. Sternum latał 60 kina nie mający runek..
Bot?
@topic
Nieuwaga_/
Suchy512
19-08-2008, 12:45
Padłem tylko 1 przez kicka
[DEMON][/MONSTER] Najczęsciej przyczyna DEDA jest Lag albo Kick X( jesli chodzio światy PVP to zdecydowanie Pk. :p PZDR
Wylansowany
19-08-2008, 16:29
Nie zaznaczyłem nic, bo jedyna przyczyna moich zgonów to...brak doświadczenia, czego nie można nazwać w końcu nieuwagą :p
I na szczęście teraz już nie padam (chociaż niedługo prawdpodobnie zacznę znowu...)
menorudy
19-08-2008, 19:19
Ja padlem od lvl 43 do lvl 57 dwa razy :(
Raz na 50 lvl kick ;/
Drugi raz na lagu gdy robilem arene 2 poziom na 57 lvl na ostatnim potworku przez 10s stalem w miejscu nic nie moglem zrobic az pokazala mi sie tabliczka "You Are Dead"
zaznaczylem kicki i lagi ;p
Ja osobiście padłem tylko raz, przez pk który zabił mnie bez powodu tj. random X(
Powinna być możliwość więcej niż jednej odpowiedzi,bo nie umiem zdecydowanie ocenić od czego najwięcej.
Zaznaczyłem kicka, bo to może nie najczęstszy, ale najboleśniejszy ded. 46-44 lvl, od LIONA (leciałem bez zbroi do kazo przez pustynie. Nagle odłączyli mi internet).
Poza tym, chyba najczęściej padam przez głupotę. Kiedyś przez przypadek wypiłem wszystkie life fluidy na pełnym hp, bo mi się hotkeye pomyliły ;p.
Ja padłem 1 raz przez nerwy.Expie sobie Sorcem w Mt.Sternum na Cyclopach.Nie wiedziałem,że niżej jest Smith.Ja bez dwarven ringa ide tam i wyskoczył mi.Ja uciekam,a z góry biegnie 2-gi zwykły.Strzelam w Smitha,on mnie upija,a ja zamiast utamke włączyć ,manasować sie i go atakować to próbowałem uciekać:DPadłem na 2 czy 3 combo.Później wróciłem tam.Cyclopy zabite,a ja ide tam gdzie padłem i znalazłem swoje ciało pod Cyclopem z wszystkim co zgubiłem tylko nie wiem jakim cudem:)A wypadł mi wtedy C helmet,qpe manasów i coś tam jeszcze,ale nie pamiętam.
Inne to to,że wracam knight'em z MS,a koło północnej bramy widze same czerwone i białe czaszki.Uciekam na północ(chciałem sie wrócić),ale mnie trapneli.Nic takiego nie wypadło:puste viale i lina.
Zdecydowanie kick. Sam padłem parę dni temu przez kicka. ; ((
Libatzione
19-08-2008, 22:11
Ja padłem przez nieuwage... i to dosłownie jak w ankiecie poszedłem sie odlać a char sobie skilował na rotach, aż tu nagle podeszło do niego kilka nastepnych rotwormów i DEAD :baby:
PZDR!
Fox.Hope
20-08-2008, 20:04
Zdecydowanie pk :p albo czasami od potwora
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.