PDA

Pokaż pełną wersje : Zmiany cen i długości PACCa.

Dan the Automator
06-12-2004, 20:37
W związku ze zmianą systemu kupna PACC, została również zmieniona cena i długość tegoż dodatku. Zmiany wejdą coprawda od 3 stycznia 2005, jednak CipSoft pragnie się z nami podzielic dobrą nowiną ;-)

EUR 19.95: Tibia Premium Account na 3 miesiące (90 dni)
EUR 34.95: Tibia Premium Account na 6 miesiące(180 dni)
EUR 59.95: Tibia Premium Account na 12 miesiące (360 dni)
Jak zapewne zauwazyliście, "oficjalna" waluta za PACC została zmieniona, z Dolarów na Euro (Całkiem możliwe że przyczyna tkwi w dosyc mizernym notowaniu dollara...) :-) Hail Unia? ;-)
(uprzedzając wasze pytania - tak, ceny w przeliczeniu na PLN (na dzień dzisiejszy) wzrosły - warto więc zastanowic się nad zakupem jeszcze na dollarach)

Stratos[PL]
06-12-2004, 20:39
Hail unia europieska :D

Bambuko
06-12-2004, 20:39
Też sobie przetłumaczyłem:

CIPowie postanowi dalej zmieniać system pałatności za Premium Accounts. Od 3 stycznia 2005 roku oficjalną walutą, w której będą zawierane transakcje staje się Euro. Dodatkowo oferta Premium Account zostaje zmieniona:
EUR 34.95: Tibia Premium Account na 6 miesięcy (180 dni)
EUR 59.95: Tibia Premium Account na 12 miesięcy (360 dni)
Prosimy pamiętać, że ceny w dolarach amerykańskich zmieniane będą według aktualnych kursów walutowych.

I chciałem, żeby ktoś z IRC dał, ale byłeś szybszy.

RE DOWN:
Zawsze będziesz mógł w dolarach, ale do 3 stycznia ceny są stałe, a potem stałe w Euro.

Zotolo
06-12-2004, 20:41
Ehhh czyli z tego wynika ze do 03.01.05r mozna jeszcze wysylac w dolarach tak ? bo wlasnie uzbieralem kase na pacca :D i nie chce zeby mnie w konia zrobili :)

Karusek
06-12-2004, 20:45
To jak teraz jest taniej czy drożej? a w ogóle to widział ktoś św. Mikołaja dziś? bo ja szukałem pedzias i nie mogłem znaleźć. i może ktoswie dlaczegfo moja Tibia nie może ściągnąć listy charów przy logowaniu??? serwer główny im padł?

Drulin
06-12-2004, 20:47
teraz Pacc bedzie chyba drozszy czyz nie ? ;(

Dan the Automator
06-12-2004, 20:47
To jak teraz jest taniej czy drożej? a w ogóle to widział ktoś św. Mikołaja dziś? bo ja szukałem pedzias i nie mogłem znaleźć. i może ktoswie dlaczegfo moja Tibia nie może ściągnąć listy charów przy logowaniu??? serwer główny im padł?
Raczej drozej, dollar ostatnio tanieje.

Pawus
06-12-2004, 20:48
i może ktoswie dlaczegfo moja Tibia nie może ściągnąć listy charów przy logowaniu??? serwer główny im padł?
U mnie jest tak samo!! ;(

Liwajs
06-12-2004, 20:49
Waluta Kupno Sprzedaż

EUR/PLN 4,1765 4,1825
USD/PLN 3,1097 3,1157

czyli że tera pacc będzie droższy o jakies 18 zł

EUR 19.95 = 83.24zł pacc 3 miechy
EUR 34.95 = 145.83zł pacc 6 miechów
EUR 59.95 = 250.14zł pacc 1 rok

Grzybek
06-12-2004, 20:50
Żadna "Hail Unia" ani "Kaine Grantzen" tylko zwykła ekonomia. Kurs dolara jest tragicznie niski i raczej przez dluzszy czas tak sie utrzyma.

Policzmy:
USD: 21,99 x 3,10 (średni kurs NBP na dzień dzisiejszy) = 68,24 zł
Euro: 19,95 x 4,17 (jw) = 83,24 zł

różnica: 15 zł

Jak więc widać takie "Hail Unia" to mogą sobie w "buty" wsadzić!!!

ciemne dropsy
06-12-2004, 20:51
uz wy dziady!!!!! chyba pomysle o natychmniastowej kupnie pacca... Pozniej bedize drozej B)

Vanhelsen
Wiadomo dlaczego doszło do tej zmiany:
A) CIPsoft jest firmą niemiecką a w Niemczech płacimy Euro.
B) Wystarczy przeliczyć dzisiejszy kurs Euro i USD na PLN'y
19.95 EUR = 83.03PLN
21.00 USD = 65.17 PLN
21.00 USD = 15.32 EUR
(Kurs ustalony przez portal gazeta.pl na dzień 6.12.2004)
Przyjdzie nam więcej płacić za PACCA
Chcęć zysku jest potężna...

Karusek
no wiem żedolar jest tańszy, ale wtedy było bodajże za 90 dni 26 USD z hakiem a teraz jest 19 EURO więc chyba tak samo. acha i jeśli chcecie qpować w euro to poczekajcie bo teraz euro zchodzi z ceny jak szmata. jeśli nie wieżycie sprawdźcie sobie na jakiejś stronce, np.: www.bankier.pl

Dan the Automator
06-12-2004, 20:52
Jak więc widać takie "Hail Unia" to mogą sobie w "buty" wsadzić!!!
Ironia ;-)?

Emotem nie widac na głównej ;/

Pasorzytek
06-12-2004, 20:56
W związku ze zmianą systemu kupna PACC, została również zmieniona cena i długość tegoż dodatku. Zmiany wejdą coprawda od 3 stycznia 2005, jednak CipSoft pragnie się z nami podzielic dobrą nowiną :)

EUR 34.95: Tibia Premium Account na 6 miesiące(180 dni)
EUR 59.95: Tibia Premium Account na 12 miesiące (360 dni)
Jak zapewne zauwazyliście, "oficjalna" waluta za PACC została zmieniona, z Dolarów na Euro :) Hail Unia?

ceny poszly w gore :(

przed up byly
3 months (90 days)USD 21.99</B>~16,35€ [alt[ten od ł ą itp.]+u]7 months (210 days)USD 43.99</B>~32,73€11 months (330 days)USD 65.99</B>~49,02€
czyli widzimy ze pacc bedzie drozszy..... przelicznik €/$ bralem z tad http://waluty.onet.pl/100,waluta.html

Pasorzytek
06-12-2004, 20:58
U mnie jest tak samo!! ;( serwer niepadl jakby padl to by pisalo ze niemoze sie poalczyc on dziala ale wolno .......

Karusek
06-12-2004, 21:00
może działać aż tak wolno? co oni kurde majaneostrade czy co? :] a w ogóle to ja miałem kąpa włączonego i przez 45 minut nie ruszałem by sprawdzić czy siezaloguje i QPA bo się nie zalogowałem

kg24
06-12-2004, 21:00
co za zdzierstwo :( .
Cipowie wiedzą juz chyba ze niektrzy nie mogą bez tibi żyć, a ci co nie mogę życ bez tibi nie mogą też żyć bez paac. NO TO CENKI W GÓRĘ !!! ZUPEŁNIE SIĘ Z POLSKIMI REALIAMI NIE LICZĄ !! Jak chcą cenki w górę podnieść to niech zrobią serwer w Polsce - cwaniaczki.
>zupełnie jak dilerzy narkotyków<

HocBav
06-12-2004, 21:01
Kurde ile razy ma sie powtażac ten sam Post człowieku zlituj sie i skorzystaj z szukaj !! X(

LOLO
06-12-2004, 21:03
Bardzo fajnie że zmienili związki z kupnem pacca:)

Pasorzytek
06-12-2004, 21:03
co za zdzierstwo :( .
Cipowie wiedzą juz chyba ze niektrzy nie mogą bez tibi żyć, a ci co nie mogę życ bez tibi nie mogą też żyć bez paac. NO TO CENKI W GÓRĘ !!! ZUPEŁNIE SIĘ Z POLSKIMI REALIAMI NIE LICZĄ !! Jak chcą cenki w górę podnieść to niech zrobią serwer w Polsce - cwaniaczki.
>zupełnie jak dilerzy narkotyków<takie prawa rynku co sie czesto kupuje idzie w gore a co sprzedaje idzie w dol czyli kupujesz duzo towaru cena rosnie sprzedajesz cena spada.....

Karusek
06-12-2004, 21:04
"Kurde ile razy ma sie powtażac ten sam Post człowieku zlituj sie i skorzystaj z szukaj !!" wbijam w to to jest najnowszy post więc tu zpytałe mtak przy okazji!!

freddy
06-12-2004, 21:06
Ludzie kiedy nowe serwy?? kiedy update?? plx help me :(

ziomal di'ole
06-12-2004, 21:07
Ej no co jest z tibiA????????????????????????? :o od 20 min nie chc mi sie wlaczyc lista moich postaci. jest poprostu jedna wielka DUPA

[SIZE=1]I co ja teraz zrobie???Szkoda ze ceny PACCa poszly w gore :( chcialem sobie wlasnie kupic na 6 miechow ale w styczniu a tu se cenki leca w gore
Poprostu na swiecie jest za duzo korupcji i tak juz bedzie :(

Karusek
06-12-2004, 21:07
Ludzie kiedy nowe serwy?? kiedy update?? plx help me :(

nowłaśnie kiedy będzie w końcu ten pieprzony update??? Hehe pytam ale i tak napewno nikt nie wie

HocBav
06-12-2004, 21:08
Stary nie uważasz post 2x @up że przez takich ludzi jak ty "polskie realie" "nie liczą sie z nami" bżmi jajk baba ,puki będziemy sie w tym guwnie taplać puty z niego nie wyjdziemy polska roooolz i koniec :] Jestem dumny że jestem polakiem i KONIEC B) A na takie teksty wymiotować mi sie chce X(

Marcelek
06-12-2004, 21:08
Mam nadzieje ze to dopiero od 3 stycznia napewno bo za niedlugo wysylam w dolcach :P .

LOLO
06-12-2004, 21:09
nowłaśnie kiedy będzie w końcu ten pieprzony update??? Hehe pytam ale i tak napewno nikt nie wie
No właśnie kiedy wkońcu ten upadet myśle że 23 grudnia(tak słyszałem)

Karusek
06-12-2004, 21:09
I oto własnie chodzi POLSKA RULEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ziomal di'ole
06-12-2004, 21:10
update ma byc 23 lub 24 grudnia idealnie na gwiazdke.
a tak wogle to co sie zmieni????

Karusek
06-12-2004, 21:12
PIEPRZENIE niby skad wiecie? to tylko przypuszczenia nic na bank

HocBav
06-12-2004, 21:13
Sorz ale musze powiedziec boosh jest osobny topic o Grudniowym update :topic:

Pasorzytek
06-12-2004, 21:14
update niebedzie napewno w zadna niedziele ani nie w 25 26 grudnia no moze i 24 CIPY to ludzie nie roboty maja rodziny i sa swieta

ziomal di'ole
06-12-2004, 21:14
To co sie wkoncu zmieni?????????????????????

Karusek
06-12-2004, 21:15
Sorz ale musze powiedziec boosh jest osobny topic o Grudniowym update qrde to jak o tm piszesz to nie możesz odrazu dac linka mi się nap[rzykład nie chce chodzićpo tak wielki forum i suzkać jednego danego toppicu

LOLO
06-12-2004, 21:15
To co sie wkoncu zmieni?????????????????????
To wiedzą tylko ludzie z cipsoftu, z czasem sami sie dowiemy.

Vibafe
06-12-2004, 21:17
co jest z ta fakana tibia..?? od 20.00 sie lista charoow wczytuje...:( serw sie z***al czy co ?? ( sry za slownictwo ale nerwy ida :])

HocBav
06-12-2004, 21:17
qrde to jak o tm piszesz to nie możesz odrazu dac linka mi się nap[rzykład nie chce chodzićpo tak wielki forum i suzkać jednego danego toppicu
Przepraszam panie nauczycielu więcej sie to niepowtórzy ... B)

ziomal di'ole
06-12-2004, 21:18
szkoda ;( noi po co te tajemnice???????????

marred
06-12-2004, 21:18
Juz sie cieszylem, juz zacieralem raczki, ze dolar niebawem spadnie ponizej 3 zeta i pacce beda tanie jak barszcz. A tu oczywiscie CipSoft wyszedl na przeciw moim radosciom i knuciom i zrobil wspanialy "update". Jeszcze mozna sie ratowac desperacko skladajac zamowienia 2 stycznia 2005, to jeszcze sie cos wyciagnie ;].

I pozostaje mi tylko liczyc, aby euro lecialo w dol, bo juz na franki szwacjarskie chyba nie zmienia ;p.

A swoja droga, moze ta podwyzka przetrzewi grono paccow i bedzie sie o wiele lepiej expilo w pacclandzie. A skoro tak by bylo, to wspolczuje biednym faccom -.-

kg24
06-12-2004, 21:21
Stary nie uważasz post 2x @up że przez takich ludzi jak ty "polskie realie" "nie liczą sie z nami" bżmi jajk baba ,puki będziemy sie w tym guwnie taplać puty z niego nie wyjdziemy polska roooolz i koniec :] Jestem dumny że jestem polakiem i KONIEC B) A na takie teksty wymiotować mi sie chce X(

Jak widze na forum takich ***anych cieci jak ty to ****a niedobrze mi sie robi. Człowiek prezentuje swoją opinię i zostaje zjechany za free. Powinni cie dożywotnio wy***ać z forum i ****a jak chcesz coś pisać w ogole to naucz się polskiej gramatyki, ortografii itd. , bo taki z ciebie patriota, że płakać mi się chce. Mam już w ***u to forum. NOOB NA NOBBIE, śmierdzi debilizmem na kilometr. W dupie mam to, ze bana dostane za przeklinanie, bo takich jak ty powinno się tępić. *** CI W PŁUCA po***ie, obyś szybko zakończył życie w tibi, bo zatruwasz atmosfere. Powiedz tylko ze grasz na Aldorze, bądz Azurze to ci to umożliwie.

HocBav
06-12-2004, 21:22
PAcc powinien mieć wartość w kruszcu lub w czyms niezmieniajacym kursu i powino sie przeliczac najuczciwsze wyjscie ... b)

Thimburd
06-12-2004, 21:23
JA NIE MOGE!!! SKANDAL!!! NORMALNIE CZEKAŁEM AŻ DOLAR SPADNIE ( BO SPADAŁ!!! ), OBESRWOWAŁEM KURSY A TU CIPSOFT ROBI KULWA NIE WIADOMO CO!!! Sorry że się unoszę, ale to mnie normalnie wkulwiło!!! Skandal!!! Tibia sux! Zbierałem dolary a tu mi... GRRR!!!

Karusek
06-12-2004, 21:25
Jak widze na forum takich ***anych cieci jak ty to ****a niedobrze mi sie robi. Człowiek prezentuje swoją opinię i zostaje zjechany za free. Powinni cie dożywotnio wy***ać z forum i ****a jak chcesz coś pisać w ogole to naucz się polskiej gramatyki, ortografii itd. , bo taki z ciebie patriota, że płakać mi się chce. Mam już w ***u to forum. NOOB NA NOBBIE, śmierdzi debilizmem na kilometr. W dupie mam to, ze bana dostane za przeklinanie, bo takich jak ty powinno się tępić. *** CI W PŁUCA po***ie, obyś szybko zakończył życie w tibi, bo zatruwasz atmosfere. Powiedz tylko ze grasz na Aldorze, bądz Azurze to ci to umożliwie.

Ty człowieku jesteś poqrwiony. Przecież HocBav wcale nie wyzywał mocno. Ty jesteś jakiś po*******ony. HocBav miał racje przez takich ludzi jak on którzy krytyqją Polske to ta Polska sięstacza. Poprostu HocBav jest patryjotą (tak mi sięprtzynajmniej wydaje) i to Ciebie powinni wy***ać jak szmate z tegop forum

ziomal di'ole
06-12-2004, 21:28
Juz nie luier niemcow! szkoda ze zapominaja o takich sasiadach jak polacy! u nasz to 60% polakow nie ma pacca a zreszta kogo w polsce na niego stac? ja na szczescie ma dobre zrodla.
- moj kolega z realu kupuje mi pacca na 11 miechow za bodajze 280zlociszy ja mu daje 100zeta i crow set w tibi i jest good

Ale z niego naiwniak i nOOb :D :D :D :D
ja nigdy bym na cos takiego nie poszedl
tak wiec oto jestem w dobrej sytuacji :p

LOLO
06-12-2004, 21:28
Karusek popieram cię.
kg24 nadawaj swoim postom troche inom nazwe :]

HocBav
06-12-2004, 21:29
Dzięks takim absolutnym patryjoto to nie :P ale wqurwia mnie jak ludzie polske
... Dzieks za poparcie Karusek

kg24
06-12-2004, 21:30
Ty człowieku jesteś poqrwiony. Przecież HocBav wcale nie wyzywał mocno. Ty jesteś jakiś po*******ony. HocBav miał racje przez takich ludzi jak on którzy krytyqją Polske to ta Polska sięstacza. Poprostu HocBav jest patryjotą (tak mi sięprtzynajmniej wydaje) i to Ciebie powinni wy***ać jak szmate z tegop forum

O BOSHE. KOLEJNY PO***..........ty tez sie idioto naucz podstawowych zasad języka polskiego. Dwa po***y się dobrały. Jak tak wam dobrze to ***cie sie w kapsko. Nie moge, po prostu nie mogę........to forum na psy zeszło. MAM TO W ***U, TO JEST MÓJ OSTATNI POST. Możecie mi jechać do woli i tak mnie to już gówno obchodzi. A do moderatorów mam 1 prośbę, której biedacy i tak nie są w stanie spełnić : POZBĄDŹCIE SIĘ TAKICH NOOBOW ZASRANYCH BO CZŁOWIEK ****ICY MOŻE DOSTAĆ !

joey
06-12-2004, 21:30
>.< tylko że kase na pacca będę miał dopiero w styczniu :(:(:( oby euro spadło :P

LOLO
06-12-2004, 21:33
O BOSHE. KOLEJNY PO***..........ty tez sie idioto naucz podstawowych zasad języka polskiego. Dwa po***y się dobrały. Jak tak wam dobrze to ***cie sie w kapsko. Nie moge, po prostu nie mogę........to forum na psy zeszło. MAM TO W ***U, TO JEST MÓJ OSTATNI POST. Możecie mi jechać do woli i tak mnie to już gówno obchodzi. A do moderatorów mam 1 prośbę, której biedacy i tak nie są w stanie spełnić : POZBĄDŹCIE SIĘ TAKICH NOOBOW ZASRANYCH BO CZŁOWIEK ****ICY MOŻE DOSTAĆ !
Każdy ma okimś własne zdanie ale to nieznaczy że ma to wygłaszać publicznie....NIENAUCZYLI CIĘ.

Karusek
06-12-2004, 21:34
tylko że kase na pacca będę miał dopiero w styczniu oby euro spadło Masz szczęscie bo z moich źródeł dowiedziałem się, że euro będzie teraz spadać pewnie do marca może nawet do maja

Raul
06-12-2004, 21:39
Też sobie przetłumaczyłem:

CIPowie postanowi dalej zmieniać system pałatności za Premium Accounts. Od 3 stycznia 2005 roku oficjalną walutą, w której będą zawierane transakcje staje się Euro. Dodatkowo oferta Premium Account zostaje zmieniona:
EUR 34.95: Tibia Premium Account na 6 miesięcy (180 dni)
EUR 59.95: Tibia Premium Account na 12 miesięcy (360 dni)
Prosimy pamiętać, że ceny w dolarach amerykańskich zmieniane będą według aktualnych kursów walutowych.

I chciałem, żeby ktoś z IRC dał, ale byłeś szybszy.
SuPeRMAN już Cię chwaliłem, ale normalnie jeszcze raz muszę, no naprawdę jestem pod wrażeniem. :P
Dobo też całkiem całkiem heh.

@topic
Wreszcie zaokrąglili z 11 miesięcy na cały rok. -.-

HocBav
Czy nijaki kg24 grozi mojemu friend karuskowi >??? :D chyba chce wyłapać ... B)

Nifares
pytam bo niedluko mma zamiar kupic pacc ... niestety przy pomocy poczty i nie iwem ile mnie to wyniesie [oplata pocztowa] jesli ktos wie prosze o odpoweidz // :)

Karusek
06-12-2004, 21:40
He He HocBav cosczuje że zostaniemi qmplami na tym forum :]

LOLO
06-12-2004, 21:41
Czy nijaki kg24 grozi mojemu friend karuskowi >??? :D chyba chce wyłapać ... B)
Na to wygląda ale i tak ten kg24 głupoty wypisuje jak nic.

HocBav
06-12-2004, 21:41
Bez beki :P pisz na gygy bo jeszcze sie przyczepią B) do :topic: :P:)

Bruenor
06-12-2004, 21:50
USD 321.00
EUR 428.00

to teraz sie opłaca kupić na święta PACCa i to na DŁUGO

Ja sam mam kase na 7 miechów, i prawdopodobnie będe szczęśliwym poziadaczem PACCa, kupionego w dolcach :D :cup:

No cóż, CIP'y zrobili świetny (dla nich) ruch - przed nową walutą kupe kasy zgarną z tych co kupują PACCa, aby było taniej, a potem to więcej kasy i tak

I TO POTWIERDZA ŻE cipY TO *************** X( X( X(

HocBav
06-12-2004, 21:56
I TO POTWIERDZA ŻE cipY TO *************** X( X( X(
Szybki jesteś "}:]

Pogromca pk
06-12-2004, 22:54

Mi zie psynjmiej wytaje ze patryjota to zie piszom patriota w ksionzkoch ale ty nie czytosz hyhy co nie?! Moja mowic ze my sie polyaki wsszkolach stoczac bo sie nie uczyc polski gramatyka i ortograifia i byc analfabety.

Wiecej takich "patryjotów" i Polska sie bardziej juz nie stoczy.

Za analfabetyzm na polskim forum moderatorzy powinni dawac dozywotni ban - moze zmiejszylo by to liczbe "patriotow" ktorzy po polsku nie potrafia pisac (a o angielskim nie wspomne - maja sie potem szwedzi z czego smiac).

HocBav
07-12-2004, 07:42
To miało być śmieszne czy miało ośmieszać ciebie ?? bo raczej to drugie ci wyszło ...

KAzi0 wichurka
07-12-2004, 08:44
Moim zdaniem, CipSoft chce sie nachapać kasy bo jeżeli dolar jest mniej wart niż euro to oczywiste że będą na tym zwijać kokosy.

Klakson Magy
07-12-2004, 11:11
smieszne to ze ja chcalem kupic PACC na 3 miechy ale jak teraz jest drorzej to niema co X( X(

Masakratornik
07-12-2004, 12:08
to ja sie tu ciesze oglądam notowania dolara a oni mnie tu nagle robią w h....
to jest nie fair terz pacc stoji 60 zl z groszami a jak na euro zmienia to znowu drożej :( ku.... ja sie tak niebawie i teraz plany szlag trafil znowu po 90 zł za pacc ???? to jest pop...... :( ja sie boje co bedzie jak na Funty brytyjskie zmienia X( może odrazu nam powiedza że tibia tylko dla pacc ;(
....... :(

Obłedny Rycerz
07-12-2004, 14:18
Moim zdaniem CIPy tym ciosem chcą się całkowicie pogrążyć w bankructwo.Bo więcej osób kupuje PACC za dolce, a dolar tanieje czyli zyski są mniejsze.A teraz jeszce mniej osób będzie kupowało PACC , bo euro jest jednak znacznie droższe.

Hamster
07-12-2004, 14:24
Jak patrzę na wypowiedzi niektórych ludzi (zwlaszcza tych co bluzgają CIPy) to sie po prostu dołuje. Nie wiem czy to rozumiecie ale to sa ludzie, ktorym mamusia nie daje co miesiac 100zl za nic i musza na siebie zarabiac. Goscie zrobili dobra gre w ktora naparza duzo ludzi, wiec chyba nalezy im sie cos w zamian, nie?? Zatem nie bluzgaje ze CIPy złodzieje, debile itp, bo to daje dowod na WASZ debilizm i dziecinnosc :baby: , pozatym powinniscie sie cieszyc ze w Tibie da sie jeszcze grac za darmo, a nie jest calkowicie platny tak jak np. Ragnarok. Ja sam nie ciesze sie ze PACC zdrozeje, ale cóż - Life is brutal.

Astius Jilnoy
07-12-2004, 14:56
A jeśli ja zamówiłem tydzień temu i wczoraj poszedł przelew to co?

Edit:
Sorki, ale wróciłem ze szkoły zmęczony i jak to zobaczyłem to się zaniepokoiłem i nie doczytałem, że wchodzi to od nowego roku.

atka
07-12-2004, 15:31
:) no wiec najpierw dzien dobry ,chcialam swoje 3 groszki wtracic jesli chodzi o pacca,wiec mianowicie moim skromnym zdaniem to podwyzszka spowodowana jest wzrostem podatku w Niemczech wiec raczej nie obwiniala bym tu Cipow,no i wydaje mi sie ze nie jest rowniez az tak drastyczna wiec moze jakos ja przebolejemy? :) :axeman: :axeman: :kat :kon: :flaga_pl:

Lord Hezoto
07-12-2004, 15:42
A ja wczoraj kupilem pacca i teraz wiem ze napewno dobrze zrobilem kupujac juz teraz. Mialem wyrzuty czy nie zawczesnie (zamale skille itp.) ale juz wszystko ok. :)

HocBav
07-12-2004, 15:48
Hehe PACC :P To fajna zecz :P

KAzi0 wichurka
07-12-2004, 16:46
Jakoś to że Cipom rodzice nie dają kasy niepociesza mnie w tym że mam wydać 15 złotych więcej...... ;( ;( ;( ;(

kuboal
07-12-2004, 16:53
Czytalem gdzies ze zapowiada sie spadek wartosci euro, po pierwsze zloty juz od kilku tygodni wciaz drozeje, a po drugie ma tu decydowac sila nabywcza, ze wzgledu na otwarcie granic dla handlu, ceny zaczna sie wyrownywac... zeby zrozumiec to moze podam przyklad w Polse za rownowartosc 1 euro mozna kupic 4 chleby, a w Niemczech tylko 2. Jest jeden minus to nie nastapi szybko i skokowo ale bedzie sie zmienialo przed kilka lat... ale mysle ze w najblizszej przyszlosci odczujemy wzrost wartosci zlotego.

Forest Assasin
07-12-2004, 17:17
No kurcze... Troche beznadziejnie ale kto wie może i kiedyś będziemy sie cieszyć :P

To wszystko oznacza, że ceny pacca za Tibia cash również się zmienią :/ , choć niekoniecznie na wyższe.

Hegemmon
07-12-2004, 20:02
Prawa rynku kopią mocno no i niestety każdego.. Tibia to nie wyjątek i nic na to nie da się niestety poradzić. Ja, prawdopodobnie jak wielu innych graczy, zdecyduje się chyba na wykupienie sobie PACCa na zapas i chyba to będzie ten na 11 miechów.
Pacc na 3 miechy teraz to prawie ~70 PLN a kiedy wejdzie nowy cennich cena wzrośnie do ~84 PLN.
Nie jestem znawcą kursu walut i gospodarki światowej czy czegoś tam jeszcze innego ale istnieje cień szansy tutaj (http://waluty.onet.pl/NN,5,1Y,wykres.html) można zobaczyć wykres euro z tego roku i jak nietrudno zauważyć, euro tanieje. Przy odrobinie szczęścia jego cena spadnie poniżej 4PLN w styczniu 2005 co uczyni cenę PACC-a bardziej znośną dla oka i portwela. Ale kiedy zajrzymy tutaj (http://waluty.onet.pl/NN,22,1Y,wykres.html)humorek od razu się nam zepsuje bo dolar niedość, że tańszy to na dodatek jego cena spada szybciej (USD ~40gr na miech a EURO jedynie ~20gr).

Być może zmiany cen zastymulują ekipę OTS do dalszej pracy i za rok może dwa w internecie wysypią się tysiące tibijskich serwerów-śmieci między którymi wyrośnie z 5-10 wartych uwagi perełek, które będą starały się zatrzymać klimat gry. Niestety sąto jedynie moje domysły i prawdopodobnie sprawny serwer Tibii nie uzależniony od CipSoftu pojawi się za 5-10 lat ^.-

Tak więc nie załamujcie się i trzymajcie kciuki za naszą pkochaną walitę!

P.S. kiedy mowa o walicie t ood razu przypomina mi się "Mistrz i Małgorzata" ze sławnym cytatem "Zdawać walutę!" ale to było tak offtopic ^.-

Vicious Phoenix
07-12-2004, 20:04
Chyba spróbuje się załapać jeszcze na 2x 11 miechów przed zmianą cen :p

Vudi
07-12-2004, 20:10
Ciekawe kto im teraz kupi nie wszytcy maja kase az tyle, a posle poczta i tez dojdzie lub nie mnie moze stac na to zeby 5 razy wysylac a ktos se wyciagnie po drodze:/ Trza wczac apel o obnizenie cen oraz o otwarcie serwera w polsce 8o 8o 8o 8o moze wrescie precz z lagami :)

Dowizul z Inferny
07-12-2004, 20:45
czyli wzrosnie cena pacc w gp http://forum.tibia.pl/images/smilies/redfacex.gifhttp://forum.tibia.pl/images/smilies/frownx.gifhttp://forum.tibia.pl/images/smilies/placze.gif

wyseq
07-12-2004, 21:02
Ludzie jak byscie byli na miejscu grupy CIP to pewnie byscie tez tak zrobili.Zobaczcie, przykladowo jak widzicie ze cos wam ludzie kupuja chetnie to wy dajecie chodzby 10 gr drozej i co 10 osobe masz juz 1 zeta wiecej, tak samo z paccem, bo ludzie go kupuja.
Uwazam jednak, ze dolar moze zaczniec drożeć, ale nikt nie jest tego w 100% pewien.

EDIT: Ja do Cipow nic nie mam bo nie zamierzam wydac pieniedzy na pacca, a chyba 15 zl (narazie, bo euro moze zdrozec) was nie zbawi.

Narka ;]

Kraven
07-12-2004, 23:09
Już sobie czytałem na tibia.com newsa i patrze o obniżyli ceny (nie zauważyłem EURO) potem czytam całego newsa ... powiem tak mają naqrwione moge się założyć, że jak euro pójdzie do góry i wyniesie 3$ to nie opuszczą ceny. A nie wpadli może na taki pomysł że jakby było taniej to by więcej ludzi kupiło ? Na to wygląda, że jednak po półtory roku kończe z tibią (12 days pacc left).

atka
08-12-2004, 11:36
:confused: Już sobie czytałem na tibia.com newsa i patrze o obniżyli ceny (nie zauważyłem EURO) potem czytam całego newsa ... powiem tak mają naqrwione moge się założyć, że jak euro pójdzie do góry i wyniesie 3$ to nie opuszczą ceny. A nie wpadli może na taki pomysł że jakby było taniej to by więcej ludzi kupiło ? Na to wygląda, że jednak po półtory roku kończe z tibią (12 days pacc left).

no wiec jak dla kogos 15 zloty jest powodem by przestac grac w tibie to moze wogole nie powinnien zaczynac? :( a jak juz wczesniej wspominalam to cipy nie sa winne podwyzce,a zreszta sa swieta i dozbieracje reszte :) :topornik2 atka

kuboal
08-12-2004, 17:25
Już sobie czytałem na tibia.com newsa i patrze o obniżyli ceny (nie zauważyłem EURO) potem czytam całego newsa ... powiem tak mają naqrwione moge się założyć, że jak euro pójdzie do góry i wyniesie 3$ to nie opuszczą ceny. A nie wpadli może na taki pomysł że jakby było taniej to by więcej ludzi kupiło ? Na to wygląda, że jednak po półtory roku kończe z tibią (12 days pacc left).
Nie przesadzaj, to dosc powszechne w dzisiejszym swiecie ze wielu nie chce zrozumiec praw gospodarki wolnorynkowej. W Polsce nie dawno przeciez obnizono akcyze, by ostatni czasy ja zwiekszyc choc zauwazono ze wzrost gospodraczy z tego tytuly w wcale nie byl najmniejszy(jest tu mowa o zwiekszaniu konsumpcji, poniewaz ogolnie transport robi sie tanszy)

krzysiekjudo
09-12-2004, 20:44
ej mam 2 pyt.
1.Co jest z tym update'em mial byc juz tydz temu i nie ma go
2.wiecie moze czemu ostatnio mam jak wpisuje nr i haslo to mammam "server is ureachable"
:)

PLZ SZYBKO ODPISZCIE:(

tibimaniak
12-12-2004, 11:11
czemu tak jest na tym świecie dla clipsoft powinni sie liczyć użytownicy a nie pieniądze !!! ;(

Angel of Death
19-12-2004, 17:03
A jam mam ważne pytanie , czy jak powiedzmy wyśle kase (jeszcze w dolarach, pocztą) powiedzmy 30 grudnia a kasa dojdzie do nich 5 stycznia to co ? dadzą mi pacca czy nie bo wysłałem 22 dolary a nie 19.95 Euro ???????????? PLZ ODPOWIEDZCIE !!!!!!!!!!!

Chromanus
19-12-2004, 17:15
"czemu tak jest na tym świecie dla clipsoft powinni sie liczyć użytownicy a nie pieniądze !!!"

To weź wyślij CIPom całą swoją pensje skoro pieniądze nie są ważne... Chociaż raczej to będą kieszonkowe z tego co widać po tym poście ;/. Każdy musi z czegoś żyć... Nawet takie half-gody jak CIPowie :D

Lord Seth
19-12-2004, 18:20
dobrze by bylo gdyby przyjmowali w kazdej walucie :(

Momus
21-12-2004, 08:39
mam pytanie...
a ile wynoszą dodatkowe koszty typu:
-przekaz pocztowy
-przelew
-inne sposoby płatności

Bo zaczynam zbierac na pacca lecz wiem ze samo 250PLN z groszami nie starczy....

Yeijiro
21-12-2004, 14:22
Mam pytanie. Na stronie napisane jest, że ceny w Euro obowiązują od 5 stycznia. Czy to znaczy, że jeśli wyślę im 22 Dolce powiedzmy przed upływem tego roku ale dojdzie w granicach 5 Stycznia to czy zaliczą mi to jeszcze i dostanę pacca?

hitlerson
19-02-2005, 15:40
;( lipka !!! dlaczego pacce są tak drogie?! po***alo tymi kolesiami czy jak????!?!?!?!?!!?

kylu
08-03-2005, 18:42
mi tam to obojetnie ale i tak kupuje pacca bo tak nie moge:P

Maxi skywarien
08-03-2005, 18:55
jak byl dolar 3zl to zamowilem pacca i sie oplacalo i nie narzekam 4dni przed zmiana heh

Zego
26-07-2007, 12:40
:p a wiesz coto element5?

_*FunMN*_
26-07-2007, 12:42
:p a wiesz coto element5?

Nie odświeża się starych tematów -.-

--Cienius--
26-07-2007, 13:01
Troll !!! jeszcze starsze odkopcie!