Pokaż pełną wersje : Statystyki Broni Dystansowych
Czy ktoś móglby napisac mniej więcej statystyki broni dystansowych, chodzi mi tu o porównanie broni od najlepszej dystansowej od najgorszej dyst.
Np. Czy hunting spear jest lepsza od bolta wystrzeliwanego z kuszy?
Dzieki za odpowiedzi
Edit: Plis, niech ktos odpowie bo to bardzo wazne...
Wiem tyle, że Royal Spear jest lepszy prawie o połowę od bolta z kuszy, gdy moim 40 palkiem z royalka waliłem po 200+ a z bolta po 300+ na skillach ok. 75+/- [ nie pamiętam bo dawno to było ;) ]...
Wiem tyle, że Royal Spear jest lepszy prawie o połowę od bolta z kuszy, gdy moim 40 palkiem z royalka waliłem po 200+ a z bolta po 300+ na skillach ok. 75+/- [ nie pamiętam bo dawno to było ;) ]...
No to naprawdę royal spear jest lepszy od bolta, skoro mniej nim biłeś...
1.Assasin Star
2.Infernal Bolt
3.Power Bolt.
4.Enchanted Spear
5.Royal Spear.
6.Bolt.
7.Hunting spear.
8.Arrow
Są również inne rodzaje arrowów, ale nich niestety nigdy nie używałem
Z tego co tu napisałeś oznacza że jesteś głupi ;/
LEŻE XDDDDDDDDD
xXxKaiserxXx
16-08-2008, 18:56
Padłem hahaha...
Oskar111
16-08-2008, 20:21
http://tibia.wikia.com/wiki/Distance_Weapons
http://tibia.wikia.com/wiki/Ammunition
amen
żeby nie zakładać nowego tematu zadam to pytanko tutaj :P
na tibiawiki pisze, że np. Shiver Arrow zadają obrażenia od lodu. Czy to oznacza że obrażenia zależą tylko od mlvla? B)
@wszyscy poskladani up
No faktycznie, zajebiscie smieszne, bauhauha, ta.. okurwa co sie dzieje na forum.
@up
Obrazenia nie zaleza od mlv. Jest to dodatek do strzal, tak jak np. lodowy sword/axe/club.
więc miszczu przeczytaj drugiego posta _/
"troche"
Przeczytalem, jakos srednio smieszne, ze chlopak troche nagial wartosc hitow.
septimusek
17-08-2008, 13:08
A oprócz porównaniu amunicji pod względem siły, może ktoś przybliży nam zasięg? Konkretnie mam tu na myśli, czy zasięg royala większy od zwykłego speara, i jaki jest zasięg bolta? Aha, czy royal speary tracą się szybciej/wolniej, a może tak samo jak speary? Bo nie za bardzo rozumiem sensu expienie palladynem, który weźmie na 60 lvlu 20 royal spearów i co on tym nabije? :P
A oprócz porównaniu amunicji pod względem siły, może ktoś przybliży nam zasięg? Konkretnie mam tu na myśli, czy zasięg royala większy od zwykłego speara, i jaki jest zasięg bolta? Aha, czy royal speary tracą się szybciej/wolniej, a może tak samo jak speary? Bo nie za bardzo rozumiem sensu expienie palladynem, który weźmie na 60 lvlu 20 royal spearów i co on tym nabije? :P
20 RS to ja biorę moim 30 paladynem...
A co do tego, jak się tracą to przy normalnych spearach jest to 3% przy uderzeniu a przy RS 2%. Zasięg mają 3 sqm wszystkie speary.
to teraz Cie zaskocze, Enchanted spear's mają 4 kratki ( ;
Oskar111
17-08-2008, 14:38
odn zasiegu np boltow zalezy od kuszy ktore maja od 3 do 6/7 (niewiem czy 7 ma kusza czy luk z inq questa)
septimusek
17-08-2008, 15:13
A co do tego, jak się tracą to przy normalnych spearach jest to 3% przy uderzeniu a przy RS 2%.
Z tego rozumiem, że najlepiej trzymać jak najmniejszą ilość spearów w ręce, tak?
@up
Nie. Każdemu rs'owi osobno dochodzi te 2% czyli po np. 5 strzałach jest już 10% szans że się złamie.
Iwanek18
20-08-2008, 18:44
Nice ja na 82 discie nie mogę z bolta 300 walnąć ;(
Roftl Xd
Moim zdaniem najlepsze są bronie typu speary, wolniej sie niszczą, możesz miec tarcze co jest dużym plusem podczas styczności, i ładnie wyglądają ;)
Ale myśle że np. lodowe strzały z lodowym łukiem były by lepsze na smoki od enchantów, ale to tylko domysły..
Tibijczyk222
21-08-2008, 19:46
Uzwałem chyba wsyztskiego oprócz infernali i assasin starów z resztą jest tak:
Power Bolt
Onyx Arrow
Enchanted Spear
Royal Spear/Piercing Bolt
Bolt
Hunting Spear
Sniper Arrow(Zuważyłem że na 100 strzał ani razu nie spudłoawłem :>)
Arrow/Burst Arrow
Spear
Kamyk
Toriyoshu
22-08-2008, 01:22
to byl ironiczny post nie musiales/as go kasowac...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.