zaloguj się

Pokaż pełną wersje : www.ourtibia.com

serqentess
17-08-2008, 20:20
No i tak sprawy z naszym ourtibijskim forum dotarły aż tutaj na forum tibi.pl. Chciałbym przybliżyć użytkownikom tegoż że forum a także Panu Adminowi Ourtibi który jest równocześnie Administratorem Tibia.pl. Na początek dodam że jestem jednym z najaktywniejszych użytkowników tamtego forum i nie tylko ze względu na spam jaki tam zrobiłem(zło konieczne) ale że jestem tam od początku istnienia portalu. Zaczęło się tak że Nasz i Wasz drogi administrator wybrał 1 słownie jednego moderatora. No dobrze niech już będzie jeden ale... no właśnie ale w ogóle nie wywiązywał się ze swoich obowiązków a tylko dodawał(a) nowe zdjęcia do swojego profilu. Nadszedł czas że zaczęło się forum rozrastać i nastał wszechobecny spam. Moje dwie interwencje petycje i prośby o zmianę Moderatora lub wzięcie się przez niego do pracy skończyły się na cenzurze a dokładnie tematy odnoszące się do sprawy moderatora zostały skasowane. Próbowałem skontaktować się z administratorem ale bezskutecznie. Spam zalegał forum a admin jak i moderator zupełnie zapomnieli o naszym portalu. Wielu użytkowników popierało moje prośby do Władzy. Niestety nie było żadnej reakcji więc zdesperowani a mający jeszcze ostanie polewy nadziei postanowiliśmy zwrócić na siebie uwagę spamując. Jednakże naprawdę okazało się że forum zostało opuszczone przez zarządzające nim osoby. Nasz pomysł na założenie własnego forum też poległ ze względu że mało kto chciał zaglądać na nasze marne forum "przecież jest lepsze i większe" myśleli sobie pewnie użytkownicy. No i niestety forum ourtibii leży na łopatkach choć jest tam sporo aktywnych użytkowników z którymi tworzymy własne małe społeczeństwo ale przecież musi być parę osób które nad tym będą czuwały.
Powyżej przedstawiłem sytuacje na forum ourtibi kto nie wierzy niech zerknie. spam spam itd owszem przyznam się że przyczyniłem sie do tego jednakże naprawdę chciałem zwrócić na siebie uwagę by administrator choć troszkę tam posprzątał i chciałem zasygnalizować że jest już źle.
Pisze tutaj ten temat dlatego że poszukuję kontaktu z bosalem administratorem portalu www.ourtibia.com i chciałbym z całego serca prosić Moderatorów tego dojrzałego forum o wyrozumiałość i pomoc! Jeśli ktoś z Was ma kontakt z Administratorem oby dwóch portali niech wspomni że my ourtibijczycy czekamy na niego już od dość dawna i czy by mógł nas odwiedzić i naprawić całe forum.
Zależy mi bardzo na tamtym forum. Poznałem tam wielu wspaniałych ludzi z którymi próbowaliśmy współdziałać by forum zaczęło normalnie funkcjonować.
Dziękuję Wam bardzo za pomoc i wspólne dyskusję.
Temat umieszczam dziale "tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp." dlatego że ourtibia jest suportowana przez tibia.pl i jest jedną z jej gałęzi.
To jest ostatnia deska ratunku dla Naszego forum i bardzo proszę Was użytkowników forum tibia.pl o pomoc w skontaktowaniu się z bosalem bo mam nadzieje że czerwony dopisek "beta" w logo ourtibi zniknie nie pamiętnie a Nasz portal jak i forum ruszy pełną parą.

Z poważaniem Serqentess i użytkownicy forum ourtibi

PS: z góry przepraszam za dwa tematy po prostu internet mi zamulił i niepotrzebnie 2 raz nacisnąłem na wyślij temat / ten 1 proszę skasować

@down
ah zapomniałem dodać że przez ostanie co najmniej 6 miesięcy nie było Pana bosala u nas na forum;/
ani moderatora

JestemZRoku2050
17-08-2008, 20:42
bosal musi mieć wolne (wakacje) bo nawet jego strona o adsense jest zaspamowana przez boty, a gdyby on był to napewno by to usunął...

Zalgadis
17-08-2008, 21:18
Tibia.pl dawno umarło. Tak jak i inne fora o tibii.
Każdemu się w końcu znudzi.

Nick_Tyrael_Jest_zajety
17-08-2008, 22:43
A jak :D kurde nick Tyrael jest zajety ;/ wiec zrobilem inny orginalny nick ;D mam nick Tyrael na ourtibii i dołączam się do prośby ;) Wszystko padło ale może jest szansa na reanimacje?

Tana
17-08-2008, 23:40
Wysłałam sms'a bosalowi w tej sprawie, ale szczerze powiedziawszy nie wiem czy numer, który mam jest nadal aktualny. Trzeba czekać. Na forum moderatorów zrobię kopie tego tematu.

serqentess
18-08-2008, 00:02
Dziękuje wam bardzo za szybką pomoc w tej sprawie. Naprawdę jestem wdzięczny może w końcu uda się nam to załatwić.

Quezacoatl
18-08-2008, 00:18
Oczekujesz moderacji na tamtym forum jak na samej tibia.pl z moderacją tak cienko? Po wyborach moderatorów zrobiło się trochę lepiej, ale na jak długo... trudno powiedzieć. Ale z drugiej strony proszę bardzo, weźcie sobie tych strajkujących modków, pomocni jak mało kto. Problem leży w tym, że tak jak grono moderatorskie można "odświeżyć" nowymi modami, tak administrację już nie. Właściciele portalu zapomnieli o tibii, a ich projekt portal upada wraz ze spadkiem zainteresowania/czasu na jego pielęgnację. Tak jak większość oni też są ludźmi i zdaje mi się, że właśnie zaczęło do nich dochodzić, że adminowanie tibia.pl nie jest zajęciem które chcieliby wykonywać do końca życia. Niemniej powodzenia z tą reanimacją.

Nick_Tyrael_Jest_zajety
18-08-2008, 09:22
A ja powiem że cały czas sie zaskakuje bo Bosal ma adminów wszędzie dosłowie wszędzie Tibia.pl Hunted.pl ourtibia.com Wiki.hunted.pl i po prostu nie ogarnia albo zapomniał :<

bosal
22-08-2008, 21:38
Ogarnia ogarnia, ser wyslalem Ci PW

Erhion
23-08-2008, 10:19
tego dojrzałego forum

Wohohoho. To za dużo powiedziane.;)