Pokaż pełną wersje : FACC ---> Knight czy Sorcerer?
Witam....jestem tutaj nowy więc proszę wszystkich o wyrozumiałość oraz pomoc :P A mianowicie.... Mam problem ponieważ nie wiem którą postać wybrać spośród dwóch.... Sorcerer czy Knight. Dodam że to serwer PVP --> Aldora oraz konto nie będzie posiadało PAC'a. Który char mnie nie zawiedzie w expie oraz jeżeli to będzie konieczne to zabije PK który będzie mnie atakował?
Myślałem nad Sorkiem i juz nawet ułożyłem sobie spis czarów które będą mi przydatne...tzn.
OFENSYWNE:
-exevo flam hur (od 18lvl)
-exevo gran vis lux (od 29lvl)
-exevo vis hur (od 38lvl)
LECZĄCE:
-exura
-exura gran
-exura vita
-exana pox
DEFENSYWNE:
-Utamo Vita
A myśląc o "knajcie" za dużo nie myślałem bo on to tylko by uzywał 2-uch czarów.... exura i exana pox.
Więc proszę pomóżcie mi dokonać wyboru....
P.S. Przepraszam za wszelkie błędy jakiekolwiek popełniłem oraz proszę jeszcze raz o pomoc.... z góry dziękuję :);)
P.S.2....aha byłbym wdzięczny jeżeli odpowiadający uzasadnił swój wybór :)
POZDRAWIAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW TIBIA.PL :D
Bez pacc'a lepiej gra się knightem, zależy jaki styl gry Ci odpowiada, moim zdaniem ciekawszą profesją jest sork ... Ale co Ty wolisz musisz sam sobie odpowiedzieć na to pytanie :)
EDIT:
Sork - profesja trudniejsza w rozwoju, trzeba mieć pojęcie jak nim grać, ma większe możliwości pvp niż knight, jest najbiedniejszą profesją, ponieważ wydaje sporo pienidzy na runy - potiony.
Knight - profesja łatwa w rozwoju, jest "bogatszy" niż sork, trudno go zabić, kiepskie pvp, musi mieć zawsze dobre skile i eq, jego ciosy są "darmowe"
To chyba na tyle, jeśli masz jakieś wątpliwości, chętnie odpowiem :p
DOWN:
Te wymagania moim zdaniem spełnia paladyn ;]
Właśnie o to chodzi że nie potrafię sam sobie dogodzić :confused: bardziej przyznam że podoba mi się sorcerer ale mam wahania ponieważ z tego co czytałem to bardziej ta profesja pasuje do PAC'a bo zawiera te najważniejsze czary.... A jak myślę o "knajcie" (nie wiem jak sformułować po angielsku :P ) to mam obawy że na świecie PVP nie poradzi sobie w walce z innymi graczami.... temu chcę poznać wasze opinie na ten temat które w 99% pomogą mi podjąć tę właściwą decyzje jakiej nie będę żałować :)\
P.S. A jeżeli te obydwie postacie do mnie nie pasują to podam moje wymagania postaci:
- Dobra postać dla FACC'a
- Potrafi dać niezłego kopa innemu graczowi co ze mną zadrze -_-" :D
I to na tyle :P :)
Milten Magician
19-08-2008, 03:00
Pally... Czemu? Bo ja gram palladynem od 2 lat (fakt ze na non pvp) ale jest to raz ze bogata profesja, dosyc latwa w grze, i jak jest pk to tez przy*****sz.
psyhopatka
19-08-2008, 06:36
Pally... Czemu? Bo ja gram palladynem od 2 lat (fakt ze na non pvp) ale jest to raz ze bogata profesja, dosyc latwa w grze, i jak jest pk to tez przy*****sz.
Pk na no-pvp?
Polecam knighta bez pacca , lub pallka o ile już masz trochę pojęcia o grze.
knight, jezeli masz duzo czasu (na skillowanie ofc.)
sorc, jezeli mniej, ale ponoc granie sorcem na facc jest niefajne :o
Dodam że to serwer PVP --> Aldora
Masz na aldorze kolegów jeśli nie, to czy to bedzie knight czy sorc i tak dużego lvl nie wbijesz..
oraz jeżeli to będzie konieczne to zabije PK który będzie mnie atakował?
Ty go zabijesz a on wróci tylko że już nie sam, albo przybignie do ciebie jakiś 100+ lvl
Knightem się gra najlepiej. Miałem przed knightem palla i kiepsko się mi nim grało. Knights power:cup:
neopostman
19-08-2008, 15:14
Zdecydowanie palladyn.
Kiedyś grałem sorcem z pomocą kolegi który pokazał mi tibie.:mag:
Potem na 17 lvlu mi się znudził to grałem druidem.:mag:
17 znowu nuda grałem knightem.:sword:
13 lvl do widzenia gram teraz pallem.:lucznik:
35 lvl i dalej mi sie fajnie gra tyle że pez pacca to nie to samo;(
Sam powinieneś wybrać.
Jak chcesz zrób tak jak ja XD
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Masz na aldorze kolegów jeśli nie, to czy to bedzie knight czy sorc i tak dużego lvl nie wbijesz..
Niektórzy potrafią sobie sami radzić.
@topic
Polecam paladyna, jak wyżej powiedziano jest to bogata i silna profesja.
ZapodajMuze
19-08-2008, 21:37
Booze ju mnie denerwuja te tematy typu "jestem debilem gdzie mam grac luga buga frytki wentylator" .
Powiem prosto sciagnij i zcrackuj ng i staw 8-20 swampy 20-30 dwarfy/roty poniej paccyk leci i 30~~ dworce / larvy do 50 i jazda manualnie.
Knight jest profesja do botowania i wylacznie wiec jak niebedziesz botowac w ogole to poprostu rob sorcerera .
P.s odrazu mowie nie czytalem ani jednego posta w tym durnym temacie wiec nie wiem czy wczesniej on powiedzial na jakim serwerze zamierza grac.
Niektórzy potrafią sobie sami radzić.
Nie wątpię, ale na aldorze nie wystarczy że siedzisz cicho i nic nikomu nie robisz.
@top
Napewno łatwiej grać knghtem, szczególnie bez pacca, ale mag to "potęga"(sam gram pallem).
aldora jest najbardziej przeludnionym serverem w tibii (chyba)
mam na aldorze 1 konto to zawsze jeżeli chce wejść to jestem w kolejce oczekujących np you are 60 on the waiting list. please wait :confused:
jeżeli chcesz wybrać pomiędzy najtem a sorcem to ci radze sorca ( o wiele lepszy na pvp, mocne czary i runy ofensywne , na wyzszym poziomie runa sd
itp. a knight tylko wali z broni, bardzo łatwo go ubić na niskim poziomie lecz szybko sie nim expi i jeżeli osiągnie 60 poziom staje się czołgiem bardzo trudnym do zabicia. dobrze wyskillowany knight również dobrze radzi sobie na pvp.
Obie profesje mają + i -
do knighta trzeba dużo cierpliwości
dla sorca trzeba dużo kasy na czary itp . :p
wybierz sam.
EDIT : @down bardzo dziwne
może grasz 1h na tydzień :> ??
aldora jest najbardziej przeludnionym serverem w tibii (chyba)
LOl może kiedyś tak było(póki anima nie zaczęła wojny wygrywać ;p) przez całe wakacje nie mam pacca i ani razy w kolejce nie stałem
Serafin-San
24-08-2008, 10:28
sorcem na początku sie dobrze bije lvl no i jest leprzy na pvp ale puzniej sie dużo słabiej bije a knightem znowu na odwrót bije sie słabo na początku a później bije sie lepiej niż sorcem;)
@Serafin~
jak mowisz o rozdzkach to oczywiscie - slabiej sie bije, ale z czarow exori~ oraz innych ofensywnych to inna bajka.
uzywasz bota - bierz knighta
lubisz zabawe - bierz sorca (pk, wydawanie kasy)
chcesz pograc na faccu - bierz paladyna ; p
michalek12
24-08-2008, 13:47
Na serwer pvp lepszy jest knight według mnie.
rudnik184
24-08-2008, 14:03
sorcem na początku sie dobrze bije lvl no i jest leprzy na pvp ale puzniej sie dużo słabiej bije a knightem znowu na odwrót bije sie słabo na początku a później bije sie lepiej niż sorcem;)
lol człowieku, knight ma na końcu najsłabsze hity....Sorck później najlepiej bije... ale co ty możesz wiedzieć jak miałeś najwiecej 20 lvl....
rudnik184
24-08-2008, 14:06
Na serwer pvp lepszy jest knight według mnie.
O mój boże... Knight jest ciągle udupiany na PvP... widziałeś co sie dzieje z Sero i Lordem Paulinshą < czy jakoś tak... Dead jak mu MS;y 400+ z SD pociągno, a inni Knighci TRAPA robią....
Hmm, więc tak ja gram knightem, Pacc kupilem na 24 lvl. Do tego 24 dobrze mi sie gralo. Więc tak wybierz sorca (jeśli nigdy nie będziesz kupował pacca), powód- robi SD na których mozna niezle zarobic. Jeśli chodzi ci tylko o pvp to bierz sorca, jeśli o komfort gry - knight. ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.