zaloguj się

Pokaż pełną wersje : FACC ---> Knight czy Sorcerer?

Fashion
19-08-2008, 01:46
Witam....jestem tutaj nowy więc proszę wszystkich o wyrozumiałość oraz pomoc :P A mianowicie.... Mam problem ponieważ nie wiem którą postać wybrać spośród dwóch.... Sorcerer czy Knight. Dodam że to serwer PVP --> Aldora oraz konto nie będzie posiadało PAC'a. Który char mnie nie zawiedzie w expie oraz jeżeli to będzie konieczne to zabije PK który będzie mnie atakował?

Myślałem nad Sorkiem i juz nawet ułożyłem sobie spis czarów które będą mi przydatne...tzn.

OFENSYWNE:

-exevo flam hur (od 18lvl)
-exevo gran vis lux (od 29lvl)
-exevo vis hur (od 38lvl)

LECZĄCE:

-exura
-exura gran
-exura vita
-exana pox

DEFENSYWNE:

-Utamo Vita

A myśląc o "knajcie" za dużo nie myślałem bo on to tylko by uzywał 2-uch czarów.... exura i exana pox.

Więc proszę pomóżcie mi dokonać wyboru....

P.S. Przepraszam za wszelkie błędy jakiekolwiek popełniłem oraz proszę jeszcze raz o pomoc.... z góry dziękuję :);)

P.S.2....aha byłbym wdzięczny jeżeli odpowiadający uzasadnił swój wybór :)

POZDRAWIAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW TIBIA.PL :D

Binder
19-08-2008, 01:53
Bez pacc'a lepiej gra się knightem, zależy jaki styl gry Ci odpowiada, moim zdaniem ciekawszą profesją jest sork ... Ale co Ty wolisz musisz sam sobie odpowiedzieć na to pytanie :)

EDIT:

Sork - profesja trudniejsza w rozwoju, trzeba mieć pojęcie jak nim grać, ma większe możliwości pvp niż knight, jest najbiedniejszą profesją, ponieważ wydaje sporo pienidzy na runy - potiony.

Knight - profesja łatwa w rozwoju, jest "bogatszy" niż sork, trudno go zabić, kiepskie pvp, musi mieć zawsze dobre skile i eq, jego ciosy są "darmowe"

To chyba na tyle, jeśli masz jakieś wątpliwości, chętnie odpowiem :p

DOWN:
Te wymagania moim zdaniem spełnia paladyn ;]

Fashion
19-08-2008, 02:00
Właśnie o to chodzi że nie potrafię sam sobie dogodzić :confused: bardziej przyznam że podoba mi się sorcerer ale mam wahania ponieważ z tego co czytałem to bardziej ta profesja pasuje do PAC'a bo zawiera te najważniejsze czary.... A jak myślę o "knajcie" (nie wiem jak sformułować po angielsku :P ) to mam obawy że na świecie PVP nie poradzi sobie w walce z innymi graczami.... temu chcę poznać wasze opinie na ten temat które w 99% pomogą mi podjąć tę właściwą decyzje jakiej nie będę żałować :)\

P.S. A jeżeli te obydwie postacie do mnie nie pasują to podam moje wymagania postaci:

- Dobra postać dla FACC'a
- Potrafi dać niezłego kopa innemu graczowi co ze mną zadrze -_-" :D

I to na tyle :P :)

Milten Magician
19-08-2008, 03:00
Pally... Czemu? Bo ja gram palladynem od 2 lat (fakt ze na non pvp) ale jest to raz ze bogata profesja, dosyc latwa w grze, i jak jest pk to tez przy*****sz.

psyhopatka
19-08-2008, 06:36
Pally... Czemu? Bo ja gram palladynem od 2 lat (fakt ze na non pvp) ale jest to raz ze bogata profesja, dosyc latwa w grze, i jak jest pk to tez przy*****sz.

Pk na no-pvp?

Polecam knighta bez pacca , lub pallka o ile już masz trochę pojęcia o grze.

Zamne
19-08-2008, 09:21
knight, jezeli masz duzo czasu (na skillowanie ofc.)

sorc, jezeli mniej, ale ponoc granie sorcem na facc jest niefajne :o

Jose93
19-08-2008, 10:25
Dodam że to serwer PVP --> Aldora
Masz na aldorze kolegów jeśli nie, to czy to bedzie knight czy sorc i tak dużego lvl nie wbijesz..

oraz jeżeli to będzie konieczne to zabije PK który będzie mnie atakował?

Ty go zabijesz a on wróci tylko że już nie sam, albo przybignie do ciebie jakiś 100+ lvl

MCWolf
19-08-2008, 14:58
Knightem się gra najlepiej. Miałem przed knightem palla i kiepsko się mi nim grało. Knights power:cup:

neopostman
19-08-2008, 15:14
Zdecydowanie palladyn.

Daxeit
19-08-2008, 15:29
Kiedyś grałem sorcem z pomocą kolegi który pokazał mi tibie.:mag:
Potem na 17 lvlu mi się znudził to grałem druidem.:mag:
17 znowu nuda grałem knightem.:sword:
13 lvl do widzenia gram teraz pallem.:lucznik:
35 lvl i dalej mi sie fajnie gra tyle że pez pacca to nie to samo;(

Sam powinieneś wybrać.
Jak chcesz zrób tak jak ja XD

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Arcan
19-08-2008, 20:57
Masz na aldorze kolegów jeśli nie, to czy to bedzie knight czy sorc i tak dużego lvl nie wbijesz..

Niektórzy potrafią sobie sami radzić.

@topic
Polecam paladyna, jak wyżej powiedziano jest to bogata i silna profesja.

ZapodajMuze
19-08-2008, 21:37
Booze ju mnie denerwuja te tematy typu "jestem debilem gdzie mam grac luga buga frytki wentylator" .

Powiem prosto sciagnij i zcrackuj ng i staw 8-20 swampy 20-30 dwarfy/roty poniej paccyk leci i 30~~ dworce / larvy do 50 i jazda manualnie.

Knight jest profesja do botowania i wylacznie wiec jak niebedziesz botowac w ogole to poprostu rob sorcerera .

P.s odrazu mowie nie czytalem ani jednego posta w tym durnym temacie wiec nie wiem czy wczesniej on powiedzial na jakim serwerze zamierza grac.

Jose93
19-08-2008, 21:52
Niektórzy potrafią sobie sami radzić.

Nie wątpię, ale na aldorze nie wystarczy że siedzisz cicho i nic nikomu nie robisz.

@top
Napewno łatwiej grać knghtem, szczególnie bez pacca, ale mag to "potęga"(sam gram pallem).

Max_33
20-08-2008, 11:29
aldora jest najbardziej przeludnionym serverem w tibii (chyba)

mam na aldorze 1 konto to zawsze jeżeli chce wejść to jestem w kolejce oczekujących np you are 60 on the waiting list. please wait :confused:

jeżeli chcesz wybrać pomiędzy najtem a sorcem to ci radze sorca ( o wiele lepszy na pvp, mocne czary i runy ofensywne , na wyzszym poziomie runa sd

itp. a knight tylko wali z broni, bardzo łatwo go ubić na niskim poziomie lecz szybko sie nim expi i jeżeli osiągnie 60 poziom staje się czołgiem bardzo trudnym do zabicia. dobrze wyskillowany knight również dobrze radzi sobie na pvp.

Obie profesje mają + i -
do knighta trzeba dużo cierpliwości
dla sorca trzeba dużo kasy na czary itp . :p

wybierz sam.

EDIT : @down bardzo dziwne

może grasz 1h na tydzień :> ??

Jose93
20-08-2008, 12:06
aldora jest najbardziej przeludnionym serverem w tibii (chyba)

LOl może kiedyś tak było(póki anima nie zaczęła wojny wygrywać ;p) przez całe wakacje nie mam pacca i ani razy w kolejce nie stałem

Serafin-San
24-08-2008, 10:28
sorcem na początku sie dobrze bije lvl no i jest leprzy na pvp ale puzniej sie dużo słabiej bije a knightem znowu na odwrót bije sie słabo na początku a później bije sie lepiej niż sorcem;)

robek
24-08-2008, 11:59
@Serafin~

jak mowisz o rozdzkach to oczywiscie - slabiej sie bije, ale z czarow exori~ oraz innych ofensywnych to inna bajka.

uzywasz bota - bierz knighta
lubisz zabawe - bierz sorca (pk, wydawanie kasy)
chcesz pograc na faccu - bierz paladyna ; p

michalek12
24-08-2008, 13:47
Na serwer pvp lepszy jest knight według mnie.

rudnik184
24-08-2008, 14:03
sorcem na początku sie dobrze bije lvl no i jest leprzy na pvp ale puzniej sie dużo słabiej bije a knightem znowu na odwrót bije sie słabo na początku a później bije sie lepiej niż sorcem;)

lol człowieku, knight ma na końcu najsłabsze hity....Sorck później najlepiej bije... ale co ty możesz wiedzieć jak miałeś najwiecej 20 lvl....

rudnik184
24-08-2008, 14:06
Na serwer pvp lepszy jest knight według mnie.

O mój boże... Knight jest ciągle udupiany na PvP... widziałeś co sie dzieje z Sero i Lordem Paulinshą < czy jakoś tak... Dead jak mu MS;y 400+ z SD pociągno, a inni Knighci TRAPA robią....

mappan
26-08-2008, 00:53
Hmm, więc tak ja gram knightem, Pacc kupilem na 24 lvl. Do tego 24 dobrze mi sie gralo. Więc tak wybierz sorca (jeśli nigdy nie będziesz kupował pacca), powód- robi SD na których mozna niezle zarobic. Jeśli chodzi ci tylko o pvp to bierz sorca, jeśli o komfort gry - knight. ;)