Pokaż pełną wersje : Jaką profesje wybrać dla mnie?
Anakin555
22-08-2008, 20:27
Cześć
Mam dylemat każdego( Kim grać xD)
Lubie Star Wars, Magie, Bronie dystansowe, Soul Calibur'a(Taka Gra)
I moglibyście mi doradzić jaką profesją być.
P.S. Nie będe kupował pacca (najwyżej wygram)
P.S.2 Wystawie sonde.
<>ddamiann<>
22-08-2008, 20:35
Mówisz, że lubisz magie i bronie dystansowe... Palka Ci odradzam, grałem nim do 20 lvla i kaput :( Może po prostu nie potrafię :p Polecam Ci więc sorka. Ale... napisałeś, że lubisz też Star Wars... Profesje magiczne bez PACC są jak... pizza bez sera :) Moja ostateczna propozycja: KNIGHT
@down
NIE ZAPOMINAJ, MOŻESZ ZOSTAĆ JESZCZE ROOKSTAYEREM!
Anakin555
22-08-2008, 20:38
...Ale wszyscy uważają go za botera i n00ba więc zostaje mi nie grać w tibie...
pallek.
fajnie sie nim gram zarówno na faccu jak i paccu. dobrze zarabia, skille wchodzą szybciej niż u knight, dodatkowo atut :: skillluje podczas expienia. sam sobie produkuje amunice , posiada dobre czary leczące ( sorc jeszcze lepsze )
sorc.
bardzo dobry na pvp dobre czary leczące ( lepsze niż u palla ) czary ofensywne (dużo dostępnych na facc) summony które mogą służyć za blokera , najszybciej awansuje w magic levelu ( jak drut ) wybierz sam
obydwie te profesje są bardzo dobre.
grałem wszystkimi najlepiej grało mi się sorcem i drutem ( chyba dlatego ze nie lubie skillować )
knight.
troszke gorszy na pvp, musi mieć najlepsze eq i dobre skille, musi brać potwory na klate przez co dostaje duzo obrażen, gra najtem jest nudna ale ma też dużo plusów, bardzo szybko regeneruje hp, ma najwięcej capa, jest moneymakerem ( najszybciej zarabia ), dość szybko się nim expi
druid.
tak jak sorc wszystko, może robić runy lecznicze lecz ma mniej czarów ofensywnych. a reszta tak samo
:] polecam ci sorca lub palla lub druta lub najta :baby: :p wybierz sam wszystkie są dobre bardzo trudny wybór 8o
EDIT: pallek krucho z kasą ??? nie przesadzaj ... na początku potrzebuje troszke kasy na kamyki zeby doskillowac ale potem zarabia tyle co knight ... obie te profesje są bogate...
najbiedniejszą i najtrudnieszą profesją do gry jest sorc. jak lubisz wyzwania to bierz go...
a jak wybór pomiędzy najtem a pallem to .... nie wiem zdecyduj sam :P
2EDIT: a więc radze ci zrobić tak ... idź knightem na roty zarobić kilka gp na p seta dla palla ( najlepiej na fermor hills ( jest dużo goblinków od razu i rotów też pare ) i exp na tym fermor hills i od razu zbieraj kamyki... następnie kup p seta pallowi i poskilluj do skilli 40/35. potem idź expić na cyce albo gdzieś ( cyce jak nie masz lagów ) lub orki i minoski na elbvane. knight będzie służył za money-makera ( jak ci będzie brakowało kasy to knightem będziesz dorabiał ) gdy dobijesz 15 lvl doskilluj 55/40. idź expić na cyce lub buszuj po elbvane i rób lootbagi. gdy dobijesz 20 lvl będziesz miał skille około 58/41. doskilluj do 60/45, idź na deserta, sprzedaj lootbagi i kup sobie porządne eq. Następnie kosisz dwarfy guardy i soldy a dalej .... nie wiem co dalej :P
co do skillowania ...
jeżeli grasz na serverze noob-pvp :P skilluj tak 20/20 gobliny
30/30 rotki/gobliny/dwarfy
40/35minosy/roty/dwarfy
50/40minosy/orki warriory/roty
60/45na cycu możesz próbować ale eq musi być dość dobre no i musisz liczyć się ze stratą many na exurke gran/vitke
65/50cycki/orki warriory/slima możesz próbować
70/55 slimy/cyce
itp.
Anakin555
22-08-2008, 20:51
Palek hmm...
To ta postać która ma krucho z kasą? Ale zajebi*** Asski robią swoje
Sorc.
Bez pacca ani rusz...
Drut tak samo.
Czyli zostało między knightem a palem
P.S. Gram/ Bede grał na n-pvp
@Max
Mam już palka 8 lev. Ale nie używałem go od 4 update( niema ranger set-a)
i jakieś 700gp
I mam też knighta 14 lvl skile dupne ale zarobić troche można ale za duże waste mam ( już mam xD) a poza tym robi sie nudny xD
weż zrób se nowiutkiego palka- 2 godziny roboty i masz palla z setem i spearami
polecam ci palka ew. druta ale jak będziesz grał palem to idź na trolce do 12 levela czy 10 przerzuć się na cyclopy do 20 levela lecisz na tomb i tam siedziosz ile wyrobisz ja tera z royalkami expie na pojedyńczych dragach( mam 27 level) koło thais i nie mam waste - 100 gp na + jestem z polowania exp niezły ale co najważniejsze - exp jest przyjemny a nie sterczysz przed kompem i gapisz sięw ekran - na dragach jest jakaś akcja - drutem też możesz polować na dragi od 28 levela z DS a knight to siedzi na rotach albo skilluje na 50 knight leje dragi ty już się przymierzasz do DLi na 80 knight leje małpy a pall soluje hydry 80 pall bez pacca - lecisz na PoH i bijesz co się rusza albo na OF i lejesz se orki do upadłego
Cześć
Mam dylemat każdego( Kim grać xD)
Lubie Star Wars, Magie, Bronie dystansowe, Soul Calibur'a(Taka Gra)
I moglibyście mi doradzić jaką profesją być.
P.S. Nie będe kupował pacca (najwyżej wygram)
P.S.2 Wystawie sonde.
Star Wars-miecze swietlne (knight)
Magia-w tibi kazda postac uzywa magii :p (Sorc/Druid)
Bronie dystansowe-ale co? ogladasz lucznictwo, czy poprostu wyobrazales sobie bycie Legolasem :p
Soul Calibur-no to teraz musisz wybrac Knighta B)
I PS. Na 60+ kupisz pewnie :p
II PS. fajnie :p
Ja radze cie gre Knightem. Dlaczego? Jestes malo zdecydowany, pewnie nie bedziesz mial zbyt duzo kasy na poczatku i nie chcesz kupic PACC wiec Sorc i Druid odpada a co do Palka, hmmm fajnie sie kara, ale czy pozostawiac milosc do Star Wars i Soul Calibura dla Lucznictwa :confused::p
Każy by brał "knajta" nawet twoja stara!!!
knajci najlepsi!!
drut może najwyżej knajowi druta obciągnąć :P
Anakin555
23-08-2008, 08:19
Star Wars-miecze swietlne (knight)
Magia-w tibi kazda postac uzywa magii :p (Sorc/Druid)
Bronie dystansowe[/U]-ale co? ogladasz lucznictwo, czy poprostu wyobrazales sobie bycie Le[U]golasem :pSoul Calibur-no to teraz musisz wybrac Knighta B)
I PS. Na 60+ kupisz pewnie :p
II PS. fajnie :p
kupic PACC wiec Sorc i Druid odpada a co do Palka, hmmm fajnie sie kara, ale czy pozostawiac milosc do Star Wars i Soul Calibura dla
Ja radze cie gre Knightem. Dlaczego? Jestes malo zdecydowany, pewnie nie bedziesz mial zbyt duzo kasy na poczatku i nie chcesz kupic PACC wiec Sorc i Druid odpada a co do Palka, hmmm fajnie sie kara, ale czy pozostawiac milosc do Star Wars i Soul Calibura dla Lucznictwa :confused::p
Co do broni dystansowych to ogólnie z tibii xD
Tak, owszem jestem mało zdecydowany, bo każdą postać lube tak samo (chyba...) a napisałeś, że miałbym mało kasy na początku( Ale kim?). Jeśli Knightem to 1 dzień na fibuli wystarczy do zdobycia 1k (14 lvl wystarczy i moje gów****e skille też 40/3* xD
Też nie cierpie skillować bo moge sie zanudzić na śmierć -.-
Edit.3 Ja niechce być klocakmi lego ani lasem ;p
knajci najlepsi!!
A ty masz 10 lat czy 11?
@topic
Rookstayer
btw. pall rox
przydalaby ci sie jakas odmiania dlatego radze ci grac kina.
jezeli nie bedizesz kupowac pacca to nie bedziesz mial zadnego problemu z knightem ,a pozatym powinno ci sie nim w miare latwo zdobyc kolejne poziomy
malypietroo
23-08-2008, 19:48
polecam ci palka ew. druta ale jak będziesz grał palem to idź na trolce do 12 levela czy 10 przerzuć się na cyclopy do 20 levela lecisz na tomb i tam siedziosz ile wyrobisz ja tera z royalkami expie na pojedyńczych dragach( mam 27 level) koło thais i nie mam waste - 100 gp na + jestem z polowania exp niezły ale co najważniejsze - exp jest przyjemny a nie sterczysz przed kompem i gapisz sięw ekran - na dragach jest jakaś akcja - drutem też możesz polować na dragi od 28 levela z DS a knight to siedzi na rotach albo skilluje na 50 knight leje dragi ty już się przymierzasz do DLi na 80 knight leje małpy a pall soluje hydry 80 pall bez pacca - lecisz na PoH i bijesz co się rusza albo na OF i lejesz se orki do upadłego
No przepraszam, a kto Ci broni iść knightem na dragi? Z nowymi hitami przy niezłych skillach też nie masz waste już od 30 lvla. A przy odrobinie szczęścia może się pięknie z nawiązką zwrócić. Knight jest moneymakerem. Zarobioną więc na nudnym, jak to określacie, expieniu, można rozwalić na hunceniu ciekawszych potworów. Wg mnie obecenie profesje naprawde są zbalansowane pod względem tego, że każdą gra się ciekawie. Aczkolwiek, palkiem expi się najszybciej.
Wszystko ladnie, piekne ale dlaczego nikt nie powie ze paladyn expiac z asasianek ma zaj... waste. Nagadasz mu ze jak wbije 80 lvl to moze wszytko a tak naprawde to dalej bedzie z royal spearow dragi i dl'e bil, bo nie bedzie mial kasy na asasianki. Mam znajomego ma 148 rp z 99 distem i tylko na frostach wychodzi na maly +(expiac z asasinaek)
TwinSlave
25-08-2008, 08:57
ja radze ci pallka
Nie masz pacc? Zdecydowanie knight.
Knight to jest profesja dla FACC,ma najwiecej expowisk,duzo na dany lvl,nawet mu PACC nie potrzebny.
Do 20 lvla roty,od 20 DC -1 i powierzchnia albo amazon camp,lub roty fibula xd,od 40 Cyclopy/pojedyncze dragi/kopalnie (dwarfy soldy i zwykle) <- ale to raczej na bocie xdd. od 50 juz d lair veno i tak dalej i tak dalej..
Wiec knight. xd
PS. Knight to maszynka do zarabiania kasy,masz 40 lvl skille 75 i zarabiasz 15k z 1 hunta ktory trwa 2h~
Ja radzę wyjść na dwór. :cup:
Ludzieee, za jakie grzechy zakładacie miliard tematów o profach ?! Istnieje JEDEN bardzo pomocny temat, ale chyba jakieś 90% osób go po prostu nie zauważa...
[PS. Knight to maszynka do zarabiania kasy,masz 40 lvl skille 75 i zarabiasz 15k z 1 hunta ktory trwa 2h
Dobrze powiedziane
[PS. Knight to maszynka do zarabiania kasy,masz 40 lvl skille 75 i zarabiasz 15k z 1 hunta ktory trwa 2h
Dobrze powiedziane
ciekawe gdzie , bo janigdy nie mialem takiego porfitu , ze po 2h mialem 15k na plusie, tymbardziej na 40-50 lv. Ludzie nie znacie sie to po co gadacie ?
slyszales o czyms takim jak Mintwallin? ; >
Piotrek Marycha
25-08-2008, 21:47
jako że nie kupujesz pacca to oddaje głos na ostatnią opcje
slyszales o czyms takim jak Mintwallin? ; >
w sumie masz racje , ale jest maly szczegol :) , onie bedzie mial pacca wiec postmana tez nie a tachac loot do thais to jest poprostu nie mozliwe : ).
Anakin555
26-08-2008, 10:17
@up
Jeśli bym wygrał Pacca na 3 dni( 1 szansa na 1 000 000 000)
To bym zrobił postmana
Edit:
@ Ci co pisali o palu
Wy pisaliście pewnie od siebie,a ja chce żebyści mi napisali od tego co lubie._.
Dobra knightem, ale czy skillowanie jest jeszcze bardziej uciążliwe niż mi sie wydaje?
Chce patrzeć na trening, przyjemność gry i zabawe niż na "Zlobie 100 lefel knajtem i go spszedam na alegro"
P.S. Ci którzy napisali lepiej nie graj w tibie niech nie wchodzą to tego tematu więcej
Piotrek Marycha
26-08-2008, 14:41
P.S. Ci którzy napisali lepiej nie graj w tibie niech nie wchodzą to tego tematu więcej
wiec po co daleś taką opcje w sondzie?
Lepiej nie graj w tibie.
Sama sonda za siebie mówi
Ponad 50%(47.83%) jest na ,,Lepiej nie graj w tibie".
Proste
Ravenger'Warlord
27-08-2008, 20:03
Ja bym na twojim miejscu wybral kina na poczatku ze skilami jest dosc meczaca ale jak wbijesz skile to lvl cisnie jak posrany a kasy masz tyle ze sie w dp niemiesci
Piotrek Marycha
27-08-2008, 22:05
Ja bym na twojim miejscu wybral kina na poczatku ze skilami jest dosc meczaca ale jak wbijesz skile to lvl cisnie jak posrany a kasy masz tyle ze sie w dp niemiesci
praktycznie na zadnym lvlu knight nie expi szybciej niz inne profki, a kasa przewaznie nie zalezy od profesji jaką grasz tylko od ciebie samego
Lepiej nie graj w tibie.
Sama sonda za siebie mówi
Ponad 50%(47.83%) jest na ,,Lepiej nie graj w tibie".
założę się że autor i tak bedzie grał
założę się też ze i pacca kupi
kombossik
27-08-2008, 22:55
No przepraszam, a kto Ci broni iść knightem na dragi? Z nowymi hitami przy niezłych skillach też nie masz waste już od 30 lvla. A przy odrobinie szczęścia może się pięknie z nawiązką zwrócić. Knight jest moneymakerem. Zarobioną więc na nudnym, jak to określacie, expieniu, można rozwalić na hunceniu ciekawszych potworów. Wg mnie obecenie profesje naprawde są zbalansowane pod względem tego, że każdą gra się ciekawie. Aczkolwiek, palkiem expi się najszybciej.
30 knight na dragach? co gfb potion? gz man super pomysł
Postacie zbalansowane? zobacz gdzie expi 100 ek/rp
100 ek - żółwie , małpy , lizardy , dragi - zajęte
100 rp - wrl , bk , dl'e , hydry , frosty
haha i to jest zbalansowanie względem że każdą profesją gra się ciekawie?
Ravenger'Warlord
28-08-2008, 11:24
"praktycznie na zadnym lvlu knight nie expi szybciej niz inne profki, a kasa przewaznie nie zalezy od profesji jaką grasz tylko od ciebie samego"
nie uwazasz ze knight zarabia wiecej niz np sorc ??:baby: niejestem zbyt doswaiadczonym graczem ale z ciekowostki zapytam :baby:
Tabra_Nakabra
28-08-2008, 12:47
knajci najlepsi!!
no to ci obciągne bo jestem druidem ;) ale nie, sory, ty nie masz, to nie moge xD
AncientOb
29-08-2008, 00:24
@topic
Palek, Druid albo Sorc. Knight to nuuuuuda. Glupi wybralem knighta, wbilem 45 level i przestalem grac. Predzej czy pozniej knight Ci sie znudzi. Polecam sorca z paccem :)
knajci najlepsi!!
Knight najlepszy? Haha! Powodzenia w solowaniu demkow na wiekszym levelu :) MS rzadzi!
no to ci obciągne bo jestem druidem ;) ale nie, sory, ty nie masz, to nie moge xD
masz w opisie " STOP OFFTOPEROM " a sam to robisz ? wtf ?
wybierz maga = profesja z przyszloscia .
Pluskwi@k
29-08-2008, 10:22
Normalnie to dobry by był pall dla ciebie. Ja lubie knighta, aleknight bez pacca
to jak człowiek bez duszy:x:.
albo nie graj w tibie, to zależy też od ciebie:p
Leader'Acrix
01-09-2008, 14:11
Moja ulubiona profą jest KNIGHT ale zaznaczyłem pallka bo na początek jest to łatwa lecz wymagająca sporo kasy postać jeżeli trochę poskillasz to masz ładne hity z daleka a skilla się szybko i pallem bardzo mocne hity zadajesz nawet na małym skillu choć wtedy rzadko trafiasz a jeżeli masz zamiar kupic pacc to pall tez ma pare ofensywnych czarów których także może używać z daleka.
grzesio512
06-09-2008, 21:51
sorki że tutaj ale nie chce mi sie robić nowego topicu:p
mam to samo pytanie ;D kim grać sork,pal czy kin? Pacca NA PEWNO NIE BĘDĘ MIAŁ bo nie mam własnych funduszy na to a rodzice mi nigdy nie dadzą X(:(
lubię palka ale na niższych lvl zarabia się nim się strasznie ciężko a przeiez trzeba mieć kamienie na trening ( a na goblinach zawsze pełno noobów/pk siedzi)
knightowi wolno idą skille i wali w zwarciu czego nie nawidze (i nie ma dobrego czaru leczącego) a sorkiem bez pacc sie praktycznie nie da grać
mam postać 8lvl na wyspie i nie wiem co wybrać :/
plz odp.
skalinho
07-09-2008, 20:26
co do tego wybieram na twoim miejscu knighta poniewaz mialem 47 pallka skille 80/66 ale gdy wybierasz sie na lepsze potwory to niepoexpisz ;] ciagle waste
TaJemniczy
07-09-2008, 21:06
Tak się zastanawiam, jakim cudem rodzą się takie pytania w głowach ludzi.
Moja rada?? Człowiek uczy się na błędach.......;)
Anakin555
14-09-2008, 11:04
Dobra można powiedzieć że nie bede grał sorkiem, drutem.
A więc został Knight I paladyn.
Zrookowałem się (Nie śmiać się) I teraz zaczne od początku. Prawdopodobnie bede chciał dobić 100 lvl i dać se spokój z tibią albo kupić pacca(1% szans)
Więc?
Ghost419
14-09-2008, 11:12
Dobra można powiedzieć że nie bede grał sorkiem, drutem.
A więc został Knight I paladyn.
Zrookowałem się (Nie śmiać się) I teraz zaczne od początku. Prawdopodobnie bede chciał dobić 100 lvl i dać se spokój z tibią albo kupić pacca(1% szans)
Więc?
To lepiej zrób nową postać bo od razu dostaniesz 2,5lvl. ;)
Jeżeli świat pvp to tylko pal. Jeżeli na non-pvp i do botowania to knight. A no i knightem trzeba dużo dłużej skillować a zarazem nudno się nim gra i expi.
Anakin555
14-09-2008, 11:48
@up
Mam już 5 lvl ;p
A więc knight.
Temat zamknąć, spalić, wysadzić :P
Jeżeli nie będziesz miał pacc to druidem/sorkiem nic nie zdziałasz.
Bez pacc najlepszy jest Paladin.
Do bocenia zaś knight :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.