Pokaż pełną wersje : Strona o RPG
Witam wszystkich milosnikow prawdziwych RPG.
Jak niektorzy wiedza, ja rownierz jestem milosnikiem RPGów. A łażąc po necie dochodzę do wniosku, ze w polsce nie ma naprawdę dobrej strony o RPG z dużą ilością materiałów do różnych systemów. W związku z tym postanowiłem sam taką stronę zrobić. Sam jednak nie znam wszystkich systemów, nie napiszę sam wszystkich tekstów, no i mam problem z nazwą i layoutem. Zrobię natomiast bez problemu wszystko od strony skryptowej. Tak więc:
szukam ludzi chcących pisać teksty
szukam ludzi znających się na temacie i chcących moderować forum
szukam ludzi mających dojścia do wydawnictw itp.
szukam dobrej nazwy
szukam kogoś, kto zrobi ładny layout
Obecnie zastanawiam się, czy ma to być strona wyłącznie o fantasy RPG, o kilku systemach, czy bardzo ogólna. Na pewno będzie conieco o moim ulubionym D&D, może coś o jakiś autorskich systemach, może conieco o Earthdawnie sam wyskrobię, się obaczy, wszystko zależy od tego, jakich ludzi znajdę do pomocy.
Hosting już mam załatwiony. Mam też załatwioną domenę, tylko najpierw trza dla niej nazwę wymyśleć :P Mogę też w każdej chwili mieć domenę crpg.pl ale ona akurat mnie zbytnio nie interesuje, bo to nie crpgami będzie się strona zajmowała.
Dakar de'Slayer
07-12-2004, 21:17
Jeśli szukasz kogoś do pomocy to może ja mogłbym sie na coś przydać. Najlepiej chyba do pisania tekstów jakiś. W RPG'i gram juz od paru lat więc to nie nowość dla mnie raczej :D Zresztą jak coś zawsze możesz zobaczyć moje..hmm..umiejętności na temacie z sesją który załozyłem. Ale to nie to samo co na żywo :) więc jak coś to ja moge pomóc (chyba :) )
ja tez moge coś zrobić.. tylko ze teraz to nie mam za wieleczasu ;/.. ale zobacze co się da..
ja zajmuje artukuły o wiedzminie:P
matkus juz wiem jak zacząć tylko mam pare ptan ile maks bedzie pod forum bo pare trzeba
Serwis od strony technicznej jest juz gotów w około 80%. Resztę będę musiał robić już, gdy będę miał hosting. Zanim jednak bede miał hosting, pozostaje jedna, dość istotna sprawa - nazwa (a zarazem domena).
Szczerze mówiąc nie mam pomysłu na dobrą nazwę, która by nie kojazyła się z żadnym systemem. Najsensowniejsze pomysły, jakie miałem, to :
www.k20.pl (http://www.k20.pl/)
www.ork.pl (http://www.ork.pl/)
www.erpegie.pl (http://www.erpegie.pl/)
No cóż, to tyle, ale chyba nic z tego nie jest rewelacyjne. Ma ktoś może lepszy pomysł? I dobrze by było, gdyby to nie kojazylo sie z żadnym konkretnym systemem.
Ponadto jeśli ktoś ma jakieś materiały, które mógł by zamieścić na stronie od jej początku, to niech już je zacznie przygotowywać.
Dakar de'Slayer
16-12-2004, 22:00
moze :
www.miejscowatawerna.pl
www.roleplaygame.pl
www.darkcave.pl
na początek jakieś zapowiedzi co tam bedzie żeby zachęcić ludzi do powrotu na strone, może jakieś małe recenzje kilku systemów dla mniej wtajemniczonych i jakies takie rzeczy. co ty na to?
Jezeli pomysl wypali moge oceniac artykuly, poradniki ze strony newbie. Pierwsza sesje D&D mialem tydzien temu wiec jestem nowym graczem RPG :) W soboe ide na spotkanie graczy RPG w Szczecinie wiec pewnie znajde jeszcze kilka ekip do gry(mysle o Warhammer, Widzmin i Vampir).
Co do adresu.. hmmm www.DandD.pl , www.gewof.pl (;d) www.r-p-g.pl (nie wiem czy mozna uzywac - w adresie), mozna tez www.r.p.g.pl lub www.arachon.pl
Jezeli pomysl wypali moge oceniac artykuly, poradniki ze strony newbie. Pierwsza sesje D&D mialem tydzien temu wiec jestem nowym graczem RPG :) W soboe ide na spotkanie graczy RPG w Szczecinie wiec pewnie znajde jeszcze kilka ekip do gry(mysle o Warhammer, Widzmin i Vampir).
Co do adresu.. hmmm www.DandD.pl (http://www.dandd.pl/) , www.gewof.pl (http://www.gewof.pl/) (;d) www.r-p-g.pl (http://www.r-p-g.pl/) (nie wiem czy mozna uzywac - w adresie), mozna tez www.r.p.g.pl (http://www.r.p.g.pl/) lub www.arachon.pl (http://www.arachon.pl/) myślników można, ale w przypadku domen polskich nie może być 2 pod rząd i nie może być na 1 miejscu myślnika i gdzieśtam jeszcze. Jakiś dziwny system w nasku mają i takie akcje sa ;)
jesi zaś chodzi odomene www.r.p.g.pl (http://www.r.p.g.pl/) - nie da rady. domena *.g.pl już jest zajęta. Z jednoliterowych wolne są juz chyba tylko x i y, chociaż nie jestem pewien, nie chciało mi sie whoisem sprawdzać.
na razie najsensowniejsze nazwy to k20.pl i darkcave.pl
A co z domena gewof.pl ?? ;( Hehehe
No troszeczke dziwny system :/ A www.arachon.pl ci sie nie spodobalo? Mozna bylo by torszeczke zmienic nazwe lubo cos w tym stylu. Mozna tez uzyc jakiejs popularnej rzeczy z jakiegos systemu, np. nazwe miasta etc.
Nie chcial bym, zeby nazwa domeny kojazyla sie za bardzo z jakims konkretnym systemem.
A jesli do jutra nie wpadniemy na pomysl lepszej nazwy, to w weekend (nie wiem, czy piatek, czy niedziela) bede mial domene k20.pl
Szkoda tylko, ze trza bedzie wrzucic te brzydkie bannery na strone :(
A wstępny pomysł layoutu można zobaczyć tutaj (http://www.tibia.pl/rpg/)
Dakar de'Slayer
17-12-2004, 07:23
Jesli chodzi o domene to myśle, że ona jakoś swiadczy o stronie w jakis sposób a także potencjalny widz widząc w wyszukiwarce strone www.k20.pl i www.darkrpg.pl (czy coś takiego fajnego) wejdzie na tę 2. Ale to już zależy od ciebie. Moim zdaniem nazwa powinna być jakas bardziej klimatyczna, żeby ludzie wpisaywali ją czesto i automatycznie :D
Co do layot'u to nie mam nic do zarzucenia, mnie sie podoba :)
btw. Ja bardzo chętnie poprowadziłbym dział o Eartdawnie. To był pierwszy erpeg w którego grałem więc chyba lepiej sie znam na nim niż na innych. Jeszcze ewentualnie warhammer w którego aktualnie gram.
a może:www.fantastyka.rpg.pl oc ty na to?
właśnie sprawdzałem i nie jest zajete:P tak wiec:):):>
Zobaczylem jak ma stronka wygłądać i co sądze:
Do dowland mozna o wiedzminie to:http://www.wiedzmin.rpg.pl/wiedzmin_rpg/plik/94_wgwed_25_setup***** to dodać. dobra wyszło i opis programu:Program do robienia postaci w systemie:
W:GW
eldian : jak to nie jest, jak jest?
sprzawdzałeś domene nadrzędną - rpg.pl ? A nie można mieć domeny podrzednej nie mając nadrzędnej, chyba, że doszło by się do porozumiemia z ownerem domeny rpg.pl, ale to już inna bajka.
Po za tym to nie będzie strona wyłącznie o fantastyce (fantasy) ale też mogą być jakieś systemy nie-fantastyczne, np. dzikie pola, albo jakieś s-f, np. cyberpunk czy neuroshima.
Welshaire
17-12-2004, 16:45
Ja mogę podrzucic dwa autorskie systemy (jeden mój a drugi kolegi na podstawie figurkowego LotR'a). Jeśli się przydadzą, to jakoś ładnie je spisze i wyśle (ale raczej po świętach)
:)
Jesli chodzi o layout... Czemu tlyko D&D jest tak rozbudowane? Co do domeny, bardziej podobala mi sie www.darkcave.pl, ale to by tez narzucalo pewne ograniczenia dla nazwy... Ktora proponowalbym w tym wypadku "Mroczne zakatki Kraviken" ;) nazwa jak kazda inna :P
Co do pomocy przy stronie... Jestem ltyko graczem wlasciwie. Jesli uznasz ze sie nadaje, moge pomoc. Glownie znam sie na WFRP, ale gralem takze w Wampira.
Dodatkowo, pracuje wlasnie z kolega nad dopracowaniem jego systemu autorskiego :P gdy bedzie gotowy moge go podrzucic ^^ ale raczej nie bedzie to predkie.
Jesli chodzi o layout... Czemu tlyko D&D jest tak rozbudowane? Bo to tylko przykład layoutu, a nie gotowa strona
Co do domeny, bardziej podobala mi sie www.darkcave.pl (http://www.darkcave.pl/), ale to by tez narzucalo pewne ograniczenia dla nazwy... Ktora proponowalbym w tym wypadku "Mroczne zakatki Kraviken" ;) nazwa jak kazda inna :P Hmmmmm. pozyjemy, zobaczymy. Jeszcze nie gadałem z gościem, który sie tym zajmuje, więc zobaczymy, jak to w praniu wyjdzie.
Co do pomocy przy stronie... Jestem ltyko graczem wlasciwie. Jesli uznasz ze sie nadaje, moge pomoc. Glownie znam sie na WFRP, ale gralem takze w Wampira.Ale na forum i tak bedziesz mogl sie wypowiadac :)
Dodatkowo, pracuje wlasnie z kolega nad dopracowaniem jego systemu autorskiego :P gdy bedzie gotowy moge go podrzucic ^^ ale raczej nie bedzie to predkie.Hehehe. Chyba trza bedzie zrobić dział o systemach autorskich ;)
Dakar de'Slayer
17-12-2004, 20:49
to może podrzuć już jakies pomysły MatKus żeby można było sie w jakiś sposób przygotowac bo potem sie okaze że strona juz jest ale świeci pustkami :) Jeśli oczywiecie chcesz kogoś zaangarzować. Ja osobiście moge się zająć earthdawnem
Strona i tak nie bedzie publicznie ogłaszana przez pierwszych kilka dni, bo na jeszcze kila rzeczy trza bedzie uzupelnic. Jesli zaś chodzi o materiały, to strona będzie tak zrobiona, że każdy user będzie mógł swoje materiały zamieszczać (oczywiście ktoś to będzie najpierw musiał zatwierdzić) ale będzie to zrobionę trochę podobnie do gazetki (choć troche inaczej, ale podobnie).
Jesli chodzi o tematy - tu chyba nie powinno być ograniczeń. Jeśli ktoś grał w jakiegokolwiek RPGa i ma jakiekolwiek (legalne) informacje, którymi chce sie podzielić, to na pewno znajdzie się na to miejsce na stronie :)
Nie znam sie na RPG'ach chociaz chcialbym :/ Wedlug mnie ten layout za bardzo razi w oczy. Czytam sobie ten temat, otwieram layout i od razu oczy zaczynaja mnie bolec... Niebieski zbyt kontrastuje.
Reco-druid
18-12-2004, 10:10
Ja tez moglbym pomuc przy stronie, pisac artykuly itd.
Mi sie podobaja domeny www.arachon.pl i www.darkcave.pl
a layout za bardzo niebieski :P
arachon... z czyms mi sie to kojazy, ino nie moge se przypomniec z czym. Gdzies ta nazwe po prostu juz widzialem...
Hmmm. ale może to i dobry pomysł, żeby pójśc w stronę jakiegoś słowa, które nic nie znaczy...
[edit]
hmmm. a może by tak np. bractwo.pl ?
[edit2]
Kurde. domena wykupiona (choć nie działa)
Reco-druid
18-12-2004, 16:54
Bractwo bedzie sie kojarzc z gildia, klasztorem itp.
Ja zostaje przy www.archon.pl
archon.pl jest wykupioną domeną
DOMENA: archon.pl
TYP:CORPORATE
DNS: ns1.serwery.pl - 194.42.43.10
DNS: ns2.serwery.pl - 194.42.43.20
UTWORZONA: 2002.02.15
AKTUALIZACJA: 2004.08.16
REGISTRAR: NetArt
REGISTRANT: nta29615
ABONENT: Przedsiębiorstwo Handlu i Usług Projektowo-Budowlanych Archon+
ul. Słowackiego 42/3b
32-400
Myślenice
pl
arachon.pl i darkcave.pl oraz k20.pl są wolnymi domenami. Prolem w tym, że arachon.pl mi sie nie bardzo podoba, a darkcave.pl - hmm. a może by tak coś bardziej polskiego. Z kolei k20.pl troche mi się kojazy z d20, czyli z całą serią systemów Wizardsów, a szczególnie z D&D.
Kurcze, nie mam dobrego pomysłu na nazwe :(
@down : no ten tego... materiałów mam mało na razie, ale zanim strona oficjalnie ruszy będzie kilka(naście) dni na rozkręcenie jej w mniejszym gronie, więc może coś pomożecie ;)
Dakar de'Slayer
18-12-2004, 17:16
Jeśli to ma byś strona o RPG to mnie najbardziej pasuje www.k20.pl chociaz mysle że www.darkcave.pl tez nie jest takie znowu złe :) masz już jakieś materiały? moze na początek jakies omowienie systemów dla newbie'ów :)
@up
Ja moge napisać coś o Eartdawnie bo to moj pierwszy rpg w jakiego grałem :) jakis opis, moze historia, rasy, klasy itp. co ty na to?
Wiesz, nie chciał bym powtarzać na stronie tego, co jest w którym kolwiek podręczniku, jednak jeśli twoje teksty będą wnosić coś więcej lub będą opisywać dodatkowe rasy/profesje, to jestem za.
BTW: u mnie ED to też pierwszy system, w jaki grałem.
Reco-druid
18-12-2004, 17:47
Matkus sorka za literowke :P
Dakar de'Slayer
18-12-2004, 17:50
Wiesz, nie chciał bym powtarzać na stronie tego, co jest w którym kolwiek podręczniku, jednak jeśli twoje teksty będą wnosić coś więcej lub będą opisywać dodatkowe rasy/profesje, to jestem za.
BTW: u mnie ED to też pierwszy system, w jaki grałem.
więc może co konkretnie byś chciał żeby było na stronce to zaczne coś robić. Mnie poprostu chodziło o takie ogolne omówienie ED dal niewtajemniczonych ale skoro nie chcesz to spoko. To co moge przygotować? (najlepiej o ED ale cos innego tez moze byc)
Wiesz, osoby niewtajemniczone żadko wchodzą wogóle na takie strony. Zrobiłem małe badanie rynku (jak ładnie można określić pytanie znajomych? ) i o ile wiem, to najwięcej ludzi wchodzi na takie strony szukając przygód, ras, klas/profesji, a taże przy okazji często sprawdzają odpowiedzi na pytania związane z niezrozumieniem mechaniki danego systemu. Po za tym równierz różne poradniki dla początkujących.
Ja spróbuję później zrobić kilka poradników do D&D, głównie dla łotrzyka i magów, bo ich najlepiej znam (do D&D mam na HDD 5,7GB książek oraz 2,2GB Dragon magazine i Dungeon magazine, więc pomysłów mi nie braknie ;) )
[edit]
Zresztą, zastanów się sam. Co ty byś chcial przeczytać na takiej stronie? Nie co by łatwo było napisać, ale co byś chciał przeczytać?
Dakar de'Slayer
18-12-2004, 18:26
Wiesz, osoby niewtajemniczone żadko wchodzą wogóle na takie strony. Zrobiłem małe badanie rynku (jak ładnie można określić pytanie znajomych? ) i o ile wiem, to najwięcej ludzi wchodzi na takie strony szukając przygód, ras, klas/profesji, a taże przy okazji często sprawdzają odpowiedzi na pytania związane z niezrozumieniem mechaniki danego systemu. Po za tym równierz różne poradniki dla początkujących.
Ja spróbuję później zrobić kilka poradników do D&D, głównie dla łotrzyka i magów, bo ich najlepiej znam (do D&D mam na HDD 5,7GB książek oraz 2,2GB Dragon magazine i Dungeon magazine, więc pomysłów mi nie braknie )
no ale jak napisać taki poradnik? Każdy gra na swój sposób i najlepiej jak umie. Ja np miałem wojownika na 2 kręgu w ED ale co tam jest do opisywania. Moge oczywiscie sprobować :)
Zresztą, zastanów się sam. Co ty byś chcial przeczytać na takiej stronie? Nie co by łatwo było napisać, ale co byś chciał przeczytać?
Ja osobiście chciałbym na takiej stronce znaleść jakieś opisy ras (miejsca zamieszkania, krótka charakterystyka, jaka najlepsza profesja pasuje itp), możę jakieś przykładowe przygody, na których początkujący MG może sie wzorować. to pzredewszystkim, ale jest dużo rzeczy kóre mogłyby tam być. a ty?
Oczywiście, że każdy gra na swój sposób, ale na przykładzie łotrzyka z D&D - można poradzić, jakie przedmioty magiczne bardziej przydają się od innych, można poradzić, jak i gdzie schować różne przedmioty, można znaleść mase nietypowych zastosowań dla przeróżnych przedmiotów (mógł bym napisać książkę na temat 1001 sposobów torturowania NPCów za pomocą pajączków (takie metalowe coś, co się na podłogę rzuca i to się w stopy ma wbijać) ), można napisać poradnik na temat multiklasowania łotrzyka z innymi klasami w celu osiągnięcia optymalnych wyników, można opisać wiele sposobów na zdobywanie informacji i przekonywanie innych do wyjawienia ich... Właśnie podałem temat na conajmniej kilka artykułów na temat łotrzyków z D&D.
W przypadku ED równierz można przecież multiklasowac (choć to się opłaca dopiero na wyższych poziomach). Równierz można wymyślać 1001 sposobów wykorzystywania różnych przedmiotów i umiejętności. Po za tym jeśli doszedłeś tylko do drugiego kręgu, to nie wiem, jak u ciebie ze znajomością systemu, ale przygotuj się na to, że może tam pojawić się dużo osób, które system znają lepiej i mogą mieć wątpliwości, więc lepiej pisać żetelnie i dobrze się przygotować ;)
Ja osobiście chciałbym na takiej stronce znaleść jakieś opisy ras (miejsca zamieszkania, krótka charakterystyka, jaka najlepsza profesja pasuje itp), możę jakieś przykładowe przygody, na których początkujący MG może sie wzorować. to pzredewszystkim, ale jest dużo rzeczy kóre mogłyby tam być. OK, więc i o tym możesz pisać.
[edit]
Wlasnie sie ugadałem, i hosting będzie wraz z domeną w poniedziałek. Oczywiście trzeba będzie się przyzwyczaić do bannerów reklamowych, ale to juz z tibia.pl jesteśmy przyzwyczajeni (no, chyba, że sam jakieś inne bannery załatwię)
Dakar de'Slayer
18-12-2004, 22:07
W przypadku ED równierz można przecież multiklasowac (choć to się opłaca dopiero na wyższych poziomach). Równierz można wymyślać 1001 sposobów wykorzystywania różnych przedmiotów i umiejętności. Po za tym jeśli doszedłeś tylko do drugiego kręgu, to nie wiem, jak u ciebie ze znajomością systemu, ale przygotuj się na to, że może tam pojawić się dużo osób, które system znają lepiej i mogą mieć wątpliwości, więc lepiej pisać żetelnie i dobrze się przygotować
miałem tylko 2 krąg bo częsciej prowadziłem niż grałem. a potem pzrerzucilem sie na warhammera :) ale postaram sie robić to najlepiej
Ja moge dac artykuly o War hammerze i innych rpg'ach
Jeśli strona będzie się rozwijać to mogę zacząć pisać co nieco o W:GW.
ja moge dodac troche o d&d bo sie na tym troche znam
co do domen to najbardziej spodobalo mi sie www.darkcave.pl
layout mi sie nawet podoba
a co do forum to ja "znam sie na temacie i chcialbym moderowac forum"
@up każdy tak może powiedzieć...
Ja mam tylko pytanie do Matkusa...
W jakim systemie portalowym będzie??
Ja mam tylko pytanie do Matkusa...
W jakim systemie portalowym będzie??Nie obrażaj mnie. Nie jestem jakimś pajacem, co nie umie strony samemu zrobić, ale na siłę chce zrobić stronę, więc musi z systemów portalowych korzystać. Calą stronkę samemu oskryptowałem o zera (no, nie licząc forum ;) ), w każdej chwili jestem w stanie dodać nowe funkcje, a żaden system portalowy nie dysponuje nawet w 10% taką elastycznością, jak zrobione skrypty przez samego siebie.
Jeśli chodzi o domenę.
Nie wiem nadal, co dostanę. Miałem juz dawno dostać host i domenę, ale jak widać nadal tego nie mam :( Ale nad domeną k20.pl poważnie się zastanawiam, bo jest już polska strona 1k20.net, i mogło by się nieco mylić, więc coś trza będzie innego wymyśleć. Więc albo będzie darkcave, albo k12, sie obaczy jeszcze.
To chyba nie było obraźliwe pytałem tylko z ciekawości :P
zapomnialem dodac ze znam sie na html wiec moze moglbym sie przydac?
i tak jak juz pisalem ja bylbym chetny do moderowania forum
a moze taki adres? www.rpgsite.pl
aha i jeszcze trzeba pomyslec nad rozreklamowaniem strony no nie?
Nah. Żeby pisać teksty, to wystarczy umieć obsługiwać to forum (na takim samym strona bedzie stała).
Zaś jeśli chodzi o modkowanie - nie każdy, kto będzie pisał teksty, będzie modem. Zresztą, przez pierwszych kilka dni chyba tylko ja będę miał prawa modka, przynajmniej do czasu, aż nie poznam ludzi z RPGowego punktu widzenia i dopuki nie przejze ich wypowiedzi na innych forach (np. na tym, ale nie tylko)
wiem ze narazie bedziesz ty tylko moderatorem a i pewnie adminem no nie? :p tylko mowie ze ja chetnie
a jak ci sie podoba moja nazwa stronki? :p i jeszcze czy moglbym sie przydac czy raczej dasz sobie rade?
No dobra, hosting wreszcie mam :D
Nie mam jeszcze niestety domeny, ale ta będzie na dniach.
Na razie zapraszam na forum, pomóżnie mi je postawić i zorganizować sensownie.
http://k20.nan.pl/forum na razie jest, potem to "nan" z adresu zniknie ofkoz.
No tak, maly zonk(i) na forum.
1. Po rejestracji dostalem wiadomosc ze cos im nie wyszlo, wpisalem zle haslo lub nazwe etc~~(po angielsku notabene ;) ) a potem bylem juz zalogowany :o
2. Niby mam konto, a jednak na liscie uzytkownikow nie widnieje moj nick~~
3. Nie mgoe sie wypowiadac, pomimo ze jestem zalogowany
Btw. zalogowalem sie na to samo konto co tutaj, poniewaz gdy probowalem stworzyc nowy profil bylo napisane ze juz jestem zarejestrowany jako Caspius~~
Moimi pomysłami na nazwe są:
www.dungeon.pl
www.rpgdungeon.pl
Moja pierwsza grą rpg w jaką zagrałem było D&D :D (Jestem ORYGINALNY) :P
Znam "HTML", troszku "php" i inne języki programowania.
Bardzo chciał bym wam pomóc ale tekstów na pewno dużo bym nie napisał.
Na forum owszem mógł bym wam pomóc jako modek, ale na pewno byście znaleźli kogoś lepszego.
Ale jest jedna rzecz w której bym mógł wam "pomóc" :P
Jako, iż ta strona będzie dotyczyła wszystkich rodzajów rpg, mógł bym wam "pomóc" zapełnić dział download. :P (śmiesznie brzmi nie?)
Otóż moge robić dla waszej stronki j-rpgi. Czyli gry j-rpg. Z rozbudowanym scenariuszem. Oczywiście na początku można by było zrobić konkurs na scenariusz gry. A ja bym ta gre wykonał. Można by było wykonać kategorie na forum dotyczącą gier jakie moge zrobić.
Oczywiście bym co jakiś czas wprowadzał nowości innowacje itp. itd.
Gry mogą to być mini gierki lub wieksze. Mimo wszystko zawsze będą zawsze się opierały na tym samym silniku, który mam już gotowy (wykonany). Średnia wykonania jednej gry 3 dni - 1.5 miesiąca.
Jeżeli ci ten pomysł się spodobał (a myśle, że jest ciekawy) napisz mi wiadomość na forum... to ci w tedy napisze wiecej szczegułów jakie publicznie chciałbym ominąć.
masz fajny pomysl ja uwazam ze nawet bardzo dobry ale wszystko zalezy od MatKusa...
a co do strony:
ladnie ale jest kilka bledow:
1) w panelu kontrolnym uzytkownika prawie wszystkie opcje w menu sa po angielsku
2)nie da sie zmienic avatara
3)jest klopot z zapisywaniem zman
4) jak juz powiedzial Caspirus nie da sie pisac postow ani tematow
oraz jak ja juz wczesniej mowilem trzeba jakos "rozreklamowac" ta strone. kto sie tym zajmie? :p
patrzcie co sie dzieje jak proboje napisac posta :
tutaj (http://k20.nan.pl/forum/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=1)
Problem z rejestracją rozwiązałem. Oczywiście, że nie mogłeś zmienić avatara, bo nie aktywowałeś się przez maila, a tego nie zrobiłeś, bo maila nie dostałeś ;) Ale już chyba naprawiłem (kumpel wlasnie sprawdza, byćmoże jeszcze coś będę musiał poprawić) więc powinno być OK.
Niektóre rzeczy są po angielsku, ale już naprawiam to powoli.
Zaś jeśli chodzi o RPGi - Owszem, strona ma dotyczyć wszystkich RPGów, ale tylko RPG, nie zaś cRPG w różnej ich formie. Choć gierki jrpg chętnie zamieszczę w downloadzie, to musisz zdawać sobie sprawę, że będą one tylko dodatkiem, nie zaś istotnym elementem strony.
czyli co mam teraz zrobic zeby otrzymac tego e-maila?
aha a co do angielskich napisow to jesli chcesz moge ci pomoc je pozmieniac
@mail - dalej nei działa, pozostaje czekać
@tłumaczenie - dam sobie rade, duzo tego nie ma, tylko że akurat najbardziej widoczne elementy.
hehe masz racje
dobra a wtakim razie za ile ruszy e-mail?
i kiedy beda dzialaly wszystkie opcje tak jak trzeba?
wiem ze trudno podac termin ale podaj tak orientacyjnie ok?
Na razie weryfikacje e-maili wyłączyłem, to nie jest teraz najwazniejsze, a tych, co sie zarejestrowali, zweryfikowałem ręcznie
eee chyba o mnie zapomniales :p ja nie zostalem zweryfikowany
a co z rozreklamowaniem strony? moge postarac sie tym zajac
EDIT:
dobra dzieki za zweryfikowanie wlasnie zaczelo dzialac ale czemu nadal nie moge wstawic avatara?
EDIT2:
ruszyla opcja "zmien zdjecie profilu" ale po co to? i tak sie nie wyswietla jako avatar tylko jak dasz zobacz profil a avatar dalej nie dziala
ale stronka jest coaraz lepsza :p
Acha. Zapomniałem dodać, że znam się na html'u. Może mógłbym coś zrobić dla strony?
Strona jest pisana w PHP...
Acha. Zapomniałem dodać, że znam się na html'u. Może mógłbym coś zrobić dla strony?To bez znaczenia. Cała strona będzie zrobiona tak, że nikt po za mną nie będzie musiał znać HTMLa. Jedyne, co będzie wymagane, żeby stać się autorem jakiś tekstów na stronę, to umiejętność obsługi forum.
stronka sie rozwija a dokladniej forum zapraszam ale ostrzegam strona jest jeszcze w wersjii beta
wszystkie bledy zglaszac
szukam ludzi chcących pisać teksty
szukam ludzi znających się na temacie i chcących moderować forum
szukam ludzi mających dojścia do wydawnictw itp.
szukam dobrej nazwy
szukam kogoś, kto zrobi ładny layout
Więc tak:
Chcę pisac teksty - zresztą już je psize jakby nie patrzeć :]
Moge pisać do D&D , L5K, ew. jeszcze Warhammer i Neuroshima (mało neurka):]
Znajacych się na temacie... w RPG siedze już z 2 lata, wiec coś tam o tym wiem, forum moderuję (główna polska stona o Harvest moon), więc się na tym znam i wiem jak to wygląda :]
Mających dojście do wydawnictw - tutaj gorzej już u mnie :/
Dobrej nazwy - już jest - mianowicie k20 :]
Ładny LAyout... hmmm... może załatwię kogoś, ale ta osoba tego za darmo nie zrobi - zgodnie z cytatem "ja pomogę ci, ty pomożesz mi" (nie chciała pieniędzy :P )
@eerion
napisz to na k20 (jesli juz nie napisales ale jakos nie widzialem) po co tu? tu jest do informacjii o stronie nieliczac poczatku tematu gdy forum jeszcze nie dzialalo.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.