zaloguj się

Pokaż pełną wersje : zima 2008 - zimą stulecia?

tikeblio_xd
24-08-2008, 12:08
niedawno rozmawialem z kolega, ktory powiedzial ze ta zima, bedzie zima, jakiej w polsce jeszcze nie bylo. rekordowo niskie temperatury, bardzo intensywne opady sniegu itp.
czy ktos o czyms takim slyszal?
bardzo mile widziane linki ;)

Juzefek
24-08-2008, 12:24
A może coś więcej? Ja osobiście nic nie wiem na ten temat, ale porządny mróz byłby mile widziany przeze mnie (w końcu będą klasyczne święta ze śniegiem :P).

Shanhaevel
24-08-2008, 12:27
Oho, a już myślałem, że to Mystlich założył temat. : P

Nie bójcie się, znajdę Indigo Child* i nie będzie wielkiej zimy. : I

*Fahrenheit ftw

tikeblio_xd
24-08-2008, 12:39
A może coś więcej? Ja osobiście nic nie wiem na ten temat, ale porządny mróz byłby mile widziany przeze mnie (w końcu będą klasyczne święta ze śniegiem :P).

niestety nic wiecej nie wiem, doslownie pare minut z nim gadalem, jak z miasta wrocilem. dlatego pytam czy ktos przypadkiem (lub nie) o czyms podobnym slyszal. sam chcialbym znac wiecej szczegolow

Wylansowany
24-08-2008, 13:03
Nie wiem nic, ale nie mam nic przeciwko :p
Chociaż po ostatnich kilku zimach i totalnym braku śniegu oraz globalnym ociepleniu; mało prawdopodobne...

Rybzor
24-08-2008, 13:14
Pogody nie da się przewidzieć aż tyle czasu w przód, jest to po prostu nie możliwe. Pani z geografi zawsze mówiła, że z obecną technologią i warunkami klimatycznymi możemy sobie pozwolić jedynie na max tygodniowe (w Polsce 3 dniowe) prognozy, które mają szansę się sprawdzić i są bardziej oparte na wyliczeniach meteorologów niż strzelaniu sobie w ciemno: p. Reasumując; "zima stulecia" może być kolejną durną wróżbą, jak koniec świata i takie tam...

Vanhelsen
24-08-2008, 13:15
@Shanhaevel: to samo pomyślałem ;)

Ja czekam na to co o zimie napisze FAKT, a jak napisze, że będzie najzimniejsza od wieków to znaczy, że będzie trzeba zainwestować w krótkie spodenki i zimne piwko :P

ErAgOg
24-08-2008, 13:23
Mi co pół roku obija się o uszy, że to lato/zima będzie wyjątkowo ciepłe(a)/zimne(a). W końcu przestałem na to zwracać uwagę, bo i tak 50%+ tych prognoz się nie sprawdzała (no chyba, że ciągle pobijane są rekordy). Pożyjemy- zobaczymy...

@edit
No, chociaż prognoza, że to lato będzie wyjątkowo deszczowe sprawdziła się (tą akurat usłyszałem od kuzyna, który coś w necie na ten temat czytał w czerwcu).

Grue
24-08-2008, 13:26
Oby nie, bo w styczniu szkolenie do afganu, a niemam zamiaru czegos sobie odmrozic :|

Capality
24-08-2008, 13:46
Zima stulecia i jesień średniowiecza może jeszcze? Sranie w banie, śniegu najpewniej będzie w lutym najwięcej :|

Articuno
24-08-2008, 13:49
niedawno rozmawialem z kolega, ktory powiedzial ze ta zima, bedzie zima, jakiej w polsce jeszcze nie bylo. rekordowo niskie temperatury, bardzo intensywne opady sniegu itp.
czy ktos o czyms takim slyszal?
bardzo mile widziane linki ;)

co za... kolega powiedzial ci pewnie ze ma przeczucie, ze zima bedzie mroźna. To ty jestes Forrest Gump?

Serious Sam
24-08-2008, 14:40
Kiedyś się przejmowałem takimi prognozami, aż zauważyłem, że w większości się nie sprawdzają.Nie możemy przewidzieć jaka będzie zima.

Alusair
24-08-2008, 14:53
To ciekawe, bo okoliczny menel Tadziu opowiadał na ulicy coś podobnego ;)
Ja jestem za, przydałoby się trochę mrozu xd

Erhion
24-08-2008, 17:30
A ja bym chciał taką mocną zime. Niech zasypie cały kraj albo przynajmniej Szczecin i moją bude. :D

Duke Dran
24-08-2008, 17:36
Ja nie lubię zimy bo gaziaki muszę odstawić : (.

Rekin Master
24-08-2008, 17:46
Ja nie lubię zimy bo gaziaki muszę odstawić : (.

zainwestuj w choćby cymowskiego glocka :)

Lasooch
24-08-2008, 20:36
A ja wam powiem, że słyszałem od kuzyna ciotki siostry brata wujka sąsiada kumpla, że albo będzie wyjątkowo zimno, albo wyjątkowo ciepło, albo pomiędzy. I nie wiem co o tym myśleć. : (

whatever
24-08-2008, 20:44
mam nadzieje ze sie to sprawdzi i wreszcie bedzie mozna pojezdzic na polskich stokach.
ale z tego co pamietam, zeszlego lata tez twierdzili, ze zima bedzie bardzo mrozna.

ErAgOg
24-08-2008, 20:50
A ja bym chciał taką mocną zime. Niech zasypie cały kraj albo przynajmniej Szczecin i moją bude. :D

*Szczecin i wszystko w promieniu 100km od niego

Fintex
24-08-2008, 20:56
Marcin powiedział, że jego tata powiedział, że w tym roku miało być mega ciepłe lato a było deszczowe....
Ja osobiście myślę, że zima będzie dość lekka.. w latach 90tych były ostre zimy.. i może na początku 00.. teraz od kilku lat jest lepiej to niby czemu miało być źle ? :P

2x UP: Wystarczy, że będzie pare stopni na - i armatki pójdą w ruch :)

whatever
24-08-2008, 20:58
ale wez pod uwage, ze na desce (jak jest na nartach - nie wiem, od 7 lat nie jezdziliem) znacznie lepiej jezdzi sie na swiezym puchu, nie na sztucznym, wytworzonym przez armatki sniegu ;/