zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pomysły na poprawione logowanie

Kakarott
03-12-2003, 22:16
Na pewno wielu z Wam wnerwia problem z wchodzeniem na Tibię, w godzinach "szczytu". Mowa tu głównie o osiągnięciu maksymalnej ilości użytkowników on-line spowodowane często przez używanie najgorszego zła, czyli MC - multi-clientów.

Co myślicie o wprowadzeniu kolejki? Przykładem może być kolejka do serwera plików gry.wp.pl, czyli czekasz i na bierząco jesteś informowany, który jesteś w kolejce. Myślę, że to by znacznie ułatwiło próbę łączenia się z grą! Co o tym myślicie?

Dejvo
03-12-2003, 22:29
Wiem dobrze o czym mówisz... :D pomysł popieram

Ale CIPy się nie zgodzom, mniejsza ilość zakupionych PACC...

MatKus
03-12-2003, 22:58
Z propozycjami co do gry proponuję przenieść się na www.tibia.com, my nie mamy żadnego wpływu na grę.

Pomysł może i był by dobry, ale z drugiej strony, nie wiele by pomógł. Wpisujesz login i hasło, i widzisz komunikat, że jesteś 1632 w kolejce, i prawdopodobnie za 5 godzin cię wpuszczą, jak dobrze pójdzie. A 2/3 tych, co są w kolejce, już od godziny ma wyłączony monitor, bo nie chciało im się patrzyć w niego czekając i sobie poszli w piłkę zagrać i nawet, jak się zalogują wreszcie, to o tym nie będą wiedzieć, będą stać AFK, i blokować miejsce na serwie.

Narzil
04-12-2003, 09:18
Eeee... Te kolejki tylko chyba pogorszyłyby sprawę. Ja z kolegą jak są te godziny szczytu próbujemy się zalogować po 10, 20 razy i czasem skutkuje... Lepsze to (chyba) niż czekanie w kolejka tak jak Matkus mówi po kilka godzin.

Kakarott
04-12-2003, 21:26
jak się zalogują wreszcie, to o tym nie będą wiedzieć, będą stać AFK, i blokować miejsce na serwie.

Według zapowiadanych zmian, po kilku minutach nieaktywności logout będzie automatyczny. Zobaczymy, czy sam auto-logout coś da...