Pokaż pełną wersje : Szybkośc GS'a - żadnych bajek
Witam, mam pytanie jak jaki lev biega Giant Spider? Niech się wypowiedzą ci co polują na nich od nowego update, a nie ci którzy słyszeli informacje od innych.
Ghard Lage
04-09-2008, 17:55
Hmmm od 60lvl z bohami nie muszę używać haste, żeby swobodnie przed nim zwiewać nawet jak gs puści te 2 swoje haste naraz, więc sądzę że gs ma szybkość z 2 hastami jak 70lvl. Na 5x lvl miałem czasem problem teraz mogę się nim bawić.
psyhopatka
04-09-2008, 18:02
Mnie czasami na 102lvlu z bohami dogoni.
Leon_Asto
04-09-2008, 18:03
@up
Chyba, że stoisz w miejscu, albo masz lagi...
PallDanu
04-09-2008, 18:06
Gdy puścił haste na 70-80 lvlu ledwo uciekałem. Bohy ofc i zero lagów.
Pomocny Murzyn
04-09-2008, 18:08
Chyba nikomu tibia nie chodzi idealnie, każdy ma takie coś, że postać się minimalnie zatrzymuje po każdym kroku. Chyba, że chodzisz klikając po mapie,ale wtedy jest niewygodnie.
psyhopatka
04-09-2008, 18:12
@up
Chyba, że stoisz w miejscu, albo masz lagi...
Chyba oczywiste że skoro mówię że dogania to nie stoję w miejscu.
jak gs chodzi z haste to chyba tak jak 60lvl w kazdym razie mnie na 55lvl jak mialem bohy nie doganial
SirBlaxis
04-09-2008, 18:20
BLAGAM WAS !!! nie GADAJCIE glupot!! ("ja na 70-80 lvlu ledwo ucieklem) !! X(
powiem tyle... na 70 lvlu ( bez boh ani haste...) lecisz rowno z nim... a na 71 lvlu wyprzedzasz go juz o 3s ( na prostej ) / 10 kratek.. prosze nie piszcie ze dajecie rade uciec bez boh na 45 lvlu ;( bo to przykre... no i to chyba na tyle .. mozna zamykac nie? =)
xXxKaiserxXx
04-09-2008, 18:28
Ja swoim palem na 93 lvl bez bohów miałem niekiedy problem zgubić gsa.
40 rp (albo i ms/ed), boh, utani hur - mozna huncic. ucieka sie swobodnie (;
Może dodam moją przygodę, biegłem z nim w jednej linii po trawie 45lv+boh+t ring i mnie dogonił :)
Dostał turbo do dupy jak przyspieszali potwory (np. vampiry)
DzymekofFurora
04-09-2008, 21:30
51 knigtem z bohami na loozie wyprzedzałem, 10 lvli potem tak samo ;) A więc ja nie mam problemów z uciekaniem przed owym pająkiem. Pzdr.
Kurczakos
04-09-2008, 22:05
40 Palladyn + bohy i można spokojnie bić bloodherba i poh jak się uważa.
LookamZzaRogu
04-09-2008, 22:20
40 Palladyn + bohy i można spokojnie bić bloodherba i poh jak się uważa.
a krowy latają...
spokojnie to mozna raty bic, ale nie GSy, przy najmniejszym lagu GS cie dogania i juz gryziesz trawe, chyba ze masz full eq od kumpli/z drugiej postaci i mocne skille...
ja na 165lvl z boh i haste spokojnie przed nim uciekam ; )
Slide_Aurea
04-09-2008, 23:40
powiem tyle... na 70 lvlu ( bez boh ani haste...) lecisz rowno z nim... a na 71 lvlu wyprzedzasz go juz o 3s ( na prostej ) / 10 kratek.. prosze nie piszcie ze dajecie rade uciec bez boh na 45 lvlu ;( bo to przykre... no i to chyba na tyle .. mozna zamykac nie? =)
Panie wszystko wiedzący, nikt tutaj nie napisał że jest w stanie bez bohów na 45 lvl uciec... myślisz, że wystarczy Twoja wielka wypowiedź, że trzeba zamknąć temat i mod tak zrobi? Zal ziąą
Może dodam moją przygodę, biegłem z nim w jednej linii po trawie 45lv+boh+t ring i mnie dogonił :)
Dostał turbo do dupy jak przyspieszali potwory (np. vampiry)
zmień neta...
@topic
myśle że 60lvl + bohy i dasz rade uciekać bez haste jeżeli nie masz lagów oczywiście ;)
@up
To nie chodzi o neta, mam 10mb z UPC (to dobry dostawca), temat można zamknąc bo i tak są pomieszane odpowiedzi, popróbuje z 51lv i 60, jak nie da rady odpuszczę sobie je, dzięki za odp i zamknijcie temat.
jak masz takiego chara jak w podpisie z czarem 'haste' na luzie dasz rade jak pisalem wyzej. a bez 60~ by sie przydal, ale moglbys wziac w razie co time ringa.. ;s
Ghard Lage
05-09-2008, 08:35
Ludzie to zależy wszystko od waszego fpsa. Jak macie kompa który pamięta jeszcze pentiuma II to się nie dziwcie, że macie fsp po 30 i wtedy to na 70lvl z bohami ciężko wyrobić. Na moim kompie śmiga tibia na poziomie 50 klatek na sekundę i wtedy gsa nie muszę się obawiać 60lvl+boh ale jak już spadnie fps do 40 to już trochę trudniej. Innymi słowy panowie proponuję sprawdzić w opcjach czy ma się wymaxowany framemate jeżeli tak zmniejszcie do tak ilości, żeby komputer se dawał radę (jak miałem wymaxowany fps to nie to że fps mój wynosił po 20-30 to jeszcze 100% procka tibia brała - pentium 4 2.8 gHz).
PS: I pamiętajcie od gsów uciekamy na około krzaczków :)
Mam takie pytanie. Czasem na screenach widac w lewym gornym rogy FPS XX, jak to zrobic? wtedy moglbym sobie kontrolowac FPS i ustawic optymalnie frameraty w Advanced
Mam takie pytanie. Czasem na screenach widac w lewym gornym rogy FPS XX, jak to zrobic? wtedy moglbym sobie kontrolowac FPS i ustawic optymalnie frameraty w Advanced
ALT + F8
<znaki>
ALT + F8
<znaki>
xD! Dzieki.
Nie uciekłbym z t ringiem + boh + haste charem z podpisu jak na 45 nie uciekłem, i to ani nie chodzi o neta (10mb), ani o kompa (Proc AMD Phenom(tm) 9500 Quad-Core), tylko o to że GS przyspieszył, ale widzę że jedyne odpowiedzi jakie słyszę są albo od niedoświadczonych "z tego co słyszeli" (mówi o szybkości jak ~60lv), albo od lepszych ale co nie polowali od update kiedy to monstera speeda dostały, więc nie widzę sensu w tym temacie, można go zamknąc, i tak się nie dowiem tego co chcę...
@edit
Ale jakby mógł się wypowiedziec ktoś to od ostatniego update na nich był i coś o nich wie, to będę wdzięczny;)
Ale odpowiedzi ~60, itp. z tego co mam na stronkach (błędne) czy w starych poradnikach to za bardzo nie chcę, bo i tak je będę ignorował.
Ghard Lage
05-09-2008, 16:16
Nie uciekłbym z t ringiem + boh + haste charem z podpisu jak na 45 nie uciekłem, i to ani nie chodzi o neta (10mb), ani o kompa (Proc AMD Phenom(tm) 9500 Quad-Core), tylko o to że GS przyspieszył, ale widzę że jedyne odpowiedzi jakie słyszę są albo od niedoświadczonych "z tego co słyszeli" (mówi o szybkości jak ~60lv), albo od lepszych ale co nie polowali od update kiedy to monstera speeda dostały, więc nie widzę sensu w tym temacie, można go zamknąc, i tak się nie dowiem tego co chcę...
@edit
Ale jakby mógł się wypowiedziec ktoś to od ostatniego update na nich był i coś o nich wie, to będę wdzięczny;)
Ale odpowiedzi ~60, itp. z tego co mam na stronkach (błędne) czy w starych poradnikach to za bardzo nie chcę, bo i tak je będę ignorował.
Dzisiaj byłem odświeżyć moją pamięć o gsach i potwierdziło mnie w przekonaniu że gs biega jak 70lvl czasem gdy mój fps spadał do 30 (z powodu zapewne dużej ilości potworków na pohu w miastach mam czasem nawet 60) gs potrafił mnie dogonić ale wtedy puszczałem haste i znów mogłem powiedzieć papa gsku. Grałem charem z profilu ofc w bohach.
PS: Pamiętaj, że aby swobodnie uciekać gsowi nie możesz być równie szybki jak on, musisz być szybszy i to minimum 10lvli szybszy.
xXxKaiserxXx
05-09-2008, 16:29
Ja mam takie pytanie (po co nowy temat):
Czy jak mam fps wahające się miedzy 50 a 53 to dobrze? xD
Jak sprawdzic jakie się ma fps?
ALT + F8
<znaki>
@Up
Może byś czytał swój temat dokładnie? ; o
48-50 mam, to dobrze czy źle? ;f
Ghard Lage
05-09-2008, 16:47
Ja mam takie pytanie (po co nowy temat):
Czy jak mam fps wahające się miedzy 50 a 53 to dobrze? xD
Jak ci nie spada expiąc to jest bardzo dobrze fps czym większy tym lepszy.
xXxKaiserxXx
05-09-2008, 16:54
Jak ci nie spada expiąc to jest bardzo dobrze fps czym większy tym lepszy.
Ok, dzięki :)
mwrox_789
05-09-2008, 17:25
szedlem wczoraj do dc sobie i byl gs to mu ucieklem na 51 lvl z bohami i utani hur jak uzyl haste to mnie tez niedoganial ale jak uzyl 2-gi raz haste to bardzo przyszpieszyl i zaczol mnie doganiac
borekziom
06-09-2008, 11:03
40rp+boh+czasami utani hur i bez problemu uciekam jak nie mam lagów bo z lagami to już tak pysznie nie jest ;]
Może grasz na servie amerykanskim mnie tez na 1xx doganiał bo lagi... Podejrzewam ze na niemieckich jest troche lepiej;p
Da się jakoś zwiększyc fps? I jaki powinienem miec jak mam 10mb neta? Bo coś mi ostatnio spada (nawet poniżej 30...), więc to także może byc powód :/
Dużo (jeśli nie wszystko) zależy od komputera, ja grając na 7-letnim PC nie zauważyłem żadnej poprawy fps przy zmianie neta z 512 na 1 MB. Jak było 15-18 fps tak i jest nadal. Może dlatego nawet 130 levelem miałem niekiedy kłopoty, żeby uciec przed gsem ;P
Proc : AMD Phenom(tm) 9500 Quad-Core
Grafika : ATI Radeon HD 2600-Pro
Ramy : 2GB
Jakie powinienem miec fps na tym sprzęcie?
..::QRAS::..
07-09-2008, 17:22
/\ nie mam pojecia ale dla przykladu ja na p4 3000mhz 1 gb ram oraz geforce 7600 wyciagam prawie 100 fps ... wiec nie wiem od czego dokladnie to zalezy
Dla jasności:
Giant spider:
One of the fastest monsters, with the speed of a level 65 when using haste.
Boots of haste:
They give extra 20 levels of speed for the user.
Prosta matematyka : 65 - 20 = 45 lev
Bez uzycia zadnych czarow przyspieszajacych mozna na nim expic na 45 lev z bohami.
//na Core Duo 1.8 i 8800 gt mam 180 fps
Ja swoim palkiem 47 lvl + boh (rs'y + 80 skill) uciekam przed nim lajtowo i go szybko zabijam :]
rafi.praga
07-09-2008, 18:25
Nom ja też na loozie zabijam GS'y :)
Lechista
09-09-2008, 11:44
Chyba nikomu tibia nie chodzi idealnie, każdy ma takie coś, że postać się minimalnie zatrzymuje po każdym kroku. Chyba, że chodzisz klikając po mapie,ale wtedy jest niewygodnie.
tibia chodzi mi idelanie i nigdy sie nie zacina. Jak juz do z winy cipsoftu, ale wtedy zacina sie postac i potwory...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.