zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tajemnicze miejsce/Lokacja?

Xerionis_Family
04-09-2008, 19:16
Mam takie pytanie, czy ktoś z was słyszał może o Kummerland?

Nie chce za dużo własnych informacji udzielać w tym temacie bo znalazłem taką nazwę ale niestety nie mogę zlokalizować tego miejsca jeszcze...

W opcji szukaj nic nie znalazłem wiec pytam.

Btw. Uważam że tajemnice świata tibijskiego nie powinny być odkrywane w dziale dla początkujących... trochę nie pasuje :)

Erhion
04-09-2008, 20:34
A kto ci o tym powiedział?

Kolega koleżanki kuzyn kolegi od strony matki?

Xerionis_Family
05-09-2008, 00:21
tak się składa że sam cipsoft w pewnym miejscu takie coś napisał (w miejscu gdzie powinna być miejscowość stad wiem że to miejsce).

Snagoth
05-09-2008, 12:27
ciekawe... powiedz cos wiecej o tym (jesli nie tu na forum to na pw)

Vasth
05-09-2008, 14:08
Sama slowo 'kummer' kojarzy mi sie z czyms niemieckim czy to aby napewno w Tibii?

Xerionis_Family
06-09-2008, 01:57
mogę powiedzieć tyle, że w pewnym miejscu w tibii można znaleźć nazwę dziwnego npca a dalej jest adres czyli właśnie ten Kummerland. Niestety próbowałem gadać z npcami o tym ale narazie żaden nie zaczaił nic... będę próbował dalej :)

Simi
10-09-2008, 21:38
gowno nas to obchodzi co bedziesz robil

puknij sie w czolo osle

sazqq
10-09-2008, 21:48
Może jakaś wioska , albo miejsce zaginione? Tzn. tak jak teraz archeolodzy odkopują dawne miasta, to może jest jakieś wejście w 'podziemia'?

Xerionis_Family
16-09-2008, 09:22
dobra już nie mam siły samemu szukać to zdradzę tajemnicę. Tak naprawdę to jak się wchodzi na demodras cave jest tam parcel z 3 ciałami ludzi. Tam właśnie jest label tak zaadresowany... ciekawi mnie to strasznie :P

naja
16-09-2008, 13:00
To najlepiej kup parcel i zaadresuj tak jak na labelu i poprostu wyślij. jeśli zniknie, to znaczy że jest "coś" takiego, a jeśli nie zniknie no to już będziesz miał odpowiedź na swoje pytanie. W razie co zamiast imienia NPC to wpisz czyjekolwiek byle prawidłowo. B)

Suchy512
16-09-2008, 14:30
@up
Niekoniecznie musi wysłac np jest fibula ale parcela tam nie wyślesz

No no szukaj dalej może coś znajdziesz

naja
16-09-2008, 15:32
@up fakt - tego nie wziąłem pod uwagę, no ale mimo wszystko jak nie spróbuje to sie nie dowie :)

Xevo123
16-09-2008, 16:31
No tak , ale skoro był label to po coś on był?
Labela sie używa po to , by można było dostarczyć paczkę ;)
Czyli musi być miejsce gdzie można ją dostarczyć ;D

Duch Niespokojny
16-09-2008, 19:26
dobra już nie mam siły samemu szukać to zdradzę tajemnicę. Tak naprawdę to jak się wchodzi na demodras cave jest tam parcel z 3 ciałami ludzi. Tam właśnie jest label tak zaadresowany... ciekawi mnie to strasznie :P
Tak na wszelki wypadek spytam: jesteś pewny, że ta paczka tam jest "domyślnie", a nie ktoś ją podłożył po prostu?

Xerionis_Family
17-09-2008, 09:42
@up

-.- tak sprawdź sobie

Emlo666
17-09-2008, 13:33
Wydaje mi sie, ze jest to czesc jakiegos questu :P Moja teza... :P Ale zadziwilo mnie to strasznie ... Ale moge sie zalozyc ze Cip'y zrobily to dla takzwaniej "atmoswery RPG" :P Jesli nawet to miejsce istnieje jest przeznaczone Tylko dla Pacc... Zycie :(

Kurczakos
19-09-2008, 08:28
No i co nam da sama nazwa tego miejsca, skoro już o nie pytasz to napisz trochę więcej o nim.

Darke'en
19-09-2008, 09:19
No i co nam da sama nazwa tego miejsca, skoro już o nie pytasz to napisz trochę więcej o nim.

Napisał, że nie ma o tym miejscu żadnych informacji. Może po prostu usłyszał gdzieś tą nazwę, a jest to miejscowość w Niemczech ;)

Duch Niespokojny
19-09-2008, 13:46
Według Webster's dictionary Kummer to po niemiecku: grief, sorrow, dolefulness, pain, affliction
Czyli: żal, smutek, rozpacz itp.

W Wikipedii ta nazwa pojawia się w jednym miejscu: http://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Button_and_Luke_the_Engine_Driver
Nie chciało mi się tego czytać, ale może jest tam jakaś wskazówka...

Xerionis_Family
28-12-2008, 00:00

U dawno tego tematu nie odwiedzałem ale to mnie rozbroiło jak rusek kałacha podczas szturmu na kaczynskiego :<

skoro założyłem temat "tajemnicza lokacja" i pytam się czy ktoś ma o niej jakieś informacje bo znam tylko nazwę, to chyba oznacza że nic oprócz nazwy o tej lokacji nie wiem i nie znalazłem? no cóż ale to chyba dla niektórych zbyt trudne zdanie logiczne... no ale nie martw się nie każdy z logiki musi być dobry <pocieszacz>

Vincento_Vampire
29-12-2008, 01:19
hehe to takie nawionzanie do niemieckiej bajki takiej rze zla wiedzma wysylala ludzi do krainy smutku nic wiencej :cup::cup::cup:

Wasz szczerze,
Shane

~

Zarandiel
29-12-2008, 01:32
hehe to takie nawionzanie do niemieckiej bajki takiej rze zla wiedzma wysylala ludzi do krainy smutku nic wiencej :cup::cup::cup:

Wasz szczerze,
Shane

~
Ortografia...
A tak poza tym, to skąd takie cuda wiesz?

AzuranskiRookstayerXL
29-12-2008, 01:35
Święty Mikołaj mu powiedział. A tobie nie?

Vincento_Vampire
29-12-2008, 07:04
Ortografia...
A tak poza tym, to skąd takie cuda wiesz?

przepraszam ale jestem dyslektykiem nie umiem pisac poprawnie bili mnie za to kablem jurz w dziecinistwie nie pomoglo a wiem to stond rze zapytalem kiedys niemca o to sprytnie nie hehehehe:cup::cup::cup:

kummerland to kraina smutku a nazwa wywodzi sie z basni ludowej, sam sens jest taki rze wiedzma z tej bajki wysylala tam zmarlych ludzi i stond napis na parcelu pozdrawiam moich fanuf:]

Wasz szczerze,
Shane

~

Michoss
29-12-2008, 09:07
Nie żebym nie dostawał ataku drgawek na widok ortografii pana UP, ale wydaje mi się, że on dobrze gada. Chyba coś takiego kiedyś słyszałem.

Zarandiel
29-12-2008, 09:18
przepraszam ale jestem dyslektykiem nie umiem pisac poprawnie bili mnie za to kablem jurz w dziecinistwie nie pomoglo a wiem to stond rze zapytalem kiedys niemca o to sprytnie nie hehehehe:cup::cup::cup:

kummerland to kraina smutku a nazwa wywodzi sie z basni ludowej, sam sens jest taki rze wiedzma z tej bajki wysylala tam zmarlych ludzi i stond napis na parcelu pozdrawiam moich fanuf:]

Wasz szczerze,
Shane

~
Zainstaluj firefoxa...
Poza tym istnieje również coś takiego jak interpunkcja :)
@topic
Tłumaczenie słowa kummerland z niemieckiego na polski to byłoby coś w stylu kraina zmartwień czy jakoś tak. Kummer - zmartwienie, land - kraj, kraina itp.

Michoss
29-12-2008, 09:29
Kraina smutku, kraina zmartwień, dobrze gada xd.

PS. Lols, zamiast kliknąć 'edytuj post' kliknąłem 'cytuj' xD

Vipciu
29-12-2008, 10:05
boje się ze CipSoft teraz zrobił wielką tajemnice ukryte miejsce, a kiedyś okaże się że to podziemna wiocha z questem na perełki