PDA

Pokaż pełną wersje : Rashid piątek

$eriToonbra
05-09-2008, 18:50
Hej

Robiłem Rashida jakiś czas temu i mam pewien problem ponieważ nie mogę zrobić misji w piątek ponieważ npc chyba się coś poryło.
Wziął mi 250 gp i 3 ore a nie dał sworda i zdiwiony poszedłem do rashida znowu z myślą że coś może źle zrobiłem i rashid nic nie odpowiedział wruciłem do uzgoda on też nic chciałem znowu kupić ten sword za tydzień ale się nie dało a w inne dni też;/ więc zrobiłem 21 kina i zrobiłem misje do piątku uzgod dał mi sword dałem do na mojego kina co nim chę zrobić rashida i rashid nie odpowiada nic.

A w quest logu pisze tak:
http://i195.photobucket.com/albums/z80/kasazi/rashid.png

Proszę o jakąś pomoc lub coś bo chcę mieć rashida.

Kojotes
05-09-2008, 19:42
Czy Twój dialog z Uzgodem na pewno tak wyglądał?

You: Hi
Uzgod: Hiho player! Wanna weapon, eh?
You: Crimson Sword
Uzgod: Me don't sell crimson sword.
You: Forge
Uzgod: You telling me to forge one?! Especially for you? You making fun of me?
You: No
Uzgod: Well. Thinking about it, me a smith, so why not. 1000 gold for your personal crimson sword. Ok?
Uzgod: Too expensive?! You think me work is cheap? Well, if you want cheap, I can make cheap. Hrmpf. I make cheap sword for 300 gold. Ok?
Uzgod: Cheap but good quality? Impossible. Unless... you bring material. Three iron ores, 250 gold. Okay?
You: Yes
Uzgod: Ah, that's how me like me customers. Ok, me do this... ... another fine swing of the hammer here and there... ... here you have it!

Spróbuj jeszcze raz dokładnie wg tego schematu.
Z questloga wynika, że jednak z tym mieczem jest coś nie tak, czyli nie ma finalnej wersji: taniego ale dobrego.
Prozaiczne... miałem wystarczająco cap?

Jeśli to nie pomoże, to polecam poprosić znajomego i znającego się na rzeczy tutora o zraportowanie buga.

$eriToonbra
05-09-2008, 20:46
Może jeszcze raz:

W każdy dzień robiłem dobrze misie, aż do Piątku.
Poszedłem do Rashida poprosić o misję. Poszedłem do Uzgoda i niestety jedno NO za mało. Poszedłem znów do Rashida i się okazało, że kupiłem za drogi :(
Pisałem do Rashida 2x po czym mnie olewa i nic nie odpowiada. U Uzgoda byłem z 15 razy próbować itp... na darmo:(
Miałem Rashida na jakiś czas w du***, po czym zrobiłem 21 knighta. Zrobiłem tym knightem po kolei dobrze misje, aż do Piątku po czym dostałem dobry crimson sword, i przełożyłem na 2 chara, gdzie quest nie wyszedł. Niestety po Hi->mission->Yes, Rashid nie odpowiada. Ze swordem dobrym mówiłem do Rashida różne rzeczy coś próbowałem ale nieskutecznie.
Nie wiem co robić, dlatego bardzo proszę o pomoc. Na pewno jest jakieś rozwiązanie tylko większość o tym nie wie bo nie miała takiego przypadku, a zreportowanie to do tutora lub kogoś takiego nie wydaje mi się sensowne, bo raczej to nie jest bug a trzeba coś raczej napisać żeby już mnie nie olewał czy coś. :(

Wymyrymydymy
06-09-2008, 10:11
Miałem Rashida na jakiś czas w du*** a to czasem nie musi byc tak, ze te misje musisz robic dzien po dniu?

hapnik
06-09-2008, 11:01
a to czasem nie musi byc tak, ze te misje musisz robic dzien po dniu?

Nie, musisz robić w odpowiednie dni (Pn, Wt, Śr...), ale niekoniecznie w tym samym tygodniu :P

$eriToonbra
06-09-2008, 13:15
Ehh, gram w Tibię juz ponad 3 lata i wiem co robić, ale chodzi mi o powiedzenie do npc a nie "Może to trzeba po kolei robić?":)

Sehrman
06-09-2008, 13:30
a powiedziałeś 3 razy no?

Wymyrymydymy
06-09-2008, 15:18
chodzi mi o powiedzenie do npc
co masz powiedziec jest podane w pierwszej odpowiedzi na Twoj pierwszy post..

Jagred
07-09-2008, 14:51
po prostu skopales misje. Miales zalatwic tani, ale nie slabej jakosci. A uzgod zaproponowal ci tani, i slabej jakosci, a ty sie zgodziles. Teraz musisz isc jeszcze raz do niego, i pogadac. Poczytaj co ci pisze. Na pewno mozesz zamowic drugi raz

rekin44
02-10-2009, 21:42
też kupiłem zły Crimson Sword a drugi raz nie da się kupić nie wiem co teraz mam robic ludzie pomóżcie bo nie mogę skończyć qesta;(

^Trial^
06-11-2009, 18:00
I co, da sie to jakos rozwiazac?

Filipek
06-11-2009, 22:42
Polecam wykonanie pewnego questa, dzięki któremu możemy kupować itemy questowe tego typu :)