PDA

Pokaż pełną wersje : AS- Z czego bic ?

bloreg
06-09-2008, 16:27
Z czego najlepiej na rookgardzie bić "A sheng" ?

Howard-Webb
06-09-2008, 16:33
zalezy z czego ogolnie bijesz.. jak tylko walisz z dysta, to z luku, spearow, jak z miecza, to katana.. to chyba oczywiste, nie? Bo z 10 skillem dista, nie zabijesz go tak szybko, jak z 20 sworda

_BERCIK_
06-09-2008, 18:18
Uwierz mi jak spotkasz Shenga to sie długo nie będziesz zastanawiał tylko dasz attack, pójdziesz za nim i tyle...

ErAgOg
06-09-2008, 19:16
W ankiecie powinna być jeszcze opcja "spear"...
A ja osobiście preferuję użycie katany. Po prostu biegniesz za shengiem (jeżeli blokną Cię potwory to wybijasz te słabsze żeby uciec- wolfy i hieny) i go bijesz na offensive fightingu. Przedwczoraj tak właśnie robiąc zabiłem shenga w (/niecałe) pół minuty i zwastowałem jednego potiona.

Sehrman
06-09-2008, 19:37
sheng jest cienki - gorzej obstawa jego - polećz nim do tego domku na gorze mino hellu poloz parcele ubij gada i zaloguj sie popoludniu jak wyczyszcza mino hella albo napisz na trade ze sheng jest i szukasz ekipy i noobki wyczyszcza

bic naj z główki - padnie na combo

Adx'92
06-09-2008, 20:58
Zamiast "Katana i Copper Shield" powinienes napisac "bron w zwarciu", bo niektorzy uzywaja mace lub (rzadko spotykane) hatchet:p

RookeR
06-09-2008, 23:08
@up

Mój pierwszy rookstayer (obecnie depo char z 13 lvl ^^) miał "wytenowany" 18 Axe Skill. Pomyśleć że zakładając tego chara nie patrzyłem jaka jest najlepsze broń w zwarciu na rooku do zdobycia (mam na myśli Katane =P).

@Topic

Po którymś tam update Sheng ma obrona na poziomie Trolla, więc zabicie go to nie jest zbyt wielki problem. Gorzej jest z jego obstawą. Tak jak ktoś już tu napisał, jeżeli obstawa Shenga Cię zbloczy bij potwory z najmniejszą ilością hp (Hieny lub Wilki). A poźniej za nim i ubić dziada i cieszyć się lootem. =)

Ja wybieram: Katana i Copper Shield, a żeby padł na Combo dodaje "walić z dyńki" =d.

Pozdrawiam =]

bloreg
07-09-2008, 10:14
sheng jest cienki - gorzej obstawa jego - polećz nim do tego domku na gorze mino hellu poloz parcele ubij gada i zaloguj sie popoludniu jak wyczyszcza mino hella albo napisz na trade ze sheng jest i szukasz ekipy i noobki wyczyszcza

bic naj z główki - padnie na combo

skąd na rooku wziąść parcele ??? i jaki domek ???

Anitaaa
07-09-2008, 10:26
polećz nim do tego domku na gorze mino hellu poloz parcele ubij gada

Na północny-zachód na Mino Hell masz taką hmm... wnękę, właśnie o to chodziło z tym domkiem. A parceli nie ma, więc można to zastąpić box'ami, albo honey flowers. I ten sposób jest całkiem dobry, choć ja zawsze najpierw pozbywam się 'obstawy', ale jest to niezbyt 'ekonomiczne' jeśli chodzi o zużycie small health potions.

Topic.~
Katana i Copper Shield

ErAgOg
07-09-2008, 13:06
Jak dla mnie to nie ma co męczyć się z próbą trapnięcia go w tym pomieszczeniu. Po prostu się za nim biegnie gdziekolwiek idzie i padnie szybciej niż zajmie Ci zablokowanie go.

Ashita
08-09-2008, 12:53
Jak dla mnie to nie ma co męczyć się z próbą trapnięcia go w tym pomieszczeniu. Po prostu się za nim biegnie gdziekolwiek idzie i padnie szybciej niż zajmie Ci zablokowanie go.

Gdyby w Mino Hell przebywał tylko AS (czywiście podczas jego ataku), byłoby tak łatwo jak to opisałeś. Tymczasem lepiej przybloczyć go, wybić atakujące nas dookoła potworki, a dalej już pestka (chyba, że ktoś nas wyprzedzi ._.).

@Topic

Mój wybór? Ależ oczywiście, że katana & copper shield.
Ale to wszystko zależy od skilli, nie od rodzaju broni.

Pozdrawiam

Ashita (:

Rocket Slayer
08-09-2008, 16:04
Gdyby w Mino Hell przebywał tylko AS (czywiście podczas jego ataku), byłoby tak łatwo jak to opisałeś. Tymczasem lepiej przybloczyć go, wybić atakujące nas dookoła potworki, a dalej już pestka (chyba, że ktoś nas wyprzedzi ._.).

Czy nie lepiej wziąć boxa (lub kilka) i rzucić się na niego? Kiedy nie będzie się poruszać, otoczyć się boxami by przyjmować mniej obrażeń? Używając spear/katana/carlin sword/mace/hatchet zależnie od wytrenowanego skilla?

racja

ErAgOg
08-09-2008, 16:23

No właśnie! To jest wyścig (bo zwykle przy pojawieniu się ASa na trade można zobaczyć "OMAGAD HELP MINO MAGE!!1" i od razu wszyscy się zlatują), więc nie ma co tracić czasu. Te potworki wcale tak dużo nie zabierają, bijemy jakiegoś wolfa jedynie gdy nas zablokują i lecimy dalej do Shenga, nim nas znowu dopadną (one są woooolnee) to AS przy odrobinie szczęścia będzie już martwy.