zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Anty

Binder
07-09-2008, 00:01
Jakie polecacie dobre programy anty-wirusowe, które skutecznie chronią przed "hackami" i innymi różnymi świństwami :o

PS: Jak się ma dwa programy anty-wirusowe to one sobie jakoś nawzajem przeszkadzają, czy jest to obojętne B)

EDIT: Dzięki wszystkim za pomoc :)

Vasudanin
07-09-2008, 00:03
1.Starczy ci głowa i AVG free spełnia wymagania.
2.Zależy jakie, ale zazwyczaj nie oddziałują na siebie.

Rybzor
07-09-2008, 00:06
2.Zależy jakie, ale zazwyczaj nie oddziałują na siebie.
Wg mnie odwrotnie. Mocno zaleca się używanie jednego programu antywirusowego.

btw,
Poza tym co to za pomysł, żeby instalować na jednym komputerze dwa programy antywirusowe (obojętne czy ma to być skaner, czy monitor)? Z pewnością będą się "gryzły", ponieważ jeden i drugi będzie twierdził, że coś dobiera się do jego własnych plików. Wynika to z tego, że każdy program antywirusowy chroni przede wszystkim pamięć, najważniejsze pliki systemowe i pewne sektory na dysku (np. bootsektor).

Jeśli na komputerze jest już zainstalowany jakiś antywirus, to nie pozwoli on na "przejęcie we władanie" tych zasobów, które sam chroni. Dlatego jakakolwiek próba podejmowana przez drugi antywirus zapewne zakończy się wyświetleniem komunikatu ostrzegawczego. Lepiej więc trzymać się zasady, że nie instaluje się dwóch programów antywirusowych na jednym komputerze.

Snagoth
07-09-2008, 00:25
Zgadzam sie z Ryba w zupelnosci! @ antyvirusy beda sie 'gryzly' :)

Od siebie napisze ze od poczatku mojej kariery Tibijskiej uzywam Avasta (najpierw free a po znalezieniu klucza pro ^.-) + najlepszy firewall do Avasta czyli Sygate Personal Firewall PRO i nigdy hacka nie mialem a z Tibia mam zwiazek juz od daawna. Dodam jeszcze ze same programy nic nie zdzialaja jesli uzytkownik nie uzywa mozgu. Trzeba myslec w jakie linki sie klika, co sie sciaga itd. a wtedy hack nie grozi :)

bless ^.-

Binder
07-09-2008, 09:55
To jeden anty odinsatluje, jaki lepszy Norton czy Avast, a jeśli żaden z nich to jaki :p

hapnik
07-09-2008, 11:33
Ja szczerze polecam ESET Smart Security :P Do tego co jakiś czas trzeba przeskanować kompa programem HijackThis (opis jest w poradnikach) i mam 100% pewność, że mnie nikt nie "chaknie" :baby: Nawet r-keya sobie nie wyrabiam 8o

Wiedźmin
07-09-2008, 14:15
Ja bym brał Nortona. Nie wiem jak teraz, ale z czasów gdy używałem Avasta, to pamiętam, że potrafił wykryć siebie jako wirusa itp. Ja osobiście polecam wykosztować sie na te 150 zł rocznie czy ile tam chcą gdzie (chyba że sytuacja w domu nie zabardzo pozwala) i mieć spokój. Ja mam G Data i jest cacy.

Arcan
07-09-2008, 23:08
Ja polecam Pandę Antywirus + Firewall 2008. Oczywiście każdy antywir jest dobry, jeżeli nie włazi się na strony z free pacc, botami i innymi świństwami.
Najlepiej zaopatrzyć się w antywira (polecam Pandę lub Kasperskiego) + firewall + anty spyware, np: AdAware Personal (polecam) + czasem skanować komputer hijackthis.

Co do Kasperskiego to trochę muli kompa podobno, ale nie używałem go więc nie wiem, czy w nowej wersji też tak jest.

Rafi_legia
08-09-2008, 01:43
ja polecam nortona 08 i bez zadnych dodatkowych firewall ani innych anty virusow bo np jak chcialem zainstalowac kasperskiego to norton zaczal wariowac i pokazal mi nawet ze kasperski to virus

oczywiscie przed hakami musisz sie ty bronic zeby nei wlazic po roznych linkach bo czasem to i zaden anty virus ci nie pomoze

Filush
08-09-2008, 18:32
Ja tam antywirusa nie posiadam, zaśmieca mi tylko dysk i w*****a złośliwymi uwagami :L

Kurczakos
08-09-2008, 18:36
Ja tam antywirusa nie posiadam, zaśmieca mi tylko dysk i w*****a złośliwymi uwagami :L
Racja! Wszyscy zabijmy nasze antywirusy!

Filush
08-09-2008, 19:00
Dobre! ...może lewusy wreście nauczą sie myśleć!

Lechista
09-09-2008, 11:40
Mój kumpel kiedys mial 2 antywirusy, i kompa nie mógł odpalic, tak bardzo sie gryzly..

Cheapest
11-09-2008, 01:32
A jeśli chodzi o firewal to polecam Comodo Firewall Pro jest za free, a według testów przeprowadzonych kilka miesięcy temu zajął pierwsze miejsce. Pamiętaj, że oprócz instalacji firewalla trzeba go jeszcze skonfigurować.

jevpargas
11-09-2008, 09:02
RemoveIT Pro v4 - SE

Fureyka
11-09-2008, 12:12
Uzywalam wielu antywirow ale Spyware Doctor jaki teraz mam jest najlepszy. Znajduje wszystko, inne programy nie znajdowaly nawet polowy tego co ten. Darmowa wersja wystarczy do skanowania kompa i dobrej ochrony ;] Polecam ^^.

sueroski
11-09-2008, 17:30
anty-wir NOD32 oraz sprawdzanie czy nie masz jakiegoś dziwnego procesu raz dziennie :)

Molof
11-09-2008, 17:48
Uzywalam wielu antywirow ale Spyware Doctor jaki teraz mam jest najlepszy. Znajduje wszystko, inne programy nie znajdowaly nawet polowy tego co ten. Darmowa wersja wystarczy do skanowania kompa i dobrej ochrony ;] Polecam ^^.

Też z niego korzystam i jest fajny :O

Lord_Nerevar
11-09-2008, 18:19
nod 32, FW wystarczy windowsowy

prawde mówiąc o ile ma się chociaż podstawową wiedzę na temat bezpieczeństwa w necie to żadnego antyvira nie trzeba...

Emcess
11-09-2008, 18:44
nod 32, FW wystarczy windowsowy

prawde mówiąc o ile ma się chociaż podstawową wiedzę na temat bezpieczeństwa w necie to żadnego antyvira nie trzeba...

o boze, nie ma nic gorszego niz windowsowy fw : )
ja mam tak : avg free + zonealarm ; ] zone alarm jest okej, nic mi nie przepuszcza i jak fw o wszystko pyta. ; p

Binder
11-09-2008, 19:11
Bo ten doctor zalicza się do programów antyspyware, czyli co to znaczy? Jak mam ten Doctora na kompie to nie musze mieć żadnego antywira ? Nie znam różnicy między programami - spyware, spamowe i antywirusowe :p

Arcan
11-09-2008, 19:39
Bo ten doctor zalicza się do programów antyspyware, czyli co to znaczy? Jak mam ten Doctora na kompie to nie musze mieć żadnego antywira ? Nie znam różnicy między programami - spyware, spamowe i antywirusowe :p

Spyware to programy szpiegujące. Absolutnie nie wystarczy tylko program antyspyware. Optymalną ochronę zapewnia zestaw antywirus+firewall+antyspyware.

Binder
11-09-2008, 19:52
Zainstalowałem doctora i wykrył pare infekcji, daje napraw a on że musze zarejestrować się (płatnie) :o

Temat do zamknięcia :)

Avallach
11-09-2008, 20:00
Adaware lub spybot S&D

Arcan
11-09-2008, 20:06
Polecam szczególnie AdAware.

Oczywiście nie wystarczy tylko on ochrony komputera, pamiętaj o firewallu i antywirze.

sueroski
12-09-2008, 13:14
mi wystarcza NOD32, fw windowsowy i podstawowe informacje o spyware, keyloggerach :p

informat6
12-09-2008, 14:16
Ja korzystam z Kasperskiego i jestem bardzo zadowolony.