zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Dział dla nowych graczy został przeprojektowany

Fureyka
08-09-2008, 18:10
Na oficjalnej stronie Tibii, wykończona została sekcja dla nowych graczy (http://www.tibia.com/gameguides/?subtopic=newcomer). Jak możecie zauważyć, pozbyli się ogromnej ilości tekstu. Teraz każdy natychmiast zauważy jakie kroki muszą zostać podjęte w celu rozpoczęcia gry. Mamy nadzieje, że zmiany te sprawią, że początki gry dla nowo przybyłych graczy będą łatwiejsze.

http://images23.fotosik.pl/272/c70ef8fd3f24c20b.jpg

Co więcej, podjęta została ostateczna decyzję o stronie startowej. Niektórzy z was pewnie zauważyli, że dla osób, które odwiedzały stronę po raz pierwszy, wyświetlane były dwa rodzaje. Jedna z tych dwóch jest już nieaktualna.

Mamy nadzieje, że jesteście zadowoleni z tych zmian!

Rybzor
08-09-2008, 18:17
Jesteśmy zadowoleni! :cup:
Więcej łopatologicznych rozwiązań - więcej graczy!

Mogli by zrobić jeszcze jakiś dodatek dla ludzi używających IE, co by to konto dla usera tworzyło się samo, Tibia by się instalowała na dysku i automatycznie logowała do gry :)

(zabawne, firefox nie podkreśla słowa "łopatologicznych") ;\

Rumu
08-09-2008, 18:37
Heh CipSoft robi wszystko żeby zwerbować nowych graczy:p:D;)

Teoniss
08-09-2008, 19:10
Więcej graczy=więcej zysków z PACCów.

Pluskwi@k
08-09-2008, 19:11
świetnie. Może nie jestem nowym graczem, ale wiem jak to jest nim być bo nim byłem i mam nadzjeje że inni tego nie będa przeżywac:cup::baby::D

babcia666
08-09-2008, 19:25
A czemu tam nie ma info że bez pacca nic ciekawego nie zrobimy?
unlimited free play
Cip fail.

xoz
08-09-2008, 19:31
Jesteśmy zadowoleni! :cup:
Więcej łopatologicznych rozwiązań - więcej graczy!

i to podobno ja mam nierowno pod sufitem...
latwiejsza obsluga = wiecej graczy w wieku 10lat, super

Rybzor
08-09-2008, 19:32
A czemu tam nie ma info że bez pacca nic ciekawego nie zrobimy?

Cip fail.
Ja potrafiłbym wbijać na FACC 300k/h na warlockach nie tracąch przy tym wiele w porównaniu do PACC? (jedynie tyle, co stracę na wolniejszym odnawianiu się many), więc ocoho?

No i przecież napisali prawdę "unlimited free play" - tak jest, nie macie się już czego czepiać :(

@up
No tak, przecież nie zaprzeczam :<

--Cienius--
08-09-2008, 20:04
wiecej graczy = wiecej botterow = wiecej kasy=wiecej nabkow spod carlin

Patysiak
08-09-2008, 20:24
Byłbym bardziej zadowolony z zmian prowadzonych w kierunku całkowitego wyeliminowania freezów, które trwają już od początku wakacji niż z takich duperelkowych zmian, patchów polegających na usuwaniu wispów itd...

Andrealfus
08-09-2008, 21:23
zajeli by sie boterami/lagami/kickami a nie pierdolami

Articuno
08-09-2008, 21:38
Byznes ys byznes. Proste.

Arcan
08-09-2008, 21:49
Od teraz nie trzeba przewijać tam strony w dół, żeby zacząć grę, co oznacza kolejne 8-10 latki grające w tibię. Ci z kolei nie będą umieli przejść samouczka, po czym będą wyładowywać agresję... jak i gdzie ? .... spamując na Forum Tibia.pl...
Na pewno stali userzy forum bardzo się ucieszą... szczególnie moderatorzy :confused:

Develis
08-09-2008, 22:30
krotko zwiezle i na temat fajnie to zrobili juz nie trzeba tyle czytac XD

drunk_dwarf
09-09-2008, 05:33
Tia kolejne udogodnienie dla analfabetów. Tibia jest coraz bardziej friendly... noob friendly;(

Tibijczyk222
09-09-2008, 07:17
Byłbym bardziej zadowolony z zmian prowadzonych w kierunku całkowitego wyeliminowania freezów, które trwają już od początku wakacji niż z takich duperelkowych zmian, patchów polegających na usuwaniu wispów itd...

To dlaczego ja od początku wakacji miałem 1-2 freezy i 0 lagów? A mam zwykłą osiedlówkę

Gostex
09-09-2008, 20:05
@up
Bo ty grasz na serwie niemieckim, ktory jest stworzony dla mieszkancow europy, i ktory jest usytuowany bardzo blisko polski, a on gra na serwie, ktory jest usytuowany na drugim koncu swiata, i cipsoft jest be, ze on ma freezy :(

Misza
09-09-2008, 21:55
No, bo to Cipsoft kazał mu grać pół globu dalej. ;;;

Martka
09-09-2008, 22:17
CipSoft po uświadomieniu sobie, że spora część nowych graczy nie radzi sobie z tutorialem, postanowił uczynić tibię/stronkę jeszcze bardziej idiot friendly. Enjoy dear kids!

Aevolana
10-09-2008, 16:32
Patrze na wasze komentarze i widze prawie same narzekania. Najbardziej mnie dobiły dwie rzeczy chyba nawet tego samego gościa
1)Coś alla "Po co oni to robią to, jak mogli by się zająć czym innym" hahaha... czyli mają się zająć tylko tym, a zrezygnować ze wszystkiego innego, z udogodnień dla ciebie, z rozwoju firmy? do prawdy, całkiem nieźle to wykminiłeś...

2) To było genialne;p Chodzi mi o tego co narzekał ze ma lagi a mieszka po drugiej stronie kuli, od miejsca gdzie stoi server, który sobie wybrał do gry

CzarnyMisiek
10-09-2008, 19:37
Hmm żebyście się nie posikali z tym Clipsoftem siedzą na dupach i robią updata co pół roku dodadzą 5rzeczy i cieszą się przez kolejne 6miesięcy moim zdaniem co miesiąc powinny być jakieś konkretne zmiany a z tą stroną to już dawno porządek mieli robić i dopiero teraz odkryli tak zadziwiające rozwiązanie.

Wiem lubie krytykować co nie znaczy że strona mi sie nie podoba 8o

Aevolana
10-09-2008, 21:58
Łojeju czy wszyscy muszą narzekać? jak nie o to ze źle zrobili, to o to że dobrze, ale za późno, ludziska, doceńcie że ktoś tam się stara żeby wam się d*py ruszyć nei chciało sprzed kompa

Wymyrymydymy
11-09-2008, 14:32
Jak możecie zauważyć, pozbyli się ogromnej ilości tekstu.
no to jedziemyyy polaczki juz nie musicie znac angielskiego!

Artis
11-09-2008, 15:23
Wg. mnie źle się stało, że się stało tak, jak się stało. Ułatwienie stworzenia postaci = więcej 10 latków z modemem uważających, ze są bezkarni i mogą robić co im się żywnie podoba. W ostatniej ankiecie tibia.com zaznaczyłem, że atmosfera w Tibii jest bardzo agresywna. Teraz będzie jeszcze bardziej. Jeszcze niech może zrobią stronę w wersji Polskiej... ;/

Mr.Bombastic
11-09-2008, 16:49
To by było milo ty newbie naraz by się rzuciło że by na każdym serwie było pełno kolejek więcej kicków itp.Ale tego i tak nie brakuje więc brawo! tibia się rozwija tyle że w zły sposób.Trudno może za pare lat się poleprzy? Kto wie!
ale itak to fajniej wyglada :P

sueroski
11-09-2008, 17:25
Wg. mnie źle się stało, że się stało tak, jak się stało. Ułatwienie stworzenia postaci = więcej 10 latków z modemem uważających, ze są bezkarni i mogą robić co im się żywnie podoba. W ostatniej ankiecie tibia.com zaznaczyłem, że atmosfera w Tibii jest bardzo agresywna. Teraz będzie jeszcze bardziej. Jeszcze niech może zrobią stronę w wersji Polskiej... ;/

wypraszam sobie. są wyjątki 10 latków którzy są normalni (ja mam 11 lat)
@topic
no cóż więcej noobów mi nie umili gry :/

Aevolana
11-09-2008, 18:06
@up
A więc wyjdź i do nauki, wrócisz jak będziesz miał 3, 4 lata więcej i nie bedziesz się podlizywał mówiąc że nie nawidzisz "plax itans"
Edit
Właśnie widzę twój lvl, a jak dodac do tego twój wiek... weź stary daj se spokój z tym wszystkim... Mówisz że masz dosyć "PLX FREE ITANS" oraz straszenia qmplami ale jak ty masz mieć tego dosyć jak ty jeszcze stopą nawet na mainie nie stanąłeś?

sueroski
11-09-2008, 19:08
@up
A więc wyjdź i do nauki, wrócisz jak będziesz miał 3, 4 lata więcej i nie bedziesz się podlizywał mówiąc że nie nawidzisz "plax itans"
Edit
Właśnie widzę twój lvl, a jak dodac do tego twój wiek... weź stary daj se spokój z tym wszystkim... Mówisz że masz dosyć "PLX FREE ITANS" oraz straszenia qmplami ale jak ty masz mieć tego dosyć jak ty jeszcze stopą nawet na mainie nie stanąłeś?

na mainie akurat stanąłem
PS zauważyłem że normalnie w internecie się robi rasizm dotyczący małego wieku :o

Master of Puppets
11-09-2008, 21:49
nie dziwie sie skoro 90% z nich biegaja tylko z tekstem plz items

Tabulator
11-09-2008, 23:27
co do małolatów, zdażają się wyjątki ale wyjatek potwierdza regułe. to i tak sukces że młody pisze na forum. jeżeli masz zamiar grać w tibie przez kolejnych pare lat to chyba będzie jedyna twoja umiejętność którą posiądziesz przy tak wspaniałym kształceniu jakie zapewnia maniaczenie po nocach.

co do tego że update raz na pół roku i że pare małych żeczy wprowadza...
wyobraż sobie że w paincie masz narysować np. zbroję..
jestem ciekaw jak to będzie wyglądało i ile czasu ci to zajmie żeby wogule przypominało którąś z nędznych grafik z tibi. pomyśl też o tym jak zrobić żeby to działało i kupy się trzymało.. masz jakiekolwiek pojecie o programowaniu?? żeby co miesiąc robić update to by musieli zatrudniać sporo ludzi.

noob freindly-> na czymś trzeba zarabiać
l
V
jeżeli ci sie nie podoba to po co grać ?? jest dużo innych ciekawych żeczy w życiu, sprubuj z niego kożystać.

sueroski
12-09-2008, 13:10
co do małolatów, zdażają się wyjątki ale wyjatek potwierdza regułe. to i tak sukces że młody pisze na forum. jeżeli masz zamiar grać w tibie przez kolejnych pare lat to chyba będzie jedyna twoja umiejętność którą posiądziesz przy tak wspaniałym kształceniu jakie zapewnia maniaczenie po nocach.
w tibię wchodzę raz na tydzień około i umiem HTML, PHP, C++, PASCAL i obsługę MySQL więc Tibia to nie jedyne moje zajęcie :baby:

Aevolana
12-09-2008, 14:30
<lol2> HUASHUASHUASH to jest już mocno zabawne hahaha stary, jeśli byś umiał wszystkie te języki to byś nie grał w tibie bo byś był geniuszem i byś sam taką grę zaprogramował już dawno temu;] raczej podejżewam że twoje "umienie" to to, że na miesiąc przysiadłes nad każdym z tych języków, przepisałeś kod z książki do kompa i się cieszyłeś że programujesz... rasizm wobez młodego wieku? Pominę ten fakt, że rasizm nie może dotyczyć wieku (zaznajom się ze słowem rasizm) to właśnie ty pokazujesz że to nie jest bez podstawne, sam też nie jestem za dyskryminaja dzieci, ale nie wszyscy się muszą wypowiadać o rzeczach, o których nie mają pojęcia, nie ma cię na mainie, albo jesteś na nim kilka godzin, zaczynasz poznawać dopiero Noob'ów, PK oraz całe życie tibii'jskie a gadasz tonem, jakbyś miał 100 lvl i pare lat gry za sobą...

sueroski
12-09-2008, 14:48
dobra to ja już się na tym forum nie odzywam

Aevolana
14-09-2008, 16:27
Brawo! Brawo dla tego pana za dobrą wypowiedź

Rybzor
14-09-2008, 16:53
@Aevolana
Uau, ale z ciebie pro pojeżdżacz. Mógłbym się przyczepić do co drugiego słowa jakie napisałeś ale jakoś szkoda mi na to czasu.

Aevolana
15-09-2008, 09:45
To się czepiaj, a nie mówisz że możesz się przyczepić -.-

PLague
19-09-2008, 08:27
w tibię wchodzę raz na tydzień około i umiem HTML, PHP, C++, PASCAL i obsługę MySQL więc Tibia to nie jedyne moje zajęcieJeszcze gorzej, bo przy komputerze za dużo siedzisz, skoro w takim wieku posiadłeś tyle umiejętności z nim związanych. Naprawdę, zastanów się, po co tak tracisz w tym wieku czas.

Xr3
26-09-2008, 22:29
@Aevolana
Ty już lepiej zamknij kniapę głupcze, bo pier*olisz 3 po 3... Już żal dupę człowiekowi ściska jak się ciebie słucha, poważnie koleś.
(MPalar, Tompior, plx no i giw yu plaet amor)

Właśnie ostatnie zmiany są po to, aby taki niedoświadczony piżmak twojego pokroju z 27 drutkiem, zacieszał ryja, oglądając niesamowity i pełen przygód świat Tibii, jeszcze mniej się przy tym wysilając. Druga strona tego mini update ma na celu zachęcenie takiego młodego adepta Tibijskiego jak ty, do wydania 90zł na kupno płatnego konta, do tej wspaniałej gry, abyś nie musiał robić sobie avatara, marnując manę na czar "utevo res ina "assassin". Przy okazji jedziesz po tym młodym człowieku, a pamiętaj, że w rzeczywistości twój level wcale nie jest wiele wyższy od jego. Skoro już ten level jest dla ciebie jednym z wyznaczników, to dla mnie TY w takim razie jesteś nędznym pachołkiem (żeby nie rzec plebsem) i twoja obecność na servach tylko je zasyfia, więc dla nikogo nie jest zaszczytem to, że na jednym z nich egzystujesz. Aha nie no, im więcej noobów na srv, tym szybszy respawn;).

umiem HTML, PHP, C++, PASCAL i obsługę MySQL
Co do tego, to nikt w to nie uwierzy malcze, aczkolwiek jeśli masz opanowane podstawy tych języków i naprawdę cię to interesuje, to radził bym ci kształtować się w kierunku programistyki, a nie Tibii. Pamiętaj, że każdy zaczyna od "raz na tydzień".