Pokaż pełną wersje : Hip Hop/Rap z przekleństwami.
kombossik1
08-09-2008, 22:34
Witam
mój kolega szukam hip hopu/rapu czy nie wiem czego (ja się na tym nie znam bo tego nie słucham) z przeklęństwami w sumie dla niego (noobka) czym więcej tym lepiej mówił że szuka czegoś podobnego do Karramba ,,Pocaluj mnie w dupe'' czy jakoś tak ;o
PS on nie ma neta dlatego mu pomagam :]
Walekifa
08-09-2008, 22:37
Antyliroy ^^
Snopeczek
08-09-2008, 22:40
ciekawe ma podejście... pozdrów go, serio. Poleciłbym Peje, jak dla mnie mało przekazu a przekleństw w ch. (Subiektywne zdanie, ktoś może sądzić inaczej) No i tak jak powiedział Walekifa, Peja razem z NAS diss na Liroya (też wg mnie zupełnie bezsensowny, szczególnie zwrota NAS'a, ale wiadomo że się niel ubia)
Nie słyszałem ale ktoś z tej "kategorii" polecał mi "Nagły Atak Spawacza". Teraz to większość warszawskiego rapu (arrrgh... szkoda, ze nie umiem tego nazwać) jest bez sensu i z przekleństwami; )
I jak panowie up: Peja. Np. Materialna Dziwka.
Nagły Atak Spawacza - Mydełko Fa (http://matrik90.wrzuta.pl/audio/tnbhvZTM8Y/nagly_atak_spawacza_-_mydelko_fa)
I wspomniany:
Nagły Atak Spawacza - Anty Liroy (http://zenonsiepacz.wrzuta.pl/audio/iP6wh9bCwW/nagly_atak_spawacza_-_anty_liroy)
Jaki jest sens słuchania rapu w którym co 2 słowo to ku**a?
Serious Sam
09-09-2008, 00:17
Jaki jest sens słuchania rapu w którym co 2 słowo to ku**a?
Jak to jaki? Słuchając tego możesz szpanować przed qmplami np. włączasz to w komórce i stoisz przed klatką słuchając tego badziewia...Niektórzy biorą sobie treści z takich piosenek do serca i potem widzisz ich łysych, w kapturach na głowie jebiących policję i swoich wrogów! y0 gangsta zi0m
Może nie jest to rap, aczkolwiek sporo w tym wulgaryzmów;)
http://pl.youtube.com/watch?v=phGnirAconI
Peja (moje love xD!) i NAS, przynajmniej z tego co pamietam lol
Freezy Eddie
09-09-2008, 14:01
Peja ma przekaz, nie jakis wybitnie gleboki, opowiada o swoim zyciu, w zadnym wypadku co drugie jego slowo to nie 'kurwa'. Zreszta prawdopodobnie wiekszosc osob w temacie oprocz niego zna Meza i Verbe i w porownaniu do nich to hardkorowiec.
Onar - Kurwa mac.
Freezy masz u mnie piwko ;)
Walekifa
09-09-2008, 14:09
Jak to jaki? Słuchając tego możesz szpanować przed qmplami np. włączasz to w komórce i stoisz przed klatką słuchając tego badziewia...Niektórzy biorą sobie treści z takich piosenek do serca i potem widzisz ich łysych, w kapturach na głowie jebiących policję i swoich wrogów! y0 gangsta zi0m
Pobił cię ziomek w kapturze,to się teraz wyładowujesz? ; )
@
Peja jest dobry. Zaczynał od gówna. Nie miał interneciku i ciepłego obiadku jak wy : ) Mamusia nie dawała mu piątaka na piwo jak raz na miesiąc wychodził z domu do kolegów. Teraz ma znacznie więcej. Przeżył więcej niż wy wszyscy razem wzięci. Trochę szacunku. Ja też go nie słucham,ale wiem,że Peja to jest koleś.
Serious Sam
09-09-2008, 14:15
Pobił cię ziomek w kapturze,to się teraz wyładowujesz? ; )
Można odnieść takie wrażenie po tym co napisałem, ale nie, nie pobił mnie zi0mek.
Yossarian
09-09-2008, 14:17
To ja zaproponuje:
Pono - "Pierdole to"
a co do pona, jak chcesz wrzuty na policje :
pono - policyjne miasto
Snopeczek
09-09-2008, 15:20
@Yossarian
chciałem to zaproponować również, ale w odwecie na wypowiedź Thariona
@Tharion
nei chodzi o to jakich słów używamy, a o przekaz. Przykładowo porównaj sobie jakąś nagrywkę NAS'a chociażby 'Anty Liroy' a potem prześłuchaj 'Pono - Pierodle to'. Obaj używają sporo wulgaryzmów, a jakby nie patrzeć ta druga już kilka razy mi pomogła :)
Wuwunio. <znaczki>
Popieram, bardzo mnie rozbawily dwa kawalki :
Pal Hajs :
http://pl.youtube.com/watch?v=-YrI9-ApCRo
Oddawaj Zozole :
http://pl.youtube.com/watch?v=PV7MnA9P0dU
Jak dla mnie to jest o wiele ciekawsze (i przedstawione z humorem) niz setna piosenka "z przekazem o ciezkim zyciu" ;)
.Matrik.
09-09-2008, 17:53
Nagły Atak Spawacza FTW. Jak miałem jakieś 10 lat to bardzo mnie to jarało. Nie wiem, czy wszystkie ich, ale polecam:
Pedał Roman
O Mietku Pijaku (lub też Mietek Żuł, któreś z tych to tytuł)
Pająk Leon (słabsze ; p)
Kazimierz Wichura
I tak dalej, i tym podobne.
Coś dla tego gościa, zacytuję tu fragment: "Bo jesteś mój, i tylko mój, nie będzie Cię porywał, żaden głupi ch**", czy też "Gdzie jest Roman, do ch**a?"
Haha, Nagły, to klasyk jeśli chodzi o bezsensowne klęcie. Polecam "NAS - Wy*******am cały gram". Co do przekleństw, to zawsze kojarzył mi się z nimi Liroy. Dość często nadużywał wulgaryzmów w swych utworach. Ogólnie diss pomiędzy Liroyem, a Peją/NAS jest pełen przekleństw.
bartek10
09-09-2008, 18:43
Hmm tak słucham i słucham ale ci wszyscy co się znają moim zdaniem gówno wiedzą o polskim Hip-Hopie nikt nie przywołał takich artystów jak Magik i jego squad Paktofonika jedni powiedzą że ludzie wsłuchując się w rap nic nie czują drudzy powiedzą to jest to a trzeci powie Spier*** z tym dziadostwem ja na przykład rozumiem Hip-Hop i Peję czy innych wyższych wykonawców oni śpiewają o Polsce o życiu i aby nie zapominać że jesteśmy tylko ludzmi osobiście nie raz miałem taki problem że nie było w domu na chleb i co z tego że mam kompa i internet i słucham Rapu może i nazwiecie mnie zjeb** ale ja wiem swoje i prawdziwi raperzy już wygineli myślę że ten kto nigdy nie przeszedł żadnych stresów i biedoty nie zrozumie peji a tym bardziej Magika możecie komentować tego posta i niech każdy zapyta się samego siebie co wie o H-H...
Down \/
Sorry ale nie mogłem tego zrozumieć bo Kur*** tylko zagłusza wszystko normalne.
Xendriel
09-09-2008, 18:52
http://bryn.wrzuta.pl/audio/frBubHpAlL/onar_-_sa_czasem_takie_dni_kurwa_mac_pod_prad_bonus_trac k
Kto policzy ile razy jest tam k**wa mac?;)
Hmm tak słucham i słucham ale ci wszyscy co się znają moim zdaniem gówno wiedzą o polskim Hip-Hopie nikt nie przywołał takich artystów jak Magik i jego squad Paktofonika jedni powiedzą że ludzie wsłuchując się w rap nic nie czują drudzy powiedzą to jest to a trzeci powie Spier*** z tym dziadostwem ja na przykład rozumiem Hip-Hop i Peję czy innych wyższych wykonawców oni śpiewają o Polsce o życiu i aby nie zapominać że jesteśmy tylko ludzmi osobiście nie raz miałem taki problem że nie było w domu na chleb i co z tego że mam kompa i internet i słucham Rapu może i nazwiecie mnie zjeb** ale ja wiem swoje i prawdziwi raperzy już wygineli myślę że ten kto nigdy nie przeszedł żadnych stresów i biedoty nie zrozumie peji a tym bardziej Magika możecie komentować tego posta i niech każdy zapyta się samego siebie co wie o H-H...
Down \/
Ale jesteś fajny, słuchasz Pfk.! Jo.!
Zwróć uwagę na nazwę tematu. Moim zdaniem gówno wiesz o czytaniu ze zrozumieniem.
Down \/
10 lat please :baby: Ty słuchasz PFK i myślisz, że jesteś specem? Jak można cokolwiek wiedzieć o rapie, słuchając tylko polskiego? Rzeczywiście musiałeś mieć zajebiste stresy, ach te dyktanda i testy z matematyki.
Avallach
09-09-2008, 19:37
Kompletne gówno, syf, branzel i kut*suwa PIH i Liroy, powinno mu sie spodobać.
@gelt
O co Wam chodzi z ta paktofoniką? Słucha czego chce, tak jak ty co trzy dni zmieniasz płeć.
10 lat please :baby: Ty słuchasz PFK i myślisz, że jesteś specem? Jak można cokolwiek wiedzieć o rapie, słuchając tylko polskiego? Rzeczywiście musiałeś mieć zajebiste stresy, ach te dyktanda i testy z matematyki.
Większość nie słucha zagranicznego, bo nic z niego nie rozumie? Chyba proste ;p
Down \/
Chcesz zgrywać kozaka i znawcę? Hip-hop, to subkultura, rap, to jeden z elementów, czyli np. Twoja Paktofonika. Przy okazji, zwróć uwagę na nazwę tematu i prośbę autora, a później wysnuwaj swoje yntelygentne wnioski. Poza tym, teraz z łezką w oku się wspomina stare polskie utwory, czy nawet zagraniczne kawałki raperów. Kiedyś to miało duszę, teraz tylko pieniądze. Nadzieja w podziemiu. A Ty, chłopaczku, pierw zapytaj siebie, czy potrafisz zrozumieć sens tego tematu, co sam wiesz o rapie (bo kolejny fanatyk zmarłego Magika mnie przeraża. Dziwna sprawa, że dopiero po śmierci niektórzy zyskują wielkość), a później przymierzaj się do oceniania innych. EOT.
@Avallach
Radix napisał juz wszystko, więc nie będę się powtarzał.
Btw Radix, wydaje mi się, że Magik był wielki jeszcze żywy. Chociaż istotnie, po śmierci stał się wręcz "nieśmiertelny" : P
Robił kawał dobrej roboty, ale co do wielkości - z biegiem czasu tak twierdzisz, bo facet umarł i nic więcej nie stworzył. Gdyby ktoś ze starego Kalibra, inny członek Paktofoniki, Molesty, Zipu, czy innych pojedynczych wykonawców zmarł, to pewnie też by zyskał wielkość i próbowano by na siłę czasem idealizować jego kawałki. Kto wie, jak by teraz skończył Magik? Czy jego rymy dalej miałyby ten sam sens? Zauważ, że wielu artystów zmieniło się o prawie 180 stopni. Dawniej ich szanowałeś, utożsamiałeś się z nimi, a teraz patrzysz na to z obrzydzeniem i dystansem, bo zaczynają robić z siebie pajaców. Ale dobra, nie róbmy offtopu, bo wpadnie administracja i będzie szukać dymu. To są tematy do piwka, albo do PW.
Ostatnio koleś ze szkoły puścił mi kawałek, coś chyba JP (jebać policje?) dosyć smieszny kawałek, myślę, że dla twojego ziomka w sam raz. Btw. Radix zyskujesz w moich oczach ;)
bartek10
09-09-2008, 20:19
Radix
Nie uważam się za znawcę i jakbyś miał coś w twoim musku to byś zobaczył że nie pisałem do autora tylko do ludzi z postów wyżej nie wykluczam że możesz mnie krytykować ponieważ nawet pozostawiłem zgodę.
BulinPL
"10 lat please Ty słuchasz PFK i myślisz, że jesteś specem? Jak można cokolwiek wiedzieć o rapie, słuchając tylko polskiego? Rzeczywiście musiałeś mieć zajebiste stresy, ach te dyktanda i testy z matematyki."
1. Właśnie widać jak się popisałeś co mamusia zapłaciła za nową płytkę eminema??
2. A powiedz mi z kąd wiesz że nie słucham obcojęzycznego rapu?
3. Jak bym myślał że jestem specem to bym to napisał to jest sieć i na żadnej opini mi nie zależy.
Plx more comment!
Nie masz pojęcia o rapie. Nie masz pojęcia o znakach interpunkcyjnych. Wysnuwasz kosmiczne wnioski. Skończ.
1. Właśnie widać jak się popisałeś co mamusia zapłaciła za nową płytkę eminema??
Póki co niestety, Em nie wydał nowej płyty, a gdy owa wyjdzie na pewno ją zakupię. Uważam go za najbardziej utalentowanego białego rapera. Teksty też ma na wysokim poziomie.
Avallach
09-09-2008, 20:54
Nie masz pojęcia o rapie. Nie masz pojęcia o znakach interpunkcyjnych. Wysnuwasz kosmiczne wnioski. Skończ.
"pojęcie o rapie" wytłumacz mi co przez to rozumiesz?
bartek10
09-09-2008, 21:04
No właśnie pojęcie o rapie ty masz największe ja go rozumiem , nie przepraszam ja go poznaję poznaję słowa raperów po których można się dowiedzieć że nie jest się najgorszym a od mojej interpunkcji to że tak powiem (wara) ponieważ każdy pisze na swój sposób.
nie przepraszam ja go poznaję poznaję słowa raperów po których można się dowiedzieć że nie jest się najgorszym
hwdp, elo mokotów, hg, zioło jou jou? Życie kurewskie, reprezentuje biede!
Czy ja gdzieś napisałem, ze mam największe pojęcie o rapie.? Jak na razie Ty nazwałes rap (muzykę) hip hopem (kultura).
A co do tego
a od mojej interpunkcji to że tak powiem (wara) ponieważ każdy pisze na swój sposób.
Mogę powiedzieć tylko jedno:
Lol'n'roll
BulinPL
Może byś nie urzywał tak pohopnie Literek "hwdp" bo załorze się że jakby cie okradli to pierwsze co byś zrobił to poszedł na Policję
ok dobrze! nie będę "urzywał" "pohopnie" hwdp, "załorzysz" się?!?!?!
sphinx123
09-09-2008, 21:38
huh
BulinPL
Może byś nie urzywał tak pohopnie Literek "hwdp" bo załorze się że jakby cie okradli to pierwsze co byś zrobił to poszedł na Policję
Gelt
Proszę cię a nawet błagam wskaż mi miejsce gdzie nazwałem Hip-Hop muzyką możliwe że napisałem coś co mogło wyglądać jakbym tak pomyślał ale to i owo o tych sprawach jeszcze wiem i do holery jasnej nie napisałem że masz największe pojęcie o rapie tylko po prostu napisałeś coś czego teraz nie możesz wytłumaczyć proste to co napisałem w poście niżej o tobie było z ironią i 0oburzeniem chyba można się domyślić.
Ale dziękuję wszystkim że mają chęć komentować.
Rób przecinki, bo tego się czytać nie da. Zresztą, opanuj się. Co to miał być za tekst z tą "nową płytką eminema, którą kupiła mamusia" ? ... Winisz go za to, że jesteś biedny? Przekleństwa w H-H, owszem, ale z umiarem.
Przykro mi, że nie rozumiem Twoich postów. Może jakbys zaczął używać przecinków (takie coś ",") i kropek (".") to byłyby jaśniejsze. Tej wypowiedzi też niestety nie mogę do końca rozszyfrować.
A czego nie mogę wytłumaczyc.? Nie pisz bo i tak nie zrozumiem, daj fragment tej wypowiedzi.
Aval'yah
09-09-2008, 21:51
Popieram, bardzo mnie rozbawily dwa kawalki :
Pal Hajs :http://pl.youtube.com/watch?v=0pGSW8sNpb0
http://pl.youtube.com/watch?v=-YrI9-ApCRo http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://pl.youtube.com/watch?v=-YrI9-ApCRo)
Oddawaj Zozole :
http://pl.youtube.com/watch?v=PV7MnA9P0dU http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://pl.youtube.com/watch?v=PV7MnA9P0dU)
Jak dla mnie to jest o wiele ciekawsze (i przedstawione z humorem) niz setna piosenka "z przekazem o ciezkim zyciu" ;)
Najlepsze jest "Luk Skajłoker był raperem":
http://pl.youtube.com/watch?v=0pGSW8sNpb0
Yoh Asakura
09-09-2008, 21:51
Shady na śniadanie je tych polskich raperków, którzy są leszczami. I dlatego jest Slim.
Od Eminema to się odwal, bo to jeden z najlepszych raperów w ogóle, genialne rymy, głębokie utwory, przy niektórych można się cholernie wzruszyć, przy innych wkurzyć, a przy jeszcze innych zataczać ze śmiechu. Geniusz.
Mazur199
09-09-2008, 21:55
Peja ma przekaz, nie jakis wybitnie gleboki, opowiada o swoim zyciu, w zadnym wypadku co drugie jego slowo to nie 'kurwa'. Zreszta prawdopodobnie wiekszosc osob w temacie oprocz niego zna Meza i Verbe i w porownaniu do nich to hardkorowiec.
Onar - Kurwa mac.
taa tylko czaisz ze jego teksty są o dupie maryny? bebla o swoim zyciu jaki to on biedny itp i na tym zarabie kase O IRONIO,no ale fakt jesli chcesz sie dowartosciowac to sluchaj peji,karamby,naglego~ etc
przekaz to masz w pfk/k44 cala reszta smierci komercja jak liber i doniu,
a zapomnialem o OSTR-ym, ktory imo jest aktualnie najlepszym raperem w polsce
Jak czytałem Twoja wypowiedź to własnie to chcialem napisać; ) Respect4You
Hail OSTR; ) Co roku płyta i każda na wysokim poziomie. Zaczynajac od bitów na tekstach kończac. No i ten freestyle; )
Walekifa
09-09-2008, 22:13
Ok,jak rozwijacie dyskusję w te stronę,to coś ode mnie.
Domeną Kalibra44 był Abradab i myślę,że potwierdzą to wszyscy,którzy przeżyli chodź trochę czasy,kiedy muzyki słuchało się na kasecie na boom boxie,którego miał jeden na dziesięciu (sam zdążyłem jedynie na końcówkę tych czasów..) Magik jest sławny dlatego,że umarł. Gdyby wciąż żył może Kaliber 44 przetrwał tak samo jak Molesta. Wyszedł jakiś trend na to (magik był prawdziwym raperem) żeby dzieci mogły mówić,że znają się na rapie. Nie,nie znacie się. Ja też się nie znam. Ale polecam wam obejrzeć dokument blokersi (cały na youtube jest) może coś z niego wyciągniecie tak przy okazji ;p
Eminem- Świetny Raper,ale dla wszystkich.. Jest tak dobry,że dają go nawet do kawałków z nazwami "nigga" ... ; p Ale niestety dla wszystkich.. Ogólnie promowany przez bravo. Jarają się nim tak samo ziomki z biednych osiedli,jak i różowe dziewczynki no sorry..
Polscy raperzy- Są Genialni. Ale nie dla wszystkich. Trzeba zrozumieć tę zajawkę. I to mi się podoba bardziej,niż opcja pana "Slim". Im więcej ludzi będzie mnie uważać za głupiego za Polski rap,tym bardziej będzie mnie jarać to wszystko : P Jest tylko dla wybranych,ja jestem wśród nich i Pozdro dla tych,którzy wiedzą,co dobre! : )
Mydelniczek
09-09-2008, 23:58
A ja nadal się zastanawiam, jaki jest sens słuchania rapu, dla ku*ew w tekście?
Równie dobrze możecie poprosić byle dresa pod klatką coby wam przedstawił swój słownik, obicie gęby gratis.
Peja np. ma te teksty żałosne, co kawałek leci jedna nawijka, na 100 sposobów - jak to mu jest źle i niedobrze. To nie jest przesłanie, najwyżej narzekanie dzieciaka.
Pfk, k44 to najlepsze stare zespoły, teksty styl itp, perfekt.
Ostry to teraz najlepszy polski raper.
Fokus też coś tam próbuje - czekam na jego cd'ka alfa&omega...
Jest jeszcze ten gural, ale o nim nie mam zbytnio zdania.
Niemniej większość dobrych kawałków jest dosyć stara, teraz w większości powstaje marna komercja byle dla kasy...
A na zakończenie : jaki jest sens słuchania rapu, dla ku*ew w tekście?
jol.
Przykro mi, że nie rozumiem Twoich postów. Może jakbys zaczął używać przecinków (takie coś ",") i kropek (".") to byłyby jaśniejsze. Tej wypowiedzi też niestety nie mogę do końca rozszyfrować.
A czego nie mogę wytłumaczyc.? Nie pisz bo i tak nie zrozumiem, daj fragment tej wypowiedzi.
Eh, dobrze, że tylko płeć udawałeś... :P
On Topic:
Umm, na prawdę trudno mi powiedzieć... Jedyne, co mi się nasuwa to Nagły Atak Spawacza i Peja. ;)
Ah, może nie rap, ale... http://marchewsien.wrzuta.pl/audio/253e7yDg1b/i_co_teraz_powiesz_na_to .
Ah dwa, i przejawie mój osobisty pogląd - rap nie ma przekazu, przynajmniej większość, w tym 70 % polskiego.
a Fokus? a cale Pokahontaz?
co do pokahontaz - rahim ma fajna piosenke z lilu : ]
Peja np. ma te teksty żałosne, co kawałek leci jedna nawijka, na 100 sposobów - jak to mu jest źle i niedobrze. To nie jest przesłanie, najwyżej narzekanie dzieciaka.
Widać, że słuchasz hh tylko dla słuchania i bo to jest modne. Jest cala MASA kawałków, gdzie Peja nie narzeka na kurewskie życie itd. Przykład nowa płyta "Szacunek Ludzi Ulicy" : )
Mydelniczek
10-09-2008, 15:50
@Up
Może to z tego powodu, że NIE słucham peji?
I jeśli dla ciebie dobry rap=peja, to współczuje.
A słuchał ktoś WYP3? Dosyć stare ale wg mnie daje radę. Fokus tez mi się podoba, chociaz te starsze kawałki z kwadrat squadu to typowe gadanie-jaranie, jak np zamotasupłany (mi akurat się podoba no ale dla każdego co innego ;p o Jajonaszu też się mało ogólnie słyszy.
2cztery7/Flexxip/solo Mes miażdżą :) Mes to ma teksty... ;) A te bity na nowym krążku 247-poezja. Oczywiście jeżeli ktoś lubi g-funk ;)
Ostry mi się znudził, Peja mi się znudził co nie zmienia faktu, że kawałku mają przednie i od czasu do czasu ich slucham.
Czarnuchy i tak miażdżą wszystko ;p
Walekifa
10-09-2008, 18:10
Peja jest dobry. Mydelniczek co ty za głupoty gadasz?
@Up
Może to z tego powodu, że NIE słucham peji?
I jeśli dla ciebie dobry rap=peja, to współczuje.
Nie jestem maniakiem hh i nie slucham go nalogowo, po prostu lubie Peje i szanuje zwlaszcza ze znam go z widzenia (a co! XD). Twojego wspolczucia nie potrzebuje, wspolczuj sobie :|
2cztery7/Flexxip/solo Mes miażdżą :) Mes to ma teksty... ;) A te bity na nowym krążku 247-poezja. Oczywiście jeżeli ktoś lubi g-funk ;)
Ostry mi się znudził, Peja mi się znudził co nie zmienia faktu, że kawałku mają przednie i od czasu do czasu ich slucham.
Czarnuchy i tak miażdżą wszystko ;p
szczerze? bity sa fajne, taki lekki, wolny rap, ale tylko jeden kawalek mi sie podoba - spaleni innym sloncem. co do flexxipa - list <333
a do mesa - `ja szukam tego hajsu dzis` ; ((
a co do dobrego rapu -
Te Tris - Naturalnie EP <333333333333!
(temat jest na 4um grupy hip-hop jakby co XD, wbijac tam i gadac a nie spamujecie ; P)
przeczytałem tylko poł pierwszej strony tego tematu i mnie dziwi ze chyba nikt jeszcze nie napisal nic o hemp gru jest troche tego, a co do koleszkow ktorzy gadaja oo hh ale debil to mi was zal jest czy ja sie z was smieje ze chodzicie w lato w jakis gumofilcach ubrani calo na czarno wasze lapy wygladaja w ten sposob \,,,/ i jedyne co mowicie to F**K SYSTEM, ME, YOU, ALL!!!!!11"
ja tam rycha peje slucham i mi to odpowiada podoba mi sie to o czym pisze i wogoogole elo noob bye,
a do mesa - `ja szukam tego hajsu dzis` ; ((
To jest kawałek duetu Flexxip.
Mes na swoim solo: "zapiski typa" nie ma tego kawałka ;p
Nie padło HG bo tam wbrew pozorom nie ma tyle przekleństw, no wyjątkiem jest na pewno "Nienawiść": P
Granteon
11-09-2008, 13:13
Nizłe podejście... A jak jest bez przeklieństw to już chujowy, nie? Brak mi słów...
Freezy Eddie
20-09-2008, 10:14
taa tylko czaisz ze jego teksty są o dupie maryny? bebla o swoim zyciu jaki to on biedny itp i na tym zarabie kase O IRONIO,no ale fakt jesli chcesz sie dowartosciowac to sluchaj peji,karamby,naglego~ etc
przekaz to masz w pfk/k44 cala reszta smierci komercja jak liber i doniu,
a zapomnialem o OSTR-ym, ktory imo jest aktualnie najlepszym raperem w polsce
Nigdy go nie znales, szczerze mowiac w*****a mnie cale to podejscie tego forum, ze jak oni maja dobrze to nikt nie ma zle, oni udaja wszyscy i whinuja. Peja byl nikim, teraz zna go 3/4 ludzi sluchajacych polskiego rapu. No i rapuje o swoim zyciu i robi to calkiem dobrze, bo rymuje na wysokim poziomie. Stal sie troche monotematyczny ostatnio, ale kiedys calkiem niezle mu wychodzilo.
Nie slucham Peji, NASa tymbardziej, jestem w 90% pewien, ze slyszalem wiecej rapu od ciebie, bo slucham glownie amerykanskiego i troche francuskiego, na polskim rowniez sie znam.
Najlepszym polskim raperem w tym momencie jest Pih, pewnie nawet nie znacie.
Eminem- Świetny Raper,ale dla wszystkich.. Jest tak dobry,że dają go nawet do kawałków z nazwami "nigga" ... ; p Ale niestety dla wszystkich.. Ogólnie promowany przez bravo. Jarają się nim tak samo ziomki z biednych osiedli,jak i różowe dziewczynki no sorry..
Tylko, ze Bravo slucha piosenek na poziomie When I am gone, czyli praktycznie nie sluchaja Eminema. Eminem jest slaby na forum bo sluchaliscie tego typu kawalkow albo trzeba troche wiecej niz udawac, ze sie zna angielski.
Yoh Asakura
20-09-2008, 10:22
Kiedyś nawet o tym rapował. Jeżeli jesteś świetny, każdy ci to przyzna. Niezależnie od tego, czy cię lubią czy nie. I dlatego każdy uważa, że Eminem jest super. A różowe dziewczynki jarają się Mockingbirdem czy inną 8 milą. Puść im Rock Bottom, to nie będą wiedziały, kto to.
Polscy raperzy- Są Genialni. Ale nie dla wszystkich. Trzeba zrozumieć tę zajawkę. I to mi się podoba bardziej,niż opcja pana "Slim". Im więcej ludzi będzie mnie uważać za głupiego za Polski rap,tym bardziej będzie mnie jarać to wszystko : P Jest tylko dla wybranych,ja jestem wśród nich i Pozdro dla tych,którzy wiedzą,co dobre! : )
Jak grafomani mogą być genialni ?
Tylko, ze Bravo slucha piosenek na poziomie When I am gone, czyli praktycznie nie sluchaja Eminema.
Ale When I'm Gone jest bardzo dobre. Chociaż słuchanie tylko takich utworów "bo ja słucham Eminema" jest głupie.
Eminem jest slaby na forum bo sluchaliscie tego typu kawalkow albo trzeba troche wiecej niz udawac, ze sie zna angielski.
Ano. Mnie tam zawsze śmieszyły osoby, które słuchają np. Eminema, a angielskiego w ogóle nie znają.
Ło jej, poczytalem sobie troche i normalnie szczena opada.
Kazdy raper w polsce nagral kawalek z przeklenstawi i mysle ze nie ma co sie spierac w tym temacie.
@Peja
Hmm, kiedys sie jaralem jego rapem, ale zmienil sie wciaz mowi ze "reprezentuje biede" jezdzac nowym BMW. Nie slucham juz i nie wiem czy zaczne. Zaczynal z niczym, dorobil sie, okey nic mi do tego ; ).
@A co do ludzi ktorzy mowia ze polski rap nie ma przekazu i wogole są denne teksty.
Polecam posluchac:
Łona - wszystkie plyty, geniusz polskiego rapu.
Pezet, Onar, Płomien81
Molesta
Grammatik - wszystkie plyty
Elegans - naprawde dobry raper, piosenki nastawiaja na pozytywny nastroj
OSTR - no wiadomo.
WWO
Fenomen
Małolat & Ajron
Skazani na Sukcezz.
Moglbym jeszcze wymieniac sporo, a zwlaszcza wielu artystow z polskiego podziemia, ale nie bede juz meczyl.
Nie wymienilem Pfk//Pokahontaz/k44 bo mysle ze to klasyki ktore i tak kazdy slyszal.
Imo ostatnia płyta Pezeta w ogóle mi się nie podobała. Co do reszty się zgadzam i dodam do tego Eldo; ) Nie jestem jego wielkim fanem, ale posłuchać lubię.
@down
Afronowi mówimy tak.!: d
A co myślicie o Afrontach ? Zespół który wyszedł spod skrzydeł O.S.T.R ego i imho całkiem nieźle rapują. Co do waszej kłótni - nie będę się wtrącał - są gusta i guściki (co nie zmienia faktu że peja ssie pauke).
@up i 2 up:
Popieram, ale Pezet bardziej podobał mi się kilka lat temu niż dzisiaj. No i dodałbym jeszcze ze 3 kawałki WZR-a.
Walekifa
20-09-2008, 11:49
Piosenka "Gdyby miało nie być jutra" Strasznie się wkręca; D . To ja dodał bym jeszcze Fisza, oraz TenTypMesa ,albo i 2cztery7 . I jest dobra lista : D
Snopeczek
20-09-2008, 12:38
Afronci są bardzo dobrzy, wszedłem na ten topic a w głośnikach właśnie Afront - Historia :P Ogólnie reprezentują w większości pozytywne flo' co mi osobiście bardzo odpowiada. To może pójdę dalej, niezupełnie dotyczy to tematu, ale jetsem poprostu ciekaw. Co sądzicie o Bakflipie? polski rapcore, początkowo zabawa, teraz wg mnie świetny zespół. A na wokalu członek Afrontu.
Nie znam obu zespołów, może czas nadrobić straty :P
Afront jak najbardziej OK. Bakfilp też fajne..mi się podoba i pewnie wielu osobom też, ale sukcesu jako takiego nie odniosą bo to nie jest takie łatwe i przyjemnie wpadające w ucho.
Rap z przekleństwami. Jeje bądźmy ziomki, pełen laaans ZIOM ELO YO!
Jak ktoś słucha rapu dla przekleństw to lepiej by nie słuchał.
Dark Sven
20-09-2008, 13:44
Rap z przekleństwami. Jeje bądźmy ziomki, pełen laaans ZIOM ELO YO!
Jak ktoś słucha rapu dla przekleństw to lepiej by nie słuchał.
Tak Ci to przeszkadza?
Gelt, pouczasz kogoś o interpunkcji, sama tworząc nowe zasady ;s...
Tak Ci to przeszkadza?
Tak, bo to wypacza to czym tak naprawdę jest Rap.
KrEmAs KAc
20-09-2008, 18:23
http://peb.pl/albumy-hip-hop-and-rap/53817-dissy.html
Są to dissy różnistych raperów. To jest bardziej wyzywanie się i pokazywanie jakim to jest się elo. Nu ale są wulgaryzmy ;)
Walekifa
20-09-2008, 23:15
Nie znałem wcześniej Afront (znaczy coś tam na płycie ostrego było. jakiś obrazek ich płyty) i włączyłem sobie piosenkę "nie zamulaj" .. Mistrz. Królestwo. Dzięki za nowe dźwięki do słuchawek ; D
Jak grafomani mogą być genialni ?
Zapoznaj się może z albumami Eldoki/Grammatika/Łony/Fisza zanim zaczniesz pieprzyć takie głupoty.
Nie znałem wcześniej Afront (znaczy coś tam na płycie ostrego było. jakiś obrazek ich płyty) i włączyłem sobie piosenkę "nie zamulaj" .. Mistrz. Królestwo. Dzięki za nowe dźwięki do słuchawek ; D
Wuajaz - przemistrzostwo ^^
A mi Pih o którym wspomniał znawca Freezy Eddie całkowicie się nie podoba. Ale Afront nie znałem a wpada w ucho. Dziax wam ;>
Tede - Drin za Drinem :baby:
Pare stron wczesniej ktos cos przebakiwal o przekazie,nie wymienienie tam Eldo jest grzechem,ktory jestem odpowiednikiem wieszcza narodowego polskiego rapu dla mnie.Generalnie temat jest beznadziejny bo w powaznych produkcjach "bluzgi" sluza podkresleniu emocji a nie zeby byly dla samego istnienia i zeby 7latki popisywaly sie jeden przed drugim kto wiecej przeklenstw zna,szukajac takich utworow tworzysz sobie "gustowa" trumne w ktorej bedziesz siedzial dopoki nie przesluchasz prawdziwej tworczosci.Wbrew pozora polska scena rapowa nie jest dnem dna,a takie teksty sie widuje od nietolerancyjnych sluchaczy innych gatunkow muzycznych dodam tylko ze g***o wiedza i lecza tym kompleksy.O.S.T.R.,Zipera,DGE,Molesta,Eldo,Pezet(. ..). A jezeli chcesz juz sluchac niezliczonej liczby przeklenstw to prosze,ale to nie jest rap. \/ hidden bo juz sam link zawiera wulgaryzmy
http://patrz.pl/mp3/huj-kurwa-dupa-cipa
Freezy Eddie
22-09-2008, 15:52
W takim razie polecam:
Ulice bez jutra.
Czarny Kruk (mi sie 101 Decybeli rmx podoba, ale jak kto woli)
Nie potrzebuje byc kims kim nie jestem.
Wlasnie tu (Beztwarzy rmx jest niezly).
Jezeli po przesluchaniu dalej ci sie nie podoba to raczej nie zmienisz o nim zdania, dla mnie koles ma najlepsze porownania i najglebsze teksty w polskim hh.
co do Pe I Ha to polecam
http://www.youtube.com/watch?v=VcLPGMRZYSc
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.