Pokaż pełną wersje : Serwer Tripida hacked
Macko121
13-09-2008, 13:00
Filmik przedstawia, jak jeden z najwyższych leveli w Tibii zostaje shackowany.
http://tibiacam.tv/cams.php?id=r0bmje5kocs2r3b4
ZapodajMuze
13-09-2008, 13:05
Grubo ....
Macko121
13-09-2008, 13:06
Chcę dodać, że filmik oczywiście nie mój.
Lord Wlodek
13-09-2008, 13:06
Owned...
I'm so lucy,lucky ...
Szkoda...
W razie podmiany:
http://tibiacam.tv/cams.php?id=r0bmje5kocs2r3b4
a to że dziś 13 to pewnie zbieg okoliczności :P
Liczyłem na coś lepszego ...
UP, Na co ? No to, ze zjedzie ja do zera? Jebnij sie i zobacz ile expa w plecy...
Co do filmu to powiem, ze szkoda chara... Moim zdaniem hacker mogl ojebac i zostawic
Picinhoxs
13-09-2008, 13:44
Moglby zerowac i ue zaspamowac pare razy jakies setki by popadaly moze
Macko121
13-09-2008, 13:46
@up
Z tego co mi wiadomo Tripida gra/grał(a?) na non-pvp.
neSSonka
13-09-2008, 13:49
Błah ! tyle rl czasu straconego na gre poszło hen i nie wróci : DD
przestroga dla innych pro elo elo graczy tłukących po 24/7 ; Zuo nie śpi !
Napster tego chyba nie przebijesz :p
a teraz wystawmy dziś wszyscy do opisów na gg za Tripide ;(
AHHUAhuaHUAhuaHUauhaHUauhAHUahuaHUAhuaHUAhuAUHauh
film roku ; ))
Piona.
Pinio777
13-09-2008, 14:01
Pewnie jechała na tibii auto z tibiasoft.com
HAHAHAHAHAHA :D:D:D Niedosyc ze hack roku... to jeszcze text roku :cup:
Pewnie jechała na tibii auto z tibiasoft.com
masz cos do tibi auto z tibisoft.com? -.-
XDDDDD
Ehh myślałem że będzie pokazane jak hacker się obłowił a tu samo padanie charem. Troche expa w dupe poszło trzeba przyznać.
UP, Na co ? No to, ze zjedzie ja do zera? Jebnij sie i zobacz ile expa w plecy...
Co do filmu to powiem, ze szkoda chara... Moim zdaniem hacker mogl ojebac i zostawic
Dla mnie to mógłby do 10 lvl zjechać... tylko ja bym wolał oglądać jak już domek np. okrada a nie jak z 5 razy pada .. na pewno byłby to ciekawszy film od tego zaprezentowanego .. dlatego nie pisz abym się uderzył nie wiedząc co mam na myśli ze liczyłem na coś lepszego ..
a gdybym dorwał takiego hackera zach*****nego szweda czy kim on tam byl to bym go wykastrowal odcial rece nogi a na koniec jezyk
mogl okrasc, ale po co rookowac?
Ładnie expa poszło się... ; o
czucz123
13-09-2008, 14:21
Mialem nadzieje, ze zobacze jak itemy konfiskuje :P Nie widze sensu w rookowaniu.. Co to da hakerowi :x
jak by ktoś znalazł filmik jak zgarnia itemki to chętnie zobaczę co do dedow szkoda troche
ciekawe czy z tego powodu nie zrobią cofki ;pp
Ech, nie lubie jak hacked rookuje postac... :S
Liczylem ze zobacze czyszczenie chara, ciekawilo mnie co, ile, na co, po co i dlaczego
Vasudanin
13-09-2008, 14:56
Sep 13 2008, 12:02:40 CEST Died at Level 312 by a larva
Łał
@
Nie żal mi go/jej, sam sobie winien/sama sobie winna.
@down
Nie znasz mnie, więc zamknij się plz?
@up
Mógł bym przysiądz, że gdybym zobaczył ciebie w jego sytuacji, to na 100% byś płakał i krzyczał.
@Up
Shut up panie prorok. Stop kozaczeniu!
A i widać nie tylko mnie wkurzasz.
Marecki666
13-09-2008, 17:29
Na pvp mógłby popkować, a na non pvp - mógłby polurować, np. na poi dl, ma z... 1.7k hp (?) i może się uleczyć do fulla, więc jest lepszy w lurownaniu od 120 EK.
Tak czy inaczej szkoda go, chociaż i tak chyba nie grał...
Również wolałbym poogladać jak mu itemki wynosi z domku.
Btw podobno to Sir Arthos...
Nitro Evil$
13-09-2008, 19:13
Przynajmniej ja jakąs akcje zrobilem na tym filmie ;d
Szkoda lvla zapewne nie bedzie mu sie chciało odrabiac stracil ze 150ml expa czyli 35mln wiecej niz ja mam xD
Również wolałbym poogladać jak mu itemki wynosi z domku.
http://tibiacam.tv/cams.php?id=qhocc8suv656i0lq
:^)
Oglądałem jak o***ali mu domek. o moj boze, koles to sellnie na ebayu czy gdzies i troche kaski wejdzie XD!
BingooCola
13-09-2008, 20:04
O ja pierdolę !
Cheapest
13-09-2008, 20:49
Sep 13 2008, 12:02:40 CEST Died at Level 312 by a larva
Łał
@
Nie żal mi go/jej, sam sobie winien/sama sobie winna.
@down
Czyli chcesz powiedzieć, że jak nie zamknę samochodu na klucz to masz prawo go zabrać? Może to wina keya może nie ale to jest kradzież, coś co jest moje to moje i nikt nie ma prawa tego zabrać i nie ważne jest czy używam zabezpieczeń czy nie, pamiętaj. Nikt nie napisał jak doszło do hacku, ale oczywiście właściciela konta wina :x Widać, że zazdrość was zżera.
@topic
Oczywiście nie znam go/jej ale trochę mi szkoda tej osoby bo trochę trudu jest aby osiągnąć taki lvl. Normalna osoba by tylko wzięła rzeczy aby zarobić, a konto zostawiła w spokoju.
kombossik1
13-09-2008, 20:55
Ja pierdolę same demon legi to może sellnoć za jakieś 10kk... do tego te bp co gościo miał z 1kk capa loota , z itemów : dsm , rh , itp ... a nie jakieś chain army z minosów xD
Przecież on jak to sellnie na ebay albo gdzieś to se samochód niezły kupi xD
Vasudanin
13-09-2008, 21:04
Czyli chcesz powiedzieć, że jak nie zamknę samochodu na klucz to masz prawo go zabrać? Może to wina keya może nie ale to jest kradzież, coś co jest moje to moje i nikt nie ma prawa tego zabrać i nie ważne jest czy używam zabezpieczeń czy nie, pamiętaj. Nikt nie napisał jak doszło do hacku, ale oczywiście właściciela konta wina :x Widać, że zazdrość was zżera.
A co, moja wina, że ma hacka? I uwierz, nie zazdroszczę kilku cyferek.
I kiepskie porównanie, tibia a auto.
kombossik1
13-09-2008, 21:09
UP
kilka cyferek to on ma ale na końcie bankowym -.- jak sprzeda te itemy ...tego też nie zazdrościsz?
@down
Nie tym tonem szczeniaku. Z przyjemnością nauczył bym cię chłopcze szacunku do starszych przy pomocy pasa. Mam nadzieję, że pręgi na gołej dupie spełniły by swoją rolę. Jednak cóż mogę uczynić, skoro siedzisz sobie zaszyty gdzieś po drugiej stronie ekranu...
@Topic
A ja uważam inaczej. Pomimo tego, że już w to nie gram, to szczerze współczuję ownerowi Tripidy. Nessonkom i innym joł kolesiom, współczuję mentalności.
Filmik jak ojebuje mu domek jest juz na youtube.com.. wystarczy wpisac Tripida Hacked
blazee86
13-09-2008, 22:13
Według mnie gościu powinien iść na policje z tym. Clipsoft na pewno ma adresy ip z których się kolo logował na chara.
Pavel321
13-09-2008, 22:27
Według mnie gościu powinien iść na policje z tym. Clipsoft na pewno ma adresy ip z których się kolo logował na chara.
Tylko że te itemy według cipsoftu nie mają żadnej wartości w rl life ...
@up
A powinno wejsc cos takiego jak wirtualna wlasnosc czy cos takiego bo to co widac na tym filmiku to jest przegiecie.
ogladalem do 12 minuty i wylaczylem bo mam slabe nerwy..
ZAL JAK CHUJ
;/
Jak ktos napisal tyle czasu poswieconego na te gre juz nie wroci.
Czy warto w to grac? ^.-
Mac-Graw
13-09-2008, 23:18
@up
A powinno wejsc cos takiego jak wirtualna wlasnosc czy cos takiego bo to co widac na tym filmiku to jest przegiecie.
(...)
Czy warto w to grac? ^.-
Skoro Cipki sądzą, że itemki nie mają wartości w real life, to niech się rozejrzą na portalach typu ebay czy allegro...
A co do gry... Cóż... Wydaje mi się, że dopóki zarówno Cipy jak i użytkownicy nie zaczną bardziej dbać o swoje konta, to NIE WARTO... Szkoda życia :/
Wszystkie chary, itemy, kasa jest własnością cipsoftu!!! Ktos też napisał o jakiejś cofce - nigdy w życiu, i co jeszcze?! Jeszcze by się zaczęły płacze o cofke bo "mojego 15 lefela shakowali". Jest to tylko i wyłącznie wina ownera tego konta i nie będzie płacił za to cały serwer. Osobiście mi szkoda tych lvli i itemów ale to tylko gra i ten ktoś zgadzał się na to że może to stracić w jednej chwili.
N_Exequter
13-09-2008, 23:41
Policja nie ma nic do tej gry. Wszystko co się w niej znajduje jest własnością CipSoftu. Przedmioty nie mają żadnej wartości w świecie realnym. Jaką masz pewność, że sam się nie zjechał z lvlami? (oczywiście to przykład!) Musiałbyś sprawdzić po numerze IP, którego CipSoft NIE UDOSTĘPNI Ci tak po prostu, jedynie policji. Po ustaleniu adresu IP okazuje się, że to kafejka internetowa i wtedy ślad się urywa, sprawa (o ile w ogóle się rozpocznie) zostaje umorzona i nie ma żadnych winnych a ty siedzisz w koncie i beczysz za itemkami.
Czysty debilizm, nie musiał wcale zjechać postaci z tych leveli a mógł ją po prostu całkowicie przejąć.
Wystarczy, żeby założył 30 darmowych serwerów z obsługą PHP.
Na każdym serwerze skrypt cURL, który wykonuje wysyłanie błędnego hasła przy logowaniu na tibia.com, co spowoduje zablokowanie numeru.
Zakłada jeden dodaktowy serwer, który co 4 min wybiera skrypt (spośród tych 30), który ma się wykonać i tak w kółko przez miesiąc, aż się zmienią dane rejestracyjne do postaci. Po miesiącu skrypt wyłącza i kupuje spokojnie nowego recovery-key i postać jest jego... ;)
ALE OCZYWIŚCIE żaden "tipijczyk" na to nie wpadł, bo niektórzy z nich nawet nie potrafią odzyskać postaci po hacku, albo zdać tutora bez odpowiedzi.
blazee86
13-09-2008, 23:50
Lul xD To by nie przeszło, bo owner by mógł napisać do clipsoftu i by się tym zajęli na bank.
A co do policji, powinien zgłosić sam fakt włamania na komputer i wytoczyć mu sprawę. Druga sprawa to udowodnić przed sądem, że itemy miały wartość i wytoczyć mu proces cywilny.
N_Exequter
13-09-2008, 23:58
Nie potrafisz zrozumieć, że te itemy nie mają znaczenia w realnym świecie, sam przecież przy zakładaniu konta zgadzasz się na to potwierdzając regulamin.
Co do blokowania konta to CipSoft nie pomoże (sprawdzone).
Jeśli chodzi o włamanie na komputer. O ile mi wiadomo, nikt nie haczy włamując się i omijają firewall specjalnie aby wyciągnąć hasło z Tibii.
Po prostu zwykły keylogger - zczytuje processy aplikacji tibia*****, następnie je przetwarza i wysyła na mail / gg / web - zwykły program "zapamiętujący wpisane hasła". Teraz zadaj sobie: jak udowodnisz "im", że ten program to akurat nie twoje dzieło? I znów sprawa się zamyka.
Na to nie ma recepty uwierz mi...
Cheapest
14-09-2008, 01:39
A co, moja wina, że ma hacka? I uwierz, nie zazdroszczę kilku cyferek.
I kiepskie porównanie, tibia a auto.
Odpowiedź prosta - ani nie jego/jej wina, ani Twoja. Porównanie było do zabezpieczeń - jeśli on nie upublicznił nigdzie haseł to Ty nie masz prawa je w jakikolwiek sposób sobie przywłaszczyć.
Nie potrafisz zrozumieć, że te itemy nie mają znaczenia w realnym świecie, sam przecież przy zakładaniu konta zgadzasz się na to potwierdzając regulamin.
Co do blokowania konta to CipSoft nie pomoże (sprawdzone).
Jeśli chodzi o włamanie na komputer. O ile mi wiadomo, nikt nie haczy włamując się i omijają firewall specjalnie aby wyciągnąć hasło z Tibii.
Po prostu zwykły keylogger - zczytuje processy aplikacji tibia*****, następnie je przetwarza i wysyła na mail / gg / web - zwykły program "zapamiętujący wpisane hasła". Teraz zadaj sobie: jak udowodnisz "im", że ten program to akurat nie twoje dzieło? I znów sprawa się zamyka.
Na to nie ma recepty uwierz mi...
Są na to sposoby i napewno doszliby jakby chcieli, problem w tym, że policja nie zajmuje się grami, ale jeśli chodziłoby o email, konta bankowe to mają skuteczne systemy do wykrywania, nie wiem jakie tam mają prawo ale u nas keyloggery zalicza się do urządzeń podsłuchowych i to wystarczy, jeśli znajdą taki sam na komputerze oskarżonego to ma lipę, jak nie znajdą to chyba nic nie mogą zrobić.
Ostatnio dzieciak tylko podpatrzył hasło do emaila nauczyciela i zmienił mu je na inne i sprawa jest w prokuraturze, potrzebne było tylko IP z którego się logowano do poczty, a że dzieciak był kretynem i robił to z domu to się doigrał.
Nie wiadomo jak działa prawo w kraju posiadacza Tripidy ;)
Ciekawe czy pobije rekord straconego expa na erigu, aczkolwiek widzę, że dzisiaj też nieźle jeden gracz przyszalał http://img529.imageshack.us/img529/470/98641498ii8.png
Silver Kay
14-09-2008, 07:39
moj upload
http://www.youtube.com/watch?v=YBAs2IDpMwM
ZapodajMuze
14-09-2008, 10:16
Itemy w tibi teoretycznie nie maja zadnej wartosci , a praktycznie owszem.
Itemy w tibi teoretycznie nie maja zadnej wartosci , a praktycznie owszem.
W sumie masz trochę racji, ale ciężko na to pracował, a kasy by na tym nieźle zarobił... Szkoda mi go trochę - tak się napracował. Nie cierpię hackerów, no ale kto stworzył internet... Tak to by też tibii nie było :D
1 Tripida (*) [Brazil] History Astera Sorcerer 276 -161,313,514
kozacko ;s
Valariazz
14-09-2008, 13:38
No wlasnie, 163kk expa w ile... 5 min? moze 10?? A wbijanie tego zajelo tripidzie/tripidom/ng/auto/blackd... jakkolwiek... z 1000x dluzej.
Kretyn zamiast zjeżdżać levele to by posprawdzał domki kumpli bo do kilku napewno Tripida miał invite.
A jeśli chodzi o policję, sądy itp. to sprawa szybko zostałaby umorzona ze względu na małą szkodliwość czynu.
Cheapest
14-09-2008, 18:38
podobno tanio sprzedając te itemy w jego kraju miałby 5000$ czyli u nas powyżej 10 000 złotych... gdzieś na tibia.de pisało
a jeszcze postać jest trochę warta ;o
DaveWiedzmin
14-09-2008, 18:42
Nigdy nikt kto ma choć małe pojęcie o kompach nie stracił swojego konta. Watpie, żeby Tripida był, aż takim debilem, aby się nabrać na keylogera. Więc jedynym rozwiązaniem mógł być bunt jednego z ownerów.
Niestety sharerzy tak konczą, a cała gra polega na oczekiwaniu, który współwłaściciel wcześniej się scyka i okradnie innych. Tak jak to było np. z Ahemmusem z Nerany.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.