Pokaż pełną wersje : Prośba o muzykę.
Rethfing on Aldora
13-09-2008, 16:09
Potrzebuję czegoś nowego, do tej pory słuchałem Blind Guardiana, Therion'a, ACDC, czasem Disturbed, Apocalyptica, przewinął się też 3 Doors Down, SoaD, Metallica no i na koniec mój ulubiony Tenacious D. Szukam czegoś podobnego (lub całkiem odmiennego, aczkolwiek ciekawego). Uwielbiam dźwięk samej gitary akustycznej, więc jakby ktoś znał coś podobnego do Tenacious D to też będę wdzięczny. Więc podsumowując, szukam czegoś nowego, lub jakichś dobrych płyt wyżej wymienionych. Z góry dzięki.
Serious Sam
13-09-2008, 16:24
Red Hot Chilli Peppers , może to Ci się spodoba.
Sprobuj Helloween, albumy "Walls of Jericho" "Keeper of The Sven Keys 1 i 2" "The Dark Ride" reszta wg mnie sredniawa.
Zobacz sobie Dark Moor albo Trans-Siberian Orchestra ;D zespol wymiata, przy niektorych kawalkach.
Dobry jest Candlemass, moze Ci sie spodobaja takie utwory jak Solitude czy Black Dwarf.
Theriona lubisz wczesnego czy pozniejszego?
Może pora na trochę drum n bass :)
No właśnie - RHCP.
Swoją drogą, te "TENACIOUS D", całkiem fajne :P
Piciawek
13-09-2008, 18:53
@Topic
Masterplan albo HIM ;)
Rethfing on Aldora
13-09-2008, 19:37
Dzięki za odpowiedzi, Red Hotów oczywiście znam i lubię, ale raczej pojedyńcze kawałki.
@Phalanx
Wystarczy mi parę jajcarskich kawałków Eminema :D
@Arnisan
Oczywiście starszy wymiata, chociaż parę utworów z nowszych płyt też są ok. Coś tam poprzeglądam z tego co podałeś, thx :)
Do Tenacious D bardziej mi podchodzi Dio. Polecam Manowar, Running Wild, Megadeth podejrzewam będzie ci znany, ewentualnie też Accept.
Oasis sprawdź.
Jeśli nie znasz, to z tego co wypisałeś, Oasis jest najbliżej 3 Doors Down.
@Phalanx
Wystarczy mi parę jajcarskich kawałków Eminema :D
Co ma Eminem do dnb to ja nie wiem i chyba nigdy wiedział nie będę, ale może źle zrozumiałem post ;)
alambish
13-09-2008, 21:19
umm... ja polecam Eddiego Veddera.
Btw: "Zakochałam" się w jego muzyce po obejrzeniu filmu "Into the wild" -> przy okazji rekomenduję :)
i jeszcze takie cuś, co zowie się Pillar :P
Tak w ogole proponuje przejrzec temat "Czego obecnie sluchasz". Czasami ludzie dobre utwory tam umieszczaja, a calkiem sporo metalu tam sie znajduje ^^
Nie wiem, moze Rhapsody, Sonata Arctica, Luca Turilli przypadna Ci do gustu.
Rethfing on Aldora
13-09-2008, 22:55
Co ma Eminem do dnb to ja nie wiem i chyba nigdy wiedział nie będę, ale może źle zrozumiałem post ;)
Nic oczywiście, mi chodziło o to, że jeśli już miałbym na liście umieścić coś z odmiennego gatunku to musi to być coś z jajem ;P
@Every1
Dzięki za te zespoliki ;d
semiliren
13-09-2008, 23:11
Posluchaj Dody, riffy ma genialne.
A tak na serio, to jak ktos wyzej napisal zespol Down, oraz Crowbar i Nevermore.
Jak chcesz cos mocniejszego to Entombed.
gavreonien
13-09-2008, 23:25
Eddie Vedder PEARL JAM! Polecam!
"Black", "Alive", "Jeremy", "Better Man", "Nothingman" "Rearviewmirror" ... i masę innych
A i jeszcze dorzucę zespół QUIET RIOT
AJRON MEJDEN!
Jethro Tull, Jimi Hendrix Experience, Queen, Rage Against The Machine, Deep Purple, Led Zeppelin, Motorhead, Black Sabbath - tego bym spróbował, choć najprawdopodobniej niezbyt trafne typy.
A tak w ogóle to jazzu posłuchaj, to jest kul i szpan.
A tak w ogóle to jazzu posłuchaj, to jest kul i szpan.
Lepszy blues.
Arka_Sath_Wielki
14-09-2008, 11:45
zdziwiłem się nieźle bo nikt nie wspomniał o Nirvanie O.o
Lepszy blues.
Niieee! Dżes yber ales.
zdziwiłem się nieźle bo nikt nie wspomniał o Nirvanie O.o
...a co w tym dziwnego?
Już prędzej Alice in Chains by tu pasowało.
.Ryuuzaki.
14-09-2008, 22:34
Rhapsody _/
Dirty Sanchez
14-09-2008, 22:45
Już prędzej Alice in Chains by tu pasowało.
MY GOD :D
polecam DAys Of the New ';]
akustyczny Grunge ;]
Granteon
15-09-2008, 20:16
Gelt ma racje, Guns N' Roses!
Po wypisanych przez Ciebie zespołach widać, że dopiero zacząłeś przygodę z muzyką metalową więc tylko JUDAS PRIEST.
A z tych klimatów, które wypisałeś polecam Ci:
Deep Purple, Guns N' Roses, Whitesnake.
Jeśli lubisz dobry metal to polecam Polską kapelę Acid Drinkers, absolutni mistrzowie w tym co robią.
gavreonien
16-09-2008, 17:45
A i spróbuj Totentanz :)
Wymienie ci tu "kilka" zespołów poczynając od Rock and Rolla, przechodząc przez pop-rocka,a na Black metalu kończąc ^^.
Led Zeppelin, Deep purple, Jimi Hendrix, Pink Floyd, Scorpions, Ac/dc, Guns 'n roses, Queen, Nirvana, Metallica, Nightwish, Linkin Park, Rage against the machine, Slayer, Anthrax, Megadeth, Judas Priest, Black Sabbath, Limp bizkit, Bullet for my Valentine, Manowar, Nightwish, Evanescence, U2, Green day (Sic!), Fallout boy, Depeshe mode, 30 second to mars, Pearl jeam, Behemoth, Vader, Acid Drinkers, Kat, Sabbaton, Saxon, O.N.A (jedna z lepszych polskich kapel, niestety już nie istnieje), Machine head, The police, Slipknot, Sepultura, Good Charlotte.
To akurat wpadło mi do głowy, napewno znajdziesz coś dla siebie ;)
Three days grace 4 ever <3 Breaking Benjamin też, chociaż nie wiem, czy takiego typu muzyki szukasz :P
posluchaj Marduka, MayheMu czy Dimmu Borgir, zraz sie i przestan sluchac metaló.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.