zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Prosba do "nie skilujacych knightow"

mercuv
14-09-2008, 20:12
Witam!

Mam problem, i nie ma co owijac w bawelne, mam knighta 30lvl skille 63/63 z dobrym eq. Skilowac nigdy nie lubialem, robilem tak zeby na 30 miec skille po 60 ale udalo mi sie troche wiecej. Expilo sie dobrze (na dc) potworki sie odbijaly, ja je szybko zabijalem, ale teraz na dc pozlazilo sie duzo ludu, to samo jest na EF, kopalniach (soldiery). Na OF nie dam rady, bo jak to niektorzy mowia "masz dupiate skile". Czytalem ze sa knighci co nigdy nie skilowali i dobrze na tym wyszli, wiec teraz prosze wypowiedzcie sie, gdzie expiliscie?

PS. to moj 1 post, uzywalem opcji szukaj.
PS. Gram na facc

Pancho666
14-09-2008, 20:21
Hmm Ja nie skilowałem od 1 lvla mam 68 i skile 72/69 expi mi sie OK

Na twoim lvl i skilach (60+) siedziałem na Scrabach niezłe siano i exp (2 lvl dziennie od 30 do 40 oraz lizardy Dragi sporadycznie (nie licz na Zarobek)

moje kilka centóf

~Myst

Valisha
14-09-2008, 21:14
na moim knighcie miałam skille ~58/56 na 35 lvl, bo nienawidziłam skillować, na dodatek przeszkadzało mi non-pvp..
około 30 lvl expiłam właśnie na wspomnianym DC. czasem trafiło sie na 1-2 osoby, innym razem nie można było znaleźć żadnego żywego potworka.
póżniej odwiedzałam 'tomb' pod mt.sternum, ghostland, samo wejście do OF, wieżę mino w okolicach kazz...
możliwości jest dużo, trzeba tylko troszkę czasu pochodzić, zobaczyć na czym Ci jest najlepiej :)
powodzenia :)

Vil
14-09-2008, 21:24
na facc za duzo nie narobisz.

Poza tym wiesz jakie potworki jestes w stanie zabic/ zabijac, masz do dyspozycji tibianearth i mozesz zobaczyc gdzie i w jakiej ilosci wystepuja, na ograniczonym terenie ( facc ) wiec nie powinno byc problemu.

mercuv
15-09-2008, 18:41
Vil, to w jakiej ilosci wystepuja na danym terenie nie ma znaczenia bo zawsze jest tam stado graczy, nie zaleznie gdzie pojdziesz zawsze jest full...

xoz
15-09-2008, 19:10
1. lubialem
lubiłem

2. kup pacc/zmien świat

Tolpa
15-09-2008, 21:41
Zly swiat wybrales, na non-pvp nie pograsz, szczegolnie na Guardii.

Wybierz serwer z mala iloscia ludzi, no i zawsze mozna uzyc sily zeby przegonic noobka z expowiska. Oczywiscie dziala to w obie strony.

Misza
15-09-2008, 22:57
A nieskillujący knight nie ma szans nikogo wygonić ani przetrwać wyganiania go. Hm. Wiem poniekąd z autopsji. ;p

Guriel
16-09-2008, 08:23
Nie wyobrazam sobie knighta ktory ma wiekszy lvl niz 20 ze skillsami ponizej 75/75 :l nie ma co sie tlumaczyc ze to non-pvp skoro ja moge zrobic na 20lvl 75/75 wpierw na rotach pozniej na slimach takie skills to dlaczego ludzie na non-pvp nie moga? ;l echhh sorry ze off top ale juz nie wytrzymalem :l dla mnie najwazniejsze sa skills pozniej lvl :l

ELO!

Vil
16-09-2008, 12:15
i po co 75/75 na 20 levelu ?

Argen
16-09-2008, 16:14
Nie wyobrazam sobie knighta ktory ma wiekszy lvl niz 20 ze skillsami ponizej 75/75 :l nie ma co sie tlumaczyc ze to non-pvp skoro ja moge zrobic na 20lvl 75/75 wpierw na rotach pozniej na slimach takie skills to dlaczego ludzie na non-pvp nie moga? ;l echhh sorry ze off top ale juz nie wytrzymalem :l dla mnie najwazniejsze sa skills pozniej lvl :l

ELO!

Mówi to pall, który na ~60 lvlu ma ~75 dista? Gz.

@topic

Ja nie skillowałem i żyje. Elf fortress na twoim lvlu. Ja na ~40 lvlu wybrałem się na małpy, a co zrobisz ty na FACC to nie wiem.

Marfu
16-09-2008, 16:50
Nie wyobrazam sobie knighta ktory ma wiekszy lvl niz 20 ze skillsami ponizej 75/75 :l

Ja mam 113 ek, a skile gdzies 77/65. I jest dobrze.

A Tobie polecam rzeczywiscie elfy, ja tam siedzialem chyba przez 40 poziomow, i mialem straszna radoche zbierajac storczyki, a jak bylo ich duuzo, to sprzedawalem za duuza kase. Dodatkowo bierz kilka parceli, rob lootbaga i wysylaj, zawsze ktos skrzynke otworzy - mi zawsze otwierano, problemow nie bylo.

Paciuch
16-09-2008, 19:46
Jak nie chce ci się skilować to poco grasz knightem!? Poskiluj trochę bo na facc nie masz co szukać X(:(

Pancho666
16-09-2008, 20:30
Ja mam 113 ek, a skile gdzies 77/65. I jest dobrze.

A Tobie polecam rzeczywiscie elfy, ja tam siedzialem chyba przez 40 poziomow, i mialem straszna radoche zbierajac storczyki, a jak bylo ich duuzo, to sprzedawalem za duuza kase. Dodatkowo bierz kilka parceli, rob lootbaga i wysylaj, zawsze ktos skrzynke otworzy - mi zawsze otwierano, problemow nie bylo.

Mam podobne a też nie skilowałem xD

@topic Elfy albo beho w Hellgate

Ascaron
16-09-2008, 20:53
Hmm myślę, że wina zapełnionych expowisk jest w serwerze na jakim grasz.Jeśli chodzi o Guardię to jest to serwer full i w dodatku na facc ciężko expić tam.Miałem tam chara.Ja polecam zmienić serwa na empty pvp.

Edit:
Ja też moim knightem mało skilowałem.Mam 41 lvl i skile 65\65.Postać w profilu.Expię najczęściej na dc czasem nawet na -2 schodzę, fajna zabawa, a waste tylko czasami mam.

Ghost419
16-09-2008, 20:53

Żeby szpanować przed kolegami.
Chociaż można wbić te 75/75 na 20lvl (bardzo trudno wbić, ja miałem 65/65 a skillowałem od 8lvl) i już więcej nie skillować w ogóle.

LookamZzaRogu
16-09-2008, 23:56

ELO!

gra jest dla ludzi, a nie ludzie dla gry ;f maniac plax...
na 20 lvlu poradzisz sobie z duzo nizszymi skillami, i tak twoja ilosc hp nie pozwala ci expic na mocniejszych potworach...
chociaz to jest twoje zdanie. poza tym na non-pvp wbicie takich skilli na 20lvlu jest niemozliwe, po 1) za duzo noobkow, ktorzy ciagle ci zabijaja mobki 2) nie mozesz skillowac na monku etc 3) nawet skillujac (na mobkach) szybciej wbijesz ten 20lvl i zrobisz takie skille :*

na pvp jest to wykonalne, ale wg mnie niepotrzebne. co z tego ze masz takie skille na takim lvlu skoro i tak pewnie padniesz od pierwszego lepszego pk bo masz malo hp i wtedy strata bedzie duuuuza.

nie jestem za tym, zeby w ogole nie skillowac, bo wtedy do konca zycia pozostaje ci OF, uwazam, ze na poczatek 50-60 to minimum, chociaz wszystko zalezy od was. do niczego nie namawiam :)

@topic
DC/tomby pod mount sternum/OF(na poczatku powinienes dac rade)/elfy/ew. cyklopy ale a nie musisz uwazac :) w sumie na guardii moze byc ciezko nawet o raty pod thais ale skoro juz tam grasz to watpie ze zmienisz server (przydaloby sie na jakis mniej zaludniony).

Tolpa
19-09-2008, 14:01

Zeby pall lub kina z wiekszym lvlem zrobili :o gdy beda cie chcieli zabic.

Vil
19-09-2008, 15:28
jak ktos kto go bedzie chcial zabic nie bedzie warzywem to skille mu nie pomoga.

borekziom
19-09-2008, 16:53
nie wiem jak u knighta ale...obecnie gram palkiem 44lvl skille 80/64
Trenowałem go na 8 lvl do 70 dsita i tam chyba z 40 miał shielda albo cos w tym stylu dokładnie nie pamiętam..założyłem boszki i exp był zajebiaszczy;] mount sterrnum w thais ostatni poziom do 40lvl polecam ;] mimo iż miałem pacc.
Niedawno wbiłem 80 i lvl robie w..1,5h?albo coś w tym stylu no expienie to po prostu czysta przyjemność jak widzisz te hity z 2 na początku i kończącą sie na dwa 00 a używam royal spearów więc z enachted spear lepiej powinno być co zaś sie tycyz boltów to nie sprawdzałem.
ups trochę off topic ale to szczegół i jeszcze przepraszam za to iż sie tak przechwalam;)
Zależy kto co lubi ja dla ciebie kolego radze zmienić świat na pvp , bo non pvp to zmuła i nie można używać "silnych argumentów".
i na mniejszym lvl podtrenować trochę jeżeli masz możliwość bo wtedy świat sie wydaje bardziej kolorowy jak expisz ;p.
Sorry za takiego off topa.

Kaczan____
26-09-2008, 08:28
Ja skilluje swoim knightem , mam 20 lvl i skille 56/53

1929
26-09-2008, 09:40
a co ty chceszna guardi miec puste expowiska haha :D bez pacc to wcale sie nie da grac wszedzie pelno noobow ja kkazdy gada idz na pvp na wiekszosci pvp tez ciezko sie gra bez kumpli...

VLD
21-10-2008, 21:34
Albo zmien server, albo poskiluj...

Zonta
21-10-2008, 21:47
dc / cyce poh/ MS kolo thais/ef (polecam szczegolnie) Własnie zmienilem server bo juz nie moglem zniesc masy ludzi na pacc i na facc ( secura) zmienilem na harmonie i narazie jest spoko.

RextoN
21-10-2008, 22:08
Jestes nocnym markiem to najlepiej bierz swiat Niemiecki gdzie jest najwięcej polaków (ja wybrałem Guardie)
Jakos problemów nie mam :)
W soboty i niedziele jest lipa bo jak mam troszkę więcej czasu i w południe wbije to wszystko pozajmowane =/
Ale tak to o 22+ gdy cała dzieciarnia śpi ja wbijam na Amazon Camp, Jaskinie koło Kazzo i Fibule.
Ostatnio na fibuli latał jakiś botter więc dałem sobie spokój i poszedłem na Amazon Camp zaliczając do tego dead z powodu Mumi która ma swoje paralyze -.-

Skillowac to skillowałem do 30 na trollach na rooku, a reszta sama się wbiła :P
Na początku jest trudno ale wole expienie niż skillowanie.

45 skilla i best hit w wicha to 109 a w Valkirie 129

Diablo91
21-10-2008, 23:30
Chyba wszystkie miejscówki gdzie możesz expić zostały wymienione... Sam wiem jak to przerąbanie jest skillować na no-pvp knightem... 60/60 na 20 lvl w dzisiejszych czasach botterów jest rzadkością ;D... Sam teraz założyłem nowego knighta (zaś no-pvp) i zamierzam wbić 60/60 do 20 lvl... Czy mi się to uda? :D.

Ps. Gra jest dla ludzi, nie na odwrót ktoś tu napisał... I ma racje... To twój char i twoje skille... Nie przejmój się innymi tylko graj tak jak lubisz ;)

Ze'To
22-10-2008, 11:33
co prawda gram sorcem ale... zmień świat - dobrze Ci radzę... ja wcześniej grałem również na no pvp... przyzwyczaiłem się do expienia z 10 osobami... kumple mnie namówili, żebym zmienił świat na inny... wybrałem Furorę : chłopie żyć nie umierać ! nikt Ci nie zabiera lootbaga, jak nikogo nie w*****sz nikt bez powodu Cie raczej bić nie będzie, EXPOWISKA PUSTE ! w kilka godzin wbiłem 13 lvl. Pomijając już to, że ludzie o wiele milsi (Polacy również!!) jak najszybciej zacznij grać na jakimś pvp i nie marudź :)

Exelon
22-10-2008, 15:38
Niedawno wbiłem 80 i lvl robie w..1,5h?albo coś w tym stylu no expienie to po prostu czysta przyjemność jak widzisz te hity z 2 na początku i kończącą sie na dwa 00 a używam royal spearów

Robisz 200k/h na 80 lvlu waląc z royalek? Takie bajki to dzieciom z przedszkola
możesz opowiadać.:D

Skillowac to skillowałem do 30 na trollach na rooku, a reszta sama się wbiła
Może sie myle ale 30 skille na rooku to chyba baaaaaaaardzo długo sie wbija;)

RextoN
22-10-2008, 20:23
To znaczy na tym landzie gdzie się odbierało profesję w tych podziemiach gdzie są Troll Leadery.

mercuv
22-10-2008, 20:52
Zmieniam swiat bo to jedyna kozystna mozliwosc.
Mysle nad Xerena, Aurea, musi byc pvp. Jezeli ktos tam gra, prosze o mala pomoc, potem sie odwdziecze

lobakus
01-11-2008, 11:41
Ja mam 14 lvl skille 42/40 i dobrze jest mój mlvl 2 prawie 3 a jak by co palem skille lecą duuuużo szybciej

Kubarek
01-11-2008, 12:00
Ja mam 112ek ze skilami 82/62 i co? dobrze się gra, hity wcale nie są takie złe a np. hero nie wali wcale hitów po 250-300 jak niektórzy piszą, więc skilowanie moim zdaniem jest zbędne.

Tobie radze iść na kopalnie dwarfów na zachód od kazo bo tam jest ich od groma i wątpię żeby wszystkie były zajęte. Może też być MT tomb albo po prostu na cycach jak nie ma ludzi to exp idzie niezły