zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Stairhopping demon

Jagred
16-09-2008, 15:18
Czesc
Gdzie moge stairhopping demony? Szukalem w Hero cave, ale tam sie nie da, gdyz do demonow przechodzi sie przez TP.

Jagred
16-09-2008, 15:37
Stairhooping nie jest nielegalny, nie uzywam bota, po prostu mam za maly lvl zeby solowac demony, a skaczac po schodach i uzywac icicle moge. Nikt mi tego nie zabron, gdyz nie jest to wykorzystywaniem bledow gry.
Tak samo jakby powiedziec ze stawanie po skosie do smoka to tez lamanie zasad gry bo nie bije wave po skosie, i musisz zawsze wlezc mu pod wave.

@Up.
Nie chce bic demcow z blokerem, chodzi mi wlasnie o solowanie ich.

Rybzor
16-09-2008, 15:46
Pytasz się gdzie mógłbyś zastosować tą taktykę, zupełnie jakby miejsc z demonami było w Tibii 50.

Albo kupiłeś sobie postać na allegro, albo expiłeś na trolach do 100 lvla. Niestety jak to zwykle bywa w tematach tego typu, nawet nie napisałeś jaki masz lvl (nie, już tej wiedzy nie potrzebuje).

Zakładając, że < 100, pozostaje jedynie single spawn, wchodzisz w teleport i masz schodki, gdzie po zejściu na dół na lewo od nich znajdują się kolejne demony, jednak da się bić górnego demona bez lurowania tamtych.

Zakładając, że masz > 100, jest DHQ, gdzie możesz lurować sobie po demonie w "bezpieczne" miejsce ze schodkami.

Jagred
16-09-2008, 15:52
Pytasz się gdzie mógłbyś zastosować tą taktykę, zupełnie jakby miejsc z demonami było w Tibii 50.
Wiem ile jest respow demonow, bo sprawdzilem prawie wszystkie na tibiaearth. Jednak z tego co widzialem zadne nie nadawalo sie do stairhopping. Temu pytam.
Albo kupiłeś sobie postać na allegro, albo expiłeś na trolach do 100 lvla.
Nie mam jeszcze 100 lvl ale raczej nie expie na trolach
Niestety jak to zwykle bywa w tematach tego typu, nawet nie napisałeś jaki masz lvl
A co moj lvl wnosi do tematu? Jesli pisze na temat miejsca gdzie moge stairhoppowac, raczej bez roznicy czy mam 20 lvl czy 200. Chodzi mi o konkretne miejsce w swiecie tibii a nie o miejsce gdzie dam rade.

Zakładając, że < 100, pozostaje jedynie single spawn, wchodzisz w teleport i masz schodki, gdzie po zejściu na dół na lewo od nich znajdują się kolejne demony, jednak da się bić górnego demona bez lurowania tamtych.
BRAWO! :) Wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo. Bylem raz w tym miejscu, ale szczerze nie myslalem o tym zeby sprobowac bic tego demona zbiegajac na schody na dol. (myslalem ze te 2 demony ktore sa nizej sa blizej schodow)

dziekuje za odpowiedz

Rybzor
16-09-2008, 15:56
A co moj lvl wnosi do tematu? Jesli pisze na temat miejsca gdzie moge stairhoppowac, raczej bez roznicy czy mam 20 lvl czy 200. Chodzi mi o konkretne miejsce w swiecie tibii a nie o miejsce gdzie dam rade.

A ma to, że nie mogę udzielić precyzyjnej odpowiedzi, bo w Tibii są miejsca nadające się do "stairhoppingu", które wymagają posiadania 100+ lvla (taka bramka, przez którą z niższym poziomem nie da się przejść, o rly!), aby się do nich dostać. Trudne do wydedukowania, co?

Elderty
16-09-2008, 16:09
Goroma.
110+ Dasz rade. Bez utamo ofc.

Kurczakos
16-09-2008, 17:00
Goroma.
110+ Dasz rade. Bez utamo ofc.
110 bez utamo? Postacią magiczną? Chyba żartujesz...

Lechista
16-09-2008, 22:54
@2Up
Bez utamo tylko na ots ;)

Kamliss
18-09-2008, 14:18
/Up : Zamiast utamo polecałbym jednak energy ringa.

Stairhooping nie jest nielegalny, nie uzywam bota, po prostu mam za maly lvl zeby solowac demony, a skaczac po schodach i uzywac icicle moge.

Ba, możesz nawet bez bota stairhoppować i bić z exori frigo - ale trzeba mieć odpowiedni sposób (nie mówię ofc. o wspomagaczach).

robek
18-09-2008, 15:03
Elderty dobrze powiedzial, bez utamo na goromie. kumpel 110 ed sobie tam radzi up/down

http://www.tibiacam.tv/cams.php?id=i2ytm90l81sw73ln
check it :>

Rybzor
18-09-2008, 15:28
Elderty dobrze powiedzial, bez utamo na goromie. kumpel 110 ed sobie tam radzi up/down

http://www.tibiacam.tv/cams.php?id=i2ytm90l81sw73ln
check it :>
Faktycznie, świetnie sobie radzi. Najbardziej podoba mi się ostatnia minuta filmu kiedy ginie od demona.

Polecam od 110 lvla!!