zaloguj się

Pokaż pełną wersje : 2 Mieczyki - By n00b

Avager
10-12-2004, 20:33
No to jak w temacie, 2 miecze zrobione przez n00ba (mnie).

1) Shell Sword (chyba dobrze napisałem :) , był najdłużej chyba robiony). Legenda głosi że miecz ten został wykonany z łusek (kawałków pancerza) Gigantycznego Skorpion Queen. Jego Ostrze zostało wykute przez zwykłych ludzi lecz pewien mag (właściciel miecza) pragnoł go ulepszyć, gdyż stracił ręke na wojnie i już nie mógł trzymać tarczy ( śwait był pogrązony w bitwach o Karsaka (Wyspa 4 kluczy ... ale to kiedy mi sie będzie chciało ;) ) , wyspa była potrzebna do otwarcia skrzyni z innym legendarnym mieczem (miecz #2)). Mag wtedy przypomniał sobie o Królowej Skorpionów, wtedy zaplanował wycieczke do groty ze skorpionami oraz z jego celem, pancerzem Królowej (ofcoze Skorpionów), które były na naj potężniejszym wtedy potworze. Walka jednak nie była Trudna ! Wszystkie Skorpiony walczyły (tak myślał) a królowa była bardzo wymęczona i chora (brak przyczyn ... ) . Po zabiciu królowej kilkoma czarami oderwał kilka kawałków pancerza i ruszył do domu. Magicznie przyczepił te kawałki do broni gdy dotarł do swojego, bezpiecznego gniazda ale... nie było tak bespieczne jak myślał. Gdy skończył ulepszać swoją broń chwycił się za gardło (uczuł ukłucie) i poczuł ... miał z 2 skorpiony na szyji , nawet nie zdąrzył nic powiedzieć (nawet Auuuu) .... padł na ziemie . Dotąd nie znaleziono miecza.

http://img21.exs.cx/img21/1626/shellsword2zi.jpg

2) Holly Hand,Miecz,do którego potrzeba 4 kluczy, został uwięziony w wieży 4 żywiołów. Ma ta broń magiczną właściwośc a dokładniej wszystkie istoty demoniczne , umarłe oraz podłe (PK plx) dostają większe rany (4 x większe DMG) . Miecz jest 2 ręczny, ma bardzo słabą obrony gdyż jest bardzo masywne i ciężko nim szybko wymachiwać (atakować) i bronić się jednocześnie. Kiedyś Wielki Mistrz Mieczy (Swordar) Zabił jednym zamachem ponad 3 Demony Cienia ! . Było to podczas walki o życie ludzi ... najpotężniejsze istoty (demony cienia) zaatakowały Thais (dotąd jedyne miasto ludzi) ... niebo było czarne i to pomagało demonom lecz miecz ten potrafił rozbić ciemność ! Tworzył Bardzo jasne światło w odległości 50 kroków od niego. Dodam jeszcze że samo światło mogło zabić Cień ale nie Demona Cienia... .

http://img21.exs.cx/img21/7076/hollyhand5jm.jpg

UWAGA WSZYSTKIE 2 MIECZE ZOSTAŁY WYKONANE NA HISTORII A POTEM TYLKO PRZENIESIONE NA KOMPUTER (Przerysowane na komputer) PRZEZ ZE MNIE !!!!!!

EDIT:

Jeśli sądzisz że rączka jest w złym miejscu umieszczona lub ostrze źle umieszczone itp. To jesteś w najwiekszej pomyłce na świecie ;) (Błędzie jak wolisz ;) ) .

Shanhaevel
10-12-2004, 20:40
Hehe, zgadnij co powiem... Łaadnee, choć cieniowanie gradientowaniem mi się nie podoba.

Smerdek
10-12-2004, 20:41
Gratz fajne i starannie wykonane ocena 10/10 :)))))
Chcialbym takie nożyki mieć w Tibii

Gratz

Avager
10-12-2004, 20:44
Smerdek, to że ci dałem tego C-Armora za friko ...to nieznaczy że teraz masz mi sie tu podlizywać dla C-legsów.... Eh ale thnx. :) .

Adolphus Elbragol
10-12-2004, 20:51
gratz. miecze naprawde ladne. Cieniowanie zreszta tez [szczegolnie te muszle(w takim razie poprawiam: szczegolnie te luski)]. Ale... gdybys mógl sprubowac zmniejszyc je do rozmiarów tibijskiego oręża.
@zalozyciel topicu: obiecuje, ze ostatni raz nie czytalem do konca postu. heh "shell" mnie zmylilo. btw. dzieki ze nie przyczepiles sie do ortografii...

Smerdek
10-12-2004, 20:53
Avager,nie dałeś ,ale pewnie byś dał za 30k
hehehehe nie masz czego wymyślać ziomek :p

Avager
10-12-2004, 20:56
gratz. miecze naprawde ladne. Cieniowanie zreszta tez(szzcegolnie te muszle). Ale... gdybys mugl sprubowac zmniejszyc je do rozmiarów tibijskiego oręża.

No ale chyba SKORPIONY nie mają muszli ... ;P tylko takie jak by łuski ;) (jak plate arm??? ).
No ... ale to bym musiał rysować od nowa... i .... w 32x32 raczej to ładnie nie wyjdzie ale kiedyś spróbuje (dziś próbowałem... widzisz... zmieniłem zdanie na 150x150 i 150x300).

COMMENT PLX !!! OR SKOCZE Z OKNA (5 piętro ) NA MOST BY SKOCZYĆ DO WODY !!!!

Edit:

Avager,nie dałeś ,ale penie byś dal za 30k
hehehehe nie masz czego wymyślać ziomek;p

:cup: :P Wygrałeś w loterii darmowy KICZ :P :cup:

Ye-ti
10-12-2004, 21:24
Fajne, fajniutkie:D(zrób więcej takich).

Avager
11-12-2004, 20:09
A moglibyście dać mi jakiś pomysłów (teraz nie jestem w szkole więc Natchnienia Graficznego nimam ;P ). Próbowałem narysować :

1) Feather Dagger (... chyba najlepiej z tych badziewii wyszło )
2) Rusted Dark Axe (wole nie mówić....)
3) Phoenix (niech będzie i Phoenix... .zapomnaiłem jak jest PAW po Angielsku :D ) Sword (OMG !!!!! TO miało być "Royal Rapier" Ale ten ogonek mi jakoś nie wychodził ...)

http://img98.exs.cx/img98/5876/syf3jz.jpg

UWAGA PRACE NIE ZOSTAŁY SKOŃCZONE !!!!! ZOSTAŁY WSTRZYMANE NA WIDOCZNYM POZIOMIE I RACZEJ NIE BĘDĄ KONTYNUOWANE , Powód:
Brak chęci do rysowania rzeczy bez sensu... potrzebuje pomocy od was ;) .

DAjcie kilka propozycji co namalować .. tylko błagam nie komentujcie tych 3 zdu*ionych obrazków ;( , Chyba umre ze wstydu gdy ktoś to będzie oglądał ;( .

Jak ktoś to zkomentuje to ide sie powieścić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! ... O chyba zaczynam mieć chęć na rysunek... ale pomysłu nima ;/

POWTARZAM DAJCIE JAKIŚ POMYSŁ :) . (Nie rysuje w formacie 32x32 ... ) .

Dowizul z Inferny
11-12-2004, 21:51
bardzo ladne miecze szczegolnie ten "rusted dark axe" axe zalsuguje na 6 w skali szkolnej a reszta 3+\4-

Avager
11-12-2004, 22:02
bardzo ladne miecze szczegolnie ten "rusted dark axe" axe zalsuguje na 6 w skali szkolnej a reszta 3+\4-

OMG OMG OMG !!!! PROSIŁEM BY NIE KOMENTOWAĆ TEGO SYFU :( !!!! TERAZ IDE SIE POWIEŚCIĆ :((((((((((( .... Cya.

Adolphus Elbragol
11-12-2004, 23:50
Pomysl? Nie ma sprawy. Mam zamiar poprowadzic przygode, w ktorej glowny watek bedzie krazyl wokol pewnego miecza. Miecz powinien:
a)wygladac strasznie (ciemna klinga mile widziana)
b)byc jednoreczny
... i hmmm to chyba tyle. I niech otacza go aura grozy );]

Hegemmon
12-12-2004, 03:28
"UWAGA WSZYSTKIE 2 MIECZE"

ROTFL! Leże i kwicze!

a co do rysunków:
1.. czy ty przypadkiem nie grywasz czasami w MU? jedna z tamtejszych broni jest nadwyraz podobna do niej
2. strasznie to dziwne... coś w tej broni nie pozwala mi o niej myśleć jak o czymś czym można zabić...
3,4,5- no coment plx

Yazon Zigrin
12-12-2004, 09:50

Ładne miecze... axe to topór... jak się uśmiałem...
Co do prac, n00bie (w temacie tak jest napisane), podoba mi się tylko ten Shell Sword [7-/10] , reszta niezbyt ciekawa (Holy Hand [4/10], Feather DAgger [5/10], Axe [4-/10], Miecz Fenixa [3+/10]...

Avager
12-12-2004, 17:39
"UWAGA WSZYSTKIE 2 MIECZE"

ROTFL! Leże i kwicze!

a co do rysunków:
1.. czy ty przypadkiem nie grywasz czasami w MU? jedna z tamtejszych broni jest nadwyraz podobna do niej
2. strasznie to dziwne... coś w tej broni nie pozwala mi o niej myśleć jak o czymś czym można zabić...
3,4,5- no coment plx

Nie wiem o którą broń ci chodzi ???

a co do tych ostatnich rysunków... mogłeś chociaż przeczytać co tam napisałem ??? MIELIŚCIE TYCH WIELKICH, GIGANTYCZNYCH NIEWYPAŁÓW NIE KOMENTOWAĆ!!!!!!! X( X( X( X( X( X( X(

aha ..wyjaśnij oco ci chodziło w tym co jest zaznaczone na czerwone ??? :P ? Bo jesli to że walnołem AXE (topór, siekiere czy co tam jeszcze może być) to tylko dlatego że chciałem pokazać że niemam natchnienia ;P i rysuje jakieś zasyfione badziewie. A może chodzi ci o to że powinnio być "UWAGA 2 MIECZE" lub "UWAGA WSZYSTKIE MIECZE"... mi tam pasuje to co ja napisałem :) ...

Ładne miecze... axe to topór... jak się uśmiałem...
Co do prac, n00bie (w temacie tak jest napisane), podoba mi się tylko ten Shell Sword [7-/10] , reszta niezbyt ciekawa (Holy Hand [4/10], Feather DAgger [5/10], Axe [4-/10], Miecz Fenixa [3+/10]...

MIELIŚCIE TYCH WIELKICH, GIGANTYCZNYCH NIEWYPAŁÓW NIE KOMENTOWAĆ!!!!!!! X( X( X( X( X( X( X( (tych 3-ech ostatnich !)

Pomysl? Nie ma sprawy. Mam zamiar poprowadzic przygode, w ktorej glowny watek bedzie krazyl wokol pewnego miecza. Miecz powinien:
a)wygladac strasznie (ciemna klinga mile widziana)
b)byc jednoreczny
... i hmmm to chyba tyle. I niech otacza go aura grozy );]
Zara ci dam tego miecza ... robiłem go wczoraj gdy się już kończył film A.I. (troche smutny koniec ;) ) . Miałem go też wczoraj dać ale.... wtedy to była godzina po 0:00 (24+) ;) . Tylko jeszcze dodam tą AURE i dam tu na forum :) .
Aha i tylko skończe zminiejszoną wersje Shell Sworda ;) (32x32... niejest to łatwe :/ ... za dużo szczegółów jest na originale :/ ) .

Yazon Zigrin
12-12-2004, 18:18
MIELIŚCIE TYCH WIELKICH, GIGANTYCZNYCH NIEWYPAŁÓW NIE KOMENTOWAĆ!!!!!!!.
To po jaką chol*rę je tu dajesz, jak i tak nie chcesz by je oceniać... ty poprostu nie chcesz dostać złych "komentarzy"... życie to nie bajka gdzie wszystko jest różowe, szczęśliwe i miłe...

Avager
12-12-2004, 18:27
To po jaką chol*rę je tu dajesz, jak i tak nie chcesz by je oceniać... ty poprostu nie chcesz dostać złych "komentarzy"... życie to nie bajka gdzie wszystko jest różowe, szczęśliwe i miłe...

"(...)to tylko dlatego że chciałem pokazać że niemam natchnienia ;P i rysuje jakieś zasyfione badziewie" - to jest odpowiedz na twoje pytanie ... a myślisz że nie wiem że nie jest różowe , miłe i dobrotliwe??? to dlaczego mam złą sytuacje rodzinną (nie patologiczna ani nie że ja ciągle na kompie... wole nie mówić).

Ok mam te mieczyki :

Pierw ten co ty (Adolphus Elbragol) chciałeś (coś mi sie podoba ;) )

http://img83.exs.cx/img83/1462/death6zu.jpg

No i ten Shell Sword (jakoś już o wiele mniej :) ) :

http://img83.exs.cx/img83/7236/shellsword24xf.jpg

Adolphus Elbragol
12-12-2004, 22:23
Nice, very nice. Tylko gdybys jeszcze minimalnie przedluzyl i pozbawil zgrubienia ostrze.
btw. zajrzyj do mojego noobowskiego opowiadania(drugi link w podpisie)