Pokaż pełną wersje : Vista + internet ... problem
kombossik1
17-09-2008, 10:16
A więc tak mam Laptopa z vistą i mam problem z internetem ... (tylko w przeglądarkach (mozilla , internet explorer itp) że net działa (w przeglądarkach) raz na godzine... przez 2 minuty (no około) tibia chodzi luz 0 lagów cały czas ... przez torrenty sciągam też luz tylko te przeglądarki nie mogę wejśc na neta wcale... nie znam żadnego forum komputerowego więc pisze tu i prosze pomużcie mi bo za minute już nie będę miał neta znowu (w przeglądarce) wiem że to nie wina dostawcy bo tibia chodzi jak nigdy ani jednego laga ...
CO MAM ZROBIC
Mam neta przewodowego nie jakiegoś WIFI ... <Na normalnym kompie z tym netem nie miałem problemów tylko tu..
Lilasmus
17-09-2008, 11:17
Nie sądzę, aby to konkretnie VISTA odpowiadał za Twoje problemy. Prędzej winę ponosi tutaj wadliwie podłączony kabel (poszukaj l;uźnego miejsca np.), jakieś złośliwe oprogramowanie (przeskanuj paroma antywirami kompa).
Co do mnie to powiem tak. Kiedyś miałem coś takeigo, że Tibia chodziła elegancko natomiast nie mogłem właśnie przeglądać www (komunikat, że nie można znaleźć miejsca ...). W końcu zaczęłem skanować kompa i wyszło, że miałem właśnie jebitn**o wiruska :)
kombossik1
17-09-2008, 16:30
No niestety nie mam wira bo komp ma 1 dzień a nic nie ściągałem... nie mówie że to wina Visty tylko nie wiem co mam zrobic :/ halp plx
down w Viscie nie ma ,,uruchom'' ;p (znaczy w starcie nie ma ;o)
No niestety nie mam wira bo komp ma 1 dzień a nic nie ściągałem... nie mówie że to wina Visty tylko nie wiem co mam zrobic :/ halp plx
Zadzwon do dostawcy internetu i zapytaj, dlaczego strony nie laduja ci sie poprawnie.
Sprawdz tez pinga do np. onetu (start->uruchom-> ping onet.pl -t )
@Edit: I mogles to napisac w problemach z komputerem :P
Vista ma wiersz polecen, taki sam jak w xp, do tego jest chyba skrot klawiszowy win+R jesli mnie pamiec nie myli.
Jak wyzej pisal tompior, gadaj z dostawca.
Problemow moze byc naprawde duzo, od konfiguracji routera, sieci po dostawce skonczywczy.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.