PDA

Pokaż pełną wersje : Bicie m lvla

Tibijczyk222
18-09-2008, 20:08
Jak mogę grać żeby bić efektywnie magic level ponieważ mam 23 druida i 18 magic lvl ;/ A na dodatek robilem czasem ihy (chyba z 6 bp zrobiłem) i nie wiem dlaczego tak słabo :(X(

__Kaczorek__
18-09-2008, 20:13
Ja swoim drutem robiłem Energy fieldy zrobiłem może z 5 bp no i Ihy do expienia (ok.4bp) i miałem 20 mlvl. Więc jest ciężko, musisz jeszcze trochę popracować, rób dalej Ihy i polecam Energy fieldy do Pk'owania :)

Wyciszony
18-09-2008, 21:16
6 bp IHów? Zrób ich kilka/naście razy więcej..

Yamakasi92
18-09-2008, 21:31
Ja swoim 37 sorkiem z 42 mlvl robie wciaz runy(gfb,explo),wedlug mnie mlvl dobrze leci jak expisz,przez uzywanie czarow ;]

Rudy92
18-09-2008, 21:40
Jak mogę grać żeby bić efektywnie magic level ponieważ mam 23 druida i 18 magic lvl ;/ A na dodatek robilem czasem ihy (chyba z 6 bp zrobiłem) i nie wiem dlaczego tak słabo :(X(

dobij 23 mlvl na ihah i runkach a nastepnie rob tak normalnie bij expa 1 lvl a nastepnie dobiaj taki sam mlvl jak lvl (okolo 70% wjedzie na uzywaniu exur biciu z wanda) bedziesz mial wtedy wysoki mlvl w porownaniu z lvl (1:1)

Zomis Zard
18-09-2008, 22:13
jak grasz na starym swiecie to nie bij m lvla bo to jest nie oplacalne jak grasz na nowym servie to tez bym raczej nei bil m lvla poniewaz jest to waste time a wiadome ze na respach sie szybciej bije m lvl moze jak kupisz na more lvlu pacca to bedziesz wtedy trzaskac icicle i ci podskoczy albo jak bedziesz healerem na wyprawach knightow :D

Max_33
19-09-2008, 12:05
moj kolega ma 18 sorca z 30 m lvlem :o powodem m lvla jest to że zrobił jakieś 20 bp fire fieldów :D teraz używa ich do pk i spoko :cup:

Cacuss
19-09-2008, 15:47
Najszybciej leci m lvl przy normalnym expieniu...

Sestor
19-09-2008, 16:59
@up
popieram
@2up
a przez ten sam czas jak on wbijal ten 30mlvl ja bym mial 35 lvl + 35mlvl co jest lepsze?
@top
exp normalnie przy uzywaniu manaskow wbijasz mlvl najszybciej + lvl leci

Tolpa
19-09-2008, 19:46
Expuj normalnie, bo stanie w miejscu i utevo lux to glupota. Ewentualnie wbij lvl do robienia hmm/icicle i wtedy mozesz pod depo sobie je robic jesli potrzebujesz kasy. Ale exp to priorytet.

MnichU1007
20-09-2008, 09:56
Ja moim sorkiem wbijałem m lvla jak nie chciało mi się expić (działo się to bardzo często), i na 18 lvlu miałem 26 m lvl, ale straciłem na to około 14h :]

Paruv
20-09-2008, 13:04

no... to teraz sie wysil i pomysl przez chwilke.

Stoisz w jednym miejscu <nie pz>, czekasz na mane i wciskasz Fxx...
Mowie Ci, niezawodny sposob. Polecam

Ps.

a przez ten sam czas jak on wbijal ten 30mlvl ja bym mial 35 lvl + 35mlvl co lepsze?
oczywiscie, ze lepsze jest posiadanie lvl'a ~20 z 30+m lvl'em niz 35 z m lvl'em w stosunku 1:1...
zanim ten 20 wbije te 15 lvl'i to bedzie mial spokojnie w okolicach 40 (magicznego) wiec see ya.

ripper
20-09-2008, 15:29
Najlepszy sposób, by szybko podnieść mlvl, zakładając, że nie dysponuje się odpowiednim kapitałem, to expić w miejscu, w którym mfy idą bardzo szybko, a jednocześnie się zwraca.

Chyba, ze chcesz zmniejszyć różnice między lvlem, a mlvlem, co jednak jest głupotą i marnowaniem czasu (chyba, że bot + afk).

Tibijczyk222
20-09-2008, 19:18

Ps.

oczywiscie, ze lepsze jest posiadanie lvl'a ~20 z 30+m lvl'em niz 35 z m lvl'em w stosunku 1:1...
zanim ten 20 wbije te 15 lvl'i to bedzie mial spokojnie w okolicach 40 (magicznego) wiec see ya.

Nie mów do mnie jak do nooba bo umiem grać tylko się pytam co robić czyli czy robić runki czy expić i tak jak kilka osób powiedziało wole szybciej wbić lvl na np. guardach zmanasami ;p

Ozumi
20-09-2008, 23:06
Debilizm. Stosunek. :cup: I co moze na 100 lvlu tez se bedziesz palil mane zeby miec 100 mlvl? powo. Wiesz co sie liczy w biciu mlvla? CZAS I KORZYSCI.
Co szybciej? Czekanie pod depo na mane i utevo lux albo runka czy expienie i mfy?
Co lepiej? Osiagniecie w tym samym czasie wiekszego lvla i wyzszego (tak wyzszego) magica czy stanie na 20 lvlu az bedzie 30 mlvl? Hmmm...
Kasa z runek czy kasa z expa? Plecak sd robi sie z promocja prawie 5h. W 5h to ja ci nie 45 lvlem ( wymagany do sd ) a 15 przyniose wiecej hajsu z rotow niz za ile ty opylisz ten bp. Co ja mam? ;o Ten sam mlvl+exp+wiecej hajsu. Ty? Mlvl+mniej hajsu. Exp? 1k na wbicie souli. A cos mi sie wydaje ze na 45 lvlu to jednak sie expi juz nie na rotach i z mfami wiec mlvl idzie "deczko" szybciej.

Inaczej sprawa sie ma kiedy dorwiesz softy i zalezy ci na magicu (niestety, jesli masz softy i myslisz o robieniu runek to raczej nie masz 80 lvla i nie pojdziesz w nich expic bo kolega co pozyczyl cie rozszarpie). Ale to inna sprawa. Na pewno poza twoim zasiegiem. No chyba ze masz dostep do allegro pyly :<

I jeszcze jedno. Stousnek mlvl, lvl 1:1 UEHAUEHUEAHUEHUEAHUAEHAEUHAE :cup:

Kuboszek
21-09-2008, 12:18
Rób non-stop runy to lepiej wbija magic level niż jakieś czary ofensywne zrób 20 bp ihów a potem sprzedaj będziesz miał magic lvl i puźniej zysk z tego :) chyba ze nie masz kasy na hamy i blank runki

Tolpa
21-09-2008, 15:56
Rób non-stop runy to lepiej wbija magic level niż jakieś czary ofensywne zrób 20 bp ihów a potem sprzedaj będziesz miał magic lvl i puźniej zysk z tego :) chyba ze nie masz kasy na hamy i blank runki

Wytłumacz mi proszę, w jaki sposób robienie run ,,lepiej wbija magic level niż jakieś czary ofensywne"

Davemord
21-09-2008, 16:16
Moim zdaniem powinienes, przynajmniej na poczatku stosowac nastepujaca zasade: idz expac zeby odnowic soule, potem spal je robiac runy, najlepiej ihy i znow idz expac, tak mlvl rosnie najszybciej.

Tolpa
21-09-2008, 16:49
Jeśli już koniecznie chcesz robić ten mlvl to weż jakiegoś cluba, idź na roty i rób HMMy dla siebie. Przed 25lvlem nie opłaca sie tego robić. Gdy jeszcze nie było wandów i rodów i HMMy można było robić od 13 lvla , każdy tak robił ;]

Kristal
22-09-2008, 23:52
Ja Mam 19 Druidke I Mam Na Niej 30 MLVL I Nie Wiem Czy Expic ... Czy Nadal Trenowac MLVL ( Od Czasu Chodze Expic Np. 10H MLVL A Potem Troszki Expie Jak Mi Sie Nudzi Znowu MLVL ) I Nie Wiem Czy Lepiej Wziasc Sie Za EXP Z Takim MLVL Czy Nadal Trenowac ... ???:)

Gelt
23-09-2008, 11:28
Pisz słowa z małej litery a wtedy wszystko Ci sie objawi..

Sprawa mlvla indywidualna. Ja np. wolałem trochę potrenować aby potem móc w spokoju expić. Rezultatem jest 50mlvl na 44 poziomie.

Cacuss
23-09-2008, 14:53

Lepsze jest posiadanie 20lvl z 30mlvl niż 35lvl z 35mlvl? Zastanów się chwilę :)

Tu chodzi o czas w jakim wbija się dany mlvl a nie o to kto ma jaki lvl.
Najszybciej wbijasz mlvl podczas zwyczajnego expienia. Chcesz mieć jak najlepszą postać? Idź expić z manasami.

Kombinować to można jak się ma naprawdę mocną postać. Wtedy już sobie każdy sam pomyśli co może ciekawego porobić. Ale w tej grze lepiej nie myśleć przed ~80lvlem. A najlepiej to wcale nie myśleć :confused:

Edit.
@Gelt
aby potem móc w spokoju expić"

Jeśli w spokoju sumienia to rozumiem ;] . A tak to wszelkie obliczenia wskazują na to, że expisz sobie w spokoju nawet jak nie masz mlvla miażdżącego mózg (w skrócie MMM).
Bo co daje nam większy mlvl podczas expienia?
-większą regenerację hp czarami leczącymi
-większe hity zadawane z czarów ofensywnych(jeśli ktoś nie ma pacca no to praktycznie jego się to nie tyczy)
Kto chce to niech policzy sobie, że korzyści te są tak minimalne, że w ogóle nie ma co myśleć o biciu mlvl w inny sposób niż podczas expienia.
A jeśli jeszcze ktoś nie jest przekonany to powiem wam co jest złego w biciu mlvla przed depo:
-kiedy już zaczniesz expić to mając większy mlvl przy śmierci tracisz o wiele więcej(każdy ginie, bo nie zależy to tylko od mistrzostwa, ale też od łącza, serwerów itd.)
-expiąc zamiast stać przed dp zdobywamy większy lvl, a na większych można uzyskać znacznie więcej pieniędzy(które potem możesz zainwestować na przykład w Softy- dające Ci większy mlvl!).
Podsumowując:
Bicie mlvl zamiast expienia z manasami daje Ci mniejszy lvl, mniej pieniędzy i wreszcie- MNIEJSZY MLVL.

kombossik1
23-09-2008, 15:16
UP racja
ja np. na 50+ ms expie na ancientach i nie dośc że zawsze wbijam lvl to i mlvl + nigdy nie mam waste więc zwraca mi się więcej niż bym robił runki... a z każdym lvlem mam coraz większy profit tam :)

ale mam jedno pytanie co lepiej nosic hat of the mad (3 def , + mlvl) czy rh/skull helmet ? (chodzi głównie o hunty na ancientach/dragach/tombach )

Sorkerus
23-09-2008, 15:29
Jeśli expisz z blokerem to hata jesli nie rh

Marecki12345678910
23-09-2008, 19:45
Ja naprzyklad mam 28 lvl i 28 mlvl i mi wystarczy ze na obeznym lvl bede mial ten sam mlvl co lvl ale troche trudno jest mi grac poniewaz co wbije lvl musze jeszcze 3 h przed dp stac i robic runki i nadrobic 50 % mlvl ;( wiec chyba musze robic 2 mlvl wiecej niz lvl to wg swojego uznania robisz mlvl

Cacuss
23-09-2008, 22:07
:(
To po co ja to pisałem?

Może założyć jakieś podforum tylko dla osób, które założyły konta co najmniej 2-3 lata temu, zebrać 'najważniejsze' pytania, przeprowadzić na ich temat dyskusje, a potem udostępnić to jako takie niby-FAQ dla wszystkich newbie i noobów też. Ja w sumie mógłbym podyskutować. Chociaż wiem, że głupota nie zniknie ze świata a w szczególności ze światka tibijskiego.

Abdalla
24-09-2008, 15:00
W dzień expij a na noc zapuść bota ;] Mlvl moment wpadnie :P
Ja na 28 drucie miałem 50 mlvl :P ale to uhmaker był.

Pajlok
30-09-2008, 17:28
niewiem jak teraz, ale jak gralem na tibii 7.92 to na 13lvl'u mialem 20mlvl a potem robilem zeby miec 10mlvl wiecej niz lvl'i a teraz mam 40lvl i 47mlvl i ciezko idzie
musialbys sobie stac gdzies przed dp i robic run duzo, albo walic same czary

o4x
02-10-2008, 17:39
Ja mam druida 30 lvl i 42 magic . Jezeli lubisz grac sorciem to po prostu nim graj...

Mahomet
02-10-2008, 21:45
To nie bij m lvla i tyle, na razie nie przyda ci się ;<

Rafal_Dudek
03-10-2008, 21:56
Najlepszy sposób na bicie mlvla to expienie tam, gdzie jest duży koszt i duży zwrot. Do tego oczywiście trzeba dużych inwestycji.

Mlvl to nie skille, on najszybciej rośnie na expie. Znajdź sobie zaufanego blockera na jakieś silne potwory może...

Hinaata
08-10-2008, 03:07
to teraz może ja się wypowiem:p moim zdaniem to czy trenić mlvl czy też nie to jest sprawa indywidualna. jeśli ktoś np lubi stać pod depo i exure bez końca walić to jego sprawa. ja osobiście uważam ze nie warto trenić mlvl'a bo w końcu i tak lvl będzie większy. nikt przecież mając 150 lvl nie będzie stal pod depo i trenil mlvl'a żeby mieć większy bądź równy z lvl'em. a mysle ze expiąc mlvl wbija sie najszybciej ale to moje zdanie. to tyle;)

Sarsen
08-10-2008, 10:46
Ja swoim drutem robiłem Energy fieldy zrobiłem może z 5 bp no i Ihy do expienia (ok.4bp) i miałem 20 mlvl. Więc jest ciężko, musisz jeszcze trochę popracować, rób dalej Ihy i polecam Energy fieldy do Pk'owania :)

wbicie lvl do uhuw i uhy rubcie;)

dev1987
08-10-2008, 13:03
Troche juz doswiadczony jestem w graniu sorcem. Mialem to szczescie ze gdy zaczynalem grac na Thorii mialem duzo kasy z WT. Jesli grasz na swiecie PVP to olej mlvl bo jakis random PK itp i bedziesz plakac ze Ci tyle spadlo. A ja swoim sorcem w miesiac wbilem z 10 na 60 lvl :]. Obecnie po pol roku przerwy znow gram tylko juz takiego szalenstwa z expieniem nie mam. 77 lvl i 55 mlvl nie najgorszy jak na tym lvlu, a zrobilem pare bp SD ? pare bp GFB ? Vis\Flam\Frigo\Tera + Wand i mlvl leci szybko. Teraz mi wpada 1 mlvl na 2,5 lvla a kasa za manasy sie zawsze zwraca bo expie na Ancientach gdzie mi sie prawie zwraca z samych GP do tego z 10 parmorow i jakies tam shity typu ancient ammulet, scarab ammulet i czasem jak spadnie Scarab Shield (2k u rashida) to jestem naprawde duzo na plus. Pozdro.

Bicie mlvla na afku to jedynie bOt zostawiony na nocke i klepanie SD na sell :). A umnie schodza jak cieple buleczki bo wojna sie nigdy nie konczy....

Zacharyss
17-10-2008, 06:51
Ja mam takie pytanie. Czym mLVL ma jakieś szczególne znaczenie dla Palla? Jeśli tak to proszę mi powiedzieć na jakich poziomach, jaki powinien być?

x_PrzemEK_x
17-10-2008, 08:19
ma znaczenie- lepiej sie leczysz
wiec nie warto go olewac (czyt. gdy skilujesz zawsze cos czaruj, gdy masz full mane zawsze cos czaruj, jak expisz to nie uzywaj health potionow tylko mana i sie lecz

Frapper
17-10-2008, 22:47
ma znaczenie- lepiej sie leczysz

Sorc/druid nie ma tyle hp zeby przy exurze na 70-80%hp nie wyleczyc sie prawie do maksa.

draquu
05-11-2008, 17:52

Ps.

a w ten czas co ty wbijesz z 20 na 35 z 40 m levle to ja wbije 45 z 45 -.^

sprzedaj ihy i kup za to manaski i idz expic i lev i m lev bedzie szybciej szedl

Mallice
05-11-2008, 20:51
@UP

Archeolog...

kokomoko
09-11-2008, 20:49
Ja robiłem IHy i LMM. Czasem utevo lux. Mlvl ładnie szedł

Aldona
09-11-2008, 21:03
Moim 20 ms-em wbiłam sobie 21 mlvl expiąc. wydaje mi się że nie leci tak wolno zważając na to że promocja od 20 lvla

Lord_Piterek
09-11-2008, 21:22
@up

dobra wyjdz

@topic

warto robic sobie runy na hunta, zainwestowac w life ringi/roh/softy i wastowac mane na expie to w niedlugim czasie wpadnie te pare '%' i exp

Bilun
12-11-2008, 13:06
ja do 25 lvl biłem mlvl z różdżki + jakieś czary miałem mniejszy mlvl od lvl ale po osiągniętym 25lvl hmm i sie szybko bije mlvl i mi sie wyrównał a teraz mam 31lvl i 33mlvl gfb robi swoje. :D

Milten Magician
12-11-2008, 18:13
Ja osobiście uważam, że bicie m lvla to jest w sumie strata jeśli nie mamy lagów/ kicków bo można to samo robić expiąc, a robienie run zostawić dla bota lub momentu gdy mamy lagi.

Kristal
12-11-2008, 21:25
A Ja Mam Pytanie Takie " Mam 33 Druidke I Narazie Bije MLVL Robiąc HMM I Utevo Res Ina" I Nie Wiem Jakimi ( Czarami ) Bić MLVL Bo Runki To Będe : HMM : Robiła Ale Czar Jaki Wybrać ? ((( Nie Mam PACC )))

michalll
12-11-2008, 22:18
A Ja Mam Pytanie Takie " Mam 33 Druidke I Narazie Bije MLVL Robiąc HMM I Utevo Res Ina" I Nie Wiem Jakimi ( Czarami ) Bić MLVL Bo Runki To Będe : HMM : Robiła Ale Czar Jaki Wybrać ? ((( Nie Mam PACC )))

Nie pisz każdego wyrazu z dużej litery ;)

Nie ważne jakiego czaru będziesz używała, mlvl będzie rósł tak samo szybko. Jednak chyba bardziej opłaca się robić runki dla siebie na expa lub na sprzedaż, niż marnować manę na inne czary ;)

Yarax_Shil
12-11-2008, 23:49
kiedyś to masowo robiło sie Uhy zawsze miałem mało souli i magic lvl mam teraz spory a teraz już uhy nie użyteczne jedynie icycle a trzeba do tego miec pacc zostaje nam avalache albo hmmy i expic z nimi

pawlik123
14-11-2008, 10:07
a ja to se zrobiłem 6bp icicle mam 30lvl i 30 mlvl a m lvl njlepiej rosnie jak dużo używasz many najlepiej robić runy do których potrzeba dużo many bo ja miałem 27 mlvl i 28 lvl jak robilem te icicle to wbiłem 3mlvle a lvl to se w ank wbiłem.