Pokaż pełną wersje : Kiedy to się skończy?
Chciałbym to zostawić bez komentarza, ale obserwując to forum jak i wiele innych dochodzę do wniosku, iż obecna młodzież staje się coraz bardziej ułomna.
Porównując moje pokolenie do obecnego, myślę, że powinni się leczyć. To mnie irytuje, zastanawiam się dlaczego tak jest. Przychodzi mi do głowy tylko kilka rozwiązań. Jedno z nich to: internet dla ludzi 16+ . Dlaczego 16+? Wydaje mi się że człowiek w tym wieku, staje się bardziej odpowiedzialny i poważny. Oczywiście moja wypowiedź jest w całkowitym skrócie. Nie jestem nawet w stanie ogarnąć tego syfu który teraz panuje.
Jest ktoś kto podziela moje zdanie ?
Davido16
20-09-2008, 22:36
Chciałbym to zostawić bez komentarza, ale obserwując to forum jak i wiele innych dochodzę do wniosku, iż obecna młodzież staje się coraz bardziej ułomna.
Porównując moje pokolenie do obecnego, myślę, że powinni się leczyć. To mnie irytuje, zastanawiam się dlaczego tak jest. Przychodzi mi do głowy tylko kilka rozwiązań. Jedno z nich to: internet dla ludzi 16+ . Dlaczego 16+? Wydaje mi się że człowiek w tym wieku, staje się bardziej odpowiedzialny i poważny. Oczywiście moja wypowiedź jest w całkowitym skrócie. Nie jestem nawet w stanie ogarnąć tego syfu który teraz panuje.
Przykro nam.
.Ryuuzaki.
20-09-2008, 22:39
Y.. chcesz nas nawracać?
Przykro nam.
Wiem, starasz się być 'fajny'. Nic z tego. Jesteś tylko .. Szkoda moich słów :) pozdro
Dark Sven
20-09-2008, 22:40
'Twoje' pokolenie do 'obecnego?
Ah tak...
sphinx123
20-09-2008, 22:41
A ja, ruszając się sprzed komputera, wychodząc z domu i mając życie towarzyskie, widzę jak młodzież postępuje i zachowuje się w realnym świecie. Moje wnioski są o 180% różne od Twoich, także zaprzestań badania wszystkich for dyskusyjnych i wyjdź do ludzi.
masz 17 lat i jestes pro bo zabraniasz userom o ponad rok mlodszym siedziec na necie <#. jestem pewien ze siedziales na necie w wieku tych 11-16 lat ;p
Davido16
20-09-2008, 22:43
Wiem, starasz się być 'fajny'. Nic z tego. Jesteś tylko .. Szkoda moich słów :) pozdro
Lol, kto tu się powinien leczyć, czemu mówisz do monitora? Jakieś zaburzenia?
masz 17 lat i jestes pro bo zabraniasz userom o ponad rok mlodszym siedziec na necie <#. jestem pewien ze siedziales na necie w wieku tych 11-16 lat ;p
Spójrz na to z całkowicie 2 strony. Zrozumiesz mnie. Przypuszczalnie.
Wyciszony
20-09-2008, 22:46
16+ ? Głupota.
Marcin24
20-09-2008, 22:53
Kurde, mam 15 lat. Odłączcie mi internet, telewizje, komórkę, prąd, gaz i wodę. Robię tylko syf na forum.
Nie jestem nawet w stanie ogarnąć tego syfu który teraz panuje.
Jesteś moderatorem/adminem? Siemano.
Wydaje mi się że człowiek w tym wieku, staje się bardziej odpowiedzialny i poważny.
A ja myślałem, że odpowiedzialność przychodzi różnie, raz w wieku 12 lat, raz w wieku 20. Widocznie się myliłem.
Cóż liczyłem na więcej krytyki. Wiedziałem, że tak będzie gdy napisze to na polskim forum.
Davido16
20-09-2008, 22:58
Cóż liczyłem na więcej krytyki. Wiedziałem, że tak będzie gdy napisze to na polskim forum.
Do yuo spake englisz?
Podaj link do obcokrajowych forów, gdzie inaczej Ci odpowiedzieli.
sphinx123
20-09-2008, 22:59
Ech, mam dziwne wrażenie, że jesteś sfrustrowany, ponieważ użytkownicy na ogół nie podzielają Twojego zdania. A przecież to oczywiste, że masz racje. Przecież każdy widzi, co się dzieje... Gardząc innymi nie stajesz się mądrzejszy, nabierasz tylko przesadnego poczucia własnej wartości. Jednak gdy zdasz sobie sprawę, że istnieją ludzie mądrzejsi, zaboli jeszcze bardziej.
Hm... znam wartościowych 15 latków i żałosnych 25. Jeżeli autor uważa, że 'dorósł' w 16 lat, okej.. ale czy każdego należy mierzyć tą samą miarą.
tak masz racje net powinien byc +16 bo za duzo w nich dzieci tego wieku tak? jestem za..................
.NOOOOT! XD danke gelt
@Liper
Masz racje, nikt Cię nie rozumie. Przeje***.
@Rayza
Powinno być parę postów odstępu a następnie "nooot": d
@Liper: piszesz o sensie robienia takiego syfu, czemu my to mamy ogarniać i wszystko... ale powiedz szczerze, na chuj ten temat piszesz? Co w tym takiego odkrywczego lub nowego?
Wszyscy tylko narzekają, jakie te trzynastki są głupie i w ogóle, że internet powinien być od [ich wiek -1] lat, ale, cholera, nikt nie ruszy dupy, żeby cokolwiek wobec tego zrobić. Bo i nie ma jak.
Ja widzę tylko jeden sens napisania takiego tematu przez ciebie: chcesz wyjść na mądrego, który jako 'pierwszy' zauważył głupotę tej całej hołoty. Brawo, ale nie.
Lechista
20-09-2008, 23:54
To się nazywa trudny okres dojrzewania. uważasz wszystkich młodszych od siebie za frajerów, downów, upośledzonych psychicznie i nie wiem co jeszcze. Zapewne takie zachowanie i poglądy przejdą ci z czasem. Twojego pokolenia? Uważasz, że jesteś tak bardzo starszy od nas??. Ja właśnie widzę to odwrotnie. Rocznik 92,3,4,5 jest dużo mądrzejszy i rozsądniejszy(oczywiście poza wyjątkami)od 91,90,89 itd(nie chciałem w zadnym stopniu nikogo obrazac) Zanim napiszesz kolejny taki temat pomysł
Phii.. ograniczyć dostęp internetu młodzieży?? Buhauhauhauhhauuha
.Matrik.
20-09-2008, 23:56
Pokolenia zmieniają się średnio co 30 lat (to granica symboliczna), więc chyba coś tu nie gra, SIEDEMNASTOLETNI GENIUSZU.
To się nazywa trudny okres dojrzewania. uważasz wszystkich młodszych od siebie za frajerów, downów, upośledzonych psychicznie i nie wiem co jeszcze. Zapewne takie zachowanie i poglądy przejdą ci z czasem. Twojego pokolenia? Uważasz, że jesteś tak bardzo starszy od nas??. Ja właśnie widzę to odwrotnie. Rocznik 92,3,4,5 jest dużo mądrzejszy i rozsądniejszy(oczywiście poza wyjątkami)od 91,90,89 itd(nie chciałem w zadnym stopniu nikogo obrazac) Zanim napiszesz kolejny taki temat pomysł
Phii.. ograniczyć dostęp internetu młodzieży?? Buhauhauhauhhauuha
Ja zaobserwowałem wręcz odwrotnie. Pamiętam, że kiedyś dziewczyny w moim bylym gimanzjum się szanowały, a chłopaki pili piwo gdzieś na polance gawędząc: ) Teraz młodsze roczniki bzykają sie z kim popadnie i piją na ulicy jakieś alpagi robiąc przy tym zamieszanie. Oczywiście sa wyjątki: )
@up
Gdzie się podziały te piękne czasy kiedy gimnazjaliści pili piwo na polankach(pełna kultura...), no gdzie?!
@topic
Hah, masz 17 lat i uważasz się za jakiegoś strasznie dojrzałego?
Do yuo spake englisz?
Podaj link do obcokrajowych forów, gdzie inaczej Ci odpowiedzieli.
Dobre, dobre. xD
Wiecie, 'pokolenie' jest tu slowkiem calkowicie nie pasujacym, a przypisywanie zachowan do wieku też nie jest trafione, ale prawda jest taka, że od czasu do czasu (co daje sie obserwowac na tym forum) robi sie mała rewolucja. Wszystko chyba zalezy od niepisanej mody. Przez pół roku wszyscy udaja wazniakow, pozniej przez pare miesiecy wszyscy chca pokazac jacy sa cool bo ich nic nie obchodzi, a jeszcze pozniej wszyscy jada po wszystkim, lacznie z ich rodzina, zwierzatkami i przydomowym ogrodkiem. :p
Wiem, ze to takie moralizatorskie pitu-pitu, ale wystarczy popatrzec na wiekszosc odpowiedzi jaka do tej pory sie pojawila. Własnie siedzimy w okresie 'byc fajnym = pokazac jak niefajny jest ktos inny' ;)
Spójrz sam na ten temat, co o nim sądzisz? Taak, powiedz to głośno..... "japierdole!"
Serious Sam
21-09-2008, 00:30
Autor miał trochę racji, co do tego, że młodzież w internecie zachowuje się tak, jak się zachowuje, ale myślę, że nic na to nie poradzimy, nawet jak zabronimy im internetu (co nie jest możliwe) - takie czasy i to prawda, że kiedyś było lepiej (nie mówię tu tylko o internecie) , ludzie ogólnie mówiąc byli bardziej kulturalni.
@Lechista
Na jakiej podstawie wnioskujesz tą przewagę między rocznikami? Odpowiedź poproszę na PW.
@Topic
Nie skończy się to nigdy. Dlatego nie warto dyskutować.
Closed.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.