PDA

Pokaż pełną wersje : Internet z UPC?

Bordo
21-09-2008, 18:57
Witam,
kończy mi się umowa z neostradą (kicki rlz, kthxbye), i się zastanawiam jaki internet teraz wziąść, najważniejsze żeby nie kickował i aby nie było lagów :]
Słyszałem że Chello z UPC jest dobry, może ktoś coś napisać na jego temat, lub doradzić mi jaki internet wybrać?

Dziękuję, pozdrawiam ;]

Rybzor
21-09-2008, 18:59
Inne (14 oglądających)
To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Wybór dostawcy internetowego nie ma za bardzo związku z Tibią ;\

Gelt
21-09-2008, 19:08
Ja mam chello ponad 2 lata i jestem BARDZO zadowolony z niego. Polecam.

Anerian
22-09-2008, 10:44
hejka, żeby nie spamić co powiecie o internecie netii? Bo z tego co widziałem to jedyna kablówka jaka u mnie będzie oprócz neostrady :/.

Gangrel
22-09-2008, 13:21
Netia to jest to samo neostrada, tylko inaczej sie nazywa.

@autor

Widzisz, ja mam neo 4 lata, teraz 6Mb i nie narzekam. Nie dlatego masz lagi, ze neo to ch**nia z grzybnią, tylko albo masz słabę linię(daleko od centrali bądź ONU), bądź taki syf na kompie że i tak zwalnia. Polecam: start->uruchom->cmd->netstat -a

Cheapest
22-09-2008, 14:47
Netia to jest to samo neostrada, tylko inaczej sie nazywa.

@autor

Widzisz, ja mam neo 4 lata, teraz 6Mb i nie narzekam. Nie dlatego masz lagi, ze neo to ch**nia z grzybnią, tylko albo masz słabę linię(daleko od centrali bądź ONU), bądź taki syf na kompie że i tak zwalnia. Polecam: start->uruchom->cmd->netstat -a

Ja miałem ponad 4 lata neo i działało idealnie (może 3 razy mi rozłączyło na 4 lata), i zapomniałem przedłużyć umowę i później nie mogłem wziąć na normalnych zasadach tylko jeszcze drożej więc wziąłem na tych samych łączach Orange Freedom 2Mbps i muszę powiedzieć, że jeszcze minimalnie lepszy!

@autor
Musisz popatrzyć co w Twojej okolicy oferują i poszukać znajoych lub na forach czy w tym rejonie co mieszkasz jest wszystko z dostawcą ok.
A to, że ktoś mówi, że neo do dupy to albo mieszka na zadupiu lub gdzieś gdzie są marne linie... Bądź jest lamą i ma problem z komputerem albo z samym sobą.

Jeśli obejmują Cię alternatywni dostawcy i nie ma z nimi problemu to lepiej brać od nich, niedaleko mnie jest Airbites co wiele ludzi chwali, ale mnie nie obejmuje jeszcze... A plusem jest synchroniczność czyli Download na przykład 3Mbps i Upload taki sam 3 Mbps. A neo jest asynchroniczne czyli w moim przypadku Down. 2Mbps Up. 256 Kbps... Jeden minus technologii ADSL.

Sza'hel
22-09-2008, 16:10
UPC?!
Weź,z tego teraz się nie da korzystać
ja mam 1,3k pinga ...

Sozemego
22-09-2008, 20:07
UPC (przynajmniej moje)ma swoje dobre i zle okresy. Potrafi czasem przez 6 miesiecy chodzic bez zadnego laga/kicka, a potem sie zaczyna, glownie wieczorami. Teraz nie mam co narzekac, kick sie zdarzy sporadyczny, raz na tydzien (co mi nie przeszkadza, bo nie gram w tibie ;P). Generalnie to polecam, ale nie gwarantuje idealnego dzialania 24/7.
opieram to na 3 latach doswiadczenia z netem 2, 6 i 20mbit.

Gelt
22-09-2008, 20:47
Chello rozłącza raz na tydzień.?o_O Pierwsze słyszę. Mi jak rozłącza raz na miesiąc to dużo..

Co do Neo.. Byłem posiadaczem 3 lata i nie wspominam tego dobrze.

Cheapest
22-09-2008, 21:20
Nie bierzcie pod uwagę samego ISP tylko wasze miejsce zamieszkania, jakość łączy, ilość osób podpiętych do karty w centrali itp.

U mnie neo działa idealnie, ale za to co innego może działać źle, a u was wręcz odwrotnie neo do dupy, a co innego dobrze. Nie ma sensu porównywać jak działa tylko raczej inne wady i zalety takie jak cena, regulamin, limity itp.

U niektórych dostawców jest fajna opcja zawieszania Internetu na przykład jak jedziesz na wakacje to zawieszasz na miesiąc i nic nie płacisz lub 1 złoty za miesiąc.

Można też wspomnieć o zaletach innego dostawcy w sensie jaki Download, jaki Upload, a także w godzinach nocnych nieograniczony Internet (u niektórych dostawców to nawet 30Mbps przez noc od 22-6 itp.)

Arka_Sath_Wielki
22-09-2008, 22:04
Wszystko tylko nie Gawex. Ile dałbym za to żeby wrócić do neo :(. No ale cóż przeprowadzka, a przenieść neta nie można było, kablówka za free na rok zrobiła swoje i wzięliśmy neta z gawexu. Koszmar. Kicki, Lagi, Freezy, jak już wbijesz, bo najczęściej to blocked ip :(. 20 zł za zew ip. Jedyna zaleta to że przy łączu 2mb potrafi mi ze stronek ściągać 400kb/s. Najgorsza wada? Net po jednej lini -.- tak, że z rapida moge pomarzyć żeby coś ściągnąć, bo pół osiedla ma takie ip jak ja. Nie mówiąc o banach na servach w csie. Jeszcze rok, i UPC.

Virusmaxi
23-09-2008, 08:17
ja mam Neo już jakieś 3-4 lata i jeszcze NIGDY (!) nie rozłączyło mi!

Walekifa
23-09-2008, 13:19
Teraz kończy mi się Neo i będę miał umowę na Netię ^^ Telefon + Internet. Ponoć można sprawdzać bez problemu bilingi telefonu. I tu jest moje pytanie,czy będzie takie samo coś z internetem ? : P Np. jakiś biling na jakie strony się wchodzi? Bo wiecie,rodzice sobie to zażyczą ,będzie przypał ; D

Gelt
23-09-2008, 14:34
Lol.? Biling na strony.?! Od czego maja cookies.? Albo TIF.? Zreszta nie wiem o co Ci chodzi.. Wstydzisz sie Tibii.?; >

Misza
23-09-2008, 14:46
Lol.? Biling na strony.?! Od czego maja cookies.? Albo TIF.? Zreszta nie wiem o co Ci chodzi.. Wstydzisz sie Tibii.?; >
Nie wiesz o co chodzi? Oj, człowiek. ;p

Sesef
23-09-2008, 14:48
Ja korzystam z Chello od 6 lat zaczynałem od 512 Kb/s obecnie mam 10 Mb/s i jestem bardzo zadowolony szczególnie z powodu obsługi jakoś zawsze na infolinie/pomoc techniczną można się bez problemu dodzwonić czego o TP SA powiedzieć nie można było. Do tego TV Net i telefon na 1 rachunku z darmowymi rozmowami 18-8, a z telefonem z UPC wychodzi taniej niż połączenie UPC + TP SA. Co do samego neta czasami byly lagi po 16-22 bo padł jakiś router albo coś ale to normalne (ale zawsze były to przypadki lokalne nigdy się nie zaważyło żeby padł jakiś krajowy tak jak to było z TP (kiedyś były o tym newsy nawet na tibia.pl))

Jedyny minus jaki jest to to że jak ktoś kable na klatce przetnie albo mają jakąś awarie to siada TV Net i Telefon.