zaloguj się

Pokaż pełn± wersje : Wykonawcy i muzyka Trance.

Psychotata
22-09-2008, 16:54
Ostatnio spodobal mi sie rodzaj muzyki trance. I chcialbym was zapytac drodzy uzytkownicy czy znacie jakies zespoly/wykonawcow ktorzy ta muzyke tworza i co o tym rodzaju muzyki sadzicie. Bo w tej muzyce jestem zielony. Wpadlem w manie trance po tym jak posluchalem starego ale jarego kawalku z dziecinstwa, czyli Alice Deejays - Better off alone Oczywiscie slucham tez Tiesto i to od paru lat, ale chce tez poznac innych wykonawcow. W tym temacie zakazuje pisania wszystkiego na temat techniawy, bo to w ogole co innego. W techniawie slychac tylko BUM BUM BUM, a moim zdaniem przy trance mozna sie zrelaksowac. Zachecam do komentowania.

Barosa7
22-09-2008, 18:05
Osobi¶cie Ci polecam Armina van Buurena, Orljana Nilsena, Alexa M.O.R.P.H.A. oraz oczywi¶cie dj. Tiesto.

Możesz także rozpoznać się z 2 godzinnym setem Armina van Buurena zwanego A State of Trance. Leci w pi±tki i soboty o 23 na planecie.fm (www.planeta.fm)

@Co do samego gatunku
Sam słucham trance'u od jakiego¶ pół roku, jak to wła¶nie stara Radiostacja zmieniła się w Planetę.fm i po pierwszym odsłuchaniu od razu się zakochałem.. Przy tym na serio ¶wietnie można się zrelaksować!
Co do techniawki, to dopiero co wykłócałem się półtorej godziny z Vasudaninem że trance i bum bum bum to 2 inne gatunki a ten mi próbował wmówić że to to samo ._.

Grue
22-09-2008, 18:06
Armin van Buuren vs. Jochen Miller - Out of Connection (Armin van Buuren Mashup) - przy tym sie relaxuj ;)

Co do Trance, sluchalem kiedys nalogowo, teraz mniej, bo bardziej mi Hardstyle podchodzi.

http://www.tranceaddict.com/site_news.shtml - tu co¶ znajdziesz o trance, na forach głównie.
http://www.techtrance.tk/ - w dziale Traxx masz jakies tytuly nutek itp (ale bez mozliwosci sciagnania).

Pozatym polecam Google.pl i znalezienie jakis for o Trance, polskich czy tez nie, bo tu raczej nie pogadasz (Only Metalowe-forum blz! ;) ).
Pozdro

Edit
Z komerchy to masz mniej wiecej: Armin Van Buuren, Paul Van Dyk, Tiesto, Ferry Corsten, Marco V, Blank & Jones, Paul Oakenfold, Nu Nrg, Carl Cox, Rank 1, Johan Gielen, Mauro Picotto, Mark Oliver, Chris Liebing, DJ Scot Project, Armand van Helden, Kai Tracid, Talla 2XLC, Chemical Brothers, Benny Benassi, John Digweed, Deep Dish. Przynajmniej z tego co teraz mi przychodzi do glowy : )

Gelt
22-09-2008, 18:48
Hardstyle.? Boże jaki to mózgotrzep xd Gorszy niz trance: P Neopythe i te sprawy.. Katorga dla uszu: x

Grue
22-09-2008, 18:53
Oj mylisz sie i to bardzo. Nie byłe¶ na Globalu na HS takze niewiesz jaka przy tym jest imprezka <3

qq2
22-09-2008, 19:14
Zgodzę się z przedmówc±! :)
Może i nie byłem na jaki¶ eventach, typu QLIMAX, ale wolę już słuchać hardstyle'u niż "JAZDAAAAAAAAA!!!!111111111111111111". ;[

Rafayen
22-09-2008, 19:26
Atb : )..

spider-bialystok
22-09-2008, 19:38
Paul van Dyk

Gelt
22-09-2008, 20:06
Zgodzę się z przedmówc±! :)
Może i nie byłem na jaki¶ eventach, typu QLIMAX, ale wolę już słuchać hardstyle'u niż "JAZDAAAAAAAAA!!!!111111111111111111". ;[

To możemy sobie podać ręce bo ja też nie lubie tego typu imprez. Jak zabawa to tylko przy starych hitach, rap albo r&b. No sa oczywi¶cie wyj±tki, ale mi najbardziej odpowiada taka muzyka: )

@Grue

Nie w±tpie, ale jak pisałem, ja wolę przy czym innym się bawić. Chociaż przy hardstyle'u też pewnie nie byłoby najgorzej. Za to techno..? Nie dziekuje..

Co do trance.. Swojego czasu troche słuchałem, ale nie wiadomo jak przerzuciłem się z niego na drum'n'bass.: P

@down

No powiedzmy, że DMX jęczy.. : d I nie chodzi mi tu o r&b w stylu mariah carey czy jak jej tam było.

Exodus
22-09-2008, 20:14
No kazdy ma inny gust, dla mnie np.rap rnb to cos w rodzaju jeczenia i nie znosze tego. Co do trance to jest to bardzo mila dla uszu muzyka, ale czesto mi w niej brakuje czegos mocniejszego.

super8_and_dj_tab-needs_to_feel__wippenberg_remix fajne

@down
nie prowokuj klotni synu szatana

xoz
22-09-2008, 20:15
nie obrazaj muzyki nazywajac tak trance czy inny przejaw padaczki

Rekin Master
22-09-2008, 20:38
imo idealnie pasuje AC/DC tak, wiem, że nie jestem fajny i ¶mieszny pisz±c co¶ takiego : (

pozdro.

Vanhelsen
22-09-2008, 20:57
Panowie, panowie, z czym do ludzi, ja polecam Mozarta, dla przykładu, ot takie Requiem, Dies Irae ;)

Fintex
22-09-2008, 21:41
Nitrous Oxide, Menno de Jong, Menno de Jong, Eddie Halliwell, Ronski Speed, Kyau & Albert, Ferry Corsten, Super8 & Tab, Bobina.

:P

Frapper
22-09-2008, 21:53
Pojedyncza kawalki Tatanki - mimo, ze to hardstylowiec.

Dan the Automator
22-09-2008, 22:02
Taki troche offtopic, ale:
poleci mi kto¶ jak±¶ dobre electro (najlepiej jakie¶ mixy/składanki, nie mam ochoty AŻ TAK się w to zagłębiać)?

M@tthew
22-09-2008, 22:09
Ja preferuję Infected Mushroom,GMS i 1200 micrograms

Gelt
22-09-2008, 22:43
poleci mi kto¶ jak±¶ dobre electro (najlepiej jakie¶ mixy/składanki, nie mam ochoty AŻ TAK się w to zagłębiać)?

Mi się podoba klasyk czyli Freestylers i Freestyle Project. Z tego co pamiętam nie ma za dużo ich kawałków w sieci.

Frapper
23-09-2008, 12:17

Infected Mushroom <3 INSANE INSANE! IM BECOMING INSANE ! :>

Xydijo
26-09-2008, 17:03
Tiesto :confused:

Varra
26-09-2008, 18:04
Westbam kilka kawałków