zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pall - Giant Spider lub /Giant Spiders

Druidek_Canadia
28-09-2008, 15:18
Witam chcę wiedzieć czy poradzę sobie 40 pall Eq
Crusader Helmet, Blue Robe, Knight Legs, Boots of Haste, Rs'y, Time Ring
Skille 75/60 wiem że Gs biega jak 70 lvl A ja 40+20+30 = 90 lvl wiec spokojnie spieprze przed nim ale jeżeli by mnie trafił to po ile i co zabrać na 1-2 godzinny hunt gs'a
PS.Czy na skillach 85/70 poradze sobie solo z 2 GS'ami

Rooo
28-09-2008, 15:28
GS walnie mocno gdy cie dopadnie;] Nawet 200+ może wejść :/ Ale przecież uciekniesz przed nim :D Ja bym wziął na twoim miejscu z 3bp mp i bp hp na wszelki wypadek. Wtedy na następny hunt sam będziesz wiedział ile zużywasz mp i zminimalizujesz zabierane ze sobą potionki (cap)
Jak zdołasz ładnie manewrować i uciekać to nawet na tych twoich skillach byś dał radę 2 GS solo ;] Ale myślę ,że z 60lvl + będzie potrzebny żeby zwiać.

Liper
28-09-2008, 15:28
Nie dasz rady. Proste.

Druidek_Canadia
28-09-2008, 15:31
Ja lagów nie mam słyszałem od xxx osób ze na 67 bez boh ich nei dogania ludzie to ja bede zadupiał jak 90 lvl wiec jak ma mnie dogonic???No chyba ze bede mial lagi których nie mam

Rooo
28-09-2008, 15:34
Jak włączy hura GS to biega jak ja na 90 lvl bez bohów :) Może minimalnie szybciej zasuwam. Poza tym zauważyłem ze znajomymi , że jak wbijasz lvl 81, 91 itd. to naglę cie przyspiesza. Zyskujesz prędkość z 10lvl ??? Nie wiem ale takie jest moje i koleżanki zdanie. Wpadliśmy na ten sam pomysł nie zależnie od siebie więc coś w tym jest ;p

down @
Jak kilka dni temu wbiłem z 70 na 71 to mnie nagle przyspieszyło ;p wtedy to zauważyłem. Spróbuj :) Kiedyś tego nie zauważałem. Pewnie zmienili to w letnim updacie. Nie grałem z 3 miechy i dopiero ostatnio wróciłem.

Druidek_Canadia
28-09-2008, 15:37
To dobije 41 i co o tym sądzisz

hybrid
28-09-2008, 16:03
@2up
ja też to zauważyłem :P wbiłem 41 lvl- speed up
dedłem 5 minut później- w temple na kamieniach (równe) zauważyłem wyraźne pogorszenie szybkości :/

@topic
mam dokładnie taką samą sytuację jak Ty, no, może 77/64 :p
hunt na gs-ach jest dobry jak masz kwadrat z krzaków 2x2, wtedy miodzio nawet bez time ringa (chociaż nie zawsze:/)
ale poty szybko się zużywają więc polecam 4 mp, 2 hp jeśli chcesz mieć zapewnioną dobrą godzinkę albo dwie i w miarę bezpieczny powrót

Ghard Lage
28-09-2008, 17:35
Panowie up
Ja (60rp) z moim bratem (74ek) i moim kolegą (79ms) już dawno zaobserwowaliśmy te speed upy już dawno temu ;p i odkryliśmy, że ich jest parę z tego co pamiętam to na pewno speed up jest na 38lvl i 42~ i na pewno na 60 z tego co mi wiadomo to na 78 też jest.

A co do gsa to myśle, że byś dawał radę bez lagów i z umiejętnym lurowaniem (czyt. w okół krzaczków) ale będzie problem bez haste bo jak cie dorwie np. przez freeza albo laga to trudno ci go będzie zgubić. I uważaj na ping (im mniejszy tym lepsze optimum to 100ms) i fps (optimum to 50fps - im większy tym lepszy). Dla porównania jak miałem 30fpsa to mnie gs (60lvl+boh) bez (mojego) haste doganiał...

Djbrus
29-09-2008, 21:10
Moim zdaniem dasz radę ale pytanie po co? hlvle dobrze na nich zarabiają i expią, ty na razie staraj sie jeszcze dobić 60lvl....;(

Druidek_Canadia
29-09-2008, 21:37
Moim zdaniem dasz radę ale pytanie po co? hlvle dobrze na nich zarabiają i expią, ty na razie staraj sie jeszcze dobić 60lvl....;(
Więc narazie dobije 85 skille i co na co iść żeby efektywnie expić nie mam pacca
PS.A moze by bić Wyvki resp x 8 koło orc forta??? I oczywiście DC -1 i -2 a wy co sądzicie jeszcze

AlortDeath_17
29-09-2008, 22:05
Proponuje wbić 60 lvl i wtedy spokojnie i w miare bezpiecznie możesz expić na pohu ;) i na gsach :P chociaz jak Ci wyskoczą 3x ;) kazdy full speed moze być groźnie :P

Leon666
29-09-2008, 22:11
nie idz, bo dedniesz, a my tego nie chcemy. :E

Lilasmus
30-09-2008, 05:07
Jednego spokojnie ubijesz, nawet nie uciekając przed nim (oczywiście waste total na vite/sana). Co do 2 to jeśli cię dopadną i będziesz miał pecha to zgodnie z tym co pisze wiki:
Giant Spider Est. Max. Damage: ~378 hp per turn jeśli 2 GS to razem oberwiesz być może 756 hp a na tym lvl HP masz ~500 więc lipa :) Ryzyk fizyk.

Saints
30-09-2008, 07:11
@up
Sposób ataku: W zwarciu (0-250 hp), Na dystans ziemią (40-70 hp)
czyli jeśli już cię dopadnie to bije z łapy czy czegoś tam za max 250...
ale jako że jesteś pal z tarczą, to wiadome że masz tam to ~60 shielda co powoduje że za 250 nie uderzy na 100% za tyle bo bije postacie magiczne!
a co do combo to wątpię żeby uderzył za tyle aż... bawiłem się chwile ek na gs i jakoś nigdy mi się to nie przytrafiło... a średnie hity to ~120.... 200+ to ewenement. Osobiście uważam, że powoli możesz bić...

btw. co do biegania to jakoś ja moim 80ek +boh ucieczka przed gs'ami z haste to chwila więc nie piszcie głupot że na 90lvl gs dogania....

domin3x
30-09-2008, 07:21
@up
to wiadome że masz tam to ~60 shielda co powoduje że za 250 nie uderzy na 100% za tyle bo bije postacie magiczne!

No w sumie, to na moim 118 ek w full secie gs potrafi czasem za 240+ walnąć, więc jego też...

Druidek_Canadia
30-09-2008, 15:02
Oki skoro mówice ze tak to gdzie mam cośik bić na faccu skille 85

domin3x
30-09-2008, 15:25

No raczej, że PoH
ewentualnie crus

MieChO_SlaiT
30-09-2008, 17:17
idz na PoH i zbijaj nie tylko GSY. Co do GS to dasz rade spokojnie tylko musisz sie pilnowac. Bedziesz mial waste ale exp jest bardzo dobry na pohu. Sam expilem wlasnie od 40~lvl rp, utani hu i bohy przyznam padlem pare razy przez zagapienie albo jakis potwor mnie trapnal czy kick.

Druidek_Canadia
30-09-2008, 20:04

Widzicie to nie pytam sie gdzie mam bić gs'y tylko gdzie mam expić żeby wbić ten 50 lvl na GS'y

Panicz
02-10-2008, 01:45

hmmmmm,proponuje konia.......bo pomysly tibijskie masz moim skromnym zdaniem tragiczne

co to za dylematy ? czlowieku to gra jest tylko i jak padniesz to sie nie boj,bo sie chlopek twoj odrodzi wprawdzie troszke slabszy ale bedziesz dalej zyl !!!!

co ty chesz expic na time ringach ?
jak taki jests madrala to kup paca i od razu zasuwaj demony solowac

po co wy mu doradzacie ze tak ,of course itd.?
przeciez jak sie zlozy na gsach to bedzie tu smecil ze to wasza wina :)

A ja jestem pewien ze na 2 gsch padniesz na 100% i 90 % ze pojedynczy cie zlozy ,takie odnioslem wrazenie po twoich wypowiedziach i pytaniach.
Wiesz gdzie exp do 50 lvl ? Mam dla ciebie super miejscowe,rotwormy sa twoim przeznaczeniem i moze tam lizniesz troszke pvp no i skill ci skoczy,to wszytko moze sie stac.
Ale jedno jest pewne jak wbijesz 10 lvl na rotach to sie nie bedziesz glupio pytal czy dasz rade tylko pojdziesz i zobaczysz.
pozdrawiam serdecznie

Thal
02-10-2008, 08:53
Wbij z 45 lub 50 lvl skile i eq masz spoko ale jak muwie jak gs pusci utani hura to cie dogoni i ded

Lilasmus
02-10-2008, 11:20
@up
Sposób ataku: W zwarciu (0-250 hp), Na dystans ziemią (40-70 hp)
czyli jeśli już cię dopadnie to bije z łapy czy czegoś tam za max 250...
ale jako że jesteś pal z tarczą, to wiadome że masz tam to ~60 shielda co powoduje że za 250 nie uderzy na 100% za tyle bo bije postacie magiczne!
a co do combo to wątpię żeby uderzył za tyle aż... bawiłem się chwile ek na gs i jakoś nigdy mi się to nie przytrafiło... a średnie hity to ~120.... 200+ to ewenement. Osobiście uważam, że powoli możesz bić...

btw. co do biegania to jakoś ja moim 80ek +boh ucieczka przed gs'ami z haste to chwila więc nie piszcie głupot że na 90lvl gs dogania....

Co do tego 200+ i "ewenementu" jak to napisałeś, polecam zagrać 40 lvl pallem w standardowym eq na tym lvlu i w zwarciu tłuc GS'a. Nie sądzę, aby hity 200+ były w takim przypadku ewenementem.

Max damage wziąłęm z Wiki Eriga. Tam są najbliższe prawdy informację (zazwyczaj). Poza tym wiadomo, że te grubo poand 300+ dotyczy tego jakby taki 40 pal stanął w zwarciu bez EQ i o maksymalnie niskich skillach, nie zmienia to jednak faktu, że można za 250+ oberwać bez żadego problemu (policz jeszcze summony, które przełamują defense co pozwala głównemu mobowi walić z największą siłą, oczywiście gdy gracz ma wyjątkowego pecha).

Reasumująć, z blokerem jak najbardziej, solo w zwarciu max 1 jeśli ma się duszo funduszy na zwastowanie. POH na takim lvl tylko dla hardkorowców totalnych.

Pozdrawiam.

EDIT
Sorki za literówki, nie chce mi się już tego poprawiać.

Druidek_Canadia
02-10-2008, 17:41
No to mówię że na GS'y pójdę na 50 ale na co mam chodzić na 40 lvl skille 80