Pokaż pełną wersje : Nowy patch: 30.09.2008
Dwimenor
29-09-2008, 09:08
Jak informuje Cipsoft:
30 września (wtorek) zostanie wprowadzony nowy patch do gry. W godzinach od 13 do 17 letniego czasu środkowoeuropejskiego (CEST (http://pl.wikipedia.org/wiki/CEST)) zarówno serwery gry jak i strona główna (www.tibia.com) zostaną wyłączone w celu wprowadzenia do gry kilku poprawek.
Aktualizacja
O godzinie 18 zostały włączone serwery. Obecny klient to 8.3 i można już aktualizować, lub ściągnąć bezpośrednio z tibia.com:
Linux, klient v8.3 (http://download.tibia.com/tibia830.tgz)
Windows, klient v8.3 (http://download.tibia.com/tibia830*****)
Inne zmiany:
1. Account name - od tej pory zamiast numeru konta generowanego losowo, będzie stosowany zwyczajny login. Przy tworzeniu nowego konta będziemu musieli go wymyślić. Osoby, które utworzyły konto przed 30.09.2008 mogą zmienić swój numer konta na login. Wystarczy się zalogować (https://secure.tibia.com/account/?subtopic=accountmanagement), korzystając ze starego numeru i pośród opcji wybrać "Set asscount name". Jeżeli nie zrobisz tego do końca stycznia 2009 twój stary numer konta zostanie automatycznie przypisany jako login.
2. Wymagania dotyczące loginu - od 6 do 30 znaków (liter lub cyfr), bez znaków specjalnych i spacji. Nie ma znaczenia wielka/mała litera.
3. Zmiany w systemie handlu z NPC - zostało dodanych kilka nowych opcji, dostępnych z poziomu menu kontekstowego, wywoływanego prawym przyciskiem myszy.
Sort by name/price/weight - sortuje listę w kolejności alfabetycznej/cenowej/wagi;
Buy with backpack - zakupione przedmioty zostaną zapakowane do plecaka, do ceny zostanie doliczone 20gp za plecak;
Ignore capacity - pozwala kupić więcej przedmiotów niż jesteś w staniu unieść. Nadmiarowe przedmioty zostaną rzucone pod nogi postaci.
Uaitpradnik
30-09-2008, 19:51
I git, a sprobuj ktorys podemna ponarzekac na to to zrobie chara na waszych swiatach i was dojade :D :D :D
Mam jedno pytanko.Jeżeli zostawie swój stary acc noumber jako account name to nie będzie z tym problemu?
Pawciozz
30-09-2008, 19:55
@UP:
Nie, twój numer zostanie przypisany jako twój login.
@Topic:
Fajnie zrobili z tym trade, wreszcie można kupować np. więcej spearów na exp i trochę sobie porzucać, nie trzeba wyjmować przy kupowaniu rzeczy, żeby był cap na nie... ^^
@2up
Jeżeli nie zrobisz tego do końca stycznia 2009 twój stary numer konta zostanie automatycznie przypisany jako login.
Edit - Pawciozz szybszy :|
Btw, te acc name sux :|
No bynajmniej dzieci będą miały mniejsze problemy z zapamiętaniem passów :P
Arka_Sath_Wielki
30-09-2008, 20:08
Cały patch jak dla mnie na + :) mam nadzieje, że pobanowali też kilka(dziesiąt,set) botów :)
Kamardon
30-09-2008, 20:09
Nic dodac, nic ując, poprostu cipsoft!!! Kupowanie manasow w calych bp-.-
Na nie ktorych Otsach czegos takiego NAWET nie ma... Z*** sprawe. Z tym name nawet okey, a ten cap to git jak kiedys nareszcie :)
.. sie zobaczy
nie narzekam btw
Fenzopi94
30-09-2008, 20:14
To z backpackami raczej mi się nie przyda(key ringi) , login jak dla mnie to też bez różnicy(kopiuje passy).Dla mnie to jest robienie coś na siłę.
I znowu Blackd nie działa :(
@down
No wiesz Ty 40 lvlem nie odczujesz różnicy
Mag'Starszy
30-09-2008, 20:20
@up
chcesz żyletki?
@topic
a wprowadzili cos jeszcze?
daniel40
30-09-2008, 20:29
Chodzą gadki o NPC od Demon helmet, g legs, mpa etc. cos jak rashid... ale nic nie potwierdzone.
Jak dla mnie Lipa z tą zmienią Loginu.
a czemu... zmiana loginu tylko dla chętnych xD... a to, że automatycznie cos tam przenosi na login to i tak nic sie nie zmienia passy pozostają takie same ? :D... all na + i te capacity... jak dawniej.. super ^^
#up:
Tak, zyskaliśmy. Kolejnego buga w kliencie :evul: . Po kliknięciu na "Logout" nie wyrzuca nas do ekranu logowania, tylko zostaje na oknie postaci(efekt laga)
[Edit: buga już nie mam. Ponowny restart peceta pomógł ;) ]
#topic:
A poza tym, oprócz buga, dla mnie jest spox ;) Widać, że nowi "Zieloni"(Community Managers) nie pierdzą w krzesełka komputerowe :D Czekamy na więcej niezłych pomysłów.
P.S:
Aha, będzie łatwiej tworzyć loginy na OTS :evul:
#up:
Tak, zyskaliśmy. Kolejnego buga w kliencie :evul: . Po kliknięciu na "Logout" nie wyrzuca nas do ekranu logowania, tylko zostaje na oknie postaci(efekt laga)
...
To chyba tylko u Ciebie- u mnie logout przenosi na listę wyboru postaci (czyli standardowo)
Duch Guardi
30-09-2008, 20:51
CipSoft znowu bawił się w paincie :p <nowe grafiki dodane z patchem>
http://i20.photobucket.com/albums/b231/Debilek/sprity.jpg
Ten amulet to być może nowa ozdoba na ścianę dodana podobnie jak marlin trophy po zimowym update
marekq2_1990
30-09-2008, 21:16
Witam.
Mam takie pytanko, mianowicie po zmianie tego account numeru na account name przy probie zalogowania sie do gry wyskakuje mi okienko: Sorry i pisze w nim : Invalid Account Name.
O co chodzi????????
Pavel321
30-09-2008, 21:23
Witam.
Mam takie pytanko, mianowicie po zmianie tego account numeru na account name przy probie zalogowania sie do gry wyskakuje mi okienko: Sorry i pisze w nim : Invalid Account Name.
O co chodzi????????
Wydaje mi się że musisz potwierdzić zmianę klikając na jakiś link co na maila na 100% doszedł ale nie jestem pewien bo nie mam zamiaru zmieniać swojego acc number ;P
A_Legend_Who_Never_Die
30-09-2008, 21:31
może trudno w to uwierzyć ale cip tez ciezko pracuja!
Magic-Motarko
30-09-2008, 21:36
Update fajny, szkoda tylko, że jeżeli logujemy na www.tibia.com widać nasz Account Name... Nom ale trudno, bynajmniej passy będzie łatwiej zapamiętać, chociaż nie wiem czy skorzystam xD
KlonAdam
30-09-2008, 21:38
Na nie ktorych Otsach czegos takiego NAWET nie ma... Z*** sprawe. Z tym name nawet okey, a ten cap to git jak kiedys nareszcie :)Gdybyś posiadał tutora na ostatnim updacie to bys wiedzial ze mozliwosc kupowania backpackami byla juz dawno ( trzeba bylo mic puste bp ), teraz tylko dodali ze nie trzeba posiadac pustych bp ;)
Więc jak nie wiesz co bylo i myslisz ze to nowosc to...
A_Legend_Who_Never_Die
30-09-2008, 21:38
na otsach byla taka funkcja, nasz wlasny account name
teraz jak mozna dodawac litery a-z konta beda bardziej bezpieczne! :D
Mentos23
30-09-2008, 21:43
Hmm zmieniłem login, odpalam Tibię(starą), loguję się i... Invalid Account Name X(
Super...
Na nie ktorych Otsach czegos takiego NAWET nie ma... Z*** sprawe. Z tym name nawet okey, a ten cap to git jak kiedys nareszcie :)
No tak jak grasz na ots a na rl tibi kupujesz maxymalnie 2 mana potiony to Ci to nie robi różnicy
@up
tez tak mialem ale juz jest normalnie :D:D
Pawciozz
30-09-2008, 21:48
Gdybyś posiadał tutora na ostatnim updacie to bys wiedzial ze mozliwosc kupowania backpackami byla juz dawno ( trzeba bylo mic puste bp ), teraz tylko dodali ze nie trzeba posiadac pustych bp ;)
Więc jak nie wiesz co bylo i myslisz ze to nowosc to...
Naprawdę? Niewierzę... To chyba logiczne że dało się tak kupować, omfg... Na starej tibii bez trade-sys też tak się dało... Zachwyciłeś mnie, i ty niby masz tutora?...
A_Legend_Who_Never_Die
30-09-2008, 21:53
Hmm zmieniłem login, odpalam Tibię(starą), loguję się i... Invalid Account Name X(
Super...
:(:(:(;(
No tak jak grasz na ots a na rl tibi kupujesz maxymalnie 2 mana potiony to Ci to nie robi różnicy
@up
tez tak mialem ale juz jest normalnie :D:D
hahahahhahaa ale mu powiedziales! duzy plus ode mnie 8o:]:p;)
Naprawdę? Niewierzę... To chyba logiczne że dało się tak kupować, omfg... Na starej tibii bez trade-sys też tak się dało... Zachwyciłeś mnie, i ty niby masz tutora?...
nie wiem co Ci odpisac, ale po czesci masz racje
Pozdraiwam
Mentos23
30-09-2008, 21:53
@Ynalok
Updejtnołeś czy przeczekałeś :confused:
filiplol
30-09-2008, 21:54
Super...
Chodzi o to że jak nie masz nowego patcha a zmieniłeś nazwę konta to nie zalogujesz się, musisz ściągnąć patcha ze stronki tibi.
Prezent na dzień chłopaka... ^^
Czy ktokolwiek skarzyl sie na problem w zapamiętaniu kilku cyfr? Dlaczego zmieniaja cos co dzialalo jak najbardziej poprawnie zmiast zmian prowadzacych to usuniecia lag, botterow i innych rzeczy, ktorych naprawde oczekujemy?
Zmienili to bo dzieci mialy problem z zapamietaniem cyfr i hasel, teraz bedzie latwiej gdy to zapamietania beda mialy kombinacje liter i hasel?
Kupowanie w backpackach jak najbardziej okey ale nowy system logowania z nazwa konta to totalna porazka.
Mentos23
30-09-2008, 22:02
Faktycznie, dzięki, gupi się wziąłem za zmianę nicka zamiast najpierw ściągnąć co trza :D
A_Legend_Who_Never_Die
30-09-2008, 22:05
Czy ktokolwiek skarzyl sie na problem w zapamiętaniu kilku cyfr? Dlaczego zmieniaja cos co dzialalo jak najbardziej poprawnie zmiast zmian prowadzacych to usuniecia lag, botterow i innych rzeczy, ktorych naprawde oczekujemy?
Zmienili to bo dzieci mialy problem z zapamietaniem cyfr i hasel, teraz bedzie latwiej gdy to zapamietania beda mialy kombinacje liter i hasel?
Kupowanie w backpackach jak najbardziej okey ale nowy system logowania z nazwa konta to totalna porazka.
masz racje, ale to raczej cipsoftu pomysl, nie graczy. oni czesto wymyslaja jakies ulatwienia/udziwnienia :confused: po tylu godzinach spedzonych w biurze i tylko jednej maszynie do kawy! no helllooooł?
masz racje, ale to raczej cipsoftu pomysl, nie graczy. oni czesto wymyslaja jakies ulatwienia/udziwnienia :confused: po tylu godzinach spedzonych w biurze i tylko jednej maszynie do kawy! no helllooooł?
Ulatwienia tak, ale nie nam tylko hackerom. Dlaczego moja nazwa konta jest widoczna na stronie i podczas logowania?
Mogliby zajrzec na proposal board a swoje genialne pomysly zachowac dla siebie.
A_Legend_Who_Never_Die
30-09-2008, 22:17
Ulatwienia tak, ale nie nam tylko hackerom. Dlaczego moja nazwa konta jest widoczna na stronie i podczas logowania?
Now, to jest w ogole smieszne ze nagle po 11(?) latach zaczelo im przeszkadzac trudnosc w zapamietywaniu hasel
Czy ktos w ogole mial taki problem? : o
Kurde, nie mogłem się z renejmować na "Ryba" :<. Ale Rybzor też może być :P
Pawciozz
30-09-2008, 22:23
Masz rację, ale g***o ich to obchodzi, skoro oni tylko na tym kasę trzepią?
Acc Name to totalna porażka, mam nadzieję, że ktoś napisze mail'a do Supportu o przywrócenie starego dobrego account numbera, chociaż i tak myślę, że każdy taki list poleci na "śmietnik".
@Ryba - Aaa, znamy twój acc name, hack'niemy Cię, masz przechlapane, trzeba było się nie chwalić... xD.
Ja tam nie zmieniam acc numbera, jest dobrze tak jak było. :)
Zmiana numeru/nazwy acc jak najbardziej zbędna.:D:D
Patch robiony chyba tylko po to żeby botów nie było te symboliczne 2 dni.B)
Prostynick
01-10-2008, 02:39
Już czekam naprzeciwko Twojego domu z lunetą i jak tylko wejdziesz na stronę tibia.com to przechwycę przy pomocy owej lunety, zapasowych lornetek i zestawu młodego snajpera, twój login do tibii.
Patch jak dla mnie all na +, ale najbardziej co mi się podoba to to, że już nie trzeba liczyć(pamiętać) i układać loota w bp przy sellaniu u NPC, żeby wiedzieć ile czego się ma. Teraz sellanie loota to czysta bajka i trwa parę sekund, nawet jak się ma kilka bp z różnymi "śmieciami"
babcia666
01-10-2008, 07:25
Oj oj cip'ki nie mają co robić, wiem że to narzekanie ale oni ostatnio biorą się za byle piredołe która nie wiadomo komu przeszkadza... phi.
Markos_Knight
01-10-2008, 09:08
Jak dla mnie z tym loginem to - teraz hakerzy mają ułatwionom pracę ;/
No ale co poradzić ;/ takie życie ;/
Mam pytanie: Pamiętam jak gdzieś na Tibia.com się dawało pomysły dla Cipsoftu... Może ktoś podać linka ?? plx
Goku_san
01-10-2008, 09:35
Czy ktoś używa Windowsa Visty?
Bo ja tak, ściągnęłem Patcha, zmieniłem sobie nazwę acc, no i jak prubuje się logować to wyskakuje mi:
Debug Assertion 8.22 Paths.cpp 682
Ved Oct 01.10.2008 08:33
Windows Version 6.0 build 6000 on 2
Graphic Engine DirextX9 (2)
Last Packet Types 032 032 032 032 032 032 032 032 032 032
Paths.cpp 682: cannot temporary file, reason:
from 'C;\ProgramData\Patch.bak' to 'D:\Gry\Tibia\Patch*****'
Czy ktoś miał już taki problem?
Najpierw pobrało Patch mi się automatycznie, ale jak to się pokazało to myślałem, że może przy pobieraniu coś się zechrzaniło, to ściągnąłem z www.tibia.com Patch 8.3 instalnęłem go i dalej to samo. Miał ktoś taki problem? Co trzeba zrobić?
Już nie trzeba, odczekałem trochę i nagle zadziałało :)
Zdzichuu
01-10-2008, 09:47
Jak ktos napisał, Cipsoft słodzi nam teraz przy Patch'ach zeby potem wszystko zepsuć w Updacie i tak pewnie bedzie :p No cóż zobaczymy co będzie bo ten patch pozytywny ;)
druidek123
01-10-2008, 09:58
ja wiem dlaczego cipsoft zrobił 30 września bo następny dzień to październik a październik to miesiąc oszczędzania xD
a tak do topicu ostatnie mi sie nie podoba...
Tibijczyk222
01-10-2008, 14:49
Patch jak dla mnie all na +, ale najbardziej co mi się podoba to to, że już nie trzeba liczyć(pamiętać) i układać loota w bp przy sellaniu u NPC, żeby wiedzieć ile czego się ma. Teraz sellanie loota to czysta bajka i trwa parę sekund, nawet jak się ma kilka bp z różnymi "śmieciami"
yyy.. Możesz wytłumaczyć o co ci chodzi?Bo jezeli chodzi ci o to że klikasz np 100 i ci selluje wszystko to istnieje ta możliwość już od 8.2
ello co mam wpisac w acc name?:evul:;(;(;(
Niż jesteś "w staniu" czy w stanie unieść?? Teraz sam już nie wiem czy sie pisze w staniu czy w stanie skoro nikt nie zwrócił na to uwagi
Kamilq96
01-10-2008, 15:44
moze mi ktos to blizej wyjasnic bo nie rozumiem ( chodzie mi o ten logn ) plx help!!
moze mi ktos to blizej wyjasnic bo nie rozumiem ( chodzie mi o ten logn ) plx help!!
Zamiast wpisywania cyferek musisz teraz wpisać nazwę konta, która sam sobie wybierasz (zaloguj sie na swoje konto na tibia.com i tam masz opcje "change account name")...
Niż jesteś "w staniu" czy w stanie unieść?? Teraz sam już nie wiem czy sie pisze w staniu czy w stanie skoro nikt nie zwrócił na to uwagi
W stanie, literówka
Mam pytanie: Pamiętam jak gdzieś na Tibia.com się dawało pomysły dla Cipsoftu... Może ktoś podać linka ?? plx
>>CLICK<< (http://forum.tibia.com/forum/?action=board&boardid=10).
Nashippu
01-10-2008, 16:48
(co się stało że nie moge zalogować swojej postaci bo pisze "invalid Account name" a zrobilem wszystko co było napisane na tibia.pl X(X(X(X(X(X(X(POMOCY)
Btw, te acc name sux :|
Twój stary sux -.- Właśnie to lepsze:
1. Mega łatwo zapamiętać [a nie jakis trudny acc number np. 9276381]
2. Ochrona przed schakowaniem [wtedy byly same cyfry a tera wszystkie chwyty dozwolone ;D]
3. mi pasi. moj stary acc 3521947 mi sie nie podobal a tera mam wyjebiaszczy. i do tego mozna sobie wymyslic a nie jakis durny 'losowator'
PS: twoj poradnik dla knighta i o venore tez sux ;D
Koniczynkowa
01-10-2008, 17:20
Moim zdaniem patch pozytywny, szczególnie trade u NPC ;)
Sorcerereq
01-10-2008, 18:56
Może poprostu im się skończyły liczby w generatorze acc numbers? :D:D
Moim zdaniem zepsuli, bo teraz 478314719835789 ludzi będzie się głowić, jaki login zrobić, którego jeszcze nie ma... A takto wygenerowany numer konta i heja, nie trzeba się głowić :-)
Ekhm, PATCH i nowa wersja klienta (8.3, a nie 8.23...)?
lubje_skisle_ogury
01-10-2008, 19:01
Po co ten acc name to ja nie wiem...Na pewno nie chodzi o zapamiętywanie, bo ja po 1 dni pamiętam passy do każdego noob chara... Po prostu nie mają co robić...
Mr.Bombastic
01-10-2008, 19:23
nono fajnie tylko nie wiem poco to...
Dokladnie, 3 razy sie wpisze i juz sie pamieta....
Prostynick
01-10-2008, 19:43
To sobie wpiszcie swój stary numer w nazwie loginu, albo nic nie zmieniajcie i wam zostanie jak było kiedyś omg co za mentalność noobów!
Pawciozz
01-10-2008, 19:44
Twój stary sux -.- Właśnie to lepsze:
1. Mega łatwo zapamiętać [a nie jakis trudny acc number np. 9276381]
2. Ochrona przed schakowaniem [wtedy byly same cyfry a tera wszystkie chwyty dozwolone ;D]
3. mi pasi. moj stary acc 3521947 mi sie nie podobal a tera mam wyjebiaszczy. i do tego mozna sobie wymyslic a nie jakis durny 'losowator'
PS: twoj poradnik dla knighta i o venore tez sux ;D
I to powiedział 11 druid z Secury...
Nie wiem w czym ci to pomoże, ja znam passy do jakichś 30 kont (numery i hasła) i jakoś nie narzekałem... Ale przecież taki 11 druid, z non-pvp jest najlepszy, takiś mądry to zrób własny poradnik, a nie krytykujesz innych.
Nara i zastanów się nad tym co piszesz.
Wspaniały update! Teraz już nawet nie trzeba umieć liczyć by móc korzystać ze sklepu! Dzięki Cipsoft ;***
amisek12
02-10-2008, 16:31
No napewno ale kiedys twierdziliscie ze tibia shodzi na p** bo staje sie podobna Do OTS a teraz TO JA WIELCE CHWALICIE
Prostynick
03-10-2008, 02:03
Cipsoft Cię polubił:
http://img295.imageshack.us/img295/8559/schowek02ak0.png
Libatzione
05-10-2008, 20:29
No to botów ni maa :D
Uwaga, wciąz trawają prace modernizacyjne na tibiasoft.com Strona zostanie uruchomiona tak szybko, jak to będzie możliwe. Z uwagi, że dn 30 wrzesnia skonczył się update i boty przestały działać- informujemy, iż PRZEZ KILKA DNI NIE WYJDĄ NOWE BOTY... radzimy zachować ostrożność i powściągliwość w momencie znalezienia na różnych stronach linków z "botami", których jeszcze nie ma. ~your tibiasoft.com team.
by tibiasoft.com
A ten patch to moim zdaniem mało potrzebny. Moze to i dobrze, że sobie mozna zmienić swój acc nr, ale cos mi sie wydaje, że hackerzy beda mieli łatwiejszą pracę :P
Grałem w Tibie przed wakacjami, byla to tibia 8.11 jeszcze.
Teraz mi sie zachciało grać znowu. pobrałem nowy client tibi z officialnej strony www.tibia.com wpisuje pasy i pisze ze "ze you ip adress blocked 30 min" i juz tak od tygodnia. :( Acc i Pass dobrze wpisuje bo robilem acc lost i wyslali mi acc name i haslo na e-maila. Co crobić? ;)
Te kupowanie razem z plecakami jest zajebiste, powinno byc jeszcze ze backpacki sa takiego koloru jak runki/potiony ale i tak jest git
Mam dokładnie ten sam problem co Chosen1 odzyskałem hasła na emailia ale jak je wpisuje to wyskakuje okienko ze wpisuje blednę hasła
Co do upodabniania się tibi do ots'ów, co jest niby w tym złego? OTS'y tworzą gracze, zamieszczając w nich udogodnienia (mowie tu o m.in. handlu, nie exp x50), których według nich brakuje w Rl tibi. Co jest złego w umieszczaniu tak banalnych ułatwień jak kupowanie potionów z plecakami? Ja jak jeszcze grałem to szlag mnie trafiał jak musiałem to wszystko układać, przesuwać plecaki, etc. A zapewne lvl 150+ korzystają z dużo większych ilości potionow i run niż ja korzystałem. Czemu bojkotować coś pozytywnego, tylko dlatego, że jest podobne do rozwiązań z OTS'ów?
19_Hero_64
14-10-2008, 21:27
Jak po każdym update są "+" ,ale z każdym up'em tibia jest coraz gorsza.
Zgadzam sie z kolegą up !
[QUOTE=Duch Guardi;2282443]CipSoft znowu bawił się w paincie :p
HEH dobre :)
Tibianka
21-10-2008, 12:17
(xD) Nawet spoko ten nowy patch..
MapExplorer
21-10-2008, 12:25
hahaha racja wsyztko Fajne (hahaha)
Turbo062
28-10-2008, 18:52
To co mam zrobić jak ostatni raz grałem na 8.22 i zapomniałem hasła , dałem przypomnij hasło przyszło mi ale nie mogę się zalogować bo tego nie wyrobiłem to co mam robić
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.