zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Inne GM " Leave or all will be banned"

bemo
30-09-2008, 18:26
http://tibiacam.tv/cams.php?id=vpss2y1wgg4gclaz

kolesiowi chyba zakopali jakis itemek i zglosil reporta, swoja droga kazdy moze stac w dp , z drugiej strony ktos moze sie przyczepic do regulaminu ze trzeba wykonywac polecenia gma no ale dla mnie to jest smieszne, zreszta obejrzyjcie film i napiszcie swoja opinie ;d

Freddd
30-09-2008, 18:53
na moje to ten Gm troche naduzywa swojej wladzy

MiszczCyklopuwIDragonuw
30-09-2008, 19:03
fakt,troche chyba jednak przesadza ale sam pewnie bym stracil cierpliwosc XD

xoz
30-09-2008, 19:06
trzeba wykonywac polecenia gma no ale dla mnie to jest smieszne
skoro to jest smieszne, dlaczego zaakceptowales regulamin przy tworzeniu konta? nikt ci nie kazał

Kamashi
30-09-2008, 19:33
Ale pomyślcie..
Jakby GM napisał, że wszyscy mają odejśc, to większośc moim zdaniem by go nie posłuchała. A jak napisał, żeby odeszli bo dostaną bana to nikogo by nie było widac.. xD
Straszył ich i tyle.

Xenaox007
30-09-2008, 20:37
@up ojj nie wiem na Candii bylo podobnie tyle ze w venore gm napisal 3x Leave from dp or all will be banished po chwili zaczely sie bany tp do temple
1 gm sie nie poradzil przyszlo 5 gmow i jeden cm

Askaral
30-09-2008, 20:44
Ale pomyślcie..
Jakby GM napisał, że wszyscy mają odejśc, to większośc moim zdaniem by go nie posłuchała. A jak napisał, żeby odeszli bo dostaną bana to nikogo by nie było widac.. xD
Straszył ich i tyle.

Ja mysle, ze w obu przypadkach gm by zostal niezrozumiany przez polaczkow a wiec i olany :<

Prostynick
30-09-2008, 20:51
On nie nadużywa władzy bo tylko pisał, a nie wykonywał (banował).

Szkoda, że ten typ krótko nagrywał, ciekawe co to za item i jak potoczyło się dalej :P

Xr3
30-09-2008, 20:55
Upadek tej gry.

Timox
30-09-2008, 20:56
On nie nadużywa władzy bo tylko pisał, a nie wykonywał (banował).

Szkoda, że ten typ krótko nagrywał, ciekawe co to za item i jak potoczyło się dalej :P

Jak to nie banował? Obejrzyj filmik jeszcze raz to zobaczysz ze pare osób zbanował, wątpie że te osoby dały loga, lecz kto wie....

@topic
I dobrze robił, tylko co z osobami które afkowały lub dopiero co sie zalogowali,
dostali bana niewinnie :(

Sesef
01-10-2008, 00:11
Jak to nie banował? Obejrzyj filmik jeszcze raz to zobaczysz ze pare osób zbanował, wątpie że te osoby dały loga, lecz kto wie....

@topic
I dobrze robił, tylko co z osobami które afkowały lub dopiero co sie zalogowali,
dostali bana niewinnie :(

Widać jak się osoba loguje, więc albo by dostała tp do temple albo czas na odejście.

Xr3
01-10-2008, 08:09
Widać jak się osoba loguje, więc albo by dostała tp do temple albo czas na odejście.
Na Candii było dokładnie na odwrót. Ta banda debili, którzy dostali ciepłą posadkę GMa, nie ponosi za to żadnych konsekwencji. Gdyby te wszystkie zbanowane osoby (z paccem), zaczęły pozywać Cipsoft do sądu, to podejrzewam, że firma miała by spore problemy z rekompensatą dla "ofiar"...
Już kiedyś ktoś tak zrobił i podobno wygrał sprawę...

Shokei
01-10-2008, 08:39
Na Candii było dokładnie na odwrót. Ta banda debili, którzy dostali ciepłą posadkę GMa, nie ponosi za to żadnych konsekwencji. Gdyby te wszystkie zbanowane osoby (z paccem), zaczęły pozywać Cipsoft do sądu, to podejrzewam, że firma miała by spore problemy z rekompensatą dla "ofiar"...

Ty mówisz na serio? lol. A gdyby ktoś ci zakopał 1kk czy ile tam? To byś jęczał na forum.

Rav
01-10-2008, 12:31

pewnie nie masz pojecia co znaczy slowo regulamin i czy w tej grze obowiazuje, gowno a rekompensata, pewnie twoj tata dostal bana za noobing i ich oskarzyl, poszedl do sadu wrocil z golymi rekami i ci wkrecil na banie ze niby udowodnil im wine lol bye

Itachi
01-10-2008, 13:42

przeczytajcie regulamin który sami zaakceptowaliście a potem piszcie te bzdury

Prostynick
01-10-2008, 13:43
pewnie nie masz pojecia co znaczy slowo regulamin i czy w tej grze obowiazuje, gowno a rekompensata, pewnie twoj tata dostal bana za noobing i ich oskarzyl, poszedl do sadu wrocil z golymi rekami i ci wkrecil na banie ze niby udowodnil im wine lol bye

Regulamin ma się nijak do obowiązującego prawa. W World of Warcraft regulaminy też są, ale za botowanie i usunięcie konta czyli to co akceptował zgłosił sprawę do sądu i wygrał, wow musieli mu zapłacić kilkanaście tysięcy $. Tylko, że to nie w Polsce tylko chyba w USA.

Xr3
01-10-2008, 14:03
Ty mówisz na serio? lol. A gdyby ktoś ci zakopał 1kk czy ile tam? To byś jęczał na forum.
To włączył bym bota, i to sobie odkopał.

przeczytajcie regulamin który sami zaakceptowaliście a potem piszcie te bzdury
Nie, misie... nie. Akurat nie. To wy powinniście się dokładnie zapoznać z regulaminem, zanim zaczniecie do mnie pyskować, gdyż zbyt mało wiecie na temat praw i obowiązków GMów. Mówię... jeśli sami nie dostaniecie nie słusznego bana, to nie przestaniecie gadać głupot. Poczytajcie sobie na temat deleta Stronka i bana Demonflowa.

neotheo
01-10-2008, 15:24
A powiesz cos wiecej o tym banie i delecie albo podrzucisz jakies stronki ? Bo jestem ciekaw sprawy, a nie wiem nawet gdzie szukac.

Askaral
01-10-2008, 15:40
To włączył bym bota, i to sobie odkopał.

Nie, misie... nie. Akurat nie. To wy powinniście się dokładnie zapoznać z regulaminem, zanim zaczniecie do mnie pyskować, gdyż zbyt mało wiecie na temat praw i obowiązków GMów. Mówię... jeśli sami nie dostaniecie nie słusznego bana, to nie przestaniecie gadać głupot. Poczytajcie sobie na temat deleta Stronka i bana Demonflowa.

Niesluszny ban kilku durnych polaczkow ktorzy nie zadali sobie trudu, zeby wykonac proste polecenie? I BARDZO DOBRZE ze ich pobanowal, wreszcie sie czegos naucza (taa, wiem ze to przesadny optymizm).

Minus
01-10-2008, 15:57
Skąd dostać nową tibiecam po na oficjalnej stronie nie ma jeszcze aktualizacji??

Xr3
01-10-2008, 16:29
A powiesz cos wiecej o tym banie i delecie albo podrzucisz jakies stronki ? Bo jestem ciekaw sprawy, a nie wiem nawet gdzie szukac.
Stronek - Ban (delete) za bota. Argumentem był screen z widocznym botem, który był opublikowany NA TYM FORUM.

Demonflow - Pewna ekipa poszła sobie pohuncić na Inqui na sealu z Torturerami. W pewnym momencie pojawił się GM i dał bana Demonflowowi. Powodem było to, że podczas huncenia wklejał na trade wiadomość (była to swego rodzaju reklama serwisu czyszczącego jakiś quest). GM był na tyle głupi (chodź tutaj myślę, że był raczej złośliwy), że stwierdził u Demonflowa używanie bota, gdyż jak napisał, nie możliwym jest jednoczesne huncenie i pisanie na trade, w związku z czym Demonflow zarobił bana.

Niesluszny ban kilku durnych polaczkow ktorzy nie zadali sobie trudu, zeby wykonac proste polecenie? I BARDZO DOBRZE ze ich pobanowal, wreszcie sie czegos naucza (taa, wiem ze to przesadny optymizm).
Polecenia? Banował każdego kogo zobaczył w zasięgu swojego wzroku. Jest mnóstwo osób, które mogą to potwierdzić. Nie pieprz głupot.

caveki
01-10-2008, 16:56
Stronek - Ban (delete) za bota. Argumentem był screen z widocznym botem, który był opublikowany NA TYM FORUM.

Demonflow - Pewna ekipa poszła sobie pohuncić na Inqui na sealu z Torturerami. W pewnym momencie pojawił się GM i dał bana Demonflowowi. Powodem było to, że podczas huncenia wklejał na trade wiadomość (była to swego rodzaju reklama serwisu czyszczącego jakiś quest). GM był na tyle głupi (chodź tutaj myślę, że był raczej złośliwy), że stwierdził u Demonflowa używanie bota, gdyż jak napisał, nie możliwym jest jednoczesne huncenie i pisanie na trade, w związku z czym Demonflow zarobił bana.

Polecenia? Banował każdego kogo zobaczył w zasięgu swojego wzroku. Jest mnóstwo osób, które mogą to potwierdzić. Nie pieprz głupot.

Niby tak, ale do bana zawsze możesz się odwołać. Gdyby demonflow próbował pogadać z gm wyjaśnić to by pewnie został od banowany, ale jak się tego nie wie to trudno ;]

Co do Stronka nie widziałem tego ssa, ale jesteś na 100% pewien, że dostał delete za ss'a z forum? Może był przyłapany na boceniu w grze? A nawet jeśli nie to mógł się odwołać, że ten ss to fake? o0

Xr3
01-10-2008, 17:07
Niby tak, ale do bana zawsze możesz się odwołać. Gdyby demonflow próbował pogadać z gm wyjaśnić to by pewnie został od banowany, ale jak się tego nie wie to trudno ;]

Sam kiedyś się odwołałem i po kilku complainach gdy puściły mi nerwy, zacząłem w ostatnim pyskować do nich, np że wpie*dalają chleb za moje pieniądze. Tylko dlatego, że jeden z CMów miał dobry humor, udało mi się uratować postać od bezsensownego deleta. Teraz wiem, że takie coś jest prawie niemożliwe/niewykonalne i że miałem niebywałe szczęście.

ale jesteś na 100% pewien, że dostał delete za ss'a z forum?
GM, który go zbanował, sam to oznajmił.

A nawet jeśli nie to mógł się odwołać, że ten ss to fake? o0
Nie ważne czy był czy nie, GM nie ma prawa kierować się takimi argumentami.
Właśnie dlatego, że to mógł być fake.

Cipsoft jest kawałek po kawałku wyniszczyany m.in przez swoich własnych wolontariuszy, a ta banda zdebilowaciałych kretynów tego nie dostrzega... (rzecz jasna mówię o firmie)

caveki
01-10-2008, 17:28
Nie będę się kłócił więc niech będzie, że masz racje xd

Prostynick
01-10-2008, 19:32
Ja znowu znam sprawę innego użytkownika tego forum. Kiedyś jak grał lognął się gm i zapytał czy jest właścicielem jakiegoś tam konta na stronie tibia.pl, ten oczywiście głupi potwierdził i dostała bana bo z tego konta na forum opublikował advance na którym było widać też blackd.

Dziwi mnie jedno, czy tamci o których Xeremon pisze się przyznali tak jak ten o którym napisałem? Bo przecież ja potrafię zrobić idealnego fake'a jakiejkolwiek osoby na przykład mojego wroga i co dostanie on wtedy bana? Żeby zrobić idealnego fake'a wystarczy mniej niż godzina roboty? Nie mówię tu o paincie i beznadziejnych fake'ach ale żaden problem zrobić takiego który będzie wyglądał bez najmniejszych zastrzeżeń na oryginał.

Jeśli gm ogranicza się do samych screen'ów to jest idiotą.

bemo
01-10-2008, 19:53
mi kiedyś ktoś powiedział, że fake'i z channelu default np możnarobić w blackd.

-Thug-
01-10-2008, 20:43
@Prostynick
Tak, Stronek wcześniej potwierdził że xxx konto na forum należy do niego.
Jeszcze nie słyszałem, żeby GM dał komuś bana, bez wcześniejszego sprawdzenia wiarygodności danego ss'a o:

@up
No, można x]
http://i250.photobucket.com/albums/gg260/Pe-Le/Others/nomozna.jpg

thoro
01-10-2008, 22:38
Zamiast stanac w przejsciu, zostawic kolesia zeby sobie odblokowal to depo sam, to lepiej jest pisac po "obcemu" do polaczkow ;]

Prostynick
02-10-2008, 15:21
Zamiast stanac w przejsciu, zostawic kolesia zeby sobie odblokowal to depo sam, to lepiej jest pisac po "obcemu" do polaczkow ;]

Gma można przesuwać, kiedyś afkował i widziałem jak nooby go przez całe carlin posuwały lol

Thal
03-10-2008, 19:02
Yyyy... Tibia schodzi na OTS`y (chodzi mi o GM`ów) Coś myśle że Cipsoft daje pozycje GM`a noobą.

Xr3
03-10-2008, 23:01
Coś myśle że Cipsoft daje pozycje GM`a noobą.
Ameryki nie odkryłeś. Żeby być GMem musisz spełniać jeden warunek. Liżesz dupy CMom na forum, podczas naboru na stanowisko GM. Musisz oczywiście być ST (o to naprawdę nie trudno) i dobrze znać angielski.

Alanus Lutinum
04-10-2008, 11:38
GM - też człowiek. Założę się, że GMowie wiedzą o tym, że w Tibii jest dużo botterów i czasami na siłę próbują ich tępić, zdarza się, że jakiś uczciwy gracz ucierpi, ale to zasługa innych - botterów, którzy jak wszyscy wiedzą są ogromnym problemem.

Harpun
04-10-2008, 13:27
Regulamin Tibii nie ma nic wspolnego z prawem. Czyli jezeli ktos z gmow ciebie zbanuje (a moze sobie nawet obrac najdurniejsza opcje do wyboru) i nawet nie bedzie mu sie chcialo podac powodu to i tak nic to nie da, jezeli bedziesz chcial sie odwolac (jak to ktos madry napisal w temacie, ze jakis gracz wygral sprawe w SĄDZIE, no rotf :) ).

Emekah
04-10-2008, 23:55
Nie wiem czy ktoś już to napisał, ale Stronek dostał bana za przyznanie się do swojego konta na tibia.pl, z którego wstawiał ss z botem.

Prostynick
05-10-2008, 00:53
Regulamin Tibii nie ma nic wspolnego z prawem. Czyli jezeli ktos z gmow ciebie zbanuje (a moze sobie nawet obrac najdurniejsza opcje do wyboru) i nawet nie bedzie mu sie chcialo podac powodu to i tak nic to nie da, jezeli bedziesz chcial sie odwolac (jak to ktos madry napisal w temacie, ze jakis gracz wygral sprawe w SĄDZIE, no rotf :) ).

Miałem 2 razy bana, raz za wklejenie przypadkiem linku (nie hack) na trade i nie odwołano go, aczkolwiek napisali żebym na następny raz uważał co wklejam ze schowka. Drugi to śmieszna sytuacja dostałem namelocka i miałem chyba w 7 dni zmienić, nie było mnie wtedy wracam, a tu ban na 30 dni za niedostosowanie się do poleceń gma i podszywanie się pod znanego gracza, napisałem odwołanie i na drugi dzień przyjęto je i odbanowano postać, a było wtedy jeszcze jakieś 25 dni bana i to na pacc.

Xr3
05-10-2008, 08:26
Nie wiem czy ktoś już to napisał, ale Stronek dostał bana za przyznanie się do swojego konta na tibia.pl, z którego wstawiał ss z botem.
A, no chyba, że tak.

A ja tak sobie patrzę na to z daleka i czekam aż ta gra upadnie*.

*Średnia wieku przeciętnego gracza 12 lat. Średnia lvla - 40lvl (pacc).