zaloguj się

Pokaż pełną wersje : czemu mikolaj jest czerwony?

Chopkers
11-12-2004, 22:08
ostatnio babka na religii gadala cos o mikusiu.
zaczela nam gada o tym ze mikolaj to byl biskup ktory rozdawal wszystko co mial biednym.
w momencie gdy ktos zagadna czemy wiec mikolaj jest czerwony?
ona odpowiedziala ze to coca-cola wymyslila w zwiazku z tym ze kiedys byly swieta i ze coca-cola jest czerwona.

kto wie czy teraz mikus niezrobi sie niebieski od pepsi?:D

czy wy slyszeliscie moze jakies rozne zabawne opowiesci zwiazane z mikolajem?

LOLO
11-12-2004, 22:15
Fanie by były gdyby mikuś był niebieski:]

Szakal van'Thorn
11-12-2004, 23:18
Na moje to on moze byc nawet sino-koperkowy

TheNatoorat
12-12-2004, 10:01
A dlaczego gdy jak widzę jakiś głupi temat jest by Czopkers? ;)
Ja miałem taką śmieszną sytuację z mikołajem. Moja ciotka po cichu zamówiła nam Mikołaja z pewnej firmy. Zadzwonił do nas do drzwi, moja mama spytała "kto tam?", a tu przyszło tylko "Mikołaj, ho!". Później odeszła od drzwi bo myślała że to jakiś włamywacz. Parę minut później ciotka wytłumaczyło wszystko i było gittes. :D

Matheous
12-12-2004, 13:16
Wzialem ze stolu szklanke herbaty. Usiadlem na krzesle, wszedlem na forum tibia.pl, dzial OWION... I widze ten temat. Wyplulem cala herbate.
Biedne dzieci, zyjace w blogiej nieswiadomosci. Nie znacie prawdziwej historii czlowieka, ktorego zwiecie Swietym Mikolajem?
Mikolaj mial kiedys stroj brazowy w niebiesko-biala szkocka krate. Jednak islamisci nienawidzili go za jego przesadna dobroc i w akcie Dzihadu wysadzili go. Wszyscy terrorysci, ktorzy brali udzial w zamachu byli dokumentnie ochlapani czerwona krwia mikolaja. Plam nie dalo sie uprac.
Szef Islama-Abadu, Abdul el-Hasaf Mustafa, postanowil szpiegowac chrzescijan, podstawiajac za Mikolaja swoich agentow. Wszystkie ich ciuchy byly czerwone, wiec wymordowano wszystkich ludzi ktrzy wiedzieli o prawdziwym kolorze Swietego i rozprowadzono plotke, iz Mikolaj od zawsze jest ubrany na czerwono.
Tak jest do teraz. A ja jestem jedynym, ktory zna ta historie. Ukradlem bowiem dziennik z wspomnieniami Abdula i stad znam ta przerazajaca historie...
Ida po mnie... Nadchodza... Zegnajcie przyjaciele... I niech ta wiesc obiegnie swiat...
MIKOLAJ JEST BRAZOWY W NIEBIESKO-BIALA KRATE!!!

A tak na serio-temat w 100% debilny...:D:D:D:D

Elle
12-12-2004, 13:24
Czopkers nie zakłada tematów głupich, tylko o tematyce świąteczno-mikołajowej.. najpierw czapki, teraz kolor :p

Jak dla mnie to miki jest czerwony bo się popażył w kominku jak wpadł przez komin i nie mógł wyhamować :p
A tak na serio, to czy jest istotne dlaczego czerwony? Przecież zielony albo niebieski Mikołaj ciągle byłby Mikołajem.. ale przyjęło się, że jest czerwony..

@offtopic
to może przerobimy czapeczki na zielono-czerwono-niebiesko-zółto-biało-czarne? :D Wtedy wszyscy będą zadowoleni ^^

@down
Lubię czytać takie tematy, można w nich przedstawić wszelakie koncepcje. I poza tym jest zabawnie ^^ A ty masz oryginalne pomysły, gratz :)

Chopkers
12-12-2004, 14:17
a moze poprostu mikolaj jest wymyslem renifera rudolfa czerwononosego, i zrobil go czerwonym bo sam ma czerwony nos a renifer ma szelki koloru czerwonego?

a tak w sumie to dzieki Elle za..... tak ogolnie dzieki

Baktrian
08-01-2005, 11:27
bo nie jet zielony

Shinjix
08-01-2005, 11:41
:topic:
@Baktrian
Czemu zjumałeś avatar DROMA??? To niebespiecznie narażać się adminowi!!
Mikołaj jest czrwony, bo sowieci go kiedyś sterroryzowali, że ma nosić ich płaszcz, bo będzie zdrajcą i będzie musiał zginąć!!
;)

Bambuko
08-01-2005, 11:57
Shinjix, akurat zajumanie avatarka nie jest aż tak złe. Jest jedynie pieczątką pod nickiem;]

Vanhelsen
08-01-2005, 12:17
<nutki>Jestem niebieski, chce z toba pepsi <trademark> pić!!!!!!!</nutki>

Kończy się era czerwonych mikołajów i reniferów, zaczyna rządzić blue 8o

she_devil
08-01-2005, 15:40
Mikolaj jest czerwonmy bo jest pijany od wodki.

PiXik
08-01-2005, 15:51
Pierwszym krajem,który nawiedził była Polska.Polska tak się mu spodobała,że postanowił dostać obywatelstwo Polskie.Kiedy je już dostał i przyszedł do urzędu oficjalnie odebrać ubrał się na biało-czerwono dziennikarze robili mu zdjęcia i tak zostało;pCiekawe kiedy nadejdzie ta właściwa odpowiedź ,może nigdy:P?

Elrendell
08-01-2005, 15:57
Ktos puscil na niego zlocistego kreta :p

Dryb
08-01-2005, 16:08
...bo się pochlapał krwią aniołka,którego zabił w przedświąteczny dzień w którym nic mu się nie udawało, a biedny aniołek przyszedł dać mikósiowi choine. Sam wylądował na jej czybku;( :(

Rinseregion
08-01-2005, 17:03
Jest czerwony dlatego, zebys zadawal glupie pytania -.-
Niech jakis admin/modek zamknie temat...

Thero
08-01-2005, 20:06
Jest czerwony dlatego, zebys zadawal glupie pytania -.-
Niech jakis admin/modek zamnie temat...
Sam się zamnij

@Topic
Wiemy jak to było, wszyscy!
Mikołaj był dobrym obywatelem(wtedy jeszcze koloru zielonego), ale pewnego dnia się upił, i poszedł zamordować dzień przed świętami aniołka, stał się do połowy czerwony(czerwo-zielony mikołaj), ale wykryli zabójstwo, mikołaj ze wstydu zczerwieniał(cały czerwony) i uciekł do Polski gdzie prawo jest &^&%& więc dostał obywatelstwo i uniknął jakiejkolwiek kary, żeby ludzie, ktorych spotka wiedzieli, ze jest Polakim pokolorował się (czerwono-biały mikołaj), ale! Teraz i Polska się zmienia i dostał karę za znęcanie się nad rudolfem wtedy jeszcze niebieskonosym reniferem(pomalował mu sadysta mazakami nos), i teraz jest rozprawa, zakończy się ona pod koniec 2005 roku, bardzo możliwe, że za karę będzie musiał się przemalować na niebiesko żeby uczcić pamięć rudolfa niebieskonosego renifera, który posłużył pijanemu mikołajowi za czubek od chonki...
Myślicie, że to nie prawda?! To prawda oto zaraz podam link kiedy wykryto "świętego" gdy chciał dostać sie do domu małej Zuzi, na szczęście był tak pijany, że bez problemów dał sie nagrać na taśmę, no dobra, oto link:

Uwaga! Od 18 lat, to wypacza psychikę! (http://www.akuku.pl/link_frameset.php?strHref=http%3A%2F%2Fminibytes.m ondominishows.com%2Ftinkle%2Fmain.asp%3Fseed%3D885 3%26serial%3D413618)

Shanhaevel
08-01-2005, 22:09
Nie wiesz?! Toż to znak rozpoznawczy dla włoskiej mafii!! A w worku przemyca stuff i cichaczem podrzuca do skarpet. Elfy to jego współpracownicy (najprawdopodbniej niewolnicy pracujący za resztki ze stołu i chłept wody dziennie).

Wstyyyd!

Gixafe
12-01-2005, 13:27
Nieee, nie mówicie prawdy :P....Mikołaj jest czerwony, bo..bo...ma na całym cielei i twarzy pełno takich wielkich, czerwonych syfów i nosi czerwone ubrano, żeby krosty się z tym zlały. No, chciał w ten sposób zamaskować niedoskonałości swojej cery. Bueheheh ;]

Liwajs
12-01-2005, 23:07
Strój mikołaja wymyśliła ,,coca-cola'' dla potrzeb reklamowych i teraz sie przyjęło, że jest biało-czerwony i ,,puszysty"!

Norua
13-01-2005, 17:01
...komunizm zrobił swoje...

I nie opowiadajcie głupstw, Towarzysze!

coca-cola kur.wa jego mać, tfu!

Gangrel
14-01-2005, 13:50
Bo jest komunista -.-