Pokaż pełną wersje : Jedzonko MNIAM!
mam wazne pytanie oddnosnie papu w tibi.....
Kiedy mi dluzej rosnie zycie i mana:
- jak zjem wszystko naraz
- czy jak bede jadl np. 1 rybe poczekam az napelni
i potem 2 poczekam ..3....... itd
Prosze o szybkie odp.... 8)
Skrzat Master
05-12-2003, 20:02
Jak zjesz wszystko na raz to potem te niewykorzystane punkty many i hp beda czekaly jak sie poranisz/ rzcisz czar. Przynajmniej u mnie tak robi.
U mnie też. Zjem więcej to się odnawia po zranieniu.
A to się odnawia po zranienu przez dłuższy czas po zranieniu? np. ubyło mi 1HP zjem meat 1HP wzrośnie za 4godziny znowu strace pare HP to tez mi odnowi czy musi być krótszy czas?
Oryginalnie dodany przez Berials
np. ubyło mi 1HP zjem meat 1HP wzrośnie za 4godziny znowu strace pare HP to tez mi odnowi czy musi być krótszy czas?
Kazdy rodzaj pokarmu dziala tylko przez pewien czasu i nie ma tu znaczenia czy w tym czasie odnawiasz hp/mana czy nie.
No o wszystko po kolei i dokladnie:
Kazde jedzonko ma jakis czas dzialania. Wezmy sobie meat (180 s.). Kazda profesja ma okreslona czestotliwosc regeneracji. Wezmy sobie knighta. HP regeneruje mu sie co 6 s., a MP co 12 s. Czyli jeden meat jest w stanie zregenerowac 30 HP i 15 MP. Jesli jednak:
- Osiagniemy maksymalna ilosc HP lub MP, to nie bedzie nam sie juz regenerowac, a czas dzialania bedzie uplywal
- Jesli znajdziemy sie w PZ (depo, swiatynia) tez nie bedzie regeneracji, a czas tez bedzie ubywal.
Jesli zjemy kilka jedzonek na raz, wtedy czas sie zsumuje. Wezmy sobie dwa meaty i hama. Meat ma 180 s., a ham 360 s., czyli razem 720s., czyli dal knighta bedzie to 120 HP i 60 MP. Ale uwaga, nie mozna sie za bardzo obrzerac - po pewnym czasie nie mozna juz wiecej zjesc (wyskoczy komunikat "You are filled up")i trzeba poczekac, az uplynie troche czasu.
Bobercjusz
05-12-2003, 23:31
hehe ja podczas trainu mam najczesciej
" You Advanced In Filed Up"
nielubie tego bo niemam gdzie rybek schowac
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.