Pokaż pełną wersje : PsP vs XBOX 360 vs PS3
mam powazny dylemat, co wybrac z wyzej wymienionych rzeczy. sprawa ma sie tak- xbox 360 premium, doszloby do tego gta 4, ps3 bez zadnych gier, wzialbym gry z ps 2 lub psp, z paroma grami. nie wiem co wybrac, prosze o pomoc posaidaczy tych gadzetow ;s
niby 2 rozne rzeczy- ale i tak nie mam pojecia, wiec licze na kogos kto ma np. psp i xboxa i wie ^^ chociaz ja sklanialbym sie ku stacjonarnej konsoli.
Uh, nie trzeba być posiadaczem którejkolwiek z tych konsol, by jedną albo i dwie eliminować. Chcesz konsolę do domu czy może mobilną, przenośną? ;d
Przeciez PS3/xbox 360 a PSP to calkowicie rozne rzeczy?
Kurczakos
05-10-2008, 19:21
Nie można porównać PS3 i Xboxa do PSP, ale jeśli już PS3 wg. mnie jest najlepsze, chyba że nie siedzisz wogóle w domu to PSP jest dobrym rozwiązaniem.
Ja mam X360 i jest dobrze.
I nie jest droga, a jest niewiele gorsza od PS3.
Ja jestem zwolennikiem Xboxa. Xbox przechodzi na napędy B-Ray więc pod tym względem dogania PS3: )
@down
W kwestii padów można się kłócić, bo mi np. bardziej pasuje xboxowy; )
PS3. Za ergonomicznego i baaardzo fajnego pada, imo lepiej wyglada i hmm, mam sentyment do soniakow, 4 konsole mam ich. ^^
Capality
05-10-2008, 21:45
nie porownuj xBoxa/PS3 do PSP xd ja jestem posiadaczem PSP i jestem bardzo zadowolony, jak przerobisz to mozesz na niej zrobic wszystko xd
Ja mam ps3 i mogę bardzo polecić ;]
Wszyscy ją jadą, ale jest kawałem dobrej konsoli i warto ją kupić, teraz za cęnę xboxa możesz kupić wersję 40gb.
sphinx123
05-10-2008, 21:58
Ja bym kupił PS 3, chociaż pewnie gdybym miał xboxa 360 to polecałbym jego xd Każda Pliszka swój ogonek chwali, czy jak to tam by Szczuka powiedziała XD
Tak samo jak frapper mam sentyment do soniaków. Grałem na X-ie, tak średnio się na nim gra, po wielu latach doświadczenia z PS1 i PS2 ciężko się przyzwyczaić do pada. Więc bierz PS3 xd
Lechista
05-10-2008, 23:16
Ja bym wybrał ps3. A psp wg. mnie słabe ;]
Walekifa
05-10-2008, 23:33
Ja bym kupił PS3 Dla samego Metal Gear Solid 4 ; p Ale ty możesz mieć inne upodobania.
Ja bym kupił PS3 Dla samego Metal Gear Solid 4 ; p
i mimo wszystko Tekken. Jestem pewien ze na iksa tez sa jakies dobre mordobicia, ale co Tekken, to Tekken. IMO sila marki to chyba tylko Mortal Kombat jest w stanie zniesc bezposrednie starcie.
Mam X360, nie narzekam.
KrEmAs KAc
06-10-2008, 15:59
Xbox 360 - tani , nie wiem czy teraz naprawili problem z chłodzeniem ale jeśli nie to ryzykownym posunięciem było by przerobienie na piratki
PS3 - drogi ,łatwo przerobić na piratki
PSP - jeśli twoja praca to bycie szoferem i spędzanie dziennie kilka godzin siedząc i czekając w samochodzie na szefa to wybierz PSP. Jeśli nie jesteś szoferem to nie kupuj :D
Ostatnio wszystkie dobre tytuły są na X-BOX 360/PS3/(czasami PC:))
sam zdecyduj.
Capality
06-10-2008, 16:26
PS3 juz da sie przerobic?! Bo slyszalem cos ze jest jszcze nieprzerabialne :S
Xbox 360 - tani , nie wiem czy teraz naprawili problem z chłodzeniem ale jeśli nie to ryzykownym posunięciem było by przerobienie na piratki
Chwała Bogu, bo gry kupuje się oryginalne a nie piratki, bo potem ceny są jakie są. A jak kogoś nie stać to niech ciśnie na pegazusie.
Vanhelsen
06-10-2008, 18:41
Po za tytułami exlusive to raczej ja większej różnicy nie widzę. Przejdź się po mediamarktach i sprawdź np który pad jest dla Ciebie wygodniejszy (ja przepadam bardziej za xpódłowym).
PSP rozważaj gdy raczej szukasz czegoś mobilnego.
Osobiście, z wyboru PS3 bez gier a X360 z GTA4 wybrał bym ikspódło.
Mapa_Europy
06-10-2008, 20:46
Od pegazusa prosze sie odwalic. Ma swoje lata, wiele z nas się na nim wychowało a swoją drogą czasem lubie sobie popykać :)
@topic
Ja popieram Wieszoka, w tym tygodzniu jadę do MM. Ale czy mnie tam wpuszcza?
Pacz_knight
06-10-2008, 20:52
Huh ja bym wybral Xboxa 360. Czemu? Sam niewiem... Jest duzo fajnych gier ktore mi sie podobaja a takowych nie ma np. na PS3. Co do pada to wydaje mi sie ze od Playstation jest owiele leprzy (byc moze sie przyzwyczailem do tego z PS2) chociaz gdybym mial swojego Xboxa to pewnie bym sie przyzwyczail do jego pada bez wiekrzych problemow ;)
Od pegazusa prosze sie odwalic. Ma swoje lata, wiele z nas się na nim wychowało a swoją drogą czasem lubie sobie popykać :)
...
Z ta różnicą, że na pegazusa gry kosztowały grosze. Nie podważam jego genialności.: d
@Pacz
Zainstaluj firefoxa czy coś bo po prostu nie mogę patrzeć na Twoje posty...
Ja kupuję ikspódło, ze względu na exclusive'y, które bardziej mnie interesują niż na PS3(no prócz LBP). Poza tym kumpel ma, a tak samemu bym się nudził. PSP? To multimedialne wykidajło do wszystkiego i niczego, które sprzedałem 3 miechy temu?
Metal gear solid 4 po necie jest na 100% lepsze niz przereklamowane Halo 3.
Mapa_Europy
06-10-2008, 21:07
@Gelt
Fakt faktem, te gry majątku nie kosztowały :P
@Topic
Ja kupie chyba iksboxa, poniewaz wszyscy moi znajomi juz go maja. Głupio będzie jak ja ze wszystkich, sam jeden Ps3:(
sphinx123
06-10-2008, 21:43
Huh ja bym wybral Xboxa 360. Czemu? Sam niewiem... Jest duzo fajnych gier ktore mi sie podobaja a takowych nie ma np. na PS3. Co do pada to wydaje mi sie ze od Playstation jest owiele leprzy (byc moze sie przyzwyczailem do tego z PS2) chociaz gdybym mial swojego Xboxa to pewnie bym sie przyzwyczail do jego pada bez wiekrzych problemow ;)
Aha, że Halo? :< Jednak Tekken, Final Fantasy, Metal Gear Solid robią swoje.
Aha, że Halo? :< Jednak Tekken, Final Fantasy, Metal Gear Solid robią swoje.
Nie napisał przecież o Halo, może podobają mu się inne gry? Co do tej listy, FF XIII wychodzi także na klocka. :)
@Topic
Ja kupie chyba iksboxa, poniewaz wszyscy moi znajomi juz go maja. Głupio będzie jak ja ze wszystkich, sam jeden Ps3:(
Dodatkowo możesz wymieniać się/pozyczać gry w zaufanym gronie. Bardzo fajna opcja.
Dodatkowo możesz wymieniać się/pozyczać gry w zaufanym gronie. Bardzo fajna opcja.
Dokładnie, kolega już niedługo będzie znany jako Rent-a-game :evul:
sphinx123
06-10-2008, 22:44
No nie wiem xDD Będą pożyczać od niego, sami kupować nie będą ^^
Mapa_Europy
07-10-2008, 09:11
Nie no nie róbcie ze mnie frajera xD. Rozumiem, kupie więc pożyczyć mogę, ale nie zrobie czegoś takiego, że ja kupie i all korzysta.
Mam PS3. Lubie pada od PSów (chociaż ten od iksa też jest dobry, ale to już przyzwyczajenie). Ostatnio na PSStore wylądował kozacki Wipeout HD którego kupa ludzi teraz pocina. Ogólnie polecam PS3, chociaż na Xie tylko grałem w sklepach ;p.
Pozdrawiam
Ma to działać na zasadzie wymiany. To, że Ty bys tak robił nie znaczyłoby, że jego znajomi by tak robili.
Puaczonce_emo
08-10-2008, 20:18
Haha! GOAT! Owned!
sphinx123
08-10-2008, 20:36
Ma to działać na zasadzie wymiany. To, że Ty bys tak robił nie znaczyłoby, że jego znajomi by tak robili.
Give me your broccoli, coconut, hot-dog or else...
http://www.gram.pl/news_8g3kJO27_TGS08_Tekken_6_takze_na_Xboksa_360.h tml
Jeżeli to nie plotka, to papa Sony.
@up
Haha jezeli to prawda to nie bedzie zle. Sam posiadam Xboxa i nie narzekam ;;
Właśnie oglądałem trailera, i na końcu też było Xbox Live namazane. Luzik.
PS3 juz da sie przerobic?! Bo slyszalem cos ze jest jszcze nieprzerabialne :S
Podobno od jakiegoś czasu już istnieje taka możliwość.
Jednak Tekken, Final Fantasy, Metal Gear Solid robią swoje.
Nie rozumiem fenomenu tych gier. Według mnie są mniej niż średnie. Bijatyki są nudne i monotonne, Metal Gear Solid jako skradanka niczym się nie wyróżnia (może na konsolach, gdzie zbyt dużego wyboru w obrębie tego gatunku nie ma), a ile RPG jest w jRPG, każdy wie.
sphinx123
09-10-2008, 19:24
Nie rozumiem fenomenu tych gier. Według mnie są mniej niż średnie. Bijatyki są nudne i monotonne, Metal Gear Solid jako skradanka niczym się nie wyróżnia (może na konsolach, gdzie zbyt dużego wyboru w obrębie tego gatunku nie ma), a ile RPG jest w jRPG, każdy wie.
Ile RPG jest w cRPG czy MMORPG też każdy wie, mało. Pisałem to patrząc z mojego punktu widzenia, nie grałem w lepszą bijatykę niż Tekken, Finale zawsze wciągały mnie bardziej niż Baldurs Gate itp. MGS wyróżnia się czymś takim jak Close Quarter Combat, ciekawymi bossami, innowacyjnym (w miarę, bo w Deusie też coś takiego mieliśmy) systemem leczenia.
Ale nie róbmy offtopa xd
..::QRAS::..
09-10-2008, 20:07
Poniewaz nigdy nie grales w nie ... i nie klam ze inaczej
tak z innej beczki - jak ktos chce mi spuscic wpierdol w FIFA 09 @ XBL, to msg me. Dopiero sie ucze fifac na iksie, ale zawsze chetniej pogram na multi niz singlu.
Mam Xboksa lamusy, od soboty darmowe łojenie.
Poniewaz nigdy nie grales w nie ... i nie klam ze inaczej
Bardzo tępy jesteś, skoro według ciebie da się ocenić jakąś grę wcześniej w nią nie grając.
Bardzo tępy jesteś, skoro według ciebie da się ocenić jakąś grę wcześniej w nią nie grając.
Taaa, twoja stara, twoja stara...
Pozory mylą i nie szata(graficzna) zdobi grę, na pierwszy rzut oka nie da się ogarnąć wszystkiego.
Też w nie nigdy nie grałem... więc nie oceniam. ;d
Taaa, twoja stara, twoja stara...
Pozory mylą i nie szata(graficzna) zdobi grę, na pierwszy rzut oka nie da się ogarnąć wszystkiego.
Też w nie nigdy nie grałem... więc nie oceniam. ;d
Nie do końca rozumiem, co chciałeś przekazać swoim postem.
Walekifa
13-10-2008, 12:04
To ja jeszcze podam ciekawostkę, że ponoć przez kryzys gospodarczy Sony straciło 20 miliardów $ ^^ ...
To ja jeszcze podam ciekawostkę, że ponoć przez kryzys gospodarczy Sony straciło 20 miliardów $ ^^ ...
Wsparlem ich kupujac nowego pada do PS3 ..
http://allegro.pl/item455713174_nowa_psp_slim_czarna_soft_do_wyboru_ zestaw_big.html
http://allegro.pl/item459527748_sony_psp_2004_slim_5_0m33_gw_12_usb_ etui_smycz_8gb.html
wybralem psp, tylko ktore z tych wziac?
Necromantor
22-10-2008, 19:27
kup sobie ps3 albo x'a nie ten szit.. :]
Ja myślę nad Nintendo DSem ;)
Ja myślę nad Nintendo DSem ;)
Umrzyj, kufa.
@bols
nie bierz slima! gowniane softy/duzo bledow/zwiechow/errorow/rzutow o podloge
Umrzyj, kufa.
@bols
to co mam wziac?;u
trujki nie biore, a eksboksa tesz nie wienc w gre fchodzi psp- tylko jakie ;s
to co mam wziac?;u
pleja trujke. ew. gameboya color
Umrzyj, kufa.
@bols
Co, kurwa?
Chcę go głównie z powodu tego, że będę mógł grać w wiele gier z GBA, plus do tego sporo fajnych z DSa. Na korzyść przemawia jeszcze guitar hero. Owszem, lubię sony, ale PSP do dla mnie crap.
PSP- wszedzie zabierasz :
a) muzyka
b) filmy
c) gry
d) internet...
Rzecz wspaniała, gry filmy itp sciagasz ;e
Wniosek (jak dla mnie)
X Box/ Ps3 < PSP
Ja mimo wszystko zamiast PSP wolalbym iPoda Touch i tak tez zrobilem ;)
Ogolnie, jesli nie jestes strasznym geekiem jesli chodzi o gry to polecam Toucha, przewyzsza PSP pod kazdym wzgledem oprocz wyzej wspomnianego.
Ja mimo wszystko zamiast PSP wolalbym iPoda Touch i tak tez zrobilem ;)
Ogolnie, jesli nie jestes strasznym geekiem jesli chodzi o gry to polecam Toucha, przewyzsza PSP pod kazdym wzgledem oprocz wyzej wspomnianego.
http://birkof.ro/wp-content/uploads/2008/10/2906678125_a5cd8a8dd2.jpg
no, moze jednak nie? ;pp
ponawiam swoja prosbe z wczesniejszych postow- ktory z psp w linkach wybrac??
sek w tym ze na allegro jest praktycznie tylko slim... ;s
ponawiam swoja prosbe z wczesniejszych postow- ktory z psp w linkach wybrac??
znajdz normalna, nie slim ..
Alanus Lutinum
22-10-2008, 21:10
Nintendo DS jest trochę dziecinną konsolą, ale granie na niej jest świetne, konsolkę łatwo i tanio można przerobić, jest bardzo plastyczna, a gry są stosunkowo łatwo dostępne. Jako konsola sprawia się świetnie, jako mp3/mp4/bóg wie co nie tak dobrze, ale też można popróbować. No i przede wszystkim jest o wiele tańsza.
http://birkof.ro/wp-content/uploads/2008/10/2906678125_a5cd8a8dd2.jpg
no, moze jednak nie? ;pp
A moze jednak tak? Po pierwsze, Touch jest kilkukrotnie tańszy od iPhona i teraz pewnie już nawet tańszy niż PSP. Po drugie - 8, 16 i 32GB pamieci to naprawde sporo. Po trzecie - ma świetny ekran, bijący na głowę ten z PSP. Po czwarte - gra tak, że PSP nie ma co przytaczać. Po piąte - ma świetny i wygodny interfejs. Po szóste - świetnie się na nim przegląda internet.
Co do gier, racja - na PSP jest więcej tytułów. Nie zapominajmy o tym, że iPod to odtwarzacz, a nie konsola. Na iPoda jest więcej prostych gier, które jednak dzięki chociażby akcelerometrowi są bardzo grywalne.
DaimenPro
22-10-2008, 22:40
Xbox 360 ofc. pod względem gier i ceny. Mam PS 3 ale teraz chyba bym wolał Xbox 360.
PSP: Hmmm... Fajna rzecz ale ja bym się zastanowił nad Ds'em(Nintendo Dual Screen).Łatwo z DS'a ściągać gry itp.
osobiscie nie jestem fanem gier, gram malo i takie cudo jak konsola stacjonarna to dla mnie zbytek totalny, lepiej kupic pare ksiazek pozytku z tego wiecej a zabawy tyle samo o ile tez nie wiecej...bo nieoszukujmy sie gry zchodza na psy i 50x bardziej wole sobie pyknac w kozakow, diablo 2, strongholda czy nawet colonization niz w ten chlam co sie teraz wypuszcza.
Natomiast sporo podrużowałem jak to kazdy student po 4 godziny w autobusie...zakupilem wiec PSP. Musze przyznac ze jest to kawał dobrze wykonanej roboty. Ekran jest wystarczajaco duzy zeby grało sie przyjemnie natomiast jego jasnosc pozostawia wiele do zyczenia...niepogarasz sobie na sloncu, nawet nie masz co o tym marzyc po prostu nic niewidac, w cieniu troszke lepiej, najlepiej grywac w pochmurne dni i nocami wtedy mozna sie cieszyc zadziwiajaco dobra grafika.
Mimo ze konsola nie ma przepastnych mocy obliczeniowych to gry wygladaja ladnie (przynajmniej niektore) Warto zagrac w god of war, fife 2008, pare sciganek a juz kompletnie wymiata dragon ball shin budokaj 2 [; grywalnosc po prostu nie z tej ziemi.
Bateria, coz wystarcza na 3-4 godziny w zaleznosci od tego co akorat robisz, no chyba ze tylko sluchasz muze to wtedy pociagnie z 8. Zestawy akcesoriow moga zakrecic w glowie mnogoscia kształtów i zastosowan.
Ale musze wam sie przyznac ze najczesciej konsola sluzyla mi do przegladania neta na wykladach, troszke co prawda niewygodny system pisania jest na kosoli i brak polskich znakow moze denerowac ale po malych przerobkach chodza nawet filmiki na youtubie wiec calkiem poreczna sprawa :D
Niestety w wakacjie kupilem auto i teraz na konsoli nie gram prawie wogole a tylko przegladam onet na wykładach ale uwazam ze warto kupic psp jesli prowadzisz mobilny tryb zycia, chcesz miec przenosne urzadzenie wielofunkcyjne (filmy, gry, net, gg, muzyka, przegladanie zdjec) , nie chcesz wydawac na sprzet do goerek wiecej niz 800zl, i niezalezy ci na tym ze gry sa na malym ekraniku i nie wszystkie fajne gierki sa na psp to kupuj bez zastanowienia, w innym wypadku odradzam poniewaz takie gadzeciki jesli naprawde nie sa potrzebne (tak jak mi zeby na polibudzie nude zabijac albo w autobusie) to szybko sie nudza, zostaja odstawione w kat i czlowiek zaluje ze wydal 800 zl na cos co lezy pod sciana
Shanhaevel
24-10-2008, 23:16
bo nieoszukujmy sie gry zchodza na psy
niz w ten chlam co sie teraz wypuszcza.
A pierdzielisz frazesy. =] Spore, Wiedźmin, Mass Effect, GTA IV, Race Driver: GRID, można tak długo... Po prostu jesteś oldskulowcem.
A dla obrońców PS3...
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=38715 - być może i MGS4 będzie na x'a
Jak już wspomniano tutaj... T6 i kolejny Final Fantasy wyjdzie na Xkloca.
Skrótowo o next genach... Wii jest świetne na imprezy, minigierki, zabawę ze znajomymi... Xbox jest dobry do pogrania w super gry, z super grafiką... PS3? To samo co Xbox tyle że drożej... więc po co przepłacać?
Ktoś poruszył temat dot. ilości RPG w jRPG. Wydaje mi się, że właśnie najwięcej elementów RPG jest właśnie w jRPG'ach, które pozwalają się najlepiej wczuć i wcielić w bohatera... FF XII pozwala na to bardziej niż Wrota Baldura, Arcanum czy jakakolwiek gra z serii TES.
wiedźmina przeszedłem 2 razy i przyznaje od strony fabuły nie ma sie do czego przyczepic...natomiast 2 razy przechodzilem wiedzina na najwyzszym poziomie trudnosci i zawiodłem sie srodze poniewaz wrogowie i walka w wiedzminie niestanowi zadnego wyzwania...pod tym wzgledem gra jest uproszczona wrecz okrotnie. O spore slyszalem od znajomych ze faktycznie jest symulacja wszystkiego ale wszystko jest tak proste ze trzeba sie powtrzymywac przed wstaniem od komputera z nudow, taka opinie slyszalem od kilku osob sam niegralem i nie mam zamiaru...o reszcie tytułow nieslyszalem wiec sie niewypowiadam.
moze i jestem odlskólowcem :P ale powiem ci ze jak zasiadam juz do gry to chcial bym zeby stanowila jakies wyzwanie chyba ze po prostu trzeba sie odstresowac to jakas strzelanka....
ps. tak na marginesie to mialo byc o konsolach wiec zakonczmy temat gier zdaniem - co sie komu podoba
sphinx123
26-10-2008, 21:53
http://forum.programosy.pl/xbox-360-vs-playstation-3-vt12102.html?highlight= żeby nie było więcej flame <3
A ten, psp generalnie jest spoko, ale podejrzewam że ta konsolka i tak dogorywa xD
Mystlichpozdro
01-11-2008, 12:40
czekam na xbox520
Glannath
06-12-2008, 21:32
Nie chcę zakładać nowego tematu, a może przy okazji ktoś jeszcze tu napiszę. Planuję kupić Xbox'a (tzn. o ile św. Mikołaj mi przyniesie pod choinkę ;p). Zastanawiam się nad kupnem Arcade'a, znajomi mówią, że i tak dysku nie wykorzystują. Warto?
Powiem tak jestem szczesliwym posiadaczem x360 i serdecznie go polecam co do pana u gory arcade jest totalnie nie oplacalna wersja podobnie jak elite (osobiscie posiadam premium z dyskiem 220 gb ;p)ja wykorzystuje prawie cale miejsce na dysku (zgrywane gry i filmy z halo3 i gow2 ;p)na klocku obecnie mam zgrane 27 gier. co do przerabiania konsoli jest to kwestia tego czy bedziesz grac przez internet czy tez nie, oggolnie gra przez internet jak dla mnie to jest cut miut...
Obecnie posiadam, psx, ps2,ps3,x360-tke wiec jesli chodzi o pady jestem bardziej zadowolony z xboxowego (pad od psa nie miesci mi sie w dloniach mam poprostu duze dlonie i mi sie wyslizguje czesto jak gralem bylem zmuszony do przyklejania palcy tasma bo od kurczowego sciskania pada rece odpadaly)
ps3 czy x360? jak na moj gust jedyna zaleta psa do bray ktorego ja w ogole nie uzywam a obydwie konsole mam bo jest pare ex na ps3 ktore byly dla mnie must havem wiec bylem zmuszony do kupna ps3 ale i tak exy na x360 sa lepsze halo3,gow2,forza 3 za nied;ugo wyjdzie (mhave :D) Ogolnie imo x360 lepszy.
Lord Dreathan
27-08-2009, 20:02
Pan u gory bawi sie w archeologa.Ponoc to nowa profesja w wowie. A swoja droga, Aristin jestes w bledzie. Mozna grac ze spiraconym xox360 po necie. Tylko trzeba umiec nie dac sie zlapac. Ixtreme musi byc min 1.51. Nie mozna grac w gry przed ich premiera, bedac podlaczonym do neta. Oraz grac w nie "uciete" piraty. Tzn nie moga byc obrobione przez programy co wycinaja jakies czesci gry, lub zabezpieczenia. Oraz na noc odlaczac xboxa od neta. Wrazie czego jaby poszla fala banow:P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.