Pokaż pełną wersje : Film godny uwagi.
http://www.filmweb.pl/f433313/Nasza+klasa,2007
Nie bede podawal linkow, ale jak wiadomo internet jest pelen tego. Wklejam tu ten film, gdyz go przed chwila obejzalem i mysle, ze sporo osob powinno go obejzec. Osobiscie mna ten film wstrzasnal, sa bardzo mocne sceny, ale dzieki nim mozna zrozumiec skale problemu. Mozliwe, ze temat zostanie skasowany ale trudno...
W Skrocie film opowiada o chlopcu szykanowym przez cala klasa, wkrotce inny chlopak zaczyna go bronic, co jest dla niego "odcieciem" sie od reszty klasy i doznawania podobnych ponizen od reszty. Ciezko cokolwiek powiedziec dalej zeby nie opowiedziec calego filmu, ale obraz ten trzeba po prostu zobaczyc. Szczegolnie koncowe sceny, ktore sa bardzo drastyczne daja do zrozumienia, co sie dzieje w psychice takiej wysmiewanej osoby. Moze ktos po obejzeniu tego filmu, przemysli swoje zachowanie, ktore wedlug niego nie jest szkodliwe a dla innego moze byc tragiczne.
A i zalozylem ten temat, gdyz wiekszosc forum jest w wieku szkolnym i problem ten moze ich bezposrednio lub posrednio dotyczyc.
CytrynowySorbet
08-10-2008, 21:42
Obejrzałem, zobaczyłem jakie te nuby płaczące są słabe i postanowiłem jeszcze bardziej ich dręczyć : )))
A mówiąc poważnie, to nikogo nie zmienisz. Taka osoba zmieni swój tok myślenia dopiero, gdy ją spotka to samo. Fail.
Nie lubie nieoryginalnych tytulow, ciezko sie torrenta szuka.
A sam film wydaje sie w sumie ciekawy, ciezko mi cokolwiek powiedziec, bo go nie widzialem.
@Misza
Ototo, bylbym wdzieczny za przeslanie do mnie PW z linkiem jak ewentualnie dorwiesz. xD
Interesujący film, ale Kajulec ma rację, problem z tytułem. ;p
Jakbyście znaleźli torrenta, to chętnie przyjmę na PW. Czy coś.
@edit: już mam, dzięki.
Pan i Wladca
08-10-2008, 22:06
Mam to na dysku, zaraz ci wyśle PW z torrentem.
@up
Moglbys prosze mi też wyslac?
edit: ze swojej strony polecam film "Mr. Brooks"
Kurcze, tyle filmów oglądałem, które mnie w jakiś sposób poruszyły, że jakbym miał zrobić o każdym z nich topik i zachęcić do obejrzenia, streszczając pokrótce fabułę, to bym chyba wylądował na końcu internetu.
@edit
linki do filmu na PW/GG, jakby ktoś chciał.
Tez ogladalem wielefilmow, ale wydaje mi sie ze ten jakos tutaj pasuje/przyda sie. Nawet nie zeby kogos zmienic tylko uswiadomic.
Ten obejrzę z pewnością, ale polecam także Ben X. Tak GŁĘBOKIEGO filmu jeszcze nigdy nie oglądałem: O
Lol, jak pierwszy raz kliknąłem w ten link to mi się reklama wyświetliła, taki wielki "IronMan już na DVD". Se pomyślałem 'Czy oni rozum postradali?'
Film się nieźle zapowiada. Też by ktoś przesłał linka ;p.
Wlasnie skonczylem ogladac. Jedyne co przychodzi mi teraz na mysl to to, ze film daje do myslenia. Nie mam pojecia czy sytuacje gdzie ktos jest tak skrajnie tepiony wystepuja czesto (osobiscie sie z tym nigdy nie spotkalem).. polecam obejrzec chociazby po to, aby zobaczyc jak sytuacja moze wygladac od strony osoby przesladowanej..
Batman666
09-10-2008, 22:12
móglby mi ktos wyslac torrenta na pw ? dzieki z gory
To ja też poproszę o torrenta.
A i dam coś 'głębokiego' też od siebie:
http://www.wrzuta.pl/audio/qT5lWwGG0B/wloski.mp3
To ja jeszcze tak calkowicie osobno (Exodus, jesli masz cos przeciwko, to zedytuje posta) zaproponuje obejrzenie "Die Welle (http://www.filmweb.pl/f449973/Fala,2008)" ("Fala"), bardzo.. ciekawy film. Wszystko wydawaloby mi sie lekko przesadzone gdyby nie to, ze jest to po czesci oddanie prawdziwego eksperymentu, ktory mial miejsce w 1967 gdzies w Kalifornii. Ze swojej strony moge jedynie zachecic do obejrzenia.
/info
Jesienią 1967 roku nauczyciel w Cubberley High School w Palo Alto w Kalifornii
Ron Jones przeprowadził w swojej klasie eksperyment. W czasie lekcji, której tematem był narodowy socjalizm, jeden z jego studentów zadał mu pytanie, na które nie umiał odpowiedzieć: “Dlaczego Niemcy udawali, że nic nie wiedzą o masowej zagładzie Żydów? Dlaczego uparcie twierdzili, że nie wiedzą nic o obozach koncentracyjnych? Jak mogli ci, którzy byli sąsiadami, a może i przyjaciółmi ludności żydowskiej powiedzieć, że ich nie było w czasie kiedy to wszystko się działo?”
Pod wpływem tamtej chwili Ron Jones podjął decyzje o przeprowadzeniu w klasie eksperymentu. Wprowadził żelazną dyscyplinę, ograniczając tym wolność swoich uczniów i tworząc z nich jedność. Ruch ten nazwał Trzecią Falą. Ku jego zdziwieniu, uczniowie z entuzjazmem podporządkowali się jego surowym wymaganiom. Eksperyment, który w założeniu miał trwać jeden dzień, szybko objął swym zasięgiem całą szkołę. Ten, kto myślał inaczej był piętnowany, uczniowie szpiegowali się nawzajem, bito tych, którzy nie chcieli się przyłączyć. Piątego dnia Ron Jones był zmuszony przerwać eksperyment.
Batman666
11-10-2008, 22:30
wlasnie obejzalem ;) godny uwagi film. tylko jedno mnie zastanawia co sie stalo z kumplem Joosepa na koncu ?
down
i...bylo juz za pozno.
Nie przyspoiluj gdzies przez przypadek. ;)
Imho Kaspar wszystko sobie przemyslal.. i.. :evul:
Mietek919
11-10-2008, 22:59
Dobry film ukazujący co może się dziać w szkołach lub po prostu się dzieje...
Za takie upokorzenie też bym zrobił to co zrobił Kaspar.
Kurczakos
11-10-2008, 23:02
Wzruszyłem się;(
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.