zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Trening + problemy

Loulkan
10-10-2008, 20:14
Mam problem co do knight'a. Czytalem wszystkie poradniki co do treningu na non-pvp / pvp knightem i mam jeden problem. Mam skille 35/35 , 9lvl i czy mam nadal trenowac na trollach? I jak skołowac sickle? Bo nie wzialem z rook'a i nie wiem jak go znalezc oprocz witch'a. Doradzi ktos?
Problemy:
Trenowac na trollach ale z sickle? (obecnie z hand axe)
Jak skołowac sickle (oprocz zabicie witch'a, nie wzialem z rocka)
Gdzie trenowac z sickle?

Qlos
10-10-2008, 20:34
Co do sickla to napisz na trade ze kupisz za 100 gp albo biegaj po miescie i pisz ze kupisz radze tez sprawdzac w wiezy amazonek (na polnoc od carlin czy nie ma w dedzie witcha),albo zrob noob chara i pros na rooku jakiegos co wylazi na maina zeby ci kupil sickla a ty mu dasz kase na mainie.

I tak skilluj do 40/40 potem na rooty i od 65/65 na slimy zzalezy jakie masz eq z good eq crus helmet,crown armor,k legi,fur bootsy,medusa/demonka mozna na slimy od 55/55.

Mam nadzieje ze pomoglem.

Lechista
10-10-2008, 21:23
Hmmm, zamiast sickle znajdz sobie knifa ;), a z tymi skillami nie przesadzajcie. Wbi 40/40(szybko sie wbija) i zacznij expic. Dopiero na 15 wija 50/50, a na 20 60/60, 30 to juz 65/65, 40 to z 70+/70+ i daj sobie spokój :P A na slimach na 15-20 spokojnie z p-setem mozna trenic. No moze z k-armem xD
@Down
A no fakt, z przyzwyczajenie mówie bo zawsze jechałem na swordy ;]

boniedwa
10-10-2008, 21:29
Hmmm, zamiast sickle znajdz sobie knifa ;)

Po co mu knife skoro w Axe jedzie?

Rafal_Dudek
10-10-2008, 21:37
Mam problem co do knight'a. Czytalem wszystkie poradniki co do treningu na non-pvp / pvp knightem i mam jeden problem. Mam skille 35/35 , 9lvl i czy mam nadal trenowac na trollach? I jak skołowac sickle? Bo nie wzialem z rook'a i nie wiem jak go znalezc oprocz witch'a. Doradzi ktos?
Problemy:
Trenowac na trollach ale z sickle? (obecnie z hand axe)
Gdzie trenowac z sickle?

Przerzucaj się powoli na dwarfy... one dłużej wytrzymają Twojego Hand Axe i nie będziesz musiał kombinować jak zdobyć sickla.

Duży Amazon Camp koło Venore to dobre miejsce żeby go zdobyć. Zobacz koło spawnów witchy, może są wybite. Na non-pvp facc ludzie są wszędzie i biją wszystko

Levi
10-10-2008, 23:50
A na slimach na 15-20 spokojnie z p-setem mozna trenic. No moze z k-armem xD

Bajeczka jakich jest nie mało...nie wiem jakie inni mają doświadczenie z knightami w axe ale cóż nie piszmy nadaremno.
trole starczają do 45/45 skilla, potem doradzam dwarfy, polar bears, minotaury...
(wszystko oprócz dwarfów spotkasz na lodowych wyspach w ilości większej niż ci jest potrzebna :) )
(dwarfy -szukaj pod kazo, tam jest pelno dobrych miejscówek i mniej ludzi niż na kopalniach wokoło).
Co do skickle jest ono niezbędnym narzędziem aby nabijać skille więc kup je a najlepiej pójdź na wieże amazonek obok carlin,(weź ze 2 health potion(normalnie powinieneś latać przynajmniej z 1 bp health potionow))i szybko wjedź na górę i zabierz co trzeba.

Na slima porywaj się dopiero 55+ shieldingu z dobrym eq, ze słabszym można zacząć od 60 + shieldingu.

Jeżeli jest to nerana to mogę ci pomóc. A i na refugi mam jakiegoś noob hara w sam raz na pójście po sickle i śmierć :p

Inwestuj najbardziej w tarcze i broń jednoręczną.

Mam nadzieję że pomogłem

Lechista
11-10-2008, 08:54
@Up
Milion razy treniłem na slimach ze skillami 44/41 i było dobrze. A eq miałem taki jaki podałem wcześniej ^^

Loulkan
11-10-2008, 11:25
Dzięki za pomoc. Gram na morganie i w kopalniach w kazoo na 1sqm przypada 10pk'erów. Niestety. A co do waszych rad to napewno do niektórych z nich sie zastosuje. Napiszcie jakbyście chcieli pogadac na morganie:Toxa Kareld. Pozdrawiam.

~ Trenuje w Axe tak jak któs już powiedział(więc myślałem że sickle niezbędny).

Tak nawiasem, czy lodowe wyspy są dla facc? i na którym kupić pacc'a na knight'cie?
Pozdro

Xapro
11-10-2008, 11:55
A jak znaleźć knife'a? Bo raczej 8 lvlem na ghoule nie pójdę... Na Mainie można tanio kupić (za tanio, dlatego tego nikt nie zbiera) Co radzicie?

@Down
Nie, na Celeście

Loulkan
11-10-2008, 12:02
@Up
Co do knife, to szczerze mówiąc nigdy nie miałem problemu ze zdobyciem go. Pochodź po depo w miastach i po prostu napisze że potrzebujesz / kupisz (max50/100gp , jak tak kupiłem sickle). Polak - powinien dac , chyba że trafisz na jakiegoś hama. Grasz na morganie?

Lechista
11-10-2008, 14:44
znajdź sobie jakiegoś frajera i za nim na ghoule pójdź xD

Kurczakos
11-10-2008, 15:06
Gdzie trenowac z sickle?
Znajdź kogoś kto Ci bloknie wicza a Ty zdobędziesz sickle.
Z sickle możesz trenować na wszystkim co Cię nie zabije.

boniedwa
12-10-2008, 02:41
@Up
Milion razy treniłem na slimach ze skillami 44/41 i było dobrze. A eq miałem taki jaki podałem wcześniej ^^

Teraz nie wiem:
Czy tak długo utrzymywałeś te skille (padałeś) że musiałeś milion razy na slimy chodzić?
Czy co 5 minut zmieniałeś slima że ci aż "milion" wyszedł?

Na slimy to od wyższego skilla, ja ze średnim eq (c-arm, v-shield, i inne gówno tego typu) i skillami 60+ polazłem na slimy i jeśli chodzi o mnie to troche za mocno waliły, z godzinka skillowania;/ A dla tych którzy chcą iść na 44/41 z p-setem to radze przygotować się na śmierć lub 5 minutowe skillowanie...

Yador
19-10-2008, 19:07
Ja na twoim miejscu ze skillami 35/35 juz dawno bym siedzial na misiach :D Bynajmniej ja tak robiłem :D
Na tych misiach siedzisz do 40-45 poźniej mozesz isc na rotwormy do 60
pozniej na dwarfy badz slimy :d
zależnie od eq :D

A jeśli chodzi o sickle...
To moze jakiś qmpel ci moze przyniesc z witcha ? :d
badz kup na trade :D
tylko oferuj wieksza cene :d zeby sie jakis 'nuub' skusił :D :D :D

Lechista
19-10-2008, 20:35
Teraz nie wiem:
Czy tak długo utrzymywałeś te skille (padałeś) że musiałeś milion razy na slimy chodzić?
Czy co 5 minut zmieniałeś slima że ci aż "milion" wyszedł?

Na slimy to od wyższego skilla, ja ze średnim eq (c-arm, v-shield, i inne gówno tego typu) i skillami 60+ polazłem na slimy i jeśli chodzi o mnie to troche za mocno waliły, z godzinka skillowania;/ A dla tych którzy chcą iść na 44/41 z p-setem to radze przygotować się na śmierć lub 5 minutowe skillowanie...
^^Faktycznie, chyba mi się przyśniło. Tak naprawdę to expiłem na rotach, a ja głupi cały czas myslałem, że to Slimy... Powiedz mi, czemu miałbym kłamac?
@Down
Kretyn

Levi
19-10-2008, 21:21
^^Faktycznie, chyba mi się przyśniło. Tak naprawdę to expiłem na rotach, a ja głupi cały czas myslałem, że to Slimy... Powiedz mi, czemu miałbym kłamac?

miałeś tonę kasy aby wydać na potiony?siohera obok ciebie? hmm co jeszcze... softy + life ring+ full set z aolem?

slim od 40 shielda na dłuższy czas to bajeczka.