Pokaż pełną wersje : miasta main
LA_BANDIT
11-10-2008, 15:52
jakie miasta mam wybrać?
Ab'Dendriel, Ankrahmun, Carlin, Darashia, Edron, Kazordoon, Liberty Bay, Port Hope, Svargrond, Thais or Venore?
Carlin, bo są tam sami pr0 jak ty
Slythia
Tylko w tym rzecz, że on właśnie nie ma nawet tego premium acc; p
(A takie pytanie poza tematem mam, wiem, zaraz ktoś napisze żebym poszukał se w regulaminie)
Wie ktoś może czemu za to samo, raz dostałem 2 punkty ostrzeżeń a za drugim 4? jeżeli zrobi się coś " złego " 2 razy to kara jest wyższa?
LA_BANDIT
11-10-2008, 16:36
o co ci chodzi?
O to, że takiego pytania raczej nie powinno się zadawać.
Poczytaj sobie poradniki, pooglądaj zdjęcia z miast, zapoznaj się z podstawowymi expowiskami wokół nich. I wybierz takie, które tobie najbardziej odpowiada. Możesz wybierać pod kątem profesji, świata, umiejętności, własnych preferencji... A pewnie i tak z 20 razy je zmienisz, zwłaszcza mając premium account (gdyż połowa z tych miast jest niedostępna dla facc).
@down
Poszukaj. Chociażby TibiaEarth, przewodniki po miastach (poradniki na forum)...
@2up
Haha. W takim razie pozostaje Ab'dendriel, Carlin, Thais, Venore. Do Kazz nie dostaniesz się z w wyspy przeznaczenia.
LA_BANDIT
11-10-2008, 16:44
ale gdzie mogę takie zdjęcia znaleźć?
Cerrberuss
11-10-2008, 17:42
ja bym wybrał albo carlin albo Ab bo na początek te miasta są najlepsze. Przynajmniej moim zdaniem.
LA_BANDIT
11-10-2008, 18:36
Cerrberuss jestem na Carlin i dzisiaj miałem 3 dedy ;/
Cerrberuss
11-10-2008, 19:26
a na czym? ja w carlin nigdy nie dedlem (nawet na bugach a często widzę tam ciała)
przecież ja na bugi to na rooku chodziłem na 5 lvl
@Cerrberuss
Mu chodzi o ludzi... No, raz padł od slima (jakim cudem?).
@LA_BANDIT
Taki urok Carlin. W innych miastach będzie podobnie, może w niektórych jest troszkę mniej pk. Musisz nauczyć się przed nimi uciekać, lub też bronić. Często wystarczy tylko odpowiednio poruszać się po mieście...
Rafal_Dudek
12-10-2008, 06:33
jakie miasta mam wybrać?
Ab'Dendriel, Ankrahmun, Carlin, Darashia, Edron, Kazordoon, Liberty Bay, Port Hope, Svargrond, Thais or Venore?
Edron dla low lvli, Ankrahmun dla średnich, a dla high to chyba Edron bo wszędzie tanio dopłynąć
Kurczakos
12-10-2008, 10:52
http://tibia.pl/strona/manual-swiat#miasta
Ja osobiście polecam Carlin, ale tam trzeba umieć uciekać przed pk, ja umiem i jeszcze ani razu nie padłem.Mój kumpel jednak twierdzi że thais jest najlepsze.
jakie miasta mam wybrać?
Venore, stosunkowo spokojne - super na start dla knighta
nawet nie napisales kim grasz, wiec ciezko cokolwiek poradzic
Ja wybralem Venore i 1 ded na 1 rok gry :)
Miłe miasto, wszystko obok siebie (duzo skrytek) :D
Domininho
09-11-2008, 20:16
Polecam Ci Thais.
Stosunkowo dużo spawnów z potworkami w sam raz dla low lvli.
kokomoko
10-11-2008, 16:46
Ja popieram Gelforda, najlepsze miasto to Venore (jestem tam:])
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.