PDA

Pokaż pełną wersje : Trening knightem na monku

Tr0k
11-10-2008, 19:34
Jak wiadomo kiedy trenujemy na monku potrzebne nam sa dodatkowo 4 potwory - 2 walące w nas i 2 w monka, aby zająć jego shielding spoty.
Na stronie pskonejott.com ostatnio przeczytałem coś takiego:There ig a glitch in Tibia that makes some monsters a bad choice for taking the monk shielding spots. For instance, if you use 2 rotworms every now and then the sequence will change and you'll move onto a shielding spot.Oznacza to, że niektóre potwory nie nadają sie do treningu na monku, ponieważ kolejność ataku zmieni się i to nasze ataki, a nie potworów przyjmowane będą na tarczę.
Moje pytanie brzmi: jakie potwory są odpowiednie do tego celu?

Kurczakos
11-10-2008, 19:52
Dwarfy....

Oskar111
11-10-2008, 20:01
chodzi o to ze jako 3 -> przelamujacy blok atak jest ZWYKLE atakiem ostatnim ale i najsilniejszym wiec mimo kolejnosci wyjdzie na to ze rot bije mocniej niz ty wiec nie potrenisz :) jakies raty wolfy spiderki tanie baaardzo slabe potworki,

mozesz rowniez pominac to i uzywac innej broni a pozniej nawet jak pominiesz i bedziesz uzywac najslabszej broni mozesz miec problemy ze skillowaniem bo za mocne hity beda siadac;)

najefektywniejszy trening to trening na innym charze (najlepiej sorc/drut wtedy nie powinno byc problemow z leczeniem) np opcja mag + summmon atakuja ciebie a ty maga albo bijesz maga a ciebie 2 stworki ;)

have a nice day

Tr0k
11-10-2008, 20:11
@UP
chodzi o to ze jako 3 -> przelamujacy blok atak jest ZWYKLE atakiem ostatnim ale i najsilniejszym wiec mimo kolejnosci wyjdzie na to ze rot bije mocniej niz ty wiec nie potrenisz jakies raty wolfy spiderki tanie baaardzo slabe potworki.Nie rozumiem :(

No właśnie trenuje na monku z użyciem wolfów i przez jakąś minutę nie mogę trafić tego monka, a przez następną trafiam co chwilę.
Tak jakby przez jakiś czas moje ciosy szły na tarczę, a potem nie.
Na pskonejott.com przeczytałem, że dobre do zajmowania shielding spotów monka są poison spidery i wild warriory.
Co jeszcze?

PS. Czy nie lepszym sposobem byłby taki trening, żeby monka nie atakował żaden potwór i wtedy musialbym poprostu zalozyc mocniejszą broń?