Pokaż pełną wersje : Hasło na kompa
Mam taki problem ( a dokładnie nie ja ale mój kumpel). Niedawno jego matka założyła mu hasło na komputer...tzn. na jego konto bo miał bez hasła i mu brutalnie złożyła i mam pytanie czy można jakoś je złamać ? Tzw. jakiś program ? czy może głupi Windows XP ma jakaś ''lukę:confused:'' i da się obejść ? Proszę o pomoc.
Edit : Thx ;P
Down (do Hinzu): ;P wiem widzalem juz wiele tematow w stylu koleja ale co zrobic ? ;P
Vasudanin
13-10-2008, 15:42
Jeżeli aż tak bardzo nie potrafi być bez kompa to dobrze mu zrobiła, niech poczeka.
Boże, robicie z t.pl jakieś bravo i lecicie tutaj z każdym problemem.
@down
Tak czekałem kiedy wreszcie to zobaczysz ; D
neopostman
13-10-2008, 16:34
@ up
Fajny podpis :X
@ topik
Stary, jak ci mamusia założyła blokade to weź z tego wyciągnij konsekwencje, bo ci pewnie bez powodu tak tej blokady nie założyła ; O. Jeśli chcesz uzyskać odpowiedź wujek gÓÓgle powinien ci pomóc :X.
Lechista
13-10-2008, 16:42
Powiedz mu żeby przy logowaniu się na konto nacisnął 3razy ctrl+alt+delete aż pojawi mu się inne okienko. To będzie tryb awaryjny. Zazwyczaj Login do trybu to Administrator albo Admin, bez hasła. O ile kumpel ma Windows Xp. ;) Wchodząc na tryb awaryjny można wejśc w panel sterowania--->konta użytkowników i zmienic lub usunąc hasło. Jeśli założyła mu hasło na biosa to powiedz żeby zdjął obudowę od komputera(pojawi się płyta główna) i powinien na niej poszukac małego, zazwyczaj czerwonego, ale może miec tez inny kolor, guziczka. Troche wyglądającego jak taka matowa dioda. Jak go wciśnie i odczeka z 5 minut to bios się zrestartuje i hasło się usunie. Oczywiście matka się skapnie, że nie ma hasła, ale zawsze można wcisnąc kit, że coś się stało xD
@Down
To się nazywa solidarnośc Mężczyzn xD
http://e-pliki.com/index.php?option=com_content&task=view&id=56&Itemid=1
Zycze ci powodzenia...
Ewentualnie jesli uda ci sie poznac haslo to przy uruchomieniu systemu naciśnij F8 i uruchom system w trybie awaryjnym, następnie zaloguj się jako administrator. Gdy zobaczysz pulpit wejdź w panel sterowania i usuń hasło z konta użytkownika.
Po ponownym restarcie wszystko będzie OK :-)
@BTW
Ostatnio na tym forum wszyscy pisza coraz dziwniejsze tematy z coraz dziwniejszymi pytaniami...
Do tego w kazdym z tematow problem ma KOLEGA. (^,^)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.