zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Boty na dwarfach

Hunter_Focus
14-10-2008, 11:40
Cóż, nie da się ukryć że jest to narastający problem. Rok temu można było swobodnie zwyzywać gracza, który zabija nam potworki na których skilujemy i rzecz jasna odzew był pewny.
A teraz...
Niestety, booty opanowały kopalnie dwarfów. Praktycznie w każdej znajduję dwóch-trzech stałych bywalców wspomagających swe granie NG. Z każdym można pogadać, zazwyczaj w przypadku knightów słyszę "exura" a jeśli trafi się druid albo sorcerer "exura gran".
Mam więc pytanie co zrobić z owym procederem? Od kilku dni, wieczór w wieczór raportuje tych samych delikwentów a oni zamiast dostać bana mają coraz wyższe lvle.

Slythia
14-10-2008, 11:44
Spróbuj zaraportować ich na innych światach, możesz także umyć gamemasterboard.

Kurczakos
14-10-2008, 11:50
Jeśli mają nie za duże levele i botują na soldierach to lurnij guarda.

Darke'en
14-10-2008, 11:52
PVP? <<znaczki poweeeer>>

Hinzu
14-10-2008, 12:36
Jak grasz na PVP to wiesz co robic ;)
Reproty ci wiele nie pomoga bo szansa ze GM przybedzie jest bardzo niska...
Co z tym zrobic?? Moze czas bysmy stwozyli jakas petycje to CipSoftu z podpisami. Napisali bysmy ze mamy dosc botterow, i moze by sie jakos udalo... Gdyby tibia.pl chciala napewno by sie nam to udalo...

@DOWN

Z takim sposobem myslenia napewno nic nie dadza..
Dziwne ze wielu graczy chetnie by wzielo w takiej akcji udzial, tylko zawsze ktos supportu tibia.pl jest odmiennego zdania. Moze sie wam poprostu niechce?

Slythia
14-10-2008, 13:21
Co z tym zrobic?? Moze czas bysmy stwozyli jakas petycje to CipSoftu z podpisami. Napisali bysmy ze mamy dosc botterow, i moze by sie jakos udalo... Gdyby tibia.pl chciala napewno by sie nam to udalo...
Jak to ująć... CipSoft ma gdzieś wiecznie marudzących polaczków. Gmów jest ponad 40, i nawet wczoraj widziałam jednego online (a zalogowałam się na chwilkę). Masz możliwość raportowania to raportuj. Nie zadziała? Gamemaster board/inny świat. Żadne głupie petycje nic nie dadzą...

Ah, skoro tak bardzo chcesz tych banów....

<hmm> (http://www.forum.tibia.pl/member.php?u=152864) 13:19:16
tą pania z avatara mi dostarczy.. i sie pomysli z tymi banami :;>
o nizej jest 2ga... to obie ; d

Zainteresowany? : p

@up
To organizuj, jak jesteś taki mądry. Moim zdaniem CipSoft cię wyśmieje. I masz rację - nie chce mi się pchać w jakieś idiotyczne projekty, które żadnego sensu nie mają.

Ufocznik
15-10-2008, 00:01
@up
To organizuj, jak jesteś taki mądry. Moim zdaniem CipSoft cię wyśmieje. I masz rację - nie chce mi się pchać w jakieś idiotyczne projekty, które żadnego sensu nie mają.

haha, a raportowanie rzeczywiscie jest bardzo sensowne, nawet jesli dostanie bana (na co szansa jest bliska zeru) to odnowi sobie stamine i po tygodniu/miesiacu znow bedzie bocic, a w czasie bana dodatkowo wyboci kolejne botchary

@top
pozabijaj ich kilka razy to zmienia miejscowke i bedziesz mial spokoj

Me$z
15-10-2008, 00:14
@top
pozabijaj ich kilka razy to zmienia miejscowke i bedziesz mial spokoj
To przyjdą następni i tak w kółko..

Piranezi
15-10-2008, 07:58
to pusc tez bota?

Hinzu
15-10-2008, 09:33
@UP

Najlepsze rozwiazanie (^.^)

Lilasmus
15-10-2008, 15:55
Mówcie co chcecie, a smutna prawda jest taka, że CIP, aż tak bardzo botów nie tępi, bo dla nich to kasa. Kiedyś (na początku) gra była dla idei. Obecnie to maszynka zarabiająca kasę i taką ma być. Jeśli zaczętoby kasować botów wpływy za PACC o 50% w dół. Dlatego są tylko bany i kto wie co jeszcze te CIPy myślą, żeby defakto botów zbytnio nie zrazić, bo jak już wspomniałem biznes is biznes ...

Tyle ode mnie

Wylansowany
15-10-2008, 16:19
Mówcie co chcecie, a smutna prawda jest taka, że CIP, aż tak bardzo botów nie tępi, bo dla nich to kasa. Kiedyś (na początku) gra była dla idei. Obecnie to maszynka zarabiająca kasę i taką ma być. Jeśli zaczętoby kasować botów wpływy za PACC o 50% w dół. Dlatego są tylko bany i kto wie co jeszcze te CIPy myślą, żeby defakto botów zbytnio nie zrazić, bo jak już wspomniałem biznes is biznes ...

Tyle ode mnie

Normalnie super, sam bym na to nie wpadł. Nie, w ogóle. Naprawdę, nie. (totalna ironia ofc.)

@topic
Masz opcję:
-powieś się
-puść bota
-raportuj aż do 2012
-zmień server
-lurnij coś mocniejszego
-zmień expowisko
-skończ z Tibią
-pogódź się z tym i expij

Prawda, że kuszące propozycje? :baby:

psyhopatka
15-10-2008, 16:35
Wkurzały mnie boty to co zrobiłem ?
Poszedłem grać na pvp-enfo.
Mało botów , na faccu wszystko puste, pekują tylko w miastach - sporadycznie przyjdą na expowiska.

Ps. Lidka gdzie teraz grasz?:D

Alanus Lutinum
15-10-2008, 16:52
Głównym problemem botterów jest to, że są to osoby (nie mylić z graczami) - maniacy, które postrzegają grę jako h'n's. Wam by to nie przeszkadzało, no ale "trzeba" expić, a botterzy dalej botują i są zadowoleni.

Lechista
15-10-2008, 17:29

@DOWN

Z takim sposobem myslenia napewno nic nie dadza..
Dziwne ze wielu graczy chetnie by wzielo w takiej akcji udzial, tylko zawsze ktos supportu tibia.pl jest odmiennego zdania. Moze sie wam poprostu niechce?
Bhauhauhauhuhauha, dawno się tak nie śmiałem. Ludzie zlitujcie się.
Chodzcie napiszemy petycje żeby nie było botów. Yea.... Odrazu wszyscy sobie pójdą. A teraz na logikę pomyśl. (uprzedzam z góry to nie jest takie trudne.)Jak szanowny kolego mający ogromnę chęc zmienienia świata na dobre, chcesz to zrobic?? Myślisz, że wpadniesz na pomysł i wymyślisz jakiś extra program albo ochronę do zwalczania Botów?? Myślisz, że twój intelekt 13 latka przewyższa intelekt studentów, pracowników Cipsoftu?? Tyle z mojej strony.
Ps. Postawcie się na miejscu Cipsoftu. Czy jesli mielibyście wybór między zarobkiem z gry, a tworzeniem gry dla idei, bez cheterów z nikłym zarobkiem, płaceniem gm'om za prace. Mielibyście z 300gm'ów którzy by się zmieniali, i wyszło by nato, że zawsze na servie siedzi przynajmniej 1 gm, zarobki z pacców by się zmniejszyły, a wy byście nic nie zarabiali. Jaką opcję byscie wybrali?