Pokaż pełną wersje : Rookgard
Co sadzicie gdyby na Rookgardzie powsatal depo? Czy nie ulatwilo by to wielu ludziom zycia? A tak to trzeba nosic to wszystko ze soba a jak zginiesz to tracisz wszystko czy to nie przesada. Gdyby byl depo to bylo by zaje******. Nie sadzicie? Kto mnie popiera ?
:D :D :D
Popieram w 100%. Dzięki temu nie trzeba nosić wszystkiego przy sobie.
Może i by było fajnie, ale co Ci da, że tu się wypowiesz? Pisz z tym do CIP-ów. Jakieś mniej niż 10% graczy w tibie, gra aktywnie na rooku. Jest jeszcze pewien trik zwiazany z depo na rooku, poprostu zakladasz 2 postac , która bedzie Ci te rzeczy przechowywala, a przekazać jak? Albo znajdujesz kumpla i najpierw jemu dajesz itemki, potem przechodzisz na seconda i on Ci oddaje lub w pokoju do gry fast hands kladziesz itemy na stole następnie szybko przechodzisz na 2 postac and voila (uwaga na too many players online).
Zaglada jak zawsze nie lamie zasad:P
A MC to co??^_^
zrob se tragarza jedyny problem z tym zywym depo to (too may frajers is online):D
Oryginalnie dodany przez Solak
Zaglada jak zawsze nie lamie zasad:P
A MC to co??^_^
mu chodziilo o to ze zostawiasz rzeczy na stole(?!) wychodzisz szybko ctrl+g (chyba) i wlaczasz swoja druga postac ktora wczesniej przyprowadziles na to samo miejsce i legalniie zabierasz swoje rzeczy, tylko ze trzeba uwazac na hienki i "too many players";D
Ja w zasadzie ucze sie na bledach. Jak raz gdzies zgine, to potem uwazam, aby tam nie zginac. I jak pierwszy raz przechodzilem rooka, to zginalem pare razy, ale za kazdym nastepnym juz nie ginalem, bo wiedzialem gdzie sa pulapki i nie musialem nigdzie przechowywac kasy. Jedyny problem, to ze kasa troche udzwigu zabiera, ale nie wiele (10 oz. za 100 gp).
to zajebisty pomysl wysle maila do cipow
Może od razu wprowadzić runy na rook?
albo profesje?
To ma być taki też zachęcacz na main
i odstraszacz dla jakiś lamuchów == mniej osób na serwie (teoretycznie)
Ps. sam na rooku zginąłem 3-4 razy tracąc razem ok 500 gp i roda
gdyby na rooku bylo depo to pewnie bylaby tez mozliwosc przesylania tam przedmiotow.
a teraz wyobrazcie sobie goscia z k-setem i f-swordem na rooku ktory jednym ciosem zabija rota. MASAKRA!
depo na rooku nie ma sensu.
Oryginalnie dodany przez Yogi
gdyby na rooku bylo depo to pewnie bylaby tez mozliwosc przesylania tam przedmiotow.
a teraz wyobrazcie sobie goscia z k-setem i f-swordem na rooku ktory jednym ciosem zabija rota. MASAKRA!
racja, ew. mogliby wprowadzić samą pocztę (skrzynka i sklep z parcelami) jak tak bardzo nie chcecie kasy tracić ...
jak mozna zginac na rooku? rozumiem jak grasz pierwszy raz i nie wiesz za bardzo o co biega, ale nastepne chary to nie wyobrazam sobie.Jak nie chce wam sie nosic zlota to zalozcie sobie tragarza.Pomysl z dp jest poraniony.
Pozdro
Rook jest po to żeby był Rookiem.Taka zachęta.Jak ci się nie spodoba to nie.Jakby było depo na Rooku to by było głupio bo w zasadzie z rooka zrobiłby się taki mini main i tym bardziej ludzie zostawaliby na rooku.Właśnie specjalnie tam nie ma za dużo rzeczy żeby gracze słyszeli jak to fajowo jest na mainie (oczyiście jak ludzie opowiadają to nic o PK nie wspomną :P) i żeby szybko nabijali 8 lvl i gazem na maina!
Oryginalnie dodany przez p.l
Oryginalnie dodany przez Yogi
racja, ew. mogliby wprowadzić samą pocztę (skrzynka i sklep z parcelami) jak tak bardzo nie chcecie kasy tracić ...
wlasnie wtedy zaistniala by mozliwosc przesylania przedmiotow z miana na rook...
zgadzam sie z Pfk : rook powinien byc tylko zacheta do gry na mainie
Oryginalnie dodany przez gimli syn gloina
wlasnie wtedy zaistniala by mozliwosc przesylania przedmiotow z miana na rook...
ciekawe jak przez skrzynkę pocztową odbierzesz paczkę ?( (chodziło mi o skrzynkę na paczki a nie te w depo)
Oryginalnie dodany przez SkiLo
jak mozna zginac na rooku?
da się. Mnie 3 razy wepchneli do bear room z 3 minosami jak czekałem pół-afk przy respie minosa :D A jeszcze wcześniej dałem się zblokować na posion spiderze :D
Wy jesteście dziwni- j zabijam króliczka- chowam do neigpo rzeczy do przerzutu. Ukrywam pod drzewkiem- tma ledwo go iwdać (królika). Logout i włazimy i beirzemy. Tlyko królik musi być świeży bo może uschnać :D
Oryginalnie dodany przez SkiLo
jak mozna zginac na rooku? rozumiem jak grasz pierwszy raz i nie wiesz za bardzo o co biega, ale nastepne chary to nie wyobrazam sobie.Jak nie chce wam sie nosic zlota to zalozcie sobie tragarza.Pomysl z dp jest poraniony.
Pozdro
Jak? Przechodzilem pare dni temu rooka na hiberni i bylem na minosach, az wszyscu uciekli i minosy na mnie - to uciekam az przychodzi taki **uj i mnie zablokowal (jego nick to Chlebek Krece Na Jednej Rece), ale na szczecie jakos udalo mi sie fuksem uciec z 16 hp, a on do mnie chcesz miksture zycia? i wyciaga trucizne w butelce. Myslalem ze mnie cos zara pier***nie.
Chlopak ma juz rooka. A wiec widzicie jak mozna zginac na rooku. X(
Bloody_Izual
06-01-2004, 11:49
Ta historyjka z tym poison fluidem mi cos przypomina aż do tej pory zachciało mi się lać:D.Otóż tak.łem na rooku rozwaliłem orcka spearmana i zostało mi z 30hp.Podchodzi gościu i się mnei pyta "heal you?"(sam miał z 40hp) ja na to ok wyciąga butelke z trucizną i do mnie "drink" ja "ok"(dobrze wiedziałem co to jest),wziełem do bp i miałem tam mana fluid to sobie wziełem łyka i mi hp się podniosło on zdziwiony mówi do mnie "give beack my life bottle"(coś takiego) to ja mu dałem szlam w butli chłopak łyknoł i jak głupi n00b padł:P
Bofedojo
07-01-2004, 09:25
Wszystko pieknie tylko jedna rzecz mnie zastanawia ?( dlaczego ten temat jest w dziale "PK" a nie "Rookgard"?
...a on do mnie chcesz miksture zycia? i wyciaga trucizne w butelce. Myslalem ze mnie cos zara pier***nie...
ejj ty to wypiles? :D Nie mogles sprawdzic co w niej jest biorac "look"?Jednym slowem : LOL
Bloody_Izual
07-01-2004, 09:30
A aj ci zadam pytanie...GDZIE on napisał że to wypił?Poprostu mu chodziło o to że gościu chciał go poczęstować"(UN)life fluidem" typ po prostu myślał że on jakiś n00b co da się nabrać.
Jak coś wypijesz- choćby samą wodę to pojawia się nad tobą napis gulp! który oznacza że coś wypiłeś. Nie da się tego powstrzmać i każdy widzi że coś piłeś
Jakby ktos mial watpliwosci to wiem ze "miksturka zycia" nie jest zielona. A teraz zobaczylem na tibia statistik ze tego kolesia znam z Lunary!!! (mam tam sorca) To Picipolo (moze komu to cos mowi). Kiedys dreczyl mnie zeby wziac go do gildi. Lol, jaka ta tibia mala...
Ludzie!! Zakładajac temat patrzecie na dział!! Co depo na rook ma wspolnego z PK?? (pytanie retoryczne).
Przenosze do "Inne".
LOL! Nie naduzywajcie wladzy moderatorow! Przeciez ten temat nie jest o depo tylko o PK na rook!
$corcerer
09-01-2004, 08:54
Jedi
LOL! Nie naduzywajcie wladzy moderatorow! Przeciez ten temat nie jest o depo tylko o PK na rook!
ehem:
Kennypl
Co sadzicie gdyby na Rookgardzie powsatal depo? Czy nie ulatwilo by to wielu ludziom zycia? A tak to trzeba nosic to wszystko ze soba a jak zginiesz to tracisz wszystko czy to nie przesada. Gdyby byl depo to bylo by zaje******. Nie sadzicie? Kto mnie popiera ?
Nie widze tam ANI JEDNEGO słówka o PK na Rook!!!!!
EDIT
@down: Przepraszam, poniosło mnie. Juz wyedytuje....
LOL Ale od polowy jest o PK na rooku :D, a poczatek zawsze da sie zmienic :D
Poza tym nie musisz pisac tak wulgarnie (slepy). Nie mozesz napisac "nie widzisz" albo od bidy "masz klopoty ze wzrokiem" (moja ciocia jest okulistką)
----------------
edit By Magus
Taaaa, niby do zamkniecia - ale moze jescze bedzie smiesznie.
- Sry Jedi ze w Twoim poscie-
To jest lepszy pomysł :) Kupujesz parcelka, przesyłasz do siebie na maina i wszystko gro :) ale znając zycie jak by to nawet wprowadzili ( w co wątpie XD ) to bedzie to opcja tylko dla PACCów =)
POzdrAWiAm
--------------------
edit By Magus
Poprawiłem "cytat" bo Ci nie wyszedł.
moim zdaniem depot to dobry pomysl tylko by nie mozna:
-przesylac z rooka do maina i odwrotnie
-nie bylo by NPC od ktorego kupuje sie parcele
mozliwosci
+mozliwosc przesylania listow
+byl by tylko NPC co sprzedaje listy
Hmm. Byłoby całkiem w porządku, żeby można było wysyłać listy, otrzymywać listy i móc wysyłać paczki na main; bo to trochę męczące nosić np. ~400-1k gp (różnie to bywa) przy sobie na Rooku. Co prawda można sobie zrobić drugą postać, jako przechowywyalnię kasy, ale komu się chce. Myślę, że taka idea byłaby w sam raz.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.