PDA

Pokaż pełną wersje : Jak namówić mamę?

Devil102
18-10-2008, 12:21
Moja mama zabroniła mi grać w Tibię, jak usłyszała, że jakiś chłopak zabił mamę krzesłem jak mu wyłączyła prąd i, że tibia uzależnia. Jak ją namówić, żeby pozwoliła mi grać?

P.S Nie wiedziałem gdzie to napisać, więc piszę tutaj.

Misza
18-10-2008, 12:23
Heh, jeśli tak mówi, to jest już niestety nieuleczalna. ;p

Rayza
18-10-2008, 12:25
powiedz ze ta gra podszlifuwuje ci angielski i znajomość z kompem

Devil102
18-10-2008, 12:31

Mówiłem już tak i nic...

Rayza
18-10-2008, 12:33
znajdź inną grę np: World of warcraft,maple story,guild wars,Lunia: records of war
@down
piksele 2d są spoko,...

Devil102
18-10-2008, 12:37
znajdź inną grę np: World of warcraft,maple story,guild wars,Lunia: records of war

Ale coś co jest prawie indetyczne do tibii i mało waży... ;d... Nie ma takiej gry... A tibia jest spoko...

Gogar
18-10-2008, 12:39
Zajeb jej krzesłem.

Argen
18-10-2008, 12:42
Wspolczuje matki. Mozesz powiedziec wprost, ze TVN bajki opowiada. Ale to wszystko zalezy od tego, w jakim stopniu (mama) ci ufa.

Slythia
18-10-2008, 12:50
Nikt nie zakazał sprzedaży noży, tylko dlatego, że kiedyś ktoś kogoś nim zabił... Wszystko jest dla ludzi. Spróbuj pójść tą drogą. To, że raz ktoś się uzależnił... ludzie potrafią uzależnić się od wszystkiego. Dosłownie. Postaraj się pokazać, że jesteś godny zaufania, że tamten wypadek to nie wina gry, tylko zarówno tego dzieciaka, jak i jego matki. Przekonaj ją do gry, powiedz, na czym polega mmorpg (ale oczywiście nie w stylu - chodzę i zabijam potwory, ale np. "wcielam się w średniowiecznego wojownika/maga, podróżuję po świecie fantasy zdobywając doświadczenie oraz umiejętności razem z wieloma osobami z różnych krajów"... Bardzo dokładnie. I jeśli pozwoli - nie przesadzaj z godzinami spędzonymi na komputerze.

Poza tym, tibia nie jest taka zła - gorsze są gry z rozgrywką w czasie rzeczywistym - wstanę o 3 by odeprzeć atak...

CytrynowySorbet
18-10-2008, 12:52
............................................______ __........................
....................................,.-‘”...................``~.,..................
.............................,.-”...................................“-.,............
.........................,/...............................................”:, ........
.....................,?........................... ...........................\,.....
.................../.................................................. .........,}....
................./.................................................. ....,:`^`..}....
.............../.................................................. .,:”........./.....
..............?.....__............................ .............:`.........../.....
............./__.(.....“~-,_..............................,:`........../........
.........../(_....”~,_........“~,_....................,:`..... ..._/...........
..........{.._$;_......”=,_.......“-,_.......,.-~-,},.~”;/....}...........
...........((.....*~_.......”=-._......“;,,./`..../”............../............
...,,,___.\`~,......“~.,....................`..... }............../.............
............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-”...............
............/.`~,......`-...............................\....../\...................
.............\`~.*-,.....................................|,./.....\,__...........
,,_..........}.>-._\...................................|........... ...`=~-,....
.....`=~-,_\_......`\,.................................\... .....................
...................`=~-,,.\,...............................\............. ..........
................................`:,,.............. .............`\..............__..
.....................................`=-,...................,%`>--==``.......
........................................_\........ ..._,-%.......`\...............
...................................,<`.._|_,-&``................`\..............
WSPÓŁCZUCIA.

Powiedz mamie, że masz silną wolę i nie jesteś świrem. Może pomoże...

Nari
18-10-2008, 12:54
Powiedz jej żeby wzieła przykład z Microsoftu i dała Ci 25 otworzeń podczas których będzie rzetelnie sprawdzac Twoje zachowanie. Sam też lepiej nie graj za długo i wykazuj się w innych dziedzinach. Alternatywą pozostaje krzesło.

Piotrek Marycha
18-10-2008, 12:55
a zacznij od tego że nikt nikogo nie zabił z powodu tibii...

Perspico
18-10-2008, 13:01
Twój problem nie jest pierwszy i ostatni. Na tibia.com nawet powstał artykuł o tym. Mały problem - jest po angielsku:D Tam masz wszystko, co powinno przekonać twoją mamę żeby dała ci pograć ;)

http://www.tibia.com/support/?subtopic=parentsguide

Kurczakos
18-10-2008, 13:02
Powiedz mamie że jak Ci kupi pacc to będziesz miał darmowy kurs angielskiego, lub zacznij jej grozić, że gdy nie pozwoli Ci grać w tibie to się zabijesz lub spalisz dom.

Grocix
18-10-2008, 13:02
@Piotrek Marycha
W Brazylii bodajze zabili.

@Topic
To ty najlepiej znasz swoja mame, nie my... Ale, jak mowil przedmowca, daj jej do przeczytania Parent's Guide.

@Down
ROFL :D

..::QRAS::..
18-10-2008, 13:03
powiedz ze przygotuje cie do matury i na studia

Smoly
18-10-2008, 13:06
Namów ją, aby z tobą sharowała account, a jak nie da się namówić - krzesłem zajeb.

zoliax
18-10-2008, 13:10
Ehh, jakaś prowokacja... i nie wciskaj wałków, że nie ma podobnych. :cup:
Hie hie... http://www.daimonin.com/

Piotrek Marycha
18-10-2008, 13:11
@Piotrek Marycha
W Brazylii bodajze zabili.

to chyba potwierdzone plotki... poza tym chodzi o tą akcję z matką i krzesłem, a tam nikt nie zginął przecież

Slythia
18-10-2008, 13:13
to chyba potwierdzone plotki... poza tym chodzi o tą akcję z matką i krzesłem, a tam nikt nie zginął przecież
Był taki przypadek, lecz nie jestem pewna, czy chodzi o Tibię. Raczej nie...

Vil
18-10-2008, 13:14

zwlaszcza angielski.

Yoh Asakura
18-10-2008, 13:14
Po prostu graj. No bo ci co zrobi ? Pobije ?

Valisha
18-10-2008, 13:19
Przy tylu graczach jedno morderstwo/pobicie jest niczym. To mógł być skutek choroby bądź uzależnienia tej osoby, co nie spotyka każdego.
Może poproś ją o 'okres próbny'? Tzn żeby zobaczyła, czy gra Cię nie zmieni, o co ona się najbardziej boi.
Jeżeli w tym czasie nie będziesz zawalał nauki oraz będziesz umiał odejść od gry, wyłączyć ją w każdej chwili, gdy mama Cie o to poprosi, to jak dla mnie powinna się zgodzić.

Gangrel
18-10-2008, 13:22
Znajdz sobie kolegów.