zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pomysły dotyczące Tibi

Scmaster
19-10-2008, 11:45
Mam dużo nowych pomysłów na zmiany w Tibi. Przed opublikowanie ich na tibi.com chciałbym przedstawić je tutaj. Prosze o ostre krytykowanie kazdego błędu lub głupoty moich pomysłów, ponieważ chce się poprowić. Za błędy ortograficzne przepraszam (ortografia to nie jest moja mocna strona).

Pomysł 1: Anty hack projekt.
Gdzyby ten pomysł zrealizowano liczba hacków napewno by spadła.
Chodzi oto, że przy zrobieniu konta dostajemy 3 numery Acc Number/name, password i Change password code. Jesly chcemy zmienic nasz password musimy wpisać kod który dostaliśmy przy stworzeniu konta (a konta juz stworzone dostanem e-mail z tym kodem) i jeśli hacker dostanie nasze passy nie będzie umial ich zmienić.
Pomysł 2: Low lvl system.
Ten system będzie działal od 8lvl do 10 lvl. Bedzie to polegało na tym, że postać nie będzie mogła mieć mnie niz 1hp. Ale wtedy pare np. goblinów moze go trapnąc i będzie tam czekał az ktos mu pomoże. To ja wymyślilem, że wtedy i ludzie i potwory przestaja go atakować i taki newbie spokojnie drepta sobie do depo/świątyni.
Pomysł 3: Poacher outfit quest.
Gildia kłusowników czeka na ciebie!
Będziemy musieli wykonywać questy przydzielone nam przez npc np.
Zabic mamuta, war wolfa, dragona. A outfot polega na tym że będą nowe addon items w tym wypadku Bear skull, wolf skull, deer shull, mamoth skull.
Wszystko będzie wypadać rzadko orucz mamoth skull (mamy zebrac tylko 10 a reszty po 100, więc mamoth będzie wypadal niezwykle rzadko).
Outfit będzie wyglądał troch jak wizard, ale czaszka będzie wyglądała gak czasszka wilka, na ramionach 2 czaszki beara i na klacie 2 kości (full outfit).
pomysł 4: Pory roku istne urozmajicenie.
Poprostu pory roku. W zime w niektorych miejscach śnieg, zaśniezone kszaki, bez blueberres, a jesienią liście pozułkłe blueberrys i może jeszcze jabka na niektorych drzewach. A leatemi wiosną nie ma praktycznie róznichy tylko wiosna kwitnie masa kwiatów.
Pomysł 5 : Spike sowrd na rooku.
Bramka lvl on 30 lvl i 4 częsci sworda 4 komnaty do zabicia w 1 4 mino w 2 5 mino w 3 6 mino w 4 7 mino.Po zebraniu wszystkich częsci dostajemy od blind orc'a złoty klucz i lecimy na mino maga po wejściu w teleport będziemy musiali sie zmierzyć z 4 rotwormami, i 5 goblinami po zabiciu ich kładziemy miecz na stole i łączy się w jedne cały. Potem mamy teleport i pojawiemy sie w pokoju z ghoulem ktorego musimy zabić zeby z niego wyjśc (ten pomysł Będzie sprawiał problemy).
Dziekuje za przeczytanie jeszcze raz przepraszam za jakie kolwiek błędy i proszę o krytykę. :)

neopostman
19-10-2008, 12:06
Ad.1
CipSoft codziennie jest oblegany podobnymi propozycjami co twoja, nawet bardziej szczegółowymi i lepszymi jednak ich nie wprowadza w życie i nie wprowadzi.
Ad.2
Troszkę to dziwne, to taki 10 lvl w zasadzie będzie mógł blokować demony/orshaballe skoro hp mu sie nie kończy ;F. odpada
Ad.3
why not. wiele jest pomysłów na nowe addony outfity, ale to cip decyduje co zobaczymy w następnym updacie.
Ad.4
Popieram
Ad.5
CipSoft nieoficjalnie nie toleruje rookstayerów, więc nie mam żadnych wątpliwości, że nie wprowadziłby tego nawet gdyby 100% graczy byłoby za.

aha, i jeszcze popracuj nad swoją ortografią..

Scmaster
19-10-2008, 12:12
Co do 2 pomyslu to właśnie oto chodzi, że potwory przestają go atakować i przerzucaą się na inną osobe a zapomnialem dodać ze wtedy wyświatle się informacja ze nie padasz ale od 11 lvl juz padniesz i straciz lvl i skille a postać zostaje teleportowana to świaątyni.

Johanes19
19-10-2008, 12:15
@Up
Nawet jezeli bedzie sie przezucal na innych to przeciez moze takiego demona trapnac 8 10cio levelowych napuf

Macko121
19-10-2008, 14:12
Ale fajnie by się pkowało takim 10 lvlem. Idzie taka grupa, trapują 200lvla, a on im nic nie może zrobić.

Hinzu
19-10-2008, 15:34
Co do pomyslu nr. 4: Gdyby wprowadzili te pory roku, to Tibia by wazyla kilka MB wiecej :D Ale to i dobry pomysl.
Co do tego Low Lvl protect, KATASTROFA! Po co grac 100 lvlem jak mozna 10 na Demce isc, i nas demek za 1 nie hitnie? :D
Co do Spike Sworda na rooku, lepiej tego nie robic, to spowodowalo by ze masa rookstayerow by zaczela grac tylko po to by miec SSa... Z rooka by sie tydzien wychodzilo :(

Mr.Pszczola
19-10-2008, 15:53
1. Nie.
2. Nie.
3. Nie.
4. Tak
5. Never.
. .

Milten Magician
19-10-2008, 15:54
Z tych wszystkich pomysłów w miarę sensowny jest tylko pomysł wprowadzenia pór roku, z tym że niekoniecznie w takiej formie jak to wymieniłeś.
Fakt Tibia ważyła by parę(naście) mb więcej ale fajniej by było :P

ps. Nie publikuj tego na tibia.com :P

Kurczakos
19-10-2008, 16:32
Jedno wielkie gówno i bez sensu, mogłeś się bardziej przyłożyć.

Zamne
19-10-2008, 17:52
pomysly 3 i 4 moga byc, reszta do zsypu C;

zero_skillu_szczylu
19-10-2008, 21:39
Ad 4;

To jest dobry pomysł, ale byłby jeszcze lepszy gdyby w niektórych okresach padał śniegi i by był spowolniony lekko ruch po tej nawierzchni i gdybyś miał fur bootsy byś chodził normalnie i jeszcze np. burza śnieżna przez 30 sekund i byś był troche bardziej spowolniony.

Hinzu
19-10-2008, 21:43
@UP

A jak bedzie tornado, to nas wywiewa do Venore?? haha :D
Pomysl masz w miare fajny.. Tyle ze predzej tibie usuna niz cip softowi bedzie sie chcialo takie efekty robic...

abdull1
20-10-2008, 04:22
Ja mysle ze dobrym pomyslem by bylo wprowadzenie trzymanie dystansu od potworka cos jak follow tylko odwrotnie by dzialalo

Levi
20-10-2008, 08:23
Ja mysle ze dobrym pomyslem by bylo wprowadzenie trzymanie dystansu od potworka cos jak follow tylko odwrotnie by dzialalo

Nie da rady:P, to byłoby jak bot dla paladyna, sorca,druta :D

Co do propozycji zawartych w temacie 4 jest godna uwagi.

A co powiecie na moją propozycję aby summony traktować jak potwory a nie jak ludzi na światach non pvp. Irytujące jest już blokowanie miast za pomocą Undead Legion oraz niemożliwość zabicia summona. Prosiłbym o poparcie mojej idei na
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=2338037

S-75
20-10-2008, 11:10

taka funckja kiedys istaniala i ja usuneli

abdull1
20-10-2008, 15:16
taka funckja kiedys istaniala i ja usuneli

I jak sie gralo ? dlaczego ja usuneli wiesz moze ? przy jakiej wersji byla ta funkcja ?
mi osobiscie taka funkcja by pasowala

Vil
20-10-2008, 16:09
dlaczego ja usuneli wiesz moze ?

dlatego zeby paladyn musial czasem uzywac myszy a nie tylko zaznaczyc stworka i isc po piwo.

Hiver
20-10-2008, 19:01
Ja bym jeszcze dodał dźwięk. Nawet najprymitywniejszy, ale zawsze jakiś ;)

o4x
22-10-2008, 15:35
Nie i jeszcze raz Nie........

karlin
22-10-2008, 20:10
hm... wg'. mnie) powinni wprowadzić takie zmiany:
-3 addon
- addony na outfity dla FACC powinny być na facc :P
- quest-y na elitarne eq na rooku (spike sword, p set).
- poprawienie bugów
- dorobienie xp za kazdy quest (np. za rapier quest [na rookguardzie] bedzie dawał 34xp, a DTD np. 1423)

To tyle ;]

neopostman
23-10-2008, 20:17

nie, nigdy nie powinny być dla FACC.

Milten Magician
23-10-2008, 20:27
hm... wg'. mnie) powinni wprowadzić takie zmiany:
-3 addon
- quest-y na elitarne eq na rooku (spike sword, p set).
- poprawienie bugów
- dorobienie xp za kazdy quest (np. za rapier quest [na rookguardzie] bedzie dawał 34xp, a DTD np. 1423)

To tyle ;]

1. 3 addon - hmm ale robione to z głową a nie byle jak, nie chciałbym np żeby dodali jakiś syf do citizena..
2. Nie, Płacę wymagam, Nie płacę - Powinienem się cieszyć, że choć tyle mam.
3. Jakich?
4. Durnota - Może za anni 10kk exp jeśli iść za twoim tokiem myślenia?